X

Rosana Morillo, nova secretària d’Estat de Turisme

L'actual directora general de Turisme del Govern succeirà, a partir de la setmana que ve, Fernando Valdés, qui ha deixat el càrrec "per motius personals"

05/12/2022

Rosana Morillo, nova secretària d’Estat de Turisme

El Consell de Ministres de la setmana que ve aprovarà el nomenament de Rosana Morillo com a nova secretària d’Estat de Turisme, en substitució de Fernando Valdés, qui ha deixat el càrrec “per raons personals”.

Valdés accedí al càrrec el juliol del 2020 i ha estat el responsable de posar en marxa el Pla de Competitivitat i Modernització del sector turístic finançat amb els fons Next Generation. Aquest Pla suposa la inversió més gran de la història en política turística a Espanya.

La nova secretària d’estat de Turisme és actualment directora general de Turisme del Govern Balear. És llicenciada en Ciències Matemàtiques per la Universitat Complutense de Madrid en l’especialitat de computació, i posseeix formació de postgrau en les àrees de Management i de Recursos Humans en ESADE.

Des de 2019, ha fet feina pel Govern de les Illes, però abans va desenvolupar la seva carrera professional a diferents empreses hoteleres com Marriot o Barceló, amb iniciatives estratègiques de recursos humans. Precisament, aquest sector ja ha mostrat satisfacció pel pròxim nomenament de Morillo. El vicepresident de Melià Hotels, Gabriel Escarrer, considera que és una professional competent i dialogant, i la Federació Hotelera de Mallorca afirma que el nou fitxatge del govern central és un gran encert.

La Conselleria de Turisme ha explicat que el seu perfil ha encaixat a l’organigrama de l’Estat per la seva bona sintonia amb el sector hoteler i per l’experiència que té en gestió de fons europeus. Morillo serà secretària d’Estat de Turisme, com ja ho va ser la socialista Bel Oliver fins al 2020. El PSIB valora la capacitat de diàleg i gestió de la nova candidata.

La trajectòria professional de Morillo s’ha dut a terme en empreses de diferents sectors, des de tecnologia a banca d’inversions, encara que destaca per la seva experiència en empreses hoteleres, com les cadenes hoteleres Marriott, Barceló i Arabella Starwood. A més, posseeix un ampli coneixement en el desenvolupament d’iniciatives estratègiques de Recursos Humans, sobretot enfocades a la construcció de marca i gestió humana en el sector hoteler, i ha desenvolupat la seva activitat professional en diferents ciutats, com Mèxic, París, Londres i Milà.

Des del setembre del 2019, com a directora general de Turisme del Govern balear, ha hagut de gestionar l’impacte de la pandèmia en el sector turístic balear. A més, ha implementat el Pla d’Inversions Estratègiques de les Illes Balears 2030, amb programes de modernització i reconversió de les zones turístiques madures, la creació d’un hub internacional d’innovació turística i projectes d’economia circular, entre altres qüestions.

Rosana Morillo també forma part del Comitè Executiu del Consell Espanyol de Turisme (CECET), el qual en aquests moments treballa en l’elaboració de l’Estratègia de Turisme Sostenible 2030.

05/12/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris