Diumenge 18 a les 19.00


BALEARS FA CIÈNCIA
Cap a les profunditats
Aquest diumenge Balears fa Ciència s’endinsa en les profunditats amb un programa centrat en aspectes com la geologia, la recerca del fons marí, els fòssils, l’espeleobusseig i l’arqueologia.

Un dels protagonistes del programa serà Xisco Gràcia, un dels més experimentats espeleobussejadors de les Illes Balears, i una de les persones que millor coneix les coves submarines i la seva cartografia. En Xisco parlarà de la importància de l’espeleobusseig per a la recerca i dels riscs que comporta.

Balears fa Ciència mostrarà la recerca que es fa al Centre Oceanogràfic de les Balears per descobrir com és el fons marí, la seva composició, quines espècies hi viuen i quin és el paper que tenen en tot l’ecosistema, amb la investigadora Covadonga Orejas.

En el programa participarà Rosa María Mateos, geòloga i divulgadora científica, membre de l’Institut Geològic i Miner d’Espanya. Rosa María explicarà com estan formades des del punt de vista geològic les Illes Balears, els riscs geològics que ens podem trobar i, fins i tot, ens mostrarà els estromatòlits: l’evidència més antiga de la vida que es coneix a la Terra, i que es poden veure amb tota facilitat a Portopí.

Finalment, els arqueòlegs Albert Forés i Daniel Iranzo ens mostraran el jaciment de Capocorb Vell, amb els seus cinc talaiots i 13 habitacles de l’any 900 abans de Crist.

La versió televisiva de Balears fa Ciència rep finançament de la Fundación para la Ciencia y la Tecnología i té el suport de la Direcció General de Recerca i Innovació del Govern de les Illes Balears.

Com cada diumenge, el físic barbut Adrián García i l’oceanògrafa Ana Payo Payo conduiran el programa de ciència d’IB3 Televisió amb el seu sentit de l’humor, per fer accessible els darrers avenços a tota la població.

Balears fa Ciència acosta al ciutadà el món de l’astrofísica, l’oceanografia, la biomedicina, la botànica, la geologia, les noves tecnologies, l’energia i la zoologia, entre altres, amb humor i amb un llenguatge proper.

Balears fa Ciència s’emet cada diumenge a les  19.55 h, a IB3 Televisió. Vos convidam a interactuar amb nosaltres a les xarxes socials: a Twitter @BalearsFCiencia i a facebook.com/balearsfaciencia amb l’etiqueta #BalearsFaCiènciaIB3. A la pàgina web IB3.org podeu veure aquest programa en directe i també el trobareu a la secció “A la carta”.
ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL