cultura – IB3 La Radiotelevisió de les Illes Balears https://ib3.org IB3 és el grup de mitjans de comunicació de titularitat pública de les Balears que impulsa la identitat pròpia de les Illes, la seva cultura i la seva llengua Fri, 05 Jun 2020 07:40:26 +0000 ca hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.2.2 Reeditat el llibre ‘Corbs Afamegats’ de Gabriel Tomàs https://ib3.org/reeditat-el-llibre-corbs-afamegats-de-gabriel-tomas https://ib3.org/reeditat-el-llibre-corbs-afamegats-de-gabriel-tomas#respond Thu, 04 Jun 2020 19:19:01 +0000 https://ib3.org/?p=354867 La novel·la “Corbs Afamegats” de Gabriel Tomàs va rebre el premi Ciutat de Palma fa 50 anys. Ara l’editorial Moll ha reeditat el llibre que descriu el desenvolupament de l’activitat turística a finals de la dècada dels seixanta a Mallorca. La novel·la mostra els canvis socials, econòmics i culturals d’aquella etapa. La reedició disposa d’un nou pròleg a càrrec del professor Nicolau Dols i coberta de l’artista Gonzalo Aeneas. Aquest dijous hem pogut parlar amb l’autor, Gabriel Tomàs, que fa 40 anys que no feia una entrevista. L’autor s’ha mostrat sorprès i agraït per la reedició de la seva primera novel·la “Corbs Afamegats”.

]]>
https://ib3.org/reeditat-el-llibre-corbs-afamegats-de-gabriel-tomas/feed 0
EnMéndez presenta ‘El rei dels Mobylettes’ https://ib3.org/enmendez-presenta-el-rei-dels-mobylettes https://ib3.org/enmendez-presenta-el-rei-dels-mobylettes#respond Thu, 04 Jun 2020 13:18:52 +0000 https://ib3.org/?p=354842 Llàtzer Méndez, cofundador d’Ossifar, ha presentat aquest dijous el seu primer treball en solitari i editat amb el nom de ‘En Méndez’. Aquest Paella mixta és un dels talls que ha interpretat avui juntament amb la seva banda ‘Ses faves tendres’ i que trobareu dins el disc ‘El rei dels Mobylettes’. Un treball que sona a pop rock clàssic, però amb unes lletres plenes de d’humor i sarcasme. Toni Noguera s’ha encarregat de l’enregistrament i producció del disc que es podria presentar en directe a finals d’aquest mes de juny.

]]>
https://ib3.org/enmendez-presenta-el-rei-dels-mobylettes/feed 0
Torna la música en directe a La Movida https://ib3.org/torna-la-musica-en-directe-a-la-movida https://ib3.org/torna-la-musica-en-directe-a-la-movida#respond Thu, 04 Jun 2020 13:13:45 +0000 https://ib3.org/?p=354838 Torna la llum a l’escenari de La Movida i amb ella la música en directe. Es converteix així en el primer local de música en viu en programar un concert des de l’inici de la crisi sanitària. Ho fa amb un aforament de només 30 persones i amb una distància d’un metre entre taula i taula.

L’encarregat de tornar a dur la música en directe a La Movida és Jaume Anglada, un dels fixos en la programació d’aquest local i que aquest dijous, després de quasi tres mesos sense tocar, tornarà a pujar a un escenari.

Aquesta represa d’activitat és possible gràcies a l’esforç de tots els implicats, ja que de moment i amb els aforaments reduïts, els números no surten. Amb tot i sempre que la crisi sanitària ho permeti, l’espectacle ha de continuar.

]]>
https://ib3.org/torna-la-musica-en-directe-a-la-movida/feed 0
Comencen les obres de restauració de l’escultura de Josep Guinovart situada al Parc de la Mar https://ib3.org/comencen-les-obres-de-restauracio-de-lescultura-de-josep-guinovart-situada-al-parc-de-la-mar https://ib3.org/comencen-les-obres-de-restauracio-de-lescultura-de-josep-guinovart-situada-al-parc-de-la-mar#respond Wed, 03 Jun 2020 19:27:30 +0000 https://ib3.org/?p=354784 Les obres de restauració de l’escultura de Josep Guinovart situada al Parc de la Mar han començat, aquest dimecres. Les obres s’emmarquen en un pla per restaurar diferents peces de Ciutat. Un pla que disposa d’un pressupost global de 100.000 euros. S’encarregaran de fer aquesta tasca les restauradores Neus Peinado i Marga Massanet. Hi faran feina al llarg d’aquest mes de juny. El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, ha assegurat que es tracta d’una necessitat històrica.

]]>
https://ib3.org/comencen-les-obres-de-restauracio-de-lescultura-de-josep-guinovart-situada-al-parc-de-la-mar/feed 0
El Principal de Palma reprèn l’activitat amb el festival d’estiu Fila U https://ib3.org/el-principal-de-palma-repren-lactivitat-amb-el-festival-destiu-fila-u https://ib3.org/el-principal-de-palma-repren-lactivitat-amb-el-festival-destiu-fila-u#respond Wed, 03 Jun 2020 16:11:36 +0000 https://ib3.org/?p=354743 El Principal de Palma reprén l’activitat amb el festival Fila U. Des del 19 fins al 29 d’agost, es podran veure 6 espectacles de caràcter molt diferent. L’encarregat d’encetar la programació serà el manacorí Miquel Serra, que oferirà un concert acompanyat d’amics com Pep Toni Ferrer o Michael Mesquida. El seguirà dia 21 l’espectacle de dansa Goldberg/Vibrations, de la companyia mallorquina Mal Palo, mentre que diumenge dia 23 serà el torn per a Rossy de Palma i el seu espectacle Resilienza d’Amore. Els dies 26 i 27 actuarà la companyia belga de dansa Rosas amb el muntatge Bartók, Beethoven, Schönberg mentre que el dia següent, el 28 d’agost, tindrà lloc Àries des de l’escenari, una gala lírica que tendrà Ainhoa Arteta com a protagonista i on l’acompanyaran Maia Planas, Antoni Lliteres i el Cor del Principal, entre altres artistes illencs. Tancarà el festival dia 29 el muntatge teatral Las canciones, escrit i dirigit per Pablo Messiez.

Tots els espectacles es representaran amb un aforament presencial d’un màxim del 50% de la capacitat total de la sala i un distanciament de 2 metres llevat de les unitats familiars, on els seus membres podran seure junts. ​Tres d’aquest espectacles però, es retransmetran també en streaming amb una entrada de 5 euros.

]]>
https://ib3.org/el-principal-de-palma-repren-lactivitat-amb-el-festival-destiu-fila-u/feed 0
El MAEF i altres museus eivissencs reobren amb entrada gratuïta https://ib3.org/el-maef-i-altres-museus-eivissencs-reobren-amb-entrada-gratuita https://ib3.org/el-maef-i-altres-museus-eivissencs-reobren-amb-entrada-gratuita#respond Wed, 03 Jun 2020 13:23:32 +0000 https://ib3.org/?p=354740 Els principals museus i sales d’exposicions de les Pitiüses han reobert aquesta setmana de fase 2. Al Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera, que rep uns 18.000 visitants anuals, s’han hagut d’ajustar a les mesures de seguretat i higiene recomanades per combatre la Covid-19.

Els primers visitants del museu i jaciment de la Via Romana han notat els canvis. Només entrar han de passar per una estació de neteja, per fer net mans i soles de les sabates. S’ha d’accedir amb mascareta i respectar les indicacions per entrar i sortir de cada sala, respectant sempre els dos metres de distància i atenent les recomanacions del personal del museu.

L’horari d’obertura s’ha limitat a quatre hores, de deu del matí a dues del migdia, amb preferència pels majors de 65 anys durant les dues primeres hores. La capacitat, de 350 visitants, queda reduïda a la meitat en la fase 2. Els darrers tres anys el MAEF ha rebut 18.000 visitants l’any.

Quan Eivissa entri en fase 3 el Museu podrà organitzar per fi visites guiades i conferències, de moment amb límit d’assistència. Mentrestant, el Govern està ampliant les passarel·les de fusta que condueixen el visitant fins als hipogeus de la necròpoli, guanyant espai museístic i vistes a Dalt Vila. A pocs centímetres de la superfície ha aparegut un enterrament infantil en àmfora púnic, probablement del segle IV abans de Crist. Amb les restes hi han descobert dos amulets de més de 2.300 anys d’antiguitat. L’entrada, com a la resta de museus de les Pitiüses, serà de moment gratuïta.

]]>
https://ib3.org/el-maef-i-altres-museus-eivissencs-reobren-amb-entrada-gratuita/feed 0
El Consell de Patrimoni Històric es reunirà a Menorca a l’octubre per confirmar la cultura talaiòtica com a aspirant a la UNESCO https://ib3.org/el-consell-de-patrimoni-historic-es-reunira-a-menorca-a-loctubre-per-confirmar-la-cultura-talaiotica-com-a-aspirant-a-la-unesco https://ib3.org/el-consell-de-patrimoni-historic-es-reunira-a-menorca-a-loctubre-per-confirmar-la-cultura-talaiotica-com-a-aspirant-a-la-unesco#respond Wed, 03 Jun 2020 08:44:07 +0000 https://ib3.org/?p=354703 El Consell de Patrimoni Històric es reunirà a l’octubre a Menorca per confirmar la candidatura de la cultura Talaiòtica per a ser reconeguda per la UNESCO el 2022. Segons ha pogut saber IB3, el Ministeri contempla celebrar la trobada a finals d’any. S’havia de celebrar a l’abril, però la situació sanitària ho va impedir.

El Consell de Patrimoni Història està format pel Ministeri, les 17 Comunitats Autònomes i instituts de patrimoni d’arreu de l’Estat i té per objectiu, entre d’altres, avaluar els candidats a obtenir el reconeixement internacional. A hores d’ara, l’expedient de Menorca és l’únic que s’ha presentat, de manera que tot apunta que serà la candidata d’Espanya a l’elecció.

El conseller de Cultura, Miquel Àngel Maria, insisteix que se’ls confirmi l’elecció abans del juliol, per poder treballar amb la primera entrega de l’expedient al setembre. Al primer de febrer es va l’entrega oficial i és quan s’inicia el procés d’avaluació que finalitza un any més tard.

]]>
https://ib3.org/el-consell-de-patrimoni-historic-es-reunira-a-menorca-a-loctubre-per-confirmar-la-cultura-talaiotica-com-a-aspirant-a-la-unesco/feed 0
El Palau de l’Almudaina i Es Baluard reobrin les seves portes https://ib3.org/el-palau-de-lalmudaina-i-es-baluard-reobrin-les-seves-portes https://ib3.org/el-palau-de-lalmudaina-i-es-baluard-reobrin-les-seves-portes#respond Tue, 02 Jun 2020 14:49:00 +0000 https://ib3.org/?p=354645 La reducció d’aforament i les mesures de distanciament entre els visitants poden ser un factor positiu, diu la directora del museu Es Baluard, Inma Prieto, per enfortir la relació entre l’obra i l’espectador. L’espai es reobri al públic amb les mateixes exposicions que tenia quan va tancar i amb les mesures de seguretat que marquen els protocols sanitaris vigents.
També es reprenen les visites el Palau de l’Almudaina, un dels grans espais sovint desconegut pels illencs.
La manca de turistes i les restriccions d’aforament fan que aquests dies siguin una oportunitat única de gaudir d’aquests espais plens de cultura i ara també de quietud.

]]>
https://ib3.org/el-palau-de-lalmudaina-i-es-baluard-reobrin-les-seves-portes/feed 0
La Menorca Talaiòtica és l’única candidatura estatal per ser reconeguda com a patrimoni mundial de la UNESCO https://ib3.org/la-menorca-talaiotica-es-la-unica-candidatura-estatal-per-ser-reconeguda-com-a-patrimoni-mundial-de-la-unesco https://ib3.org/la-menorca-talaiotica-es-la-unica-candidatura-estatal-per-ser-reconeguda-com-a-patrimoni-mundial-de-la-unesco#respond Tue, 02 Jun 2020 12:23:13 +0000 https://ib3.org/?p=354619 La Menorca Talaiòtica és, a hores d’ara, l’única candidata a Espanya per ser reconeguda com a patrimoni mundial de la UNESCO el 2022. L’anunci oficial es farà l’1 de febrer de l’any vinent, però en les properes setmanes el Ministeri de Cultura traslladarà al guanyador la seva decisió, per tal de poder preparar amb garanties la candidatura. En aquest sentit, el Consell Insular de Menorca es mostra confiat d’obtenir l’aval de Madrid. D’una banda, perquè és l’únic projecte que es va presentar en la darrera reunió del grup de treball de patrimoni mundial i, de l’altra, perquè el Consell de Patrimoni s’havia de celebrar a Menorca a l’abril, tot i que la pandèmia ho va fer impossible.

És la segona vegada que Menorca aspira al reconeixement mundial. S’ha reformulat després del fracàs en el primer intent. S’han tingut en compte totes les consideracions dels experts, que ara sí que veuen possibilitats per passar a formar part del patrimoni mundial de la UNESCO.

El Consell demana al Ministeri que li traslladi la seva decisió definitiva en les pròximes setmanes.

]]>
https://ib3.org/la-menorca-talaiotica-es-la-unica-candidatura-estatal-per-ser-reconeguda-com-a-patrimoni-mundial-de-la-unesco/feed 0
Mor Christo, l’artista que va embolcallar el Reichstag https://ib3.org/mor-christo-lartista-que-va-embolcallar-el-reichstag https://ib3.org/mor-christo-lartista-que-va-embolcallar-el-reichstag#respond Mon, 01 Jun 2020 13:56:53 +0000 https://ib3.org/?p=354549 L’artista búlgar Christo Vladimirov Javacheff ha mort als 84 anys de causes naturals a Nova York, segons ha informat la seva família.

Christo passa a la història per enormes intervencions en edificis i monuments, com l’embolcall del Reichstag de Berlín i el del Pont-Neuf de París.

Amb les seves obres, Christo pretenia que l’espectador prengués consciència de l’entorn.

Una de les obres més recents és “La Mastaba”, que va instal·lar al Hyde Park de Londres l’any 2018.

]]>
https://ib3.org/mor-christo-lartista-que-va-embolcallar-el-reichstag/feed 0
Els concerts de la Simfònica: ara amb mascareta i respectant la distància social https://ib3.org/lorquestra-simfonica-torna-als-escenaris-adaptant-se-a-la-covid-19 https://ib3.org/lorquestra-simfonica-torna-als-escenaris-adaptant-se-a-la-covid-19#respond Sun, 31 May 2020 15:09:25 +0000 https://ib3.org/?p=354444 Tornada als escenaris de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears marcada per la Covid-19. Entrada limitada, distanciament físic i públic amb mascaretes són algunes de les mesures de seguretat a les quals ens haurem d’acostumar. La Simfònica es converteix així en la primera orquestra de tot l’Estat que reprèn l’activitat després del confinament.

És la imatge de l’entrada de la cultura a la nova normalitat. Una estampa ben diferent del Claustre de Sant Domingo a Pollença. Damunt l’escenari, 16 músics de l’Orquestra Simfònica de les Balears adaptats al coronavirus.

Els assistents entren al Claustre de manera esglaonada, amb reserva prèvia i amb la distància de seguretat. Tots duen la mascareta posada. Entre el públic, sensacions estranyes i ganes de retrobar-se amb la música.

La Simfònica és la primera orquestra de tot l’Estat que torna als escenaris. Per davant, un cicle de 59 concerts en petit format. La pròxima cita amb la Simfònica serà aquest diumenge capvespre a sa Pobla.

]]>
https://ib3.org/lorquestra-simfonica-torna-als-escenaris-adaptant-se-a-la-covid-19/feed 0
Segon concert de l’Orquestra Simfònica de Balears després del confinament https://ib3.org/segon-concert-de-lorquestra-simfonica-de-balears-despres-del-confinament https://ib3.org/segon-concert-de-lorquestra-simfonica-de-balears-despres-del-confinament#respond Sat, 30 May 2020 19:27:38 +0000 https://ib3.org/?p=354413 Dissabte l’Orquesta Simfònica de les Balears ha fet el segon concert després del confinament al claustre de Sant Domingo, a Pollença. Allà hi sol haver 700 cadires pels espectadors, i avui n’hi ha pogut haver només 100 per les mesures de distanciament social, totes elles separades per dos metres.

L’entrada del públic ha estat esglaonada, i tots han  hagut de reservar plaça amb antelació. L’organització ha posat gel hidroalcohòlic a la seva disposició. A més, no s’han repartit programes de mà.

L’Orquesta Simfònica de les Balears ha estat la primera que ha tornat als escenaris després del confinament. En el concert de dissabte, ha comptat amb 16 músics, també separats per dos metres i amb un repertori centrat amb la figura de Johannes Brahms.

]]>
https://ib3.org/segon-concert-de-lorquestra-simfonica-de-balears-despres-del-confinament/feed 0
La Simfònica de les Balears, la primera d’Espanya a reprendre la programació de concerts https://ib3.org/la-simfonica-de-les-balears-la-primera-despanya-a-reprendre-concerts https://ib3.org/la-simfonica-de-les-balears-la-primera-despanya-a-reprendre-concerts#respond Sat, 30 May 2020 13:20:26 +0000 https://ib3.org/?p=354380 L’Orquestra Simfònica de les Illes Balears (OSIB) ha estat la primera de l’Estat a reprendre l’activitat. Ho ha fet aquest divendres al vespre, amb un concert a l’església de Sant Miquel (Campanet) en el qual han assistit cinquanta persones, que és la capacitat màxima que s’estipula per a la fase 2. S’han mantingut així mateix els protocols de distància entre espectadors, que han de dur mascareta. El recinte s’ha senyalitzat i l’organització ha proporcionat gel hidroalcohòlic als assistents.

El de Campanet ha estat el primer concert d’un cicle de 59 actuacions de petit format i de repertori variat que se celebraran fins al setembre a totes les Illes. Aquest dissabte, la simfònica sonarà al Claustre de Sant Domingo (Pollença) i el diumenge, a Sa Pobla.

]]>
https://ib3.org/la-simfonica-de-les-balears-la-primera-despanya-a-reprendre-concerts/feed 0
El Parlament adquirirà una obra d’art inspirada en la pandèmia del coronavirus per 10.000 euros https://ib3.org/el-parlament-adquirira-una-obra-dart-inspirada-per-la-pandemia-del-coronavirus-per-10-000-euros https://ib3.org/el-parlament-adquirira-una-obra-dart-inspirada-per-la-pandemia-del-coronavirus-per-10-000-euros#respond Sat, 30 May 2020 13:04:16 +0000 https://ib3.org/?p=354376 10.000 euros és la quantitat que el Parlament destinarà per adquirir una o diverses obres d’art inspirades per la pandèmia de la COVID-19. La cambra ha obert un concurs per seleccionar pintures, escultures o fotografies. Cada artista només podrà presentar una obra i el termini acaba el 15 de juliol. D’aquesta manera, la institució vol expressar el seu compromís amb els artistes, afectats per la crisi econòmica motivada pel coronavirus. A més, serà un testimoni del moment crític viscut i un homenatge a les persones que van fer feina per superar-lo i, sobretot, a les víctimes.

Des de la seva constitució, el 1983, el Parlament ha tingut un vincle estret amb el món artístic. Disposa d’una col·lecció de més de 300 obres d’art. Algunes que pertanyien al Círculo Mallorquín i d’altres que s’han anat adquirint al llarg dels anys.

El fons artístic reuneix moltes figures des del segle XVIII fins a l’actual. Destaquen les pintures murals de la sala de les Cariàtides i l’imponent “Entrada de Jaume I a Madina Mayürqa”, les dues obres de Ricard Anckermann de finals del segle XIX. En els darrers 37 anys la cambra ha comprat 11 pintures d’artistes contemporanis. El darrer, aquest, de Maria Carbonero l’any 2011. 11 són també les escultures que té la institució, com ara aquesta: “Fita de la paraula” de Josep Maria Sirvent. Cada any 10.000 persones visiten el Parlament per conèixer els tresors que alberguen les seves parets.

