X

La Farmàcia Llabrés torna a obrir al públic després de nou anys de restauració

Desenes de curiosos han acudit a la reobertura d'aquest edifici modernista que es podrà visitar gratuïtament fins al 30 d'abril

14/01/2023

La Farmàcia Llabrés torna a obrir al públic després de nou anys de restauració

Expectació a l’entrada de la Farmàcia Llabrés per la seva reobertura oficial al públic. Desenes de visitants s’han apropat encuriosits per veure com havia quedat aquest històric edifici modernista que feia molts anys que romania tancat i que ha tardat nou anys en ser restaurat i habilitat. Els visitants també han apofitat per pendre nota del contacte per a demanar cita previa per realitzar-hi visites.

L’emblemàtica farmàcia Llabrés del carrer José Maria Cuadrado de Ciutadella ha recuperat l’aspecte que tenia fa un segle tenia. L’edifici, de marcat estil modernista, es va reinaugurar dijous per part dels reis d’Espanya i avui ha obert per a tot el públic. Serà gestionat per la Fundació de persones amb discapacitat de Menorca.

Les feines de restauració van començar el 2014, quan els tres restauradors van desmuntar i numerar tots els elements. Va ser el 2016 quan van començar les obres amb fusters, marbristes, ferrers i especialistes en vitralls. Una feina multidisciplinària que es va donar per finalitzada el 2019. A partir d’aquell moment, es van tornar a encaixar els mobles fets a mida i es va fer una neteja exhaustiva.

La visita de la farmàcia Llabrés serà gratuïta fins al 30 d’abril a través de cita prèvia. L’edifici també comptarà amb una exposició que explicarà la història d’aquest important patrimoni de Ciutadella.

14/01/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris