X

Les obres al Passeig Marítim de Palma suprimeixen avui 600 places d’aparcament

Es mantindran els 300 llocs de la mitjana davant l’antiga discoteca Tito’s i l’Auditòrium fins que no s'habiliti una tercera zona d'aparcament dissuasiu a Portopí

09/01/2023

Les obres al Passeig Marítim de Palma suprimeixen avui 600 places d’aparcament

Avui deixarà d’haver-hi 600 places d’aparcament al Passeig Marítim de Palma per les obres de remodelació que estan en marxa. S’habilitaran dos aparcaments dissuasius als voltants amb una capacitat per a 220 vehicles i està previst que s’hi afegeixi un tercer a Portopí durant el primer trimestre per tal de substituir les places eliminades. De moment, i fins que estigui enllestida aquesta darrera nova zona per aparcar, es mantindran els 300 llocs de la mitjana davant l’antiga discoteca Tito’s i l’Auditori de Palma.

La situació preocupa la patronal CAEB Restauració, que assegura que fa feina amb l’administració per cercar nous espais. També, els preocupa com quedarà el Passeig Marítim una vegada acabada l’obra. “On aparcarà el veïnat, on aparcarà el client… És preocupant”, diu el seu president, Alfonso Robledo, que situa el començament dels “problemes” d’aparcament “entre gener i febrer”.

Mentre treballa per reduir l’impacte de l’eliminació de places d’aparcament per les obres, l’Ajuntament de Palma també recorda la seva aposta per la reducció de vehicles a la ciutat i l’increment de l’ús del transport públic. “A un cotxe per persona, arribarà un moment que no hi haurà espai a Ciutat per a tant de vehicle”, diu José Hila. batle de Palma.

Un dels projectes estrella d’aquesta remodelació és l’inici d’obres del Trambadia, que la Federació d’Associacions de Veïnats de Palma valora positivament tot i criticar la pèrdua d’aparcament en alguns trams, com ara el carrer Benito Pérez Galdós, just abans de l’entrada del futur servei de transport a les Avingudes.

Per això, l’Associació de Veïns de Ses Veles ha demanat que es modifiqui el projecte inicial i el tramvia circuli, alternativament, per Joan Maragall, el carrer de l’antic edifici de Gesa. “És una via amb manco places d’aparcament, amb edificis només a una banda i ja pacificat”, diu Lourdes Martín, la presidenta d’aquesta entitat.

El projecte inicial del Trambadia preveu suprimir més de 3.000 metres de pàrquing entre zona blava i aparcament gratuït i per a persones amb mobilitat reduïda.

Davant les queixes, l’Ajuntament de Palma assegura que oferirà alternatives.


La remodelació de Ciutat i el Trambadia té conseqüències: la pèrdua de més de 1.000 aparcaments

09/01/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris