X

La primera etapa del Dakar deixa Toni Vingut tretzè i demostra la seva duresa a Fluxà i Ledesma

La mallorquina i el pilot Dani Albero han ocupat la posició 31 entre els clàssics en una jornada complicada per a l'altre representant balear

01/01/2023

La primera etapa del Dakar deixa Toni Vingut tretzè i demostra la seva duresa a Fluxà i Ledesma

L’autèntic Dàkar ha començat dia 1 de gener amb un primer recorregut de quasi 370 quilòmetres cronometrats. Toni Vingut ha estat tretzè a quads, mateixa plaça que ocupa a la general. Entre els clàssics, posició 77 per Llorenç Fluxà i destacada actuació de Daniel Albero i Sonia Ledesma, que acaronen el top 30. La mallorquina ha fet el primer balanç de l’aventura i s’ha mostrat satisfeta per haver aprovat el primer examen desèrtic i no haver patit cap ensurt entre les dunes.

També ha estat una jornada en que el petit de la nissaga Sainz ha rebut en primera persona una nova lliçó del seu mestre i pare. Aquesta es diu “superar situacions adverses” perquè una punxada ha fet perdre 2 minuts a Carlos Sainz quan només s’havien consumit els primers 40 quilòimetres d’etapa. Primera advertència del Dakar pel madrileny, però xerram d’un tricampió de la prova que té el póker en el punt de mira. Amb velocitat i navegació perfectes ha remuntat per superar al darrer instant Sebastian Loeb. Victòria parcial número 42 per a Sainz, que també és líder.

A la categoria de motos, el desert també ha mostat les dents i la pitjor mossegada ha estat pel defensor de la corona. Sam Sunderland ha patit un fort accident i ha hagut de ser evacuat en camilla. El nord-americà Ricky Brabec ha guanyat l’etapa i lidera la general, amb Joan Barreda ubicat a la quarta posició. Aquest dilluns, 2 de gener, segona etapa amb final a Alula, amb un total de 430 quilometres cronometrats.

01/01/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris