Dissabte 22 a les 18.55


IB3 emet de bell nou ‘Silenci Trencat. La Fossa de Porreres’
La Radiotelevisió pública emetrà de bell nou ‘Silenci Trencat. La Fossa de Porreres’. L’estrena del reportatge que es va dur a terme a principis d’aquesta setmana, va rebre bona audiència i interès, tant de l’espectador com dels mitjans de comunicació de les Illes. Per aquest motiu, IB3 inclourà de bell nou el reportatge en la programació d’aquest dissabte.

Les feines d’exhumació de la fossa de Porreres han permès localitzar fins ara un bon nombre de cossos de presos republicans, que van ser assassinats pels feixistes. Després de 80 anys d’impunitat, es confirmen aquelles atrocitats. L’obertura d’aquesta fossa, la segona que s’obre a l’Estat espanyol per ordre de la justícia argentina, ha esdevingut un exercici de memòria històrica, a més d’un procés transparent i didàctic. Un reportatge de 50 minuts amb el seguiment complet i rigorós de la primera fase de l’exhumació de la fossa de Porreres, i que es va dur a terme el mes de novembre passat al cementeri de la localitat.

La detallada narració d’un fet històric amb imatges i entrevistes exclusives. Davant les càmeres d’IB3 apareixen familiars de les víctimes, arqueòlegs, antropòlegs i forenses, associacions memorialistes, responsables polítics, historiadors…Tots els actors de l’exhumació de la fossa més simbòlica de Mallorca.

Una presència constant al lloc dels fets que permet la crònica diària d’una exhumació que, fins al present, ha tret a la llum 9 petites fosses amb un nombre total de 55 cossos, els quals venien acompanyats de nombrosos objectes personals que ens descobreixen semblances íntimes de les víctimes.

El reportatge  mostra també els treballs d’anàlisi de les restes al laboratori instal·lat a la zona per a determinar edat, alçada, i trets físics que puguin ajudar a identificar-los, així com la recollida de mostres d’ADN feta in situ als familiars de les víctimes.

L’exhumació de Porreres (Fase I), és  un treball periodístic de gran valor i oportunitat històrica elaborat per la productora Quindrop.

‘Silenci Trencat: La Fossa de Porreres’, aquest dissabte 22 de juliol, a les  18.55 hores a IB3 Televisió.

Vos convidam a interactuar amb nosaltres a les xarxes socials amb l’etiqueta #FossaPorreresIB3.

A la pàgina web IB3.org podeu veure aquest programa en directe, i també el trobareu a la nostra secció “A la carta”.

 

 

 
ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL