cultura – IB3 La Radiotelevisió de les Illes Balears https://ib3.org IB3 és el grup de mitjans de comunicació de titularitat pública de les Balears que impulsa la identitat pròpia de les Illes, la seva cultura i la seva llengua Fri, 24 Jan 2020 14:29:01 +0000 ca hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.2.2 La tragèdia dels migrants arriba a l’Auditorium de Palma amb ‘Maremar’ https://ib3.org/la-tragedia-dels-migrants-arriba-a-lauditorium-de-palma-amb-maremar https://ib3.org/la-tragedia-dels-migrants-arriba-a-lauditorium-de-palma-amb-maremar#respond Fri, 24 Jan 2020 14:12:45 +0000 https://ib3.org/?p=343653 Avui divendres arriba a l’Autorium de Palma el darrer musical de la companyia Dagoll Dagom. “Maremar” és un muntatge basat en el clàssic de Shakespeare “Pericles, Príncep de Tir” musicat amb cançons de Lluís Llach.

“L’argument és un camp de refugiats on hi ha una nena que està sola i plora i que ha perdut tots els familiars”, explica Ana Rosa Cisquella, Productora de “Maremar”.  En aquesta nena se li apareix un personatge que li explica la història de Pericles. Pericles és un príncep que fuig d’una dictadura a través del mar i pateix molts naufragis, la pèrdua de familiars, trobades i retrobraments.

“Ens va inspirar molt aquesta obra de Shakespeare” per poder “explicar la gran desgràcia i tràgedia del tema dels refugiats”, declara Ana Rosa Cisquella.

9 actors ballen, canten i es reparteixen els nombrosos personatges que participen en aquesta producció que podreu veure a la sala magna de l’Auditorium avui i demà dissabte.

La productora Ana Rosa Cisquella també explica que l’elecció de les cançons de Lluís Llach es deu al fet que moltes d’elles parlen del tema del mar. A l’espectacles s’hi poden veure nombroses projeccions del mar i també amb projeccions reals dels moments dels refugiats de la Mar Meditèrrània.

]]>
https://ib3.org/la-tragedia-dels-migrants-arriba-a-lauditorium-de-palma-amb-maremar/feed 0
‘L’Elegància Dorm’, un disc íntim de Miquel Serra https://ib3.org/lelegancia-dorm-un-disc-intim-de-miquel-serra https://ib3.org/lelegancia-dorm-un-disc-intim-de-miquel-serra#respond Thu, 23 Jan 2020 20:17:02 +0000 https://ib3.org/?p=343604 “Saps les meves eines” és el darrer videoclip del cantautor Miquel Serra. I forma part de l’Elegància dorm, el seu setè treball discogràfic.

L’Elegància dorm és un retorn al pop essencial, marcat per les emocions que es desperten amb una ruptura amorosa.

Precisament aquest optimisme és la tesi d’un disc que neix de l’observació d’un mateix. Després de l’èxit del documental “Els ulls s’aturen de créixer” Miquel Serra ha perdut la por d’exposar-se.

Per presentar el disc, Miquel Serra torna als escenaris i ho fa reunint la seva banda habitual. Una oportunitat per redescobrir els seus mons interiors, i per despertar l’elegància de la sensibilitat.

]]>
https://ib3.org/lelegancia-dorm-un-disc-intim-de-miquel-serra/feed 0
Gustavo inaugura la seva pròpia galeria d’art a Capdepera https://ib3.org/gustavo-galeria-art-capdepera https://ib3.org/gustavo-galeria-art-capdepera#respond Thu, 23 Jan 2020 14:57:09 +0000 https://ib3.org/?p=343570 L’artista Gustavo ha inaugurat a Capdepera la seva galeria d’art. S’ubica al centre del poble i estarà oberta tot l’any perquè els amants de la seva obra, tant públic local com estranger, puguin gaudir dels seus quadres i de les seves escultures. La inauguració, ahir vespre, va comptar amb l’assistència de públic vengut expressament de l’Alemanya, on l’artista és molt apreciat.

L’espai Gustavo obrirà tot l’any i està previst que cada mes s’hi programi també una activitat cultural complementària, com ara concerts o conferències.

]]>
https://ib3.org/gustavo-galeria-art-capdepera/feed 0
Sant Lluís respira teatre: 5 grups per a 6.000 habitants https://ib3.org/sant-lluis-respira-teatre-5-grups-per-a-6-000-habitants https://ib3.org/sant-lluis-respira-teatre-5-grups-per-a-6-000-habitants#comments Thu, 23 Jan 2020 13:35:28 +0000 https://ib3.org/?p=343588 Amb només 6.000 habitants, Sant Lluís és un dels pobles de Menorca amb més activitat teatral. Quatre grups d’aficionats i un altre en camí de ser professional omplen de cultura el municipi que tradicionalment ha tingut públic amant de les arts escèniques. Amb la inauguració d’un nou teatre fa cinc anys, la sala “Albert Camus”, aquesta passió no atura de créixer. Avui coneixem dos d’aquests grups.

]]>
https://ib3.org/sant-lluis-respira-teatre-5-grups-per-a-6-000-habitants/feed 1
Adeu al ‘Monty Python’ Terry Jones, director de ‘La vida de Brian’ https://ib3.org/adeu-al-monty-python-terry-jones-director-de-la-vida-de-brian https://ib3.org/adeu-al-monty-python-terry-jones-director-de-la-vida-de-brian#respond Thu, 23 Jan 2020 11:55:58 +0000 https://ib3.org/?p=343547 Ha mort a 77 anys Terry Jones, l’actor dels Monty Python que va dirigir ‘La vida de Brian’. També en aquesta mítica pel·lícula interpretava la mare del protagonista. Jones va aconseguir revolucionar l’humor televisiu i cinematogràfic.

]]>
https://ib3.org/adeu-al-monty-python-terry-jones-director-de-la-vida-de-brian/feed 0
Tricicle anuncia el seu darrer espectacle https://ib3.org/tricicle-anuncia-el-seu-darrer-espectacle https://ib3.org/tricicle-anuncia-el-seu-darrer-espectacle#respond Wed, 22 Jan 2020 20:12:36 +0000 https://ib3.org/?p=343528 Després de 40 anys junts, Paco Mir, Carles Sans i Joan Gràcia continuaran fent humor però en solitari. Tricicle anuncia que el seu darrer espectacle conjunt serà dia 30 de març, al Teatre Coliseum de Barcelona. A partir de llavors, continuaran fent feina com a productora. Els 3 còmics tenen projectes personals a curt termini. L’humor de Tricicle sempre ha tengut un segell propi: amb ben poques paraules… han fet riure desenes de generacions.

]]>
https://ib3.org/tricicle-anuncia-el-seu-darrer-espectacle/feed 0
“L’èxit dels mallorquins a Puerto Rico és un fet públic i notori” https://ib3.org/sexit-dels-mallorquins-a-puerto-rico-es-un-fet-public-i-notori https://ib3.org/sexit-dels-mallorquins-a-puerto-rico-es-un-fet-public-i-notori#respond Wed, 22 Jan 2020 15:21:01 +0000 https://ib3.org/?p=343493 “Va néixer al port de Sóller i va venir a Puerto Rico als 14 anys”. “Aquesta gent va venir a treballar la pedra amb les seves mans”. “Ens inculcaren l’amor per Mallorca”. “L’important és tenir sentit de la identitat, saber el que s’és”. D’aquesta manera s’expressen alguns dels testimonis del documental ‘Fent les Amèriques. De Mallorca a Puerto Rico’ (Salom Estudi, 2020) que s’estrenarà divendres al Centre Cultural de Sa Nostra a Palma en el marc de la celebració del ple del Consell de comunitats balears a l’exterior previst per dissabte. “Vaig anar a Amèrica a connéixer un parent major de la meva família que tenia molta informació per donar-me i sense voler vaig submergir-me en un món de gent de Balears que va haver de partir, dels seus viatges, aventures, nostàlgia i esperit de superació…”, explicava avui matí el director d’aquesta obra audiovisual, Pere Salom. Llavors, no va voler deixar passar l’oportunitat, va cancel·lar el vol de tornada i va passar una temporada recorrent l’Argentina, l’Uruguai, Cuba i Puerto Rico per fer altres entrevistes”. La de l’emigració a Puerto Rico, on l’èxit dels mallorquins  “és un fet públic i notori, un plus perquè tenim molt bona fama” – en paraules seves-, és la primera entrega d’un projecte que no acaba aquí. “Tenc altres països per anar i gent per fer entrevistes, però passo una mica de pena perquè la gent es fa gran”, conclou el realitzador Salom.

34 representants de 19 cases balears

La projecció divendres del documental sobre els migrants mallorquins a Puerto Rico servirà de preludi del ple del Consell de comunitats balears a l’exterior previst per l’endemà matí. Hi participaran 34 representants de 19 cases balears a l’Argentina, l’Uruguai, Xile, Cuba, Puerto Rico, República Dominicana i Alemanya, a Berlín. Recordem que aquestes cases regionals estan reconegudes per llei (Llei 3/1992, de 15 de juliol) com a entitats per a la promoció del patrimoni i la cultura amb vincles amb les Illes Balears. Després del debat del dissabte, el capvespre es pronunciarà la conferència “Posada en valor sobre l’emigració de les Illes Balears a ultramar” a càrrec dels investigadors Joan Buades i Antoni Marimon.

]]>
https://ib3.org/sexit-dels-mallorquins-a-puerto-rico-es-un-fet-public-i-notori/feed 0
Premis Ciutat de Palma: nou guardons, nou talents https://ib3.org/premis-ciutat-de-palma-nou-guardons-nou-talents https://ib3.org/premis-ciutat-de-palma-nou-guardons-nou-talents#respond Tue, 21 Jan 2020 14:41:16 +0000 https://ib3.org/?p=343407 Anit passada es lliuraren els premis Ciutat de Palma al Teatre Principal. Els guardons tenen una dotació de 100.000 euros repartits en 9 categories.

La complexitat de les relacions entre les persones és el que ha volgut plasmar Joan Pons Bover, premi Llorenç Villalonga de novel·la amb Tània i els Vius. El premi Joan Alcover de poesia ha estat per a Raquel Casas per Estimar Nick Kamen, un poemari que sorgeix de la seva experiència professional com a professora de literatura d’adolescents. La coproducció d’IB3 La Ciutat dels Morts de Miguel Eek ha rebut el premi d’audiovisuals. El tabú entorn de la mort ha estat la guspira d’aquest documental. També la mort, però en aquest cas d’un familiar, inspirà Llorenç Romera, compositor del grup Salvatge Cor, premi Bonet de Sant Pere de música al millor enregistrament musical. El premi Antoni Gelabert d’Arts Visuals ha estat per a Raquel Friera per One Year Women’s Performance. El premi de còmic per a Pau Rodríguez per a Curtiss Hil, el premi d’arts escèniques per a Andrea Cecilia Cruz per las Las Hermanas Verán i Juan Miguel Tizón i José Ripoll han assolit el premi d’arquitectura Guillem Sagrera pel projecte d’Arquia Banca de Palma.

Completen la foto de família dels premiats als Ciutat de Palma d’enguany Tomeu Canyelles i Francesc Vicenç, premi d’investigació per La Ciutat sonora. Espais per a la Memòria Musical de Palma.

]]>
https://ib3.org/premis-ciutat-de-palma-nou-guardons-nou-talents/feed 0
Joan Pons Bover, Premi Llorenç Villalonga de novel·la per ‘Tània i els vius’ https://ib3.org/joan-pons-bover-premi-llorenc-villalonga-de-novella-per-tania-i-els-vius https://ib3.org/joan-pons-bover-premi-llorenc-villalonga-de-novella-per-tania-i-els-vius#respond Mon, 20 Jan 2020 21:19:36 +0000 https://ib3.org/?p=343376 Els guanyadors han estat els següents:

-Premi Llorenç Villalonga de Novel·la. Dotació: 26.000 €. Guanyador: Joan Pons Bover per Tània i els vius.
-Premi Joan Alcover de Poesia. Dotació: 12.000 €. Guanyadora: Raquel Casas Agustí per Estimar Nick Kamen.
-Premi Antoni Gelabert d’Arts Visuals. Dotació: 12.000 €. Guanyadora: Raquel Friera per One Year Women’s Performance.
-Premi d’Audiovisuals. Dotació: 10.000 €. Guanyador: Miguel Eek per La ciutat dels morts.
-Premi de Còmic. Dotació: 10.000 €. Guanyador: Pau Rodríguez Jiménez Bravo per Curtiss Hil.
-Premi d’Arts Escèniques. Dotació: 6.000 €. Guanyador: “Las hermanas verán”, d’Andrea Cecilia Cruz Marchant.
-Premi Bonet de Sant Pere de Música al millor enregistrament musical. Dotació: 6.000 €. Guanyadors: Salvatge Cor per l’àlbum Bruixes.
-Premi d’investigació. Dotació: 6.000 €. Guanyador: Tomeu Canyelles Canyelles i Francesc Vicenç Vidal per La ciutat sonora. Espais per a la memòria musical de Palma.
-Premi d’Arquitectura Guillem Sagrera. Dotació: 12.000 €. Guanyadors: Juan Miguel Tizón i José Ripoll Vaquer per l’entitat Arquia Banca de Palma.

]]>
https://ib3.org/joan-pons-bover-premi-llorenc-villalonga-de-novella-per-tania-i-els-vius/feed 0
‘A boy and a girl’, al Teatre de Manacor https://ib3.org/a-boy-and-a-girl-dema-al-teatre-de-manacor https://ib3.org/a-boy-and-a-girl-dema-al-teatre-de-manacor#respond Mon, 20 Jan 2020 14:55:41 +0000 https://ib3.org/?p=343152 “Venim a aquest món” és un dels temes propis que s’inclouen a “A boy and a girl”, el primer disc d’aquest jove duet format ara fa tres anys al Conservatori del Liceu de Barcelona, ciutat on resideixen. Aquest treball discogràfic inclou peces clàssiques de Shubert o Strauss, però també cançons mallorquines com “Sa mort de na Margalida”. Una aposta per la cançó d’arrel peró modernitzada amb sons electrònics.

No és la primera vegada que toquen a Manacor, però el de demà (18 de gener) és sense dubte el més important que han oferit mai aquí. Serà a les 7 i mitja de l’horabaiax al Teatre de Manacor.

]]>
https://ib3.org/a-boy-and-a-girl-dema-al-teatre-de-manacor/feed 0
El mallorquí David Sousa estrena Reevolution a Palma https://ib3.org/el-mallorqui-david-sousa-estrena-reevolution-a-palma https://ib3.org/el-mallorqui-david-sousa-estrena-reevolution-a-palma#respond Mon, 20 Jan 2020 14:40:32 +0000 https://ib3.org/?p=343155 17 anys s’ha torbat David Sousa a fer realitat aquesta pel·lícula. Amb 6.000 euros i molta tenacitat i feina, el mallorquí resident a Madrid, David Sousa, ha aconseguit que actors com Fele Martínez, Gorka Otxoa o Leo Riverali li hagin donat suport per engegar aquest film.

David Sousa ha escrit, produït, dirigit i editat aquesta pel·lícula. Reevolution es va estrenar el passat mes de novembre a Madrid i, tot i que es va projectar fa 2 anys a l’Evolution Film Festival, avui s’estrena de manera oficial al CineCiutat, on romandrà almanco duran tota la setmana que ve.

]]>
https://ib3.org/el-mallorqui-david-sousa-estrena-reevolution-a-palma/feed 0
Galeria Maior, 30 anys d’art contemporani https://ib3.org/galeria-maior-30-anys-dart-contemporani https://ib3.org/galeria-maior-30-anys-dart-contemporani#respond Mon, 20 Jan 2020 14:35:06 +0000 https://ib3.org/?p=343353 Jero Martínez fa una ullada al paisatge pollencí que s’endivina des de la finestra del seu despatx per prendre distància i perspectiva abans de parlar d’aquests 30 anys dedicada en cos i ànima a la promoció de l’art contemporani.

Amb la pressió de la tradició de l’escola pollencina a l’esquena, Jero Martínez es va decidir remar a la contra o focalitzar l’activitat de Maior al voltant de l’art contemporani. Diu que les claus perquè una galeria d’art funcioni són bàsicament dues: Tenir bons clients i col·leccions i l’altra, encara més important , tenir bons artistes. Habitualment en tenen una quinzena en cartera

L’obertura d’una nova galeria al centre de Palma ara fa 16 anys va donar l’impuls final per col·locar Maior com una de les galeries de referència a l’àmbit autonòmic. Per això Jero Martínez mira el futur amb la seguretat i confiança que dona la feina ben feta.

]]>
https://ib3.org/galeria-maior-30-anys-dart-contemporani/feed 0
Joan Valent regala el seu darrer treball al poble d’Algaida https://ib3.org/joan-valent-regala-el-seu-darrer-treball-al-poble-dalgaida https://ib3.org/joan-valent-regala-el-seu-darrer-treball-al-poble-dalgaida#respond Sun, 19 Jan 2020 20:16:14 +0000 https://ib3.org/?p=343307 El compositor mallorquí Joan Valent ha estrenat ‘Poetic Logbook’ a Algaida. És el darrer disc d’una trilogia en què Valent posa música als seus poetes de referència.

Aquest diumenge el músic amb dimensió internacional ha volgut dedicar el concert a la seva mare i a Algaida, terra que l’ha vist créixer.

Valent ha estat acompanyat per l’equip de corda i piano d’Ars Ensemble. A partir del 28 de febrer comença la gira per Espanya, França i els Estats Units.

]]>
https://ib3.org/joan-valent-regala-el-seu-darrer-treball-al-poble-dalgaida/feed 0
Mar Pla guanya el VI Torneig de Dramatúrgia de Balears https://ib3.org/mar-pla-guanya-el-vi-torneig-de-dramaturgia-de-balears https://ib3.org/mar-pla-guanya-el-vi-torneig-de-dramaturgia-de-balears#respond Sun, 19 Jan 2020 13:43:19 +0000 https://ib3.org/?p=343264 La guionista Mar Pla ha estat la vencedora del sisè Torneig de Dramatúrgia de Balears. La final es va celebrar dissabte vespre a un Teatre Mar i Terra ple. I el públic va triar l’obra ‘Mami-fera’, un text que explora la manca d’instint maternal d’una dona que vol allunyar-se de la seva criatura.

Les 150 localitats del Teatre Mar i Terra es van exhaurir per veure els textos de Mar Pla i Xavier Uriz, tots dos experimentats guionistes de televisió. Les regles del torneig són clares: només dos actors sobre l’escenari, amb el mínim atrezzo i només amb tres hores per preparar-la amb uns intèrprets triats per sorteig.

Roger Coma i Toti Fuster es van encarregar de l’obra guanyadora, ‘Mami-fera’ i a Albert Prat i Margalida Grimalt els va tocar l’altra finalista, ‘Laila en el parc’. Hagin guanyat o perdut, el torneig els permetrà donar-se a conèixer com a dramaturgs novells.

]]>
https://ib3.org/mar-pla-guanya-el-vi-torneig-de-dramaturgia-de-balears/feed 0
Menorca ret homenatge a Giuseppe Chiesa, el primer retratista i paisatgista de l’illa https://ib3.org/menorca-ret-homenjatge-a-giuseppe-chiesa-el-primer-retratista-i-paisatgista-de-lilla https://ib3.org/menorca-ret-homenjatge-a-giuseppe-chiesa-el-primer-retratista-i-paisatgista-de-lilla#respond Sun, 19 Jan 2020 08:25:55 +0000 https://ib3.org/?p=343229 Hi havia un temps que la pintura, com ornament, era quelcom pràcticament desconegut. Així era a Menorca, a principis del segle XVIII, quan les obres d’art es restringien als quadres i escultures religioses. L’arribada a l’illa d’un pintor va ser revolucionària. Acceptava encàrrecs de retrats i dibuixava paisatges. El seu nom era Giuseppe Chiesa.

Chiesa va néixer a Liorna, Itàlia, de família de pintors, ara fa exactament 300 anys. Fins que no s’estableix a Menorca i obre el seu taller de pintura, no hi havia cap altra persona a l’illa que es dediqués a l’art, així que se’l considera el primer retratista i paisatgista. De la seva escola sorgiren deixebles de la talla de Pasqual Calbó, a qui va transmetre el seu gust pels detalls.

Per degustar Chiesa i fer aquest salt al convuls segle XVIII menorquí basta acostar-se al Museu de Menorca, o a Ca n’Oliver de Maó, tot i que el seu llegat prolífic s’exposa també a Londres o París i s’amaga en nombroses col·lecions privades.

]]>
https://ib3.org/menorca-ret-homenjatge-a-giuseppe-chiesa-el-primer-retratista-i-paisatgista-de-lilla/feed 0
Sarau Alcudienc commemora els seus 40 anys https://ib3.org/sarau-alcudienc-commemora-els-seus-40-anys https://ib3.org/sarau-alcudienc-commemora-els-seus-40-anys#respond Sat, 18 Jan 2020 20:08:23 +0000 https://ib3.org/?p=343234 L’auditori d’Alcúdia ha quedat ple aquest dissabte horabaixa per celebrar els quaranta anys d’activitat d’aquesta entitat cultural.

La trobada ha servit per presentar un disc i un llibre amb el recull de cançons en defensa de les tradicions i la llengua.

També han aprofitat per fer un homenatge al seu fundador, Antoni Bibiloni, que va morir aquest estiu. Bibiloni va ser dinamitzador i divulgador de la cultura popular. A través de Sarau Alcudienc va tornar a recuperar la Festa de les Llanternes o s’Estol del Rei en Jaume.

]]>
https://ib3.org/sarau-alcudienc-commemora-els-seus-40-anys/feed 0
Els pianistes Marco Mezquida i Suso González uneixen el seu talent al Teatre Principal de Maó https://ib3.org/els-pianistes-marco-mezquida-i-suso-gonzalez-uneixen-el-seu-talent-al-teatre-principal-de-mao https://ib3.org/els-pianistes-marco-mezquida-i-suso-gonzalez-uneixen-el-seu-talent-al-teatre-principal-de-mao#respond Sat, 18 Jan 2020 17:18:53 +0000 https://ib3.org/?p=343228 Els pianistes Suso González i Marco Mezquida han protagonitzat aquest dissabte el concert institucional de la Diada del Poble de Menorca. El recital ha omplert el Teatre Principal de Maó. Els dos virtuosos del piano han demostrat al públic la seva compenetració dalt de l’escenari i han ofert una vetllada de cançons populars i composici0ns pròpies.

 

]]>
https://ib3.org/els-pianistes-marco-mezquida-i-suso-gonzalez-uneixen-el-seu-talent-al-teatre-principal-de-mao/feed 0
‘La Última Tourné’ a l’Auditorium de Palma https://ib3.org/la-ultima-tourne-a-lauditorium https://ib3.org/la-ultima-tourne-a-lauditorium#respond Sat, 18 Jan 2020 13:47:54 +0000 https://ib3.org/?p=343205 El gènere de les varietats, que un temps omplia clubs i teatres, està pràcticament desaparegut. Aquest cap de setmana a l’Auditorium de Palma, Alaska, Mario Vaquerizo, Bibiana Fernández i Manuel Bandera representen la comèdia musical ‘La Ultima Tourné’, un homenatge als temps de les vedets.

En els moments previs a l’estrena a Palma de ‘La Ultima Tourné’, els tres canets de Bibiana Fernández i també actors de l’obra passegen pels camerinos de l’Auditorium on es representa aquest homenatge al gènere de les varietats que va desaparèixer als anys 90, just abans de l’Expo i les olimpíades, moment en què se situa l’obra.

Alaska i Mario Vaquerizo entraren a l’anterior obra ‘El amor sigue en el aire’ i ara repeteixen amb més protagonisme a les ordres del director Félix Sabroso. Manuel Bandera interpreta el director de la companyia que després de vint anys d’èxits i viatjant d’un lloc a l’altre decideix renovar-se o morir.

‘La última tourné’ es representa també aquest dissabte a les 21 h i diumenge a les 19 h a l’Auditorium.

]]>
https://ib3.org/la-ultima-tourne-a-lauditorium/feed 0
El documental ‘Què noms, Andreu Vidal?’ s’estrena dilluns a IB3 https://ib3.org/el-documental-que-noms-andreu-vidal-sestrena-dilluns-a-ib3 https://ib3.org/el-documental-que-noms-andreu-vidal-sestrena-dilluns-a-ib3#respond Sat, 18 Jan 2020 13:47:52 +0000 https://ib3.org/?p=343203 L’Arxiu del Regne de Mallorca va acollir aquest divendres capvespre la preestrena del documental ‘Què noms, Andreu Vidal?’, dirigit per Emili Manzano i Claire Roquigny, que es podrà veure dilluns aquí a IB3.

És el primer documental sobre una de les figures més destacades de la poesia catalana de la segona meitat del segle XX. La recuperació de materials inèdits propietat del poeta mallorquí desaparegut ara fa 21 anys és el principal valor d’aquest audiovisual que aspira a difondre el seu llegat literari a través de la participació de figures vinculades a l’autor.

]]>
https://ib3.org/el-documental-que-noms-andreu-vidal-sestrena-dilluns-a-ib3/feed 0
Tot sobre els Rolling Stones en una exposició a Sant Antoni https://ib3.org/tot-sobre-els-rolling-stones-en-una-exposicio-a-sant-antoni https://ib3.org/tot-sobre-els-rolling-stones-en-una-exposicio-a-sant-antoni#respond Thu, 16 Jan 2020 14:33:47 +0000 https://ib3.org/?p=343076 S’inaugura a Sant Antoni una exposició dedicada als Rolling Stones. S’hi mostraran part dels 500 objectes relacionats amb la banda britànica que té Alberto Sánchez-Runde. És un barceloní resident a Eivissa que té una de les majors col·leccions d’Espanya sobre “Ses Satàniques Majestats”.

Entre els més de 500 objectes, hi ha una guitarra signada per Ronnie Wood. Va començar la seva col·lecció amb només 12 anys. Té més de 300 discs diferents dels Rolling Stones, autògrafs, discs de platí, molts llibres o fotos originals.

Bona part es mostraran ara en una exposició al far de ses Coves Blanques de Sant Antoni. Al llarg dels anys ha gastat més de 200 mil euros, però el valor de la col·lecció és incalculable, perquè hi ha edicions molt limitades. Aconsegueix els objectes a fires i subhastes.

]]>
https://ib3.org/tot-sobre-els-rolling-stones-en-una-exposicio-a-sant-antoni/feed 0