Dilluns 11 a les 21.30


FRED I CALENT
Quins són els principals olis que es produeixen a les Balears?
La Dieta Mediterrània no es pot entendre sense un dels seus ingredients bàsics i principals: l’oli, o com n’hi diuen molts: l’or líquid. Aquesta setmana a Fred i Calent volem conèixer quins són els principals olis que es produeixen a les Illes Balears. Volem aprendre a diferenciar un oli verge d’un extra verge, saber com l’hem d’emprar per fregir, per completar plats freds o per cuinar plats calents.

Anirem a comprar oli per veure com s’han de llegir les etiquetes i farem un tast per saber quines aromes i tasts s’hi poden apreciar.

Al mercat d’Inca posarem a prova els inquers per saber a quin moment afegeixen l’oli a un dels menjars fonamentals de les Illes Balears: el pa amb oli. Veurem com ha canviat la forma de recol·lectar les olives i de fer-ne oli a una tafona i tastarem la peculiaritat de l’oli de l’olivó.

Marta Simonet aprendrà a fer sabó d’oli i na Fanny Pons ens explicarà les bonances i les proporcions d’aquest preuat or líquid.

Miquel Calent ens cuinarà dues propostes on l’oli té un paper protagonista. Un serà un plat fàcil i econòmic que tothom podrà fer a casa seva; l’altre serà un dolç amb gelat d’oli i orellanes.

Fred i Calent és el programa d’alimentació i nutrició, conduït per Miquel Calent, que aglutina des del patrimoni culinari de les nostres Illes fins als hàbits de consum actuals. Fred i Calent connecta el passat amb el present a través d’una visió moderna, que té en compte el coneixement científic i tècnic d’avui i alhora ens desperta els sentits. En la seva recerca, parlarà amb nutricionistes, historiadors, metges i tot un seguit de professionals per contextualitzar ingredients i receptes. L’acompanyen en la seva recerca la comunicadora i apassionada de l’alimentació saludable Marta Simonet, i la farmacèutica especialista en nutrició, Fanny Pons.

Fred i Calent s’emet cada dilluns a les 21.30 h, a IB3 Televisió. Vos convidam a interactuar amb nosaltres a les xarxes socials: a Twitter @IB3 i a facebook.com/fredicalentib3 amb l’etiqueta #FrediCalentIB3.  

A la pàgina web IB3.org podeu veure aquest programa en directe i també el trobareu a la secció “A la carta”.
ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL