X

Pont de la Constitució: les zones turístiques més actives preveuen una ocupació similar a la del 2019

A Palma, gairebé tots els hotels estaran oberts, i la meitat dels llits, ocupats; dels 72 membres de l'associació hotelera palmesana, només en tancaran cinc a l'hivern

02/12/2022

Pont de la Constitució: les zones turístiques més actives preveuen una ocupació similar a la del 2019

A falta de les reserves de darrera hora, a Palma hi ha un 49% de les places ocupades, tres punts per damunt de l’any passat per tota la setmana del pont de la Constitució. Una evolució “positiva” diu Javier Vich, president d’una Associació Hotelera de Palma que dels 72 establiments membres només en veurà tancar cinc aquest hivern.

Amb només prop d’una cinquena part dels establiments actius, a la Platja de Palma esperen entre el 65 i el 75 per cent d’ocupació. “Després baixarem i esperam tornar a repuntar una mica per Nadal”, afirma la presidenta dels hotelers de la zona, Isabel Vidal, tot referint-se a xifres similars a les de 2019.

A Platja de Palma, ara mateix hi ha 22 establiments oberts. És manco d’un 20% del total. Aquests hotels preveuen una ocupació d’entre un 65 i un 75%. Més del 50% d’aquestes reserves corresponen a visitants espanyols i un 35% són alemanys.

En canvi, en altres zones més dependents de clients britànics pràcticament tota la planta hotelera està tancada. A PalmanovaMagaluf, només hi ha 2 establiments oberts.

A les Pitiüses, la Federació Hotelera d’Eivissa i Formentera estima que les ofertes de vols per passar-hi el 6 i 8 de desembre s’ocuparan – “està més o manco animat el número de viatgers per aeroport”, diu el seu president Manuel Sendino- i això repercutirà en l’activitat d’una planta que, no obstant, en temporada baixa, continua amb un volum d’obertura del 5%.

L’Associació Hotelera de Menorca també parla de campanya testimonial, amb pràcticament només oberts alguns hotels de ciutat.

02/12/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris