X

Acaba el judici del cas Cursach en una darrera jornada inèdita: Cursach aplaudeix el fiscal Herranz

L'empresari de l'oci nocturn i la seva mà dreta, Bartomeu Sbert, han estat absolts com la majoria dels acusats

30/11/2022

Acaba el judici del cas Cursach en una darrera jornada inèdita: Cursach aplaudeix el fiscal Herranz

“No han fet res delictiu”. Amb aquesta contundència, el fiscal anticorrupció ha pres la paraula durant la darrera sessió del judici pel cas CursachTomás Herranz ha justificat davant el tribunal la retirada de l’acusació pública per les irregularitats durant la fase d’instrucció. Herranz ha reiterat en diverses ocasions la manca de rigor amb què el fiscal, el jutge i la Policia Nacional varen investigar la presumpta trama delictiva en la qual suposadament participaven policies locals per afavorir els interessos de Cursach.

De la vintena d’acusats inicials, només queden dues persones imputades en la causa: els policies locals Gabriel Mayol i Josep Mayans. L’empresari de l’oci nocturn, Bartomeu Cursach i la seva mà dreta, Bartomeu Sbert, han quedat absolts. Herranz ha afirmat que els acusats “han patit una injustícia” i que la retirada de l’acusació del Ministeri fiscal es fa “a canvi d’un intent mínim de reparar el dany”.

Les defenses i els fins ara acusats han agraït el parer del fiscal anticorrupció, però, tot i això, durant la vista també s’han sentit declaracions agredolces. Bartomeu Sbert ha lamentat que per als de fora continuen “sent la màfia, els dolents” i ha assegurat que va estat a punt de suïcidar-se.

La vista ha acabat amb una abraçada de Bartomeu Cursach i Sbert. El judici ha quedat vist per a sentència.

30/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris