X

Complicada i accidentada pujada del Pi de Pollença

Passada la mitjanit, l'Ajuntament i la Policia Local aturaren la festa. En un darrer intent, però, Sergi Gómez va aconseguir coronar el pi

18/01/2023

Complicada i accidentada pujada del Pi de Pollença

L’arribada del pi a la plaça Vella poc després de les set i mitja de l’horabaixa ja va ser una mica accidentada. No tant com l’any 2018, quan l’arbre es va xapar per la meitat, però sí que va perdre la ramera. La plantada del pi es va produir quasi una hora després d’arribar a la plaça. Va ser una tasca laboriosa, feta amb politges i cordes ubicades a l’església i enmig d’una multitud que estava desitjosa que els més valents el començassin a pujar.

Uns minuts abans de les nou del vespre, Pep Martorell falcava el pi, amb els crits dels joves presents a la plaça Vella encoratjant-lo. A les 21.04 hores del vespre, Tomeu va ser el primer jove que intentava l’ascensió del pi, un pi que es movia una mica. Intentant eixugar el greix, va arribar ben amunt. Ajudat per Mateu, va arribar a la segona corda, però cap a les 21.20 hores va desistir per culpa de la pluja, que va acabar sent calabruixada.

Després del ruixat, que va ser breu, molts varen ser els joves que tornaren a intentar l’ascensió, i qualque al·lota també s’hi va animar. Els intents de pujar el pi varen ser constants, però cap dels joves que ho va intentar ho va aconseguir, i és que el pi cada vegada estava més tort i era molt complicat pujar-lo.

Passats vint minuts de la mitjanit, l’Ajuntament i la Policia Local de Pollença decidiren aturar la festa i van demanar a IB3 que apagàs els focus i que tallàs la retransmissió televisiva per raons de seguretat. Va ser llavors quan Sergi Gómez, en un darrer intent, va aconseguir coronar el pi, una coronació que no es va poder seguir en directe, però que les càmeres no van deixar de gravar i, per això, es va poder tenir la imatge del moment.

18/01/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Sandra sandra 19/01/2023

    No hi ha cap link per veure sa retransmissió del event “U Pi de Pollença 2023” ???