AVUI
22/01/2019
07:00

MOSSÈN CAPELLÀ

"QÜESTIÓ DE FE" "Qüestió de fe" Arran de la renovació dels vots matrimonials, en Colau reprèn la lluita contra el catolicisme. Aquesta vegada simularà haver-se convertit i ser el més devot dels cristians, cosa que l'enfrontarà amb Don Cristòfol. Mentre, en Lluc té una crisi de fe provocada per l'amistat amb na Blanca.

08:00

EN XOROI MENORCA
ELS TRES PORQUETS UNIVERSAL

08:10

RUPERT&SAM

L'AMPOLLA
LA TORTUGA MÁGICA
TOQUEM ELS DOS

08:25

L' AMOR DE LES TRES TARONGES MALLORCA

08:35

Temporada 4 Capítol 17

09:05
10:00

Temporada 1 Capítol 35 Una vegada donat el sus a la setmana, dimarts començam Els Dematins amb la darrera hora de la vaga indefinida de taxistes a diversos punts de l’Estat. Coneixerem també les novetats de l’incendi als jutjats d’Eivissa que va tenir lloc la matinada de dilluns. A la taula de debat s’asseuran els periodistes Matías Vallés i José Luis Miró, així com l’escriptora Maria de la Pau Janer, que analitzaran l’actualitat amb nosaltres. Durant el programa seguirem el judici d’un home acusat d’haver violat múltiples vegades la seva fillastra i parlarem amb representants de l’associació RANA sobre els abusos a menors. I a la secció de salut tendrem el nostre metge de família, Ignasi Ramírez, i connexió en directe amb el viròleg i professor de la facultat de Medicina Jordi Reina. Vacunes sí, o vacunes no? Ells posaran llum a aquesta qüestió.

12:00

BANCA ÈTICA llarg
CELÍACS curt

12:15

AMB UN PARELL........ MALLORQUI Amb un parell… mallorquí Benvinguts a MPOn. Preparau-vos perque avui tornam a anar ben plens de curiositats. Animals, expressions, pobles, posessions, grans homes i un grapat de comparatives d'aquestes que mos fan quedar amb la boca oberta. Teniu ja els ulls ben oberts? Idò endavant pq avui al mpon arribam… Amb un parell… mallorquí

12:40

Albergínies farcides de conill amb ceba Avui farem unes albergínies farcides de conill amb ceba. L’acompanyarem de carabassa rostida amb espècies.

20:05

Verat amb remolatxa Avui prepararem una amanida que tendrà com a base uns tronquets de remolatxa i daus de poma àcida. Ho cobrirem amb ceba i verat curat i ho tremparem amb una salsa de mostassa i herbes aromàtiques. Acompanyarem la recepta amb un cocktail de cava i melicotó.

21:40

HERÈNCIA TÒXICA Els joves consumeixen més drogues? La irresponsabilitat els porta a evadir-se de tot i preocupar-se només per l’oci? Les noves generacions no podran fer front als reptes socials del futur? L’increment del consum de substàncies addictives és un judici que la societat arrossega des que existeixen. Al “Zoom” d’aquesta setmana, “Herència Tòxica”, ens demanam quin paper haurien de jugar tots els nuclis socials d’un adolescent perquè aquest tipus de pràctiques canviïn. Una qüestió que segons els experts està en evolució contínua. El nou paradigma digital ha accelerat la necessitat d’ocupació en aquest camp i ha destapat nous comportaments addictius sense necessitat de substàncies. A més, ha facilitat l’accés a qualsevol classe de consum.

22:20

“ELS XINESOS DE SON BANYA” I “EL CRIM DE SOLLER” Memòria Negra és una sèrie documental que recorda alguns dels crims de més impacta que s’han produït a les Illes Balears durant els darrers 70 anys. El primer cas del capítol d’avui tracta sobre un fet que va ocórrer l’horabaixa del dia de reis de l’any 2001. Una cridada a emergències alertava sobre un incendi que s’havia produït al numero 28 del camí de Son Banya, a Palma. Un cop es va extingir el foc es van trobar a l’interior de la casa el cadàver de dos homes xinesos. Es feia evident que l’incendi havia estat provocat per esborrar proves i tot d’una els investigadors varen relacionar el crim amb el tràfic de drogues i varen aconseguir trobar als culpables. El segon cas ens trasllada fins l’any 1995 i es localitza al municipi de Sóller. El dissabte 28 de maig una parella d’excursionistes varen trobar el cos mig carbonitzat d’un home dins la cova de la Verge, situada a una zona coneguda com de ses Tres Creus. La víctima era un conegut pescador del Port de Sóller. Els efectius de la policia judicial varen comprovar que l’home havia sofert una brutal pallissa i que havien intentat cremar-lo. Les investigacions posteriors varen relacionar el crim amb intrigues passionals i amb corrupció de menors, fet que va commocionar enormement a tots els veïnats de Sóller.

23:55

EL TORTILLERO DE GOMILA I EL CRIM SON OLIVA Al capítol d’avui viatgem a la zona de Gomila dels anys 90. El juliol del 1994 Fernando Gutiérrez, propietari de la Tu Tortilleria de Gomila, va morir brutalment assassinat a mans de 4 joves relacionats amb el món de la prostitució. Un crim que va impactar el món de la nit d’aquells anys. A la segona part de l’episodi d’avui recordarem el crim de Son Oliva que es va produir l’agost del 2009 a Palma. Juan Molero, un home sense cap tipus d’antecedent o problema conegut va ser brutalment atacat fins la mort quan es dirigia a agafar el seu cotxe per anar a fer feina. El seu assassí va ser capturat al moment, però va resultar ser un fantasma...un home a qui la seva pròpia família havia donat per mort feia més de 35 anys i que, en certa manera, tenia una relació directa amb la víctima.

01:10

BUSCANT JUSTÍCIA Un detectiu de Brooklyn, Gino Felino, rep una trucada en la qual li informen que han disparat a boca de canó al seu millor amic, Bobby Lupo, davant de la seva dona i dels seus dos fills. L'assassí és un traficant de droga anomenat Richie Madano, enemic des de la infància de Gino i de Bobby. Al mateix temps que Gino cerca a Madano, descobreix el motiu pel qual Bobby ha estat assassinat, la qual cosa intensifica el desig de venjar la seva mort.

04:00

PAISATGES