X

Les oficines i agències antifrau de l’Estat analitzen a Palma com adaptar els reglaments al projecte de llei estatal

Entre les novetats que inclou la nova norma estatal, destaca que també s'acceptaran denúncies del sector privat

18/01/2023

Les oficines i agències antifrau de l’Estat analitzen a Palma com adaptar els reglaments al projecte de llei estatal

Catalunya, València, Andalusia, Navarra i les Illes Balears són les 5 comunitats autònomes que, actualment, disposen d’oficines antifrau o anticorrupció. Després de visitar el Parlament balear, els seus responsables s’han reunit per analitzar com hauran d’adaptar els reglaments i les funcions d’aquestes entitats a la nova llei que prepara l’Estat.

Fins ara, les oficines se centraven a prevenir o investigar la corrupció al sector públic. La novetat és que la llei estatal també incorpora el sector privat, i això farà que el personal no basti. “La llei el que estableix és que les comunitats que no tenguin oficines antifrau específiques podran signar un conveni amb l’Estat, tot i que s’hauran de pagar-ne les despeses, perquè l’estat els faci la feina. Ara haurem d’analitzar què passa amb les denúncies del sector privat si les podem assumir o hem de fer aquest conveni”, ha dit el director de l’Oficina Anticorrupció, Tòfol Milán.

Catalunya va ser la primera comunitat a posar-la en marxa, el 2005. Assegura que avui és una oficina consolidada i respectada. “Cada vegada rep més la confiança de la ciutadania: hem passat de 150 denúncies a més de 500 l’any passat”, ha explicat Miguel Ángel Gimeno, director de l’Oficina Antifrau de Catalunya.

Es preveu que la norma estatal s’aprovi al Senat a finals de febrer. Aleshores, el Parlament tendrà 6 mesos per adaptar-se a la norma.

18/01/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris