X

El calçat de Menorca demana que el REIB exclogui la regla que limita l’import màxim de les ajudes a les empreses

Asseguren que la situació del sector és, en aquests moments, estable i les perspectives per enguany són incertes, amb uns preus que durant el 2023 continuaran augmentant

07/01/2023

El calçat de Menorca demana que el REIB exclogui la regla que limita l’import màxim de les ajudes a les empreses

El sector del calçat de Menorca vol que s’equiparin les condicions entre les empreses de les Illes i les de la Península. Demanen que les bonificacions fiscals i les compensacions al transport s’excloguin de la regla que limita l’import màxim d’ajudes que poden rebre.

El Govern estatal ja ha aprovat el Règim Especial per Balears que garanteix a les empreses de les Illes els beneficis següent: deduccions i avantatges fiscals fins a l’any 2028. Una situació que hauria d’ajudar alguns sectors, com és el cas del calçat, a compensar l’elevat cost del transport a causa de la doble insularitat. Però el sector del calçat avisa que aquestes compensacions al cost del transport queden limitades per la regla dels ‘minimis’, que fixa un màxim de 200.000 euros en ajudes per a les empreses, durant un període de tres anys, a partir de les inversions que fan.

Les empreses de calçat de Menorca asseguren que la situació del sector és, en aquests moments, estable i les perspectives per enguany són incertes, amb uns preus que durant el 2023 continuaran augmentant.

07/01/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris