X

Lambán: “Millor hauria anat” si Javier Fernández hagués estat secretari general del PSOE

El president del Govern d'Aragó critica els plantejaments de Pedro Sánchez, que va veure admissible l'associació amb nacionalistes i independentistes

30/11/2022

Lambán: “Millor hauria anat” si Javier Fernández hagués estat secretari general del PSOE

Javier Lambán, a la taula rodona sobre l'estat de les autonomies

El president del Govern d’Aragó, Javier Lambán, ha assegurat dimecres que “millor hauria anat a aquest país” si l’expresident asturià Javier Fernández hagués estat el secretari general del PSOE en lloc de Pedro Sánchez. Així ho ha afirmat durant la cloenda de la taula rodona sobre l’estat de les autonomies. En aquest acte ha elogiat l’expresident d’Astúries Javier Fernández, que també hi ha intervingut, tot recordant els seus acords per lluitar contra la despoblació. Lambán ha lamentat que quan va dimitir Alfredo Pérez Rubalcaba -el 2014- Fernández refusàs assumir la secretaria general del PSOE federal: “Millor hauria anat a aquest país si Javier hagués assumit aquesta responsabilitat”.

El president aragonès ha al·ludit al Comitè Federal del 1r d’octubre del 2016, “un aquelarre”, en què “no es plantejava una disjuntiva merament nominal, sinó dues maneres diferents d’entendre la manera de governar Espanya, les aliances polítiques”, quan Fernández liderava una opció i Sánchez una altra, ja que l’actual president del Govern central “entenia que era admissible l’associació per governar amb nacionalistes i independentistes“.

“Va prevaler la visió que representava Javier i va donar lloc a la investidura de Mariano Rajoy“, ha recordat Lambán, que ha afirmat: “Quan algú diu que els pactes de PP i PSOE amb altura de mires són impossibles, obliden que va ser perfectament possible en aquesta investidura i que això va obrir un ventall de possibilitats amb Javier de president de la gestora que podria haver donat lloc a dinàmiques ben interessants”.

Primàries

Tot i això, “després el PSOE va celebrar unes primàries, invent maligne on n’hi hagi, i això ha donat lloc, juntament amb la contaminació populista que, d’una manera o l’altra, tots estam patint, que en aquest moment tots els partits siguin qualsevol cosa menys estructures democràtiques“. “Aquestes primàries les va guanyar, de manera aclaparadora i legítima, Pedro Sánchez i, acceptant aquella votació, almenys en aquesta part política del partit em sent en minoria, però és una cosa que en la història del PSOE ha passat moltes vegades i és una cosa que comport amb la màxima dignitat possible”.

Catalunya

A més, el president aragonès ha sostingut que el tema català “no s’està solucionant” sinó que el que està passant és que els nacionalistes “estan tranquils perquè el seu full de ruta es va fent“, alhora que ha trobat a faltar l’absència de grans acords entre PSOE i PP.

30/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris