X

El Govern recorre contra la resolució del TSJIB que anul·la una multa de 450.000 euros a Iberia

Consum creu que la resolució judicial que li nega competències en matèria aèria "és inconstitucional"

05/12/2022

El Govern recorre contra la resolució del TSJIB que anul·la una multa de 450.000 euros a Iberia

El Govern ha recorregut la resolució del Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJIB) que anul·la una multa de 448.000 euros a Iberia, perquè no té competències en transport aeri.

El TSJIB va anul·lar, recentment, la multa imposada per la Direcció General de Consum a Iberia per l’anomenada clàusula no-show, tal com informa aquest dilluns ‘Diario de Mallorca’. Aquesta clàusula, que ja no s’aplica, penalitzava els passatgers que renunciaven a un vol amb la cancel·lació de la resta de trajectes contractats, com per exemple el vol de tornada.

No obstant, Iberia va recórrer contra la sanció davant el TSJIB i aquest l’ha anul·lat perquè, segons la seva resolució, les comunitats autònomes no tenen competències en matèria de transport aeri, que corresponen en aquest cas a l’agència estatal AESA. Consum ho nega categòricament perquè entén que les clàusules abusives són competència seva. Per això, ha presentat un recurs de cassació.

El director general de Consum, Fèlix Alonso, creu que retirar les competències “és inconstitucional”, perquè atempta contra l’article 51 de la carta magna. Alonso assegura: “Està en joc la defensa dels ciutadans davant les clàusules abusives en molts més àmbits que l’aeri, com per exemple les companyies elèctriques o la banca”.

Ni Iberia ni l’Associació de Línies Aèries han estat disponibles aquest dilluns per donar la seva versió sobre aquesta disputa judicial que, ara, està en mans del Tribunal Suprem.

05/12/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris