X

STEI i ANPE aconsegueixen la majoria de vots en les eleccions a escoles i instituts públics

La intersindical balear ha perdut 9 delegats en una jornada amb una de les taxes de participació més baixes dels darrers anys

02/12/2022

STEI i ANPE aconsegueixen la majoria de vots en les eleccions a escoles i instituts públics

Els sindicats educatius STEI i ANPE han aconseguit la majoria de vots en les eleccions a les juntes de personal docent celebrades aquest dijous als instituts i escoles públics. Alternativa Docent queda fora de la Mesa Sectorial i la UOB hi entra per poc per l’efecte de l’escissió en Siau i l’entrada del CSIF a Eivissa.

La taxa de participació ha estat del 43,5%, una de les més baixes dels darrers anys. Dels gairebé 15.000 docents de l’ensenyament públic convocats a les votacions, ho han fet 6.456.

Resultats per demarcacions (percentatge de vots sobre el total)

Mallorca: Alternativa Docent (7,32); ANPE (21,95); CCOO (7,32); Siau (12,20); STEI-i (31,71); UGT (7,32); UOB (12,20)

Menorca: Alternativa Docent (0,00); ANPE (17,39); CCOO (8,70); Siau (4,35); STEI-i (34,78); UGT (17,39); UOB (17,39)

Eivissa i Formentera: Alternativa Docent (8); ANPE (24); CCOO (4); Siau (8); STEI-i (32); UGT (8); UOB (8); CSIF (8)

L’STEI dona part de la culpa a la conselleria per no donar hores lectives al personal per anar a votar: “Molta gent no ha anat a votar perquè havia d’estar amb els al·lots a les aules i, sobretot, als col·legis d’infantil i primària, si no tenien mesa pròpia i havien d’anar a un altre centre a votar… Aquí s’han perdut molts de vots”, diu Miquel Gelabert, secretari general de l’STEI.

L’STEI, que ha perdut nou delegats sindicals respecte de les eleccions de fa quatre anys, fa autocrítica admetent que senten reconeguda la seva feina en el “dia a dia” quant a resolució de “moltes” consultes, però diu que també tenen “lluites” en la formació [de professorat].

“Hem de partir d’una autocrítica”, ha declarat Gelabert, que explica que en els darrers mesos han estat més centrats en la negociació d’un nou acord marc que els sindicats volen signar amb el Govern a principi d’any i l’aplicació de la nova llei educativa, la LOMLOE, que en aquestes eleccions.

02/12/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris