X

Comença la retirada de vehicles del Passeig Marítim amb el retard en l’obertura d’un dels aparcaments dissuassius

El de Federico García Lorca no s'ha obert fins al migdia, fet que ha creat confusió entre conductors i residents

10/01/2023

Comença la retirada de vehicles del Passeig Marítim amb el retard en l’obertura d’un dels aparcaments dissuassius

Primer dia feiner després de festes i molta de confusió entre els conductors quan han començat a retirar les places de pàrquing al passeig Marítim de Palma. Des de les set del matí, els senyals col·locats arran de mar ja indicaven que no s’hi podia deixar el cotxe. Els conductors, però,  no han pogut estacionar a l’aparcament dissuasiu que l’Ajuntament ha muntat al carrer de Federico García Lorca fins al migdia i això ha creat prou confusió.

Al Passeig Marítim des d’aquest dilluns és més important que mai fer cas dels senyals de trànsit. Ja no es permet aparcar a bona part de la via i, per tant, la grua preveu endur-se’n aquells vehicles que hi estiguin estacionats. Desapareixeran més de sis-centes places de pàrquing de la zona a partir d’avui i de manera progressiva. Dels dos aparcaments dissuasius que l’ajuntament de Palma hi ha previst, només n’ha estat obert un des de primera hora del matí; el de les Golondrines de davant l’Auditòrium, amb 90 places.

Comença així, oficialment, la primera fase de les obres que afectarà de ple el costat de terra i que es perllongaran fins a finals de 2023. També s’eliminarà una parada d’autobús per les obres i se’n reforçarà el servei cada deu minuts. Veïnats i restauradors mostren el seu escepticisme. Mentre que alguns valoren que s’ampliï l’espai per als vianants i les zones verdes, d’altres lamenten que els seus comerços i locals se’n poden veure afectats.

Les obres del nou passeig Marítim culminaran el 2024. Hi haurà més zones verdes i parcs i s’augmentarà més d’un deu per cent l’espai per a vianants.

10/01/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris