Més programes A LA CARTA  calendari

 calendari
Benjamí Carreras.
1 (Cap: 4)
Nascut a Mao, 1942 Fisic teòric i investigador. Des de 1976, va fxar la residencia als EEUU. Ha treballat en el Oak Ridge National Laboratory de Tennessee ubicat a la “Ciutat Secreta” on s'enriquia urani per fabricar les bombes atòmiques de la Segona Guerra Mundial. Ha treballat en la fsica teòrica tant a Anglaterra, Estats Units i a Espanya, consolidant equips de recerca patentant estudis amb rellevància mundial per millorar l'efciència energètica de l'energia nuclear i cap a la transicio a l'energia neta a les Illes Balears.En Benjami ens mostra la seva tasca com investigador i ens aproxima a un cientifc humanista: pintor i escultor que viu a cavall entre Oak Ridge i Madrid, passant per Mallorca una temporada de l'any per seguir arrelat a les Illes Balears.

Rep: []

Comparteix el video

T 2 - cap: 7

19 03 2023

Ramon Coll i Huguet

RAMON COLL (Maó, 22 de desembre de 1941 - Barcelona, 16 de gener de 2023) Neix a Maó en el si d una família de músics. Celebra el seu primer concert amb orquestra als 11 anys, interpretant el Concert...

Informació general

Menorquins és una sèrie de retrats documentals de 6 capítols que mitjançant entrevistes ens aproximen a 6 persones rellevants de la cultura i societat menorquina del segle XX.

Al web des de

2023

Estat

No emissió

Horari

Telèfon

Contacte

Producció

Documental

Temporades

2

Edat

TP

Pròximes emissions per televisió

Diumenge
26

19:45

LAURA PONS T2 - 2 Na Laura és una persona enérgica. Ha perdut un poc les ganes d'actuar però segueix encara amb les ganes seguir una de les seves passions com el cant, participant en corals. Una actriu polivalent que va participar en la pel·lícula El vent de l'illa de Gerard Gormenzano, una de les pioneres a Menorca que va enlluernar el poble menorquí en el seu moment, passant per sèries de televisió. LAURA PONS Maó, 1945 . Coneguda per algunes sèries de Ib3 és a més de ser una actriu amb llarga trajectòria, des de la mítica “El Vent de l’Illa” Gerard Gormezano 1988, ha fet un llarg recorregut per en el teatre, el cinema i en la televisió. Un cas quasi únic i destacat en el món de la interpretació a Menorca. La part més humana i propera a través d’un retrat que expliqui tota una època del teatre a Menorca i la seva importància en la societat menorquina de la seva mare i pare, implicats estretament en l'època daurada de les sales de teatre a Menorca i de l'Orfeó Maonès, seu del teatre amater del segle XX.

Sinopsis

Menorquins és una sèrie de retrats documentals de 6 capítols, que mitjançant entrevistes ens aproximen a 6 persones rellevants de la cultura i societat menorquina del segle XX.

Els sis personatges van desenvolupar la seva carrera professional destacada o amb reconeixement públic, i ara ja pràcticament retirats de la vida pública ens expliquen i ens mostren la seva vida a través d’aquest retrat documental. Mitjançant entrevistes en profunditat que formen part d’un registre històric, el retrat es crea visitant espais, persones i recordant vivències, per així entendre millor la seva professió i filosofia de vida. A més a més d’haver estat ambaixadors de Menorca arreu del món per la seva divulgació, tasca, coneixement o professió, aproximant-nos a la Menorca d’ahir i com viuen ells la que tenim avui.

Menorquins és un projecte del documentalista i realitzador Cristian P. Coll (Produccions des FAR). Guanyador de la menció d’honor als SIMA Awards 2017 per CAMINS, el viatge de les persones refugiades i La Gran Travessa.

Sèries i minisèries a IB3