X

Jaume Canet, quatre dècades fent poesia del ferro

El felanitxer exposa una retrospectiva de la seva obra fins al 5 de febrer al Casal de Cultura de Felanitx

09/01/2023

Jaume Canet, quatre dècades fent poesia del ferro

Llibertat total. Transgressió. Escultura, poesia i ferro. Són alguns dels conceptes que descriuen la trajectòria artística del felanitxer Jaume Canet. Tot i que més que artista, ell prefereix que l’anomenin artesà.

“Som artista per casualitat”, explica Canet. De nin no era bon estudiant, i el posaren a fer feina com a ferrer. Allà va ser quan va descobrir el foc, el ferro i la forja. En aquell moment, el vincle entre el felanitxer i el ferro va tornar-se indestructible. “Podia modelar-lo com a plastilina i això em va atreure”, afegeix. Ara no concep la seva vida sense aquesta feina: ha estat una eina per continuar endavant.

Les flors i els ulls, conviuen amb els penis i les vagines. Elements i símbols que són clau en l’obra de Canet. Ara, la Casa de Cultura de Felanitx acull una important mostra retrospectiva de les quatre dècades de feina de Canet. Hi trobam obres de l’època més primigènia, anàrquica. Col·laboracions, com les que ha fet amb Miquel Barceló. Peces que ha recuperat d’aquells veïnats, amics i compradors únicament per a l’ocasió. Podeu visitar-la fins al 5 de febrer.

09/01/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris