Dilluns 20 a les 21.30


FRED I CALENT
Com preparar un ceviche mallorquí amb llampuga
Aquesta setmana, a Fred i Calent, volem conèixer per què la llampuga és tan valorada a Mallorca i en canvi, a Menorca i a les Pitiüses, és una desconeguda per a molts. Anirem a Vila per fer tastar llampuga amb pebres i veurem què en troben els que no la coneixen.

Volem descobrir com aquest peix, que és tan conegut per un famós plat, també es pot cuinar de moltes altres maneres. Amb en Miquel i na Marta Simonet farem un ceviche peruà i un ceviche a la mallorquina amb llampuga, per veure quina diferència hi troba la gent de Palma. Torrarem llampuga amb un grup d’amics i na Marta Simonet el cuinarà en forma de tagín amb una cuinera marroquina.

Fanny Pons ens explicarà per què és un peix blau i blanc al mateix temps, i quines bones propietats té per al cos l’omega que conté.

Anirem a fer la compra amb Miquel Calent per saber què hem de tenir en compte quan anam a comprar verdura fresca i peix fresc. Amb el que comprem farem un plat fàcil i econòmic. Aprendrem a fer-ne conserva i elaborarem una petita exquisidesa.

Fred i Calent és el programa d’alimentació i nutrició, conduït per Miquel Calent, que aglutina des del patrimoni culinari de les nostres Illes fins als hàbits de consum actuals. Fred i Calent connecta el passat amb el present a través d’una visió moderna, que té en compte el coneixement científic i tècnic d’avui i alhora ens desperta els sentits. En la seva recerca, parlarà amb nutricionistes, historiadors, metges i tot un seguit de professionals per contextualitzar ingredients i receptes. L’acompanyen la comunicadora i apassionada de l’alimentació saludable Marta Simonet i la farmacèutica especialista en nutrició Fanny Pons.

Fred i Calent s’emet cada dilluns a les 21.30 h, a IB3 Televisió. Vos convidam a interactuar amb nosaltres a les xarxes socials: a Twitter @IB3 i a facebook.com/fredicalentib3 amb l’etiqueta #FrediCalentIB3.  

A la pàgina web IB3.org podeu veure aquest programa en directe i també el trobareu a la secció “A la carta”.
ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL