X

Sánchez es mostra disposat a reformar el delicte de malversació sense que afecti la corrupció

El PP ho rebutja i parla del portaveu d'ERC, Gabriel Rufian, com el major penalista d'Espanya

06/12/2022

Sánchez es mostra disposat a reformar el delicte de malversació sense que afecti la corrupció

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s’ha mostrat disposat aquest dimarts que es pugui reformar el delicte de malversació, però ha deixat clar que en qualsevol cas no hi haurà cap reculada en la lluita contra la corrupció.

Sánchez s’ha referit a la possibilitat de modificar aquest delicte en el marc del debat parlamentari sobre l’eliminació del delicte de sedició en una conversa informal amb els periodistes durant la recepció del Congrés amb motiu del Dia de la Constitució.

Davant la possibilitat que ERC aprofiti la tramitació de l’eliminació de la sedició per a demanar també que es modifiqui la malversació, ha insistit en l’argument del Govern i del PSOE que és necessari esperar que es presentin les esmenes i el grup parlamentari socialista les estudiï. Ha recordat que serà divendres que ve quan finalitzi el termini de presentació de les propostes de modificació i que serà llavors quan se sabrà si ERC presenta alguna en aquest sentit o no.

A l’espera d’aquest moment, el que ha recalcat el president del Govern és que no hi haurà en la tramitació parlamentària cap reculada en les mesures de lluita contra la corrupció política ni en les penes associades a ella.

En plantejar-li si podria haver-hi alguna modificació de la malversació que beneficiés a l’expresident andalús José Antonio Griñán, ha reiterat els seus arguments i ha dit que creia haver estat prou clar garantint que no es retrocediria en la lluita anticorrupció.

Sánchez sí ha avançat que el grup socialista presentarà també esmenes divendres davant la reforma del Codi Penal pel delicte de sedició, però no ha ofert cap detall de les mateixes i ha emplaçat a aquest dia per a conèixer el seu contingut.

06/12/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris