X

Més de 6.500 animals atesos el 2022 al COFIB

La falzia és l'au amb més entrades

19/01/2023

Més de 6.500 animals atesos el 2022 al COFIB

Més de 6.500 animals han passat pels centres del Consorci per a la Recuperació de la Fauna de les Illes Balears en el darrer any. La majoria són espècies silvestres. Hi arriben amb ferides. També n’hi ha de malalts o desorientats; en la majoria de casos, dona l’avís un ciutadà. A més, el consorci rep animals exòtics, alliberats al medi o, fins i tot, interceptats de tràfic il·legal.

Per illes, el COFIB ha atès més de 4.500 animals silvestres i 333 d’exòtics, a Mallorca; prop de 1.320 silvestres i 45 d’exòtics, a Menorca; i 285 de silvestres i 12 d’exòtics, a Eivissa. És el cas de dues milanes alliberades aquest passat dimecres matí a Mallorca. Dos mascles, un jove i un adult, que havien estat ferits per arma de foc a final de l’any passat.

Si parlam dels animals que més arriben al COFIB, la falzia és l’au amb més entrades. A l’estiu, els polls joves cauen del niu. De vegades, fins i tot es llencen per fugir de la calor i desenes i, de vegades centenars, reben atenció i alimentació fins que poden retornar al seu ambient.

També han de tenir cura de xoriguers, milanes, corbs marins, àguiles cuabarrades i virots. Entre els mamífers, l’eriçó és l’animal que més vegades acaba en recuperació i les tortugues mediterrànies estan al cap de dalt de la llista de rèptils atesos.

19/01/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris