X

Una setmana semifestiva amb més niguls però poca pluja

Arriben fronts poc actius a les Illes que no deixaran pluges abundants, però en qualque moment podria fer falta els paraigües

06/12/2022

Una setmana semifestiva amb més niguls però poca pluja

Cala Gamba. Una fotografia de Joan Perelló.

Encaram els pròxims dies d’una setmana de pont amb una previsió d’alta variabilitat. La dinàmica atmosfèrica suggereix l’arribada constant de fronts d’origen atlàntic, vinculats a diversos centres de baixes pressions que s’acostaran a la Península durant la setmana.

Aquesta situació, en termes generals, no sol afavorir grans acumulats de precipitació a les Illes, ja que aquests fronts solen arribar poc actius. És el que passarà també aquests dies vinents, ara bé, hi haurà moments de cel molt carregat i també moments en què podem haver de treure els paraigües, però sense esperar cap episodi important de pluges.

Dimecres 7

Cel ennigulat, amb algunes ullades de sol. No descartam, cap al capvespre, qualque brusca al sud de les Illes. Temperatures una mica més baixes. Vent molt fluix variable i mar molt tranquil·la.

Dijous 8

Cel més carregat, sobretot a partir de migdia. Possibilitat de qualque ploguda feble i local. Temperatures sense canvis rellevants i vent augmentant la seva intensitat durant el capvespre, del sud-oest.

Divendres 9

Cel pràcticament tapat, però de bell nou, sense esperar grans plogudes. Tot i això, podria ser el dia en què les precipitacions tenguin una afectació una mica més extensa. Temperatures sense grans canvis, mentre que el vent continuarà bufant del sud-oest moderat. La mar, més alterada.

06/12/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris