X

“La gent compra habitatges perquè sempre hi ha qualcú que en ven”

El sector immobiliari justifica que les Balears sigui la comunitat on més continua augmentant el preu dels immobles

09/12/2022

“La gent compra habitatges perquè sempre hi ha qualcú que en ven”

Al barri des Camp Redó, a Palma, hi ha una nova promoció que estarà enllestida en menys d’un any. Tots els pisos estan venuts a dia d’avui, tot i que encara no s’han entregat les claus. El més petit, de 80 metres quadrats i dues habitacions, val 358.000 euros, sense aparcament. Són preus que, a priori, semblen molt enfora de la capacitat adquisitiva de la major part dels residents, però es continuen venent.

“Hi continua havent demanda. És cert que ara l’immoble no s’adjudica tan aviat. Però hi ha demanda de pisos”, afirma Joanh Miquel Artieda, vicepresident del Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliaria de les Illes Balears.

Hi ha molta demanda i poca oferta, tot i que, en zones tan cercades com Palma, ha augmentat en els darrers anys la construcció de noves promocions. però també continua creixent el preu de l’habitatge de segona mà. I no només perquè hi hagi gent disposada a pagar-ho, sinó també per la cultura immobiliària local. “La gent compra perquè qualcú ven”, recorda Artieda.

En el darrer trimestre, segons les dades de l’Institut Nacional d’Estadística, s’ha moderat l’increment del preu de l’habitatge a les Balears, però encara és prest per parlar d’un canvi de tendència. Al mercat immobiliari balear hi continua havent gent, tant de dins com de fora, disposada a pagar preus molt alts per un immoble. Una tercera part dels pisos que oferta el portal Idealista valen entre 400 mil i un miló d’euros.

09/12/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris