X

Detingut un home a Eivissa per tenir fins a 20 treballadors sense permís de residència, sense permís de treball i per omissió de les normes de prevenció de riscos laborals

Les llargues jornades laborals s'estenien a 11 hores diàries, no disposant de jornades de descans i rebent “càstigs” si no anaven a treballar

14/01/2023

Detingut un home a Eivissa per tenir fins a 20 treballadors sense permís de residència, sense permís de treball i per omissió de les normes de prevenció de riscos laborals

La Policia Nacional ha detingut a Eivissa a un home de 37 anys, com a presumpte autor d’un delicte contra els drets dels treballadors, un delicte contra els drets dels treballadors estrangers i un delicte d’omissió de les normes de prevenció de riscos laborals.

La recerca es va iniciar a principis del mes de novembre passat, després de la denúncia interposada, per un treballador que va tenir un accident laboral en l’àmbit de la construcció. L’accident li hauria provocat lesions de caràcter molt greu.

El detingut, promotor d’una obra de reformes en un habitatge de luxe destinada al lloguer vacacional, utilitzava a ciutadans estrangers que mancaven de permís de residència, per tant, en situació irregular, així com sense permís de treball a Espanya per a l’execució de la seva obra. Fins a 20 treballadors tenia en la mateixa situació.

Les persones contractades es troben en una situació de necessitat econòmica, que els porta a acceptar qualsevol condició que se’ls imposi fins i tot totes aquelles que restringeixin els seus drets com a treballadors. Les llargues jornades laborals s’estenien a 11 hores diàries, no disposant de jornades de descans i rebent “càstigs” si no anaven a treballar.

Així mateix, no disposaven de cap element de seguretat per al desenvolupament dels seus treballs ni havien estat informats dels possibles riscos associats al seu lloc de treball.

14/01/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris