cultura – IB3 La Radiotelevisió de les Illes Balears https://ib3.org IB3 és el grup de mitjans de comunicació de titularitat pública de les Balears que impulsa la identitat pròpia de les Illes, la seva cultura i la seva llengua Fri, 07 Aug 2020 16:52:56 +0000 ca hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.2.2 L’artista Enric Servera reflexiona sobre les contradiccions humanes amb la mar https://ib3.org/lartista-enric-servera-reflexiona-sobre-les-contradiccions-humanes-amb-la-mar https://ib3.org/lartista-enric-servera-reflexiona-sobre-les-contradiccions-humanes-amb-la-mar#respond Fri, 07 Aug 2020 14:07:13 +0000 https://ib3.org/?p=359741 L’artista visual ciutadellenc, Enric Servera, exposa durant aquesta primera quinzena d’agost a Es Mercadal. Hi presenta “Mar de Peixos”, una selecció d’obres amb què l’artista convida a fer una reflexió sobre les contradiccions de la vida al mar. En les pintures i gravats, Servera reflexiona sobre el que som i com actuam en la nostra relació amb el medi marí. Les obres volen captar la tensió entre una mar harmoniosa amb l’absència de vida i la incertesa per mor de la petjada humana.

]]>
https://ib3.org/lartista-enric-servera-reflexiona-sobre-les-contradiccions-humanes-amb-la-mar/feed 0
Luis Albert Segura torna als seus orígens https://ib3.org/luis-albert-segura-torna-als-seus-origens https://ib3.org/luis-albert-segura-torna-als-seus-origens#respond Fri, 07 Aug 2020 13:28:14 +0000 https://ib3.org/?p=359732 Ben igual que quan va començar ara fa uns 15 anys al desaparegut Bluesville, el podrem veure d’aquí a uns dies a l’escenari de la cafeteria d’Es Gremi. Acompanyat només amb la guitarra, Luis Albert Segura s’enfronta al seu primer concert de l’any.

Fa 2 anys, Luis Albert Segura va decidir deixar de banda el grup L.A. i llençar-se a publicar el seu primer disc en solitari amb cançons en castellà. Una aposta, assegura, que el torna a posar molt a prop de la casella de sortida de la malmesa indústria musical.

Amb tot, Luis Albert no deixa de treballar en nous projectes, tot i no saber quan i si veuran o no la llum. Temps d’incertesa que el músic mallorquí aprofita per continuar fent allò que més li agrada.

]]>
https://ib3.org/luis-albert-segura-torna-als-seus-origens/feed 0
Investiguen com vivien els talaiòtics menorquins de fa més de 2.500 anys https://ib3.org/investiguen-com-vivien-els-talaiotics-menorquins-de-fa-mes-de-2-500-anys https://ib3.org/investiguen-com-vivien-els-talaiotics-menorquins-de-fa-mes-de-2-500-anys#respond Wed, 05 Aug 2020 13:53:25 +0000 https://ib3.org/?p=359580 El recinte arqueològic més gran de les Illes, la Torre d’en Galmés d’Alaior, fa més de vint anys que s’excava, i encara en queda molt. La campanya d’enguany s’ha dedicat a escodrinyar els secrets de la vida dels post-talaiòtics, els menorquins de fa 2.500 anys.

Des de fa dues setmanes, però, s’ha començat a excavar una casa que podria ser d’un període anterior i que es troba a la part més antiga del poblat. L’objectiu és conèixer la vida domèstica i com s’organitzaven els talaiòtics inicials, dels quals no se sap pràcticament res.

Enguany, el projecte disposa de la participació de 10 estudiants d’Història i Ciències de l’Antiguitat procedents de Madrid i Barcelona i també de 6 voluntaris de Menorca que s’han dedicat a despedregar l’estructura. Una feina que ha permès descobrir les primeres línies divisòries de l’habitatge.

Les feines prosseguiran a partir de dilluns al laboratori del Museu de Menorca on es continuarà amb la investigació.

{rela}El Pla director de Torre d’en Galmés proposa prohibir l’accés al jaciment en cotxes particulars{rela}Trobada una casa de planta quadrangular a Torre d’en Galmés

]]>
https://ib3.org/investiguen-com-vivien-els-talaiotics-menorquins-de-fa-mes-de-2-500-anys/feed 0
Neix Promúsics Mallorca, l’associació de músics professionals de l’illa https://ib3.org/neix-promusics-mallorca-lassociacio-de-musics-professionals-de-lilla https://ib3.org/neix-promusics-mallorca-lassociacio-de-musics-professionals-de-lilla#respond Wed, 05 Aug 2020 13:13:52 +0000 https://ib3.org/?p=359571 L’enfonsament pràcticament total de la música en directe per la crisi sanitària ha aconseguit despertar la necessitat associativa d’un col·lectiu on fins ara cadascú lluitava la seva pròpia guerra.

I d’aquesta situació, en neix l’associació ProMúsics Mallorca. I es que el musical és un sector amb un gran pes al teixit cultural i econòmic illenc però amb notables deficiències en qüestions laborals. Aglutinar tots els professionals de la música a Mallorca per fer un front comú que defensi els interessos del gremi, establir un caixet mínim per a cada actuació i i aconseguir la creació d’un estatut específic per artistes són només alguns dels seus objectius.

Ja son més d’una trentena els músics que s’han associat a Promusics Mallorca. Molts d’altres, asseguren des de l’associació, s’han interessat per formar-hi part però no disposen dels 30 euros necessaris per formalitzar-ho. Una mostra de la situació límit en que estan molts del músics a Mallorca

]]>
https://ib3.org/neix-promusics-mallorca-lassociacio-de-musics-professionals-de-lilla/feed 0
Arrenca el rodatge d”El ventre del mar’, la darrera creació d’Agustí Villaronga https://ib3.org/arrenca-el-rodatge-del-ventre-del-mar-la-darrera-creacio-dagusti-villaronga https://ib3.org/arrenca-el-rodatge-del-ventre-del-mar-la-darrera-creacio-dagusti-villaronga#respond Tue, 04 Aug 2020 19:08:54 +0000 https://ib3.org/?p=359532 I parlam ara de Cultura. 20 anys després que Agustí Villaronga dirigís “El mar” a Mallorca, torna a l’illa amb un dels seus projectes més poètics fins ara. Aquesta setmana ha començat a Es Sindicat de Felanitx el rodatge d”El ventre del mar”, una pel·lícula que compta amb la participació d’IB3.

El projecte va començar com una representació teatral, per convertir-se en un film que beu del teatre i el cinema. Parteix d’un text d’Alessandro Baricco, que conta el naufragi d’una fragata francesa l’any 1816, on varen ser abandonats prop de 150 mariners. I que mostra paral·lelismes amb l’actualitat.

L’escenari principal se sitúa a Es Sindicat de Felanitx, on es recrea un espai abstracte que apel·la al món oníric dels nàufrags. Durant les properes dues setmanes, el rodatge continuarà a Felanitx. Després la barca sortirà al mediterrani, per tancar el film al ventre del mar.

]]>
https://ib3.org/arrenca-el-rodatge-del-ventre-del-mar-la-darrera-creacio-dagusti-villaronga/feed 0
El Teatre Principal de Maó torna a acollir les grans figures de la dansa https://ib3.org/el-teatre-principal-de-mao-torna-acollir-grans-figures-de-la-dansa https://ib3.org/el-teatre-principal-de-mao-torna-acollir-grans-figures-de-la-dansa#respond Tue, 04 Aug 2020 14:09:07 +0000 https://ib3.org/?p=359519 Menorca serà, un any més, la seu de la millor dansa del panorama mundial. La cinquena edició de la Gala d’Estrelles d’enguany acollirà figures com el barceloní Jesús Carmona o membres dels ballets nacionals de Portugal o Holanda. Entre els 8 ballarins de la Gala, hi destaca el menorquí i membre del Royal Ballet de Flanders, Hèctor Ferrer, que celebra tornar a ballar a casa.

La Gala comptarà, també, amb la participació del director de la Companyia Nacional de Dansa, Joaquín de Luz. Amb aquesta nova edició, patrocinada per la fundació Rubió, es consolida una referència per als amants de la dansa, que tira endavant tot i les dificultats que el món de la cultura afronta en aquests moments.

La cita serà demecres i dijous a les nou del vespre al Teatre Principal de Maó, que pràcticament ha exhaurit les entrades per als dos dies de festival

]]>
https://ib3.org/el-teatre-principal-de-mao-torna-acollir-grans-figures-de-la-dansa/feed 0
‘El Langui’, actor i referent espanyol del hip hop, actúa avui i demà a S’Embat https://ib3.org/el-langui-actor-i-referent-espanyol-del-hip-hop-actua-avui-i-dema-a-sembat https://ib3.org/el-langui-actor-i-referent-espanyol-del-hip-hop-actua-avui-i-dema-a-sembat#respond Tue, 04 Aug 2020 13:39:53 +0000 https://ib3.org/?p=359498 Nascut a una barriada madrilenya de classe obrera, Juan Manuel Montilla, més conegut com ‘El Langui’, és un d’aquells que saben fer d’una mancança la seva major virtut. La seva discapacitat a les extremitats a causa d’una paràlisi cerebral ha estat també el motor que el va empènyer a perseguir el seu somni de ser músic professional.

Ara, després de 4 discs amb “La Excepción” i un altre en solitari, és un dels estendards de la música rap i hip hop a Espanya.

Avui i demà actuarà a s’Embat, a ses Covetes. Serà un concert molt proper ja que la cabuda és limitada a un màxim de 150 persones.

Andrés Calamaro o Raimundo Amador són només 2 dels molts artistes fora de l’àmbit del hip hop amb el quals ha col·laborat. I és que el ventall artístic d’El Langui és amplíssim. Bona mostra d’això n’és el Goya al millor actor revelació pel seu paper a la pel·lícula “El truco del manco”, on també va rebre el Goya a millor banda sonora.

El Langui és un artista autodidacte que va trobar en el hip hop el seu camí cap a la llibertat. Rima valenta i missatge intel·ligent i reivindicatiu que podreu sentir avui i demà a partir de les 8 de l’horabaixa a S’Embat.

]]>
https://ib3.org/el-langui-actor-i-referent-espanyol-del-hip-hop-actua-avui-i-dema-a-sembat/feed 0
Cancel·lat el concert de Salvador Sobral a Port Adriano https://ib3.org/cancellat-el-concert-de-salvador-sobral-a-port-adriano https://ib3.org/cancellat-el-concert-de-salvador-sobral-a-port-adriano#respond Tue, 04 Aug 2020 13:29:27 +0000 https://ib3.org/?p=359501 La direcció del Festival de Música de Port Adriano ha confirmat avui matí que el concert de Salvador Sobral, previst per al pròxim 8 d’agost, s’ha hagut de cancel·lar perquè se n’han venut molt poques entrades.

Recordem que el cantant portuguès guanyador d’Eurovisió l’any 2017 va residir durant uns mesos a Mallorca, i ràpidament es va fer un lloc als escenaris de l’illa.

Estava previst que Sobral vengués a Mallorca a presentar el seu darrer treball discogràfic titulat ‘París Lisboa’.

]]>
https://ib3.org/cancellat-el-concert-de-salvador-sobral-a-port-adriano/feed 0
El Museu Marítim de Sóller torna a obrir amb una nova exposició https://ib3.org/torna-a-obrir-el-museu-maritim-de-soller-amb-una-nova-exposicio https://ib3.org/torna-a-obrir-el-museu-maritim-de-soller-amb-una-nova-exposicio#respond Tue, 04 Aug 2020 12:55:31 +0000 https://ib3.org/?p=359490 Avui s’ha reobert al públic el museu marítim del Port de Sóller i ho ha fet amb una nova exposició titulada ‘La remor de la memòria’. És un recull de relats orals de 12 persones que han viscut la transformació d’aquest indret des de la dècada dels anys 30 del segle passat fins a l’actualitat.

Durant el temps que el museu ha estat tancat per la COVID-19, el Consell de Mallorca hi ha fet tot un seguit de reformes. Bàsicament, per millorar-ne l’eficiència energètica i l’accessibilitat.

]]>
https://ib3.org/torna-a-obrir-el-museu-maritim-de-soller-amb-una-nova-exposicio/feed 0
L’Atlàntida Film Fest s’acomiada amb prop de 10.000 espectadors presencials https://ib3.org/latlantida-film-fest-sacomiada-amb-prop-de-10-000-espectadors-presencials https://ib3.org/latlantida-film-fest-sacomiada-amb-prop-de-10-000-espectadors-presencials#respond Mon, 03 Aug 2020 13:14:13 +0000 https://ib3.org/?p=359418 La música de la catalana Pavvla anunciava l’inici del final de la desena edició de l’Atlàntida Film Fest. L’acte de cloenda es va celebrar anit passada al pati de ses Voltes a Palma. S’acomiadava així una setmana frenètica on s‘han projectat més d’una cinquantena de pel·lícules i documentals i s’han programat prop d’una desena de concerts. Tot això en el marc d’un festival que, com assegura el seu director, s’ha més fort davant l’adversitat causada per la crisi sanitària.

La història del trompetista Bernat Xamena, protagonista del documental de Joan Martí ‘Bocca chiusa’, l’univers del genial Pascal Comelade que ens ha acostat Luis Ortas o la tasca de recuperació i reinvenció de la música d’arrel mallorquina de Júlia Colom són algunes de les propostes de les quals hem pogut gaudir durant aquesta desena edició de l’Atlàntida.

Una edició que ahir va concloure en el seu vessant presencial però que encara té molta vida a la petita pantalla. I és que tots els títols que s’han programat en aquesta edició es poden veure fins al 27 d’agost a la plataforma Filmin i també a IB3 televisió, mitjà oficial del festival, on durant les properes setmanes es projectaran una selecció dels projectes audiovisuals del cartell d’aquesta desena edició de l’Atlàntida Film Fest.

{rela}Finalitza la desena edició de l’Atlàntida Film Fest {rela}El documental ‘Formentor, el mar de las palabras’ s’estrena a l’Atlàntida Film Fest {rela}Les estrenes són les protagonistes de la segona jornada de l’Atlantida Film Fest

]]>
https://ib3.org/latlantida-film-fest-sacomiada-amb-prop-de-10-000-espectadors-presencials/feed 0
119 bandes participen al Concurs Pop Rock de Palma https://ib3.org/119-bandes-participen-al-concurs-pop-rock-de-palma-amb https://ib3.org/119-bandes-participen-al-concurs-pop-rock-de-palma-amb#respond Mon, 03 Aug 2020 13:07:37 +0000 https://ib3.org/?p=359416 Fins a 119 bandes mallorquines s’han presentat a la primera edició del festival Pop Rock de Palma. Una xifra rècord per a un festival que es reprèn amb la inclusió de dues noves categories i que són la música urbana i el heavy.

Avui s’ha presentat el jurat del certamen i està format per Xisco Vargas, Ana Espina, Mary Patxanga, Mar Terrassa i Juan Antonio Forés. Ells seran els encarregats de triar els 21 grups que passaran a la semifinal que se celebrarà a Es Gremi el dia 27 de setembre. La final serà una setmana després, el dia 4 d’octubre també a Es Gremi. El certamen disposa del suport d’IB3 Ràdio, que farà difusió dels grups participants.

]]>
https://ib3.org/119-bandes-participen-al-concurs-pop-rock-de-palma-amb/feed 0
Finalitza la desena edició de l’Atlàntida Film Fest https://ib3.org/finalitza-la-desena-edicio-de-latlantida-film-fest https://ib3.org/finalitza-la-desena-edicio-de-latlantida-film-fest#respond Sun, 02 Aug 2020 19:38:11 +0000 https://ib3.org/?p=359379 Aquest diumenge s’ha fet l’acte de clausura de l’Atlántida Film Fest. Des del dia 27 de juliol fins avui, el festival ha oferit tota classe d’activitats, a més de molt de cinema, tot a Palma i cent per cent gratuït.

Han ofert “cultura a pesar de tot”, tal com ha reivindicat el director del festival, Jaume Ripoll. Després de les 52 projeccions, l’Atlàntida seguirà viu a internet: les pel·lícules estaran en línia a la plataforma Filmin fins al 27 d’agost.

L’acte de clausura ha inclòs la projecció del documental Sempre Dijous, del mallorquí Joan Porcel i protagonitzat per la cantant Júlia Colom. El format ha estat innovador: d’entrada hi han projectat els dos primers actes del film, i a continuació, s’ha rodat el final de la pel·lícula in situ, amb els espectadors com a testimonis.

]]>
https://ib3.org/finalitza-la-desena-edicio-de-latlantida-film-fest/feed 0
Ara Malikian inaugura el cicle de concerts a Port Adriano https://ib3.org/ara-malikian-inaugura-el-cicle-de-concerts-a-port-adriano https://ib3.org/ara-malikian-inaugura-el-cicle-de-concerts-a-port-adriano#respond Sun, 02 Aug 2020 18:46:44 +0000 https://ib3.org/?p=359351 És un habitual de Mallorca i aquest estiu no hi podia faltar. El violinista Ara Malikian inaugurà anit el cicle de concerts a Port Adriano, junt amb el pianista Iván “Melón” Lewis. Enguany el recinte es va limitar a una capacitat de 800 persones.

El Port Adriano Music Festival inaugurà anit la seva vuitena edició, amb les pertinents mesures de seguretat i una cabuda limitada a 800 persones. El violinista d’origen libanès, Ara Malikian, i el pianista cubà establert a Espanya, Iván “Melón” Lewis, s’encarregaren d’animar el vespre amb un recorregut del seu innovador nou disc Royal Garage, des d’un punt de vista més clàssic i proper. Tan proper que el músic començà el recital apareixent entre el públic, proveït de l’obligada mascareta.

Malikian hi interpretà els seus temes i algunes versions, i entre tema i tema explicà algunes anècdotes de la seva brillant trajectòria.
El pròxim concert d’aquest festival a Port Adriano serà el de Salvador Sobral, el pròxim dissabte vuit d’agost.

]]>
https://ib3.org/ara-malikian-inaugura-el-cicle-de-concerts-a-port-adriano/feed 0
La Fundació Marilles ofereix 1.000 euros per a les millors fotografies subaquàtiques de Balears https://ib3.org/la-fundacio-marilles-ofereix-1-000-euros-per-a-les-millor-fotografies-subaquatiques-de-balears https://ib3.org/la-fundacio-marilles-ofereix-1-000-euros-per-a-les-millor-fotografies-subaquatiques-de-balears#respond Sun, 02 Aug 2020 17:31:51 +0000 https://ib3.org/?p=359365 La Fundació Marilles per a la preservació de la mar ofereix 1.000 euros per a les millors fotografies subaquàtiques que es realitzin aquest estiu en aigües balears. El concurs te fins a 8 categories i pretén animar la ciutadania a descobrir la bellesa que amaga el nostre fons marí. El termini és fins al 31 d’octubre. La millor captura fotogràfica d’un animal marí, del paisatge submarí o d’una relació humana amb la mar són tres de les 8 categories que tenen com a premi 1.000 euros. A més, també hi ha una secció jove per a menors de 18 anys. La Fundació Marilles organitza aquest certamen, que conclourà l’any que ve amb una exposició itinerant de les obres seleccionades

]]>
https://ib3.org/la-fundacio-marilles-ofereix-1-000-euros-per-a-les-millor-fotografies-subaquatiques-de-balears/feed 0
El documental ‘Formentor, el mar de las palabras’ s’estrena a l’Atlàntida Film Fest https://ib3.org/el-documental-formentor-el-mar-de-las-palabras-sestrena-a-latlantida-film-fest https://ib3.org/el-documental-formentor-el-mar-de-las-palabras-sestrena-a-latlantida-film-fest#respond Sat, 01 Aug 2020 19:22:06 +0000 https://ib3.org/?p=359329 Les projeccions de l’Atlàntida Film Fest encara s’allargaran fins aquest diumenge. El Museu de Mallorca ha acollit aquest dissabte l’estrena d’un dels documentals més esperats. “Formentor, el mar de las palabras”, dirigit pel guanyador de tres Goyas, José Luís López Linares, una obra que aprofundeix en la relació entre la literatura i el mític hotel Formentor.

L’argentí Adan Dhiel comprà a la dècada dels anys vint un bocí de terra a la família de Costa i Llobera per construir-hi l’Hotel Formentor. Des dels inicis, la història d’aquest emblemàtic establiment ha estat lligada a la cultura i a la literatura. Ara, el documental ‘Formentor, el mar de las palabras’, del director José Luis López Linares, guanyadors de tres premis Goya, aprofundeix en aquesta relació.

López Linares ha aprofitat la feina feta per l’escriptora Carme Riera, qui fa deu anys va publicar el llibre “Formentor, la utopía posible”, on indaga en aquest mateix vincle.

El documental és un encàrrec del Grup Barceló, propietari de l’establiment, i produït per Morena Films.

{rela}Les estrenes són les protagonistes de la segona jornada de l’Atlantida Film Fest

]]>
https://ib3.org/el-documental-formentor-el-mar-de-las-palabras-sestrena-a-latlantida-film-fest/feed 0
Les Festes de la Terra redueixen el seu programa d’actes https://ib3.org/les-festes-de-la-terra-redueixen-el-seu-programa-dactes https://ib3.org/les-festes-de-la-terra-redueixen-el-seu-programa-dactes#respond Sat, 01 Aug 2020 15:02:12 +0000 https://ib3.org/?p=359301 El discurs de l’alcalde d’Eivissa anit a Dalt Vila va suposar l’arrencada d’unes Festes de la Terra diferents. El programa ha quedat reduït a l’entrega de les Medalles d’Or el dimecres vinent, la Trobada d’Artesans de diumenge i 3 concerts.

El primer va tenir lloc anit, de la mà de la banda de Música d’Eivissa i l’actuació del reconegut pianista Andreu Riera. Tots els actes requeriran una entrada amb seient assignat, això sí, gratuïta i totes estan ja exhaurides. També s’hi faran recollides solidàries d’aliments.

En el seu discurs inaugural, Rafa Ruiz va destacar el suport enguany a la cultura i els artistes locals.

]]>
https://ib3.org/les-festes-de-la-terra-redueixen-el-seu-programa-dactes/feed 0
S’inaugura l’exposició ‘El Museu del Confinament’ amb obres fetes per infants de Menorca https://ib3.org/sinaugura-lexposicio-el-museu-del-confinament-amb-obres-fetes-per-infants-de-menorca https://ib3.org/sinaugura-lexposicio-el-museu-del-confinament-amb-obres-fetes-per-infants-de-menorca#respond Fri, 31 Jul 2020 19:49:14 +0000 https://ib3.org/?p=359280 El Museu de Menorca ha inaugurat aquest divendres l’exposició ‘El Museu del Confinament’, que han fet els infants del casal durant aquest estiu. Volen transmetre que els més petits no han viscut el confinament igual que els adults.

Explica com s’han sentit, les emocions o els sentiments que han estat més presents, amb què s’han divertit, què han pensat, i els objectes o les paraules que més han emprat.

També és un homenatge a la paciència dels pares i a la feina del cos sanitari. L’exposició romandrà oberta fins a finals d’estiu.

]]>
https://ib3.org/sinaugura-lexposicio-el-museu-del-confinament-amb-obres-fetes-per-infants-de-menorca/feed 0
Júlia Colom, a cavall entre la música d’arrel i les tendències actuals https://ib3.org/julia-colom-a-cavall-entre-la-musica-darrel-i-les-tendencies-actuals https://ib3.org/julia-colom-a-cavall-entre-la-musica-darrel-i-les-tendencies-actuals#respond Fri, 31 Jul 2020 19:16:16 +0000 https://ib3.org/?p=359266 A cavall entre la música d’arrel i les tendències actuals. Entre Mallorca i Barcelona. Així viu la cantant Júlia Colom, i així neix el documental Sempre Dijous. La pel·lícula, dirigida pel cineasta mallorquí Joan Porcel, va començar amb el pretext de filmar el treball de recuperació de tonades antigues que fa na Júlia a Mallorca. Aquest diumenge, a la gala de clausura de l’Atlàntida Film Fest a ses Voltes, s’estrena Sempre Dijous. I paradoxalment, també s’enregistra la part final del documental.

]]>
https://ib3.org/julia-colom-a-cavall-entre-la-musica-darrel-i-les-tendencies-actuals/feed 0
“Merkel” aprofundeix en les polítiques migratòries de la cancillera al 2015 https://ib3.org/merkel-aprofundeix-en-les-politiques-migratories-de-la-cancillera-al-2015-i-arrribar-a-liderar-europa https://ib3.org/merkel-aprofundeix-en-les-politiques-migratories-de-la-cancillera-al-2015-i-arrribar-a-liderar-europa#respond Fri, 31 Jul 2020 13:19:07 +0000 https://ib3.org/?p=359240 Fa 5 anys de les imatges dels refugiats sirians que fugien de la guerra. El drama humanitari va sacsejar Europa, que havia d’afrontar una crisi i donar una resposta a l’arribada de milers de refugiats. Angela Merkel va liderar aquesta resposta quan va decidir obrir les fronteres d’Alemanya. El director Stephan Wagner narra a la pel·lícula ‘Merkel‘ les decisions que va prendre la cancellera alemanya.

“La pel·lícula no crec que sigui sobre una Merkel com a líder europea. Crec que pot servir per entendre el desenvolupament que va fer la cancillera durant el 2015 per arribar al lideratge en què la veim ara”, explica Wanger.

Poques són les pel·lícules sobre figures polítiques. El director alemany reconeix que no s’ha de caure en la propaganda i que sempre s’ha de fer sobre els fets. “Les pel·lícules de polítics en mans adequades poden ser molt útils. Però sempre que es basin en els fets. És molt important que aquests es respectin. Sobretot en el 2020, quan tenim líders polítics que no ho fan”.

El film narra frenèticament els esdeveniments polítics i s’hi han fet servir imatges reals dels refugiats per contextualitzar. ‘Merkel’ s’estrena aquest divendres vespre a l’Atlàntida Film Fest.

{rela}Les estrenes són les protagonistes de la segona jornada de l’Atlantida Film Fest {rela}Arrenca la desena edició de l’Atlàntida Film Fest

]]>
https://ib3.org/merkel-aprofundeix-en-les-politiques-migratories-de-la-cancillera-al-2015-i-arrribar-a-liderar-europa/feed 0
El Cinema a la fresca canvia la ubicació a Ses Voltes per poder controlar la capacitat i la distància social https://ib3.org/el-cinema-a-la-fresca-canvia-la-ubicacio-a-ses-voltes-per-poder-controlar-la-capacitat-i-la-distancia-social https://ib3.org/el-cinema-a-la-fresca-canvia-la-ubicacio-a-ses-voltes-per-poder-controlar-la-capacitat-i-la-distancia-social#respond Fri, 31 Jul 2020 13:17:34 +0000 https://ib3.org/?p=359241 Enguany el cicle de “Cinema a la Fresca” de Palma començarà el 4 d’agost i s’estendrà fins al 15 de setembre. A més, canvia la ubicació a Ses Voltes per poder controlar la capacitat i la distància social.

En total es projectaran 18 pel·lícules i 10 més del cicle infantil. Com que els seients són limitats, l’Ajuntament de Palma recomana al públic assistir-hi amb temps i recorda que l’ús de mascareta és obligatori.

La primera pel·lícula que es projectarà serà “Actrius“, com homenatge a Rosa Maria Sardà, que ens va deixar dia 11 de juny.

{rela}El cinema a la fresca torna a Palma

]]>
https://ib3.org/el-cinema-a-la-fresca-canvia-la-ubicacio-a-ses-voltes-per-poder-controlar-la-capacitat-i-la-distancia-social/feed 0