X

L’Audiència Nacional investigarà l’origen de les sis cartes amb material explosiu enviades a Espanya

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha fet una crida a la calma i ha dit que es protegiran les ambaixades i els edificis públics 

02/12/2022

L’Audiència Nacional investigarà l’origen de les sis cartes amb material explosiu enviades a Espanya

L’Audiència Nacional ha assumit la investigació sobre els sis sobres amb material pirotècnic que s’han enviat a llocs estratègics d’Espanya. El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha fet una crida a la calma i ha dit que es reforçaran els controls a les ambaixades i als edificis públics.

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha fet una crida a la calma avui després de l’enviament de sis cartes amb material pirotècnic que s’han enviat a llocs estratègics d’Espanya en la darrera setmana. L’última, interceptada a l’ambaixada dels Estats Units i la primera, dirigida al mateix president del govern, Pedro Sánchez, el passat 24 de novembre. Marlaska ha dit que fins ara tots els paquets han estat detectats i que s’incrementarà el control a les ambaixades i als edificis públics.

L’Audiència Nacional investigarà l’origen dels sis sobres i s’han obert diligències davant la possibilitat que es pogués tractar d’un delicte de terrorisme. La Policia Nacional també estudia si existeix alguna connexió entre aquesta carta i la que es va enviar a l’empresa de fabricació d’armament a Saragossa, Instalaza. Els TEDAX varen haver de dur a terme una detonació controlada de l’artefacte. Instalaza fabrica llançagranades tipus C90 i les armes Alcotan, armament que s’ha enviat a Ucraïna arran de l’entrada al país de les tropes russes.

Tanmateix, el Govern ja ha advertit que continuarà enviant diners i armament a Ucraïna.

Casualment, un altre paquet sospitós s’ha llançat aquesta matinada a l’ambaixada de Rússia a Washington. La zona, de moment, es manté acordonada.

02/12/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris