X

L’Eurogrup limitarà les ajudes energètiques

Els russos han reorientat el negoci de petroli cap a Àsia després de l'entrada en vigor de l'embargament europeu d'aquest producte

05/12/2022

L’Eurogrup limitarà les ajudes energètiques

Els ministres d’Economia i Finances de l’eurozona focalitzaran les ajudes energètiques entre els col·lectius vulnerables i les empreses més exposades a la crisi. Així ho han acordat dilluns a Brussel·les, on l’Eurogrup ha aprovat deixar enrere les accions més universals per centrar-se en mesures específiques per les llars més desvalgudes i les empreses viables, però que estiguin afectades temporalment per les conseqüències de la invasió russa d’Ucraïna. Això, sobretot, pel que fa als elevats preus del gas i el seu trasllat a la factura elèctrica. Els socis de l’euro s’han compromès a limitar les ajudes ja l’any que ve.

Embargament

D’altra banda, Moscou ha decidit reorientar el seu negoci de petroli cap a Àsia després que dilluns hagi entrat en vigor el topall de 60 dòlars imposat per Occident i l’embargament europeu d’aquest producte rus. El Govern del Pakistan ha confirmat durant les darreres hores que començarà a importar cru de Rússia, després que Moscou hagi ofert a aquest país descomptes en el preu de carburants com la benzina i el dièsel. Així mateix, el ministre de finances pakistanès ha anunciat que el seu país, de 200 milions d’habitants, també comprarà 450.000 tones de blat rus, un cereal que es lliurarà durant el primer trimestre de l’any que ve.

05/12/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris