AVUI
19/10/2019
07:30

HOTEL BOUTIQUE CALATRAVA HOTEL BOUTIQUE CALATRAVA En aquest capítol de Com a ca nostra, anirem fins a Palma per descobrir l’hotel Boutique Calatrava; que va obrir les seves portes al turisme l’any 2013. Té 16 habitacions. Els clients poden gaudir d’un ambient de tranquil•litat absolut en el que tan sols es senten els sons de la natura i es respira l’aroma d’un dels pobles més emblemàtics de l’illa de Mallorca.

07:55

EN JOANET I LES TRES PERES MALLORCA
LA LLETERA UNIVERSAL

08:10

RUPERT&SAM

TOQUEM ELS DOS
MISSATGERS ANÒNIMS
UN DIA DE PESCA

08:20

LA GAVINA MALLORCA

08:30

ASSASSINS BRUTALS

ASSASSINS BRUTALS

09:15

ENCONTRES PERILLOSOS

ENRAMPATS

10:05

LA FÀBRICA DESAPAREGUDA

CINEMES FÀBRIQUES DE SOMNIS CINEMES FÀBRIQUES DE SOMNIS "La fàbrica desapareguda" dedica el capítol d'avui a la indústria cinematogràfica, les fàbriques que feien realitat les imatges en moviment. El cinema va ser l'entreteniment per excel·lència durant el segle vint i gairebé tothom va créixer mirant pel·lícules. Durant el programa visitarem antigues sales de cinema com el Defensora Sollerense, Can Guixa, la sala Fantasio o el cinema Goya i comptarem amb el testimoni d'exhibidors, cineastes, distribuïdors i espectadors que ens parlaran d'una indústria que va marcar les seves vides.

11:05

XISCA FERRAGUT, JAUME FERRIOL, GALDANA PÉREZ Avui, a Tan enfora, tan a prop, els nostres illencs ens ensenyen la seva vida la ciutat romana de Mèrida. També coneixem el barri del Raval, a Barcelona, i la ciutat de Múrcia. A Mèrida, en Jaume ens duu a conèixer el pont romà i els carrers de la ciutat. A més, ens convida a una de les seves recreacions romanes, que presenciarem de ben a prop. Allà es colarà la seva mare per donar-li una sorpresa que no espera. Al barri del Raval, na Xisca, d'Algaida, té un restaurant de menjar mallorquí que visitarem. També ens durà al gran mercat de la Boqueria. En la seva rutina diària, rebrà una visita al seu restaurant que la deixarà sense paraules. Coneixerem Múrcia al costat de na Galdana, professora de la Universitat de Múrcia, i amant de la mar, que va deixar Menorca fa molts anys i que encara la duu dins el cor.

12:00

CAMP REDÓ, DARRERS BATECS El passat 27 de juliol el mercat del Camp Redó de Palma abaixava la barrera després de gairebé 50 anys de vida. Només hi restaven quatre de les 24 parades que havia arribat a tenir en el seu temps d’esplendor. Desavinences amb l'Ajuntament, falta de relleu generacional i canvi en els hàbits de consum dels ciutadans han precipitat el tancament del mercat, un dels pilars de la malmesa vertebració d'aquesta barriada popular. El programa Zoom ha copsat els darrers batecs del mercat, amb els testimonis d’alguns dels seus placers com Rafel Crespí, peixater, i Jaume Cifuentes, fruiter, que han assistit a la progressiva degradació del recinte i que ara comencen de bell nou i traslladen els seus negocis a locals fora de l’emplaçament municipal. També es mostra la mirada de Gloria Arroyo, que durant vint anys s’ha encarregat de la neteja del mercat, i de tants altres clients que ara queden una mica més orfes. Així, el del Camp Redó s'afegeix a la llista de mercats tancats a Palma com el del Tennis o el de Sant Ferran. Parlam d’aquest procés amb Maria Antònia Comas, directora general de Mercats de l’Ajuntament de Palma i del significat de la pèrdua d’aquests espais per a la salut de les ciutats amb l’arquitecta Cristina Llorente. Es tanca el mercat, i s'obren les incògnites de què passarà amb el recinte i quin impacte tendrà per la barriada perdre aquest important lloc de trobada.

12:30

PARELLA, SEXE I DONA Al capítol d'avui parlarem de les relacions de parella i de les relacions sexuals en els anys 70. El primer amor, la primera besada, l’alliberament sexual, «el destape» i els dos «rombos» formaran part del repàs que Llorenç Santamaria farà al capítol d’avui. A la segona part del programa recordarem el paper de la dona a la dècada dels 70. La incorporació al món laboral, els primers moviments feministes i la lluita per assolir un espai propi seran alguns dels temes que tractarem avui. Tal com érem és el programa de nostàlgia d'IB3 Televisió que presenta Llorenç Santamaria, un programa amb més de 200 testimonis que té com a objectiu fer un retrat sociològic i cultural en clau distesa d'aquells anys, amb la intenció de veure com hem canviat els habitants de les Illes Balears en poc més de quatre dècades. Tal com érem, un viatge al passat més recent d'aquestes Illes.

13:25

DE CALA AGUILA A CALA MESQUIDA De Cala Agulla a Cala Mesquida En aquest capítol, na Maria i en Vicenç uniran a peu dues platges emblemàtiques de Capdepera Cala Agulla i Cala Mesquida. Caminaran entre grans dunes i boscos de pins seguint una sendera freqüentada per senderistes, ciclistes i atletes durant tot l’any. Per la costa arribaran fins a la Punta des Gulló, on ens contaran històries de naufragis com el d’El-Golea. Passaran per la petita Cala Moltó i seguiran el Camí des Coll de Marina, flanquejat per boscos de pins, on Josep Terrassa i Mateu Morey els explicaran com es talla el garballó i com es tracten les seves fulles per fer la llatra, activitat ben viva al municipi. Després, na Maria ens explicarà com fer una beguda isotònica casolana. I arribant al collet trobaran Pere Caldentey i alumnes del cicle de Tècnic d’Activitats Físicoesportives en el Medi Natural, que els explicaran en què consisteix aquesta formació cada dia més demandada a Mallorca. A Cala Mesquida, els presentadors travessaran una passarel•la que permet contemplar el mar de dunes que protegeix la platja, on acomiadaran el capítol.

13:56

IB3 NOTÍCIES CAP DE SETMANA MIGDIA

15:00

EL TEMPS CAP DE SETMANA MIGDIA. INFORMACIÓ METEOROLÒGICA

15:05

AGAFA'M SI POTS, CAP DE SETMANA

16:00

LA PRESÓ T2 - 2 L’instint de supervivència de totes les germanes, les durà per uns camins molt diferents dels seus. Això serà el fonament d’un canvi personal i vital de cada germana. I és que davant la desesperació només hi ha dos camins guanyar o perdre. I elles, sense témer-se’n, decideixen guanyar.

17:05

ELS MENORQUINS DE LA FLORIDA

Al 1768, un milenar de menorquins varen emigrar a Florida, on un empresari anglès, Andrew Turnbull, els havia promès terres després d'uns anys de fer feina. Tot i això, res no es va complir en arribar varen ser tractar com a esclaus molts varen morir, tots varen ser maltractats. Finalment tres d'ells varen fugir i varen aconseguir que el Governador de Florida els alliberàs. Varen anar a peu 75 quilòmetres, des de New Smyrna a Saint Augustine. Es considerada la primera marxa pels drets civils als EUA. Es varen convertir en part essencial de la vida de Saint Augustine i, avui, 250 anys després, la ciutat encara té milers de descendents d'aquells menorquins. IB3 recupera en aquest documental la història dels menorquins, anomenats com a “Minorcans”, i el seu orgull per la seva herència menorquina. El documental mostra també la petjada menorquina en una ciutat, Saint Augustine, que és la més antiga dels EUA.

18:05

Amb el vermell de l’ou Amb el vermell de l’ou Aquesta setmana a Això és mel recorrerem la Menorca més verda dels mesos d’hivern per conèixer l’origen i la riquesa d’un dels nostres productes més internacionals la maonesa. A l’Illa del Rei, l’estudiós del Centre d’Estudis Gastronòmics de Menorca, en Pep Pelfort, ens explicarà tot el que ha descobert sobre el passat de la maonesa i els usos que tenia antigament a la medicina. En Tomeu cuinarà amb en Felip Llufriu un plat molt d’hivern amb moniato, esclatassang i maonesa de pinyons. El farà davall una alzina que té 700 anys. Sabrem qui va ser el Duc de Richelier i quin paper va tenir en l’expansió de la maonesa a nivell mundial. En Toni i en Tomeu aniran a Son Mercer d’abaix a fer Moretum. Una pasta que feien els romans i que és una de les precursores de la maonesa. Enmig d’un camp d’oliveres, n’Adolf Sintes li explicarà a en Toni com la història de l’oli de Menorca es remunta fins a l’època talaiòtica. En Tomeu anirà fins al Far de Favaritx per cuinar amb en Dani Mora. A més de cuiner també és un dels impulsors d’un projecte que vol dur la marca de “maonesa menorquina” arreu del món. I acabarem anant de vega amb uns bons amics d’Això és mel Sa vessa mos fot. Aquesta colla de Sant Lluís amants de la bona cuina ens faran alioli mentre canten i preparen el menjar.

19:15

Palangre i molls a la bruta a Menorca Palangre i molls a la bruta a Menorca Aquesta setmana en Pedro Carbonell comparteix una jornada de pesca professional amb en Jaume Barceló, patró de l’embarcació Na Foguera, amb la qual pesquen amb palangre. En condicions marítimes difícils faran molt bones captures. També ha arribat la tardor a Menorca. En un dia de tempestes, en Manolo Barahona decideix comprar uns molls al mercat de peix de Ciutadella. Els cuinarà a la bruta i rebrà la visita de la cantant Joana Pons, que serà la guinda d’una fantàstica jornada a una cova de pescadors. N’ Ana Alonso se’n va d’excursió per la Serra de Tramuntana amb un antic vaixell de pesca, es Bonnie Lass. Ben acompanyada practicarà paddle i gaudirà d’un paisatge Patrimoni de la Humanitat des de 2011.

20:30

IB3 NOTÍCIES CAP DE SETMANA VESPRE

21:35

EL TEMPS CAP DE SETMANA VESPRE INFORMACIÓ METEOROLÒGICA

21:40

CINEMA " OPERACIÓ SWORDFISH "

Stanley Jobson Hugh Jackman, un expert en informàtica que acaba de sortir de presó, és requerit pel terrorista Gabriel Shear John Travolta perquè li ajudi a decodificar un complicat codi de seguretat d'un compte secret. Només uns pocs hackers al món són capaços de realitzar aquest treball, i ell és un d'ells. Malgrat que no pot tocar un ordinador, els mètodes de Shear obligaran a Jobson a ajudar-li en la seva missió... Un thriller d'acció que va ser Nº1 de taquilla en USA.

23:10

CINEMA " COM MATAR EL TEU CAP 2 "

Encegats per l'ambició, Nick Bateman, Dóna-li Day i Kurt Sudeikis decideixen crear el seu propi negoci i ser els caps, però un espavilat inversor fa malbé els seus plans. Vençuts, desesperats i sense recursos legals, els tres aspirants a empresaris tramen un pla per segrestar al fill de l'inversor, demanar un rescat i recuperar el control de la seva empresa. Seqüela de "Com acabar amb el teu cap" 2011

00:55

CINEMA " ACABADA DE GRADUAR "

Ryden Malby Alexis Bledel, una jove universitària recentment llicenciada, torna a la seva casa, on haurà de bregar amb la seva excèntrica família, buscar un treball i trobar el nuvi adequat. Tot això li deixarà poc temps per pensar si, veritablement, porta la vida que vol.

02:20

IB3 NOTÍCIES CAP DE SETMANA VESPRE

03:05

EL TEMPS CAP DE SETMANA VESPRE INFORMACIÓ METEOROLÒGICA

03:10

LA FÀBRICA DESAPAREGUDA

CINEMES FÀBRIQUES DE SOMNIS CINEMES FÀBRIQUES DE SOMNIS "La fàbrica desapareguda" dedica el capítol d'avui a la indústria cinematogràfica, les fàbriques que feien realitat les imatges en moviment. El cinema va ser l'entreteniment per excel·lència durant el segle vint i gairebé tothom va créixer mirant pel·lícules. Durant el programa visitarem antigues sales de cinema com el Defensora Sollerense, Can Guixa, la sala Fantasio o el cinema Goya i comptarem amb el testimoni d'exhibidors, cineastes, distribuïdors i espectadors que ens parlaran d'una indústria que va marcar les seves vides.

04:05

PARELLA, SEXE I DONA Al capítol d'avui parlarem de les relacions de parella i de les relacions sexuals en els anys 70. El primer amor, la primera besada, l’alliberament sexual, «el destape» i els dos «rombos» formaran part del repàs que Llorenç Santamaria farà al capítol d’avui. A la segona part del programa recordarem el paper de la dona a la dècada dels 70. La incorporació al món laboral, els primers moviments feministes i la lluita per assolir un espai propi seran alguns dels temes que tractarem avui. Tal com érem és el programa de nostàlgia d'IB3 Televisió que presenta Llorenç Santamaria, un programa amb més de 200 testimonis que té com a objectiu fer un retrat sociològic i cultural en clau distesa d'aquells anys, amb la intenció de veure com hem canviat els habitants de les Illes Balears en poc més de quatre dècades. Tal com érem, un viatge al passat més recent d'aquestes Illes.

05:00

PAISATGES

05:15

XISCA FERRAGUT, JAUME FERRIOL, GALDANA PÉREZ Avui, a Tan enfora, tan a prop, els nostres illencs ens ensenyen la seva vida la ciutat romana de Mèrida. També coneixem el barri del Raval, a Barcelona, i la ciutat de Múrcia. A Mèrida, en Jaume ens duu a conèixer el pont romà i els carrers de la ciutat. A més, ens convida a una de les seves recreacions romanes, que presenciarem de ben a prop. Allà es colarà la seva mare per donar-li una sorpresa que no espera. Al barri del Raval, na Xisca, d'Algaida, té un restaurant de menjar mallorquí que visitarem. També ens durà al gran mercat de la Boqueria. En la seva rutina diària, rebrà una visita al seu restaurant que la deixarà sense paraules. Coneixerem Múrcia al costat de na Galdana, professora de la Universitat de Múrcia, i amant de la mar, que va deixar Menorca fa molts anys i que encara la duu dins el cor.

06:15

SANT JOAN i SANT MIQUEL "Pitiüses, entre pins i savines" visita Sant Joan i Sant Miquel "Pitiüses, entre pins i savines" visita aquesta setmana el nord de l'illa d'Eivissa per conèixer els boscos més verds i frondosos de l'illa, caminar pels camps de Sant Miquel i passejar entre casetes blanques i carrers empedrats de Sant Joan de Labritja guiats pels presentadors Tita Planells, Toni Riera i Tito Fuster. Anirem a cercar bolets a la reserva natural des Amunts amb un amant de la natura i un expert caçador de fongs, que ens mostrarà la regió muntanyosa més important de l'illa, refugi d'espècies vegetals i animals, úniques al món. Amb Jaume Espinosa aprendrem a distingir un bolet comestible d'un verinós. Viatjarem al passat de Sant Joan de la mà d'una mestra d'escola que ens ensenyarà on va estudiar de petita. L'antiga escola unitària de boixes és avui un dels hotels més exclusius del municipi. A Sant Miquel collirem pitra, la ratllarem sota d'un garrover i acompanyarem al seu taller a una de les poques mestres d'espardenyes que encara hi ha Eivissa i que pot presumir d'haver calçat un rei.