AVUI
07/12/2019
07:00

UN POBLE FRANCÈS

07:50

EL GEGANT DEL VEDRÀ EIVISSA
LA FLOR ROMANIAL MALLORCA

08:00

RUPERT&SAM

LA NIT DE NADAL
En Sam i en Rupert són como la nit i el dia...com el gat i el gos...com el pollastre i l`anec..Un accident aeri els obliga a conviure en una illa perduda en mig de l'oceà. La supervivència depen d' entrendre`s l'un amb altre. Sobreviuran o s' acabaran desplomant entre ells?. Rupert, l' anec i Sam, el pollastre , viuran a una illa no deserta.Hi ha uns habitants molts especials disposats a fer-los la supervivència més fàcil...o no. Son, Gavi, la gavina, Zen, la tortuga, Rufus, el taurò , cranc i peix. La serie d' animació està destinada...
"NO ESTEM SOLS"

08:10

LA RATETA QUE AGRANAVE L'ESCALETA UNIVERSAL

08:20

Favorits És un programa d’entreteniment que busca sorprendre a l’espectador. El programa fa una selecció dels continguts més sorprenents sorgits d’internet. Descobrirem gent extraordinària, personatges curiosos que s’amaguen darrere les xarxes socials, les campanyes més creatives i els fenòmens de massa i les iniciatives solidàries sorgides de les xarxes, són part essencial de cada emissió i una fórmula per convertir el programa en un espectacle visual. En cada programa es fan tres reportatges amb un enfocament entretingut, d’una empresa, start-up o iniciativa, on s’explica d’on sorgeix, el seu desenvolupament i implantació, tot plegat acompanyat de declaracions dels protagonistes. Un invent per lluitar contra l’Alzheimer a pedalades. Robots emprenyats. L’inspirador cas d’una noia americana que va perdre un braç en un accident i ara fa esquetxos còmics sobre el seu braç amputat. Aquests personatges i d’altres històries en aquest capítol de Favorits. Balears El científic balear que està descobrint la personalitat dels peixos. Valencia Els joves valencians que ajudant a fer el tren més ràpid del mon. Catalunya Un poble que ressorgeix amb els grafitis.

08:45

Els germans mallorquins Nacho i Javi Summers comencen una nova aventura que els durà a creuar tota l'Índia i part del Nepal La Gran Ruta Índia. Acompanyats de Dani Cuesta i Raúl Martínez, membres d'ib3 Televisió, intentaran superar el repte solidari que els ha proposat la mallorquina Kika Simó, cofundadora de l'ONG de Calcuta 'Los Niños de Topsia' dur un minibús a la remota regió de Ladakh, a la zona índia de l'Himàlaia, perquè els nins puguin anar a escola. Hauran de recórrer 7000 quilòmetres travessant selves, deserts, ciutats i algunes de les carreteres que circulen a més alçada de tot el món. Tot això, amb el monsó trepitjant-los els talons i sabent que han d'arribar a Ladakh abans que comencin les nevades, tanquin les carreteres i la zona quedi totalment aïllada. Estaran preparats per a l'imprevisible? L'odissea de Madurai “L'odissea de Madurai”. En aquest primer capítol l'equip haurà comprar i posar a punt el vehicle més adequat per dur als nins de Ladakh. Els ajudarà n'Akhtar, l'altre cofundador de l'ONG 'Los niños de Topsia'. Passaran hores interminables al mecànic i començaran a perdre la paciència amb la manera de fer i la tranquil•litat de la gent del país. Hauran d'aprendre a conviure amb un trànsit caòtic, renou constant, menjar coent, pluges torrencials, molta calor... El primer contacte amb l'Índia els deixarà totalment esgotats. I això que encara no haurà començat la ruta.
Arrencada de cavall... "Arrencada de cavall...". En aquest segon capítol els mecànics acaben d'enllestir el minibús i l'equip decideix per fi començar la ruta, encara que per culpa de la lentíssima burocràcia índia no hagin pogut aconseguir tots els documents necessaris per circular. Els primers quilòmetres circulant per les carreteres de l'Índia seran els més tensos de la seva vida. Conduir aquest vehicle no serà gens fàcil. I agafar-li les mides, tampoc... En una de les aturades per descansar, es trobaran amb una visita so...

10:05

LA FÀBRICA DESAPAREGUDA

LES MINES DE LIGNIT LES MINES DE LIGNIT "La Fàbrica Desapareguda" dedica el capítol d'avui al desconegut món de l'activitat minera a Mallorca iniciada a finals del segle XIX i mantenguda durant el segle XX. El programa descobreix com fou una de les indústries en auge, sobretot a la zona del Raiguer, fins els anys 70. Visitarem algunes de les mines existents a Selva, Alaró i Lloseta i coneixerem com era la feina a través dels seus protagonistes, els miners, ara ja jubilats. El denominador comú era la brutor, suor, renou dia rere dia i, encara que els miners acumulaven anys d'experiència dins la mina, sabien que els accidents no es podien evitar i a cada instant hi havia ferits. Malgrat tot això, la camaraderia i la vocació per la feina ho compensava tot.

11:05

Lina Tur, Andrés Planas, Concha Bernat Avui a Tan enfora tan a prop coneixerem a Lina Tur, una famosa violinista eivissenca que viu a Madrid. A part de riure molt amb la seva sogra i conèixer Madrid Riu, ens tocarà una cançó molt especial. Andreu va deixar l'advocacia per la pintura a Sòria! Amb ell coneixerem els camps de blat sorians amb un paisatge molt diferent del que ell estava acostumat. Amb Concha descobrirem la Granada més solidària, i és que aquesta mallorquina ajuda en una protectora d'animals mentre acaba els seus estudis des de la Biblioteca Nacional de Granada.

12:05

ARMAND, LA VIDA EN EQUILIBRI Aquesta setmana, ens apropam a la vida d’Armand de las Heras, un dels pocs supervivents d’aquells que varen infectar-se de la SIDA durant els anys 80. Nascut a Bordeus França, de ben jove parteix a Londres a treballar com a enginyer a una gran empresa de moda anglesa. Allà, i amb tota la vida per davant, un Armand amb 24 anys rep la fatal notícia d’haver contret el VIH, un virus que en aquell moment era mortal. Avui, n’Armand viu a Santa Margalida i conviu amb les seqüeles d’aquella SIDA que va aconseguir controlar després de molts anys i molt de patiment. La seva forma de veure la malaltia avui, la seva forma de mantenir l’equilibri, el fan un personatge únic i ple de vida, un home que està en pau amb la vida i també amb la mort.

12:35

RÀDIO I TELEVISIÓ ''Tal com érem" és el programa de nostàlgia d'IB3 Televisió que presenta Llorenç Santamaria, un programa amb més de 200 testimonis que té com a objectiu fer un retrat sociològic i cultural en clau distesa d'aquells anys, amb la intenció de veure com hem canviat els habitants de les Illes Balears en poc més de quatre dècades. Al capítol d'avui farem memòria de la ràdio que escoltàvem i de la televisió que miràvem en els anys 70. Quines foren les veus més reexides d'aquella època? Recordau qui era el comandament a distància de la tele quan no hi havia comandament a distància? Què vos agradava més 'La clave" de Balbín o l'"Un, dos, tres... responda otra vez" de Kiko Ledgard? I quins eren els anuncis que més vos agradaven? A la darrera part del programa, repassarem les festes de Nadal d'aquella època -què sopàvem, com vestíem, on ho celebràvem- i les juguetes que els nins dels anys 70 demanaven als Reis Màgics d'Orient. "Tal com érem", un viatge al passat més recent d'aquestes Illes.

13:30

DE LA TORRE D'EN VALLS AL CALÓ ROIG En aquest capítol, na Maria i en Vicenç són a Santa Eulària des Riu per passejar des de la torre d’en Valls fins al Caló Roig, una excursió de només 2,5 km per la costa plena d’interessos. A la torre d’en Valls, Toni Tur Riera “Sendic”, Tècnic de Cultura de l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu, els explicarà la història de la torre, la seva funció en el pla de defensa de la costa d’Eivissa i algunes anècdotes curioses. Recorreran un tram de costa escarpada on s’obre el bell i salvatge Caló Fondo. Luis Alberto Tostón, geòleg i professor de geologia i biologia de l’IES Blanca Dona, els explicarà perquè aquesta és una de les zones més interessants per conèixer la geologia d’Eivissa, explicant-los l’origen i l’antiguitat dels materials que la formen. A la platja del Canal d’en Martí, els nostres presentadors contemplaran nombrosos escars i ens parlaran de l’antiga producció de púrpura, un colorant molt apreciat a l’Antiguitat. Després enfilaran la bella Cala des Pou des Lleó, escenari d’atacs pirates recollits per romanços populars eivissencs. I acabaran la ruta i el programa al Caló Roig, un dels paisatges més colpidors d’aquest tram de costa.

13:56

IB3 NOTÍCIES CAP DE SETMANA MIGDIA

15:00

EL TEMPS CAP DE SETMANA MIGDIA. INFORMACIÓ METEOROLÒGICA

15:05

AGAFA'M SI POTS, CAP DE SETMANA

16:00

LA UNIÓ T2 - 9 Les coses es van complicant dia rere dia. Res d’allò que havien planejat els surt com s’haurien esperat. Per això, les germanes hauran de ser valentes i prendre decisions fonamentals que afectaran la seva vida més actual, però també la futura. I al final, contra tot pronòstic, decideixen arriscar-se. I és que qui no arrisca, no pisca.

17:05

Tresmall i manteniment d’embarcacions, pesca de calamars a Ciutadella i Aina Bau Avui, en Pedro Carbonell sortirà a pescar amb tresmall per sa Badia d’Alcúdia. Faran alguna captura inesperada. I acabaran realitzant tasques de manteniment d’embarcacions de pesca professional. En Manolo Barahona sortirà a pescar calamars per la costa de Ciutadella. Petits i grans faran una bona pescada. I acabaran cuinant calamars farcits al forn. En Tomeu Orell passarà una jornada amb n’Aina Bauzá, regatista de vela lleugera. Coneixerà com és el seu dia a dia. I viurà un dels seus entrenaments. També veurem com se fa un llonguet de sípia amb ceba. I anirem al mercat de Pere Garau per saber quines són les espècies de peix més demandades pels compradors en funció del seu lloc de procedència.

18:15

ARTURO POMAR, LA SOLITUD D’UN GENI Arturito Pomar era un nin amb un talent molt especial, jugar a escacs. En un moment en què Espanya bramava de fam i pobresa, Arturo Pomar va ser un fenomen, una excepció en un moment en què cap mostra de talent tenia cabuda, molt menys en el món dels escacs. De sobte, però, la popularitat de Pomar va fer que aquest esport comencés a ocupar portades de diaris i revistes, la venta de jocs d’escacs es va disparar, i el règim va veure una oportunitat en un nin de família humil, que va arribar a ser exhibit arreu del món. Arturo Pomar feia coses excepcionals des de molt petit, era un nin prodigi, un campió en potència. Es va enfrontar amb èxit a grans estrelles internacionals, va guanyar tornejos, va viatjar per tot el món mostrant les seves capacitats. Jugava de manera instintiva, natural. Els anys varen passar, i n’Arturo va jugar els campionats més importants del món, però a diferència dels jugadors de l’època, ell mai va tenir entrenador, i això va ser, en part, el que va fer que Arturo Pomar estigués sol, perquè sol el va deixar el règim, sense cap ajuda ni a ell, ni a la seva família. A més, el mateix règim, en una altra mostra de contradicció, li dificultava viatjar a l’estranger a competir, fet que va alterar l’evolució de la seva carrera. Però Pomar seguia competint i guanyant. Després del gran torneig d’Estocolm, saturat d’escacs, amb massa partides a l’esquena, massa sessions simultànies, a poc a poc va anar abandonant la pràctica, incapaç de seguir treballant la teoria i l’estratègia. L’any 1992 va disputar el seu darrer torneig individual. Any olímpic. La gestió de la carrera d’Arturo Pomar va fer que un gran talent de l’esport no aconseguís les fites de les quals era capaç.

18:55

ELS TÀRTARS Aquesta setmana a Fred i Calent descobrirem el món del tàrtars, una elaboració amb carn o peix cru que admet moltes més combinacions de les que coneixem. Començarem amb en Miquel Calent visitant una carnisseria i coneixent quines són les carns més habituals utilitzades per fer tàrtars. Allà se li afegirà na Fanny per destacar les virtuts de la carn i per donar consells de com manipular-la en cru. En Miquel veurà com es fabrica un ganivet, eina essencial per un cuiner, mentre na Fanny visitarà un restaurant on li mostraran el ritual per elaborar un steak tartar davant del client. A continuació, en Miquel aprofitarà un cor de vedella per ensenyar com cuinar amb ell un plat fàcil que segur sorprendrà a molts. Na Marta farà un tast de diferents propostes de tàrtars a un restaurant on el seu cuiner domina tant bé la tècnica que fins i tot, els prepara amb els ulls tancats. Mentrestant, en Miquel i na Fanny aniran a la peixateria i ens mostraran quins són els peixos més habituals consumits en cru. Na Marta visitarà un restaurant hawaià on apliquen una curiosa tècnica al peix anomenada lomi-lomi, i acabarem el programa amb el nostre cuiner fent un tàrtar de pàmpol marinat amb cítrics i herbes.

20:00

FOC I FUM AMB SANTI TAURA

Ous en terra T1 - 2 Avui rostirem uns ossos per untar el moll de l’os damunt unes torrades de pa. Ho cobrirem amb una ensalada de lletuga, taronja i ous cuinats en terra. Li donarem el toc final amb tòfona ratllada.

20:30

IB3 NOTÍCIES CAP DE SETMANA VESPRE

21:35

EL TEMPS CAP DE SETMANA VESPRE INFORMACIÓ METEOROLÒGICA

21:40

CICLE RICHARD GERE

EL LABERINT ROIG Jack Moore és acusat d'assassinat a la Xina i haurà de provar que és innocent, la qual cosa no li és gens difícil, vistes les lleis del país i les circumstàncies poc favorables del cas.

23:30

CICLE RICHARD GERE

COTTON CLUB Amèrica, anys vint. El Cotton Club és el night club de jazz més famós d'Harlem Nova York. La seva història és la història de la gent que freqüenta el local Dixie Dwyer Richard Gere, un atractiu trompetista que busca l'èxit i la sort del qual canvia radicalment quan salva la vida del gàngster Dutch Schultz; Sandman Williams Gregory Hines, un brillant ballarí negre que somia amb convertir-se en estrella, o Vera Cicero Diane Lane, la núvia de Dutch Schultz, una jove bella i ambiciosa la vida de la qual corre perill degut a la passió prohibida que sent per Dixie.

01:40

IB3 NOTÍCIES CAP DE SETMANA VESPRE

02:20

EL TEMPS CAP DE SETMANA VESPRE INFORMACIÓ METEOROLÒGICA

02:25

LA FÀBRICA DESAPAREGUDA

LES MINES DE LIGNIT LES MINES DE LIGNIT "La Fàbrica Desapareguda" dedica el capítol d'avui al desconegut món de l'activitat minera a Mallorca iniciada a finals del segle XIX i mantenguda durant el segle XX. El programa descobreix com fou una de les indústries en auge, sobretot a la zona del Raiguer, fins els anys 70. Visitarem algunes de les mines existents a Selva, Alaró i Lloseta i coneixerem com era la feina a través dels seus protagonistes, els miners, ara ja jubilats. El denominador comú era la brutor, suor, renou dia rere dia i, encara que els miners acumulaven anys d'experiència dins la mina, sabien que els accidents no es podien evitar i a cada instant hi havia ferits. Malgrat tot això, la camaraderia i la vocació per la feina ho compensava tot.

03:20

Lina Tur, Andrés Planas, Concha Bernat Avui a Tan enfora tan a prop coneixerem a Lina Tur, una famosa violinista eivissenca que viu a Madrid. A part de riure molt amb la seva sogra i conèixer Madrid Riu, ens tocarà una cançó molt especial. Andreu va deixar l'advocacia per la pintura a Sòria! Amb ell coneixerem els camps de blat sorians amb un paisatge molt diferent del que ell estava acostumat. Amb Concha descobrirem la Granada més solidària, i és que aquesta mallorquina ajuda en una protectora d'animals mentre acaba els seus estudis des de la Biblioteca Nacional de Granada.

04:20

PAISATGES

04:30

Favorits És un programa d’entreteniment que busca sorprendre a l’espectador. El programa fa una selecció dels continguts més sorprenents sorgits d’internet. Descobrirem gent extraordinària, personatges curiosos que s’amaguen darrere les xarxes socials, les campanyes més creatives i els fenòmens de massa i les iniciatives solidàries sorgides de les xarxes, són part essencial de cada emissió i una fórmula per convertir el programa en un espectacle visual. En cada programa es fan tres reportatges amb un enfocament entretingut, d’una empresa, start-up o iniciativa, on s’explica d’on sorgeix, el seu desenvolupament i implantació, tot plegat acompanyat de declaracions dels protagonistes. Un invent per lluitar contra l’Alzheimer a pedalades. Robots emprenyats. L’inspirador cas d’una noia americana que va perdre un braç en un accident i ara fa esquetxos còmics sobre el seu braç amputat. Aquests personatges i d’altres històries en aquest capítol de Favorits. Balears El científic balear que està descobrint la personalitat dels peixos. Valencia Els joves valencians que ajudant a fer el tren més ràpid del mon. Catalunya Un poble que ressorgeix amb els grafitis.

04:55

RÀDIO I TELEVISIÓ ''Tal com érem" és el programa de nostàlgia d'IB3 Televisió que presenta Llorenç Santamaria, un programa amb més de 200 testimonis que té com a objectiu fer un retrat sociològic i cultural en clau distesa d'aquells anys, amb la intenció de veure com hem canviat els habitants de les Illes Balears en poc més de quatre dècades. Al capítol d'avui farem memòria de la ràdio que escoltàvem i de la televisió que miràvem en els anys 70. Quines foren les veus més reexides d'aquella època? Recordau qui era el comandament a distància de la tele quan no hi havia comandament a distància? Què vos agradava més 'La clave" de Balbín o l'"Un, dos, tres... responda otra vez" de Kiko Ledgard? I quins eren els anuncis que més vos agradaven? A la darrera part del programa, repassarem les festes de Nadal d'aquella època -què sopàvem, com vestíem, on ho celebràvem- i les juguetes que els nins dels anys 70 demanaven als Reis Màgics d'Orient. "Tal com érem", un viatge al passat més recent d'aquestes Illes.

05:50

Sant Josep,illot de Es Vedrà, la Conillera. El proper dimecres s'emet el desè capítol del programa "Pitiüses, entre pins i savines". Aquest cop viatjarem a Sant Josep, el municipi eivissenc amb més extensió de costa de l'illa, Sant Josep, on es troba l'emblemàtic illot de Es Vedrà. Descobrirem la natura verge d'aquest illós misteriós i també de la Conillera. En aigües cristal·lines, apendrem paddle surf. Coneixerem a un home de pel·lícula, l'il·lustre director de cine Antonio Isasi-Isasmendi. La cultura popular estarà present. Mostrarem com som les antigues cases pageses guiats per l'arquitecte Salvador Roig. En aquesta illa de contrastos, també visitarem una casa de luxe molt moderna, dissenyada per contemplar Es Vedrà. I el toc dolç del programa, aprendrem a fer flaons i orelletes.