]]>
https://ib3.org/el-parlament-adquirira-una-obra-dart-inspirada-per-la-pandemia-del-coronavirus-per-10-000-euros/feed 0
Primer concert a la Philharmonie de París des de la pandèmia de la COVID-19 https://ib3.org/primer-concert-a-la-philharmonie-de-paris-des-de-la-pandemia-de-la-covid-19 https://ib3.org/primer-concert-a-la-philharmonie-de-paris-des-de-la-pandemia-de-la-covid-19#respond Fri, 29 May 2020 13:20:13 +0000 https://ib3.org/?p=354310 La Philharmonie de París ha viscut el seu primer concert des que la pandèmia de la COVID-19 va obligar a cancel·lar totes les actuacions el passat mes de març.

El violinista Renaud Capucon, acompanyat de la seva orquestra de corda de 23 músics, va interpretar aquest divendres la peça Metamorphosen del compositor alemany Richard Strauss.

L’auditori, amb capacitat per a 2.400 persones, estava buit, i els membres de l’orquestra van estar separats més d’un metre un de l’altre sobre l’escenari.

La gent va poder seguir en viu el concert, gràcies a la transmissió que en van fer a través de la web de la Philarmonie.

]]>
https://ib3.org/primer-concert-a-la-philharmonie-de-paris-des-de-la-pandemia-de-la-covid-19/feed 0
El Circ Bover estrena el primer espectacle amb públic adaptat a la COVID-19 https://ib3.org/el-circ-bover-estrena-el-primer-espectacle-amb-public-adaptat-a-la-covid-19 https://ib3.org/el-circ-bover-estrena-el-primer-espectacle-amb-public-adaptat-a-la-covid-19#comments Fri, 29 May 2020 13:10:48 +0000 https://ib3.org/?p=354307 Una carpa de circ a l’aire lliure, amb capacitat per a 65 persones assegudes. Aquest és el disseny de l’espectacle ideat pel circ Bover per celebrar els 15 anys de la companyia, i que ha hagut de ser modificat per complir amb tota la normativa sanitària. Tothom està obligat a dur mascareta, inclosos els artistes. Han estat pioners a tot l’Estat, per dissenyar un protocol específic per la COVID-19, avalat per Sanitat i en el qual s’han inspirat altres muntatges.

Amb el ‘Circ a la fresca’ tornen als orígens del Circ Bover fent un repàs als seus 15 anys d’existència. El pròxim espectacle l’oferiran dia 26 de juny a Alcúdia i faran una gira que recorrerà nombrosos pobles de les quatre illes.

]]>
https://ib3.org/el-circ-bover-estrena-el-primer-espectacle-amb-public-adaptat-a-la-covid-19/feed 1
Bones sensacions entre els llibreters després de reprendre el contacte directe amb els clients https://ib3.org/bones-sensacions-entre-els-llibreters-despres-de-reprendre-el-contacte-directe-amb-els-clients https://ib3.org/bones-sensacions-entre-els-llibreters-despres-de-reprendre-el-contacte-directe-amb-els-clients#respond Fri, 29 May 2020 13:09:12 +0000 https://ib3.org/?p=354308 “La nena”, de Carmen Nola o “Con el amor bastaba”, de Màximo Huerta, són algunes de les novetats editorials que aquesta setmana han arribat a Rata Corner. La llibreria recupera a poc a poc l’activitat i el contacte directe amb els clients.

Els llibres són, a més d’una font de lectura, objectes que sovint volem palpar amb les mans abans decidir-nos a comprar-los. Un hàbit que fa que les mesures d’higiene a les llibreries siguin més exigents que altra classe de botigues. Més encara si són com aquesta on es compren i venen llibres de segona mà.

Tot i l’increment de l’oferta de llibres de caràcter apocalíptic, diuen els llibreters que no hi ha hagut canvis notables entre les preferències dels seus lectors. Això sí, hi destaquen l’augment de vendes de literatura juvenil.

{rela}Les novetats editorials paralitzades pel confinament comencen a arribar a les llibreries

]]>
https://ib3.org/bones-sensacions-entre-els-llibreters-despres-de-reprendre-el-contacte-directe-amb-els-clients/feed 0
Un estiu diferent per als músics de les Illes https://ib3.org/un-estiu-diferent-per-els-musics-de-les-illes https://ib3.org/un-estiu-diferent-per-els-musics-de-les-illes#respond Fri, 29 May 2020 13:06:11 +0000 https://ib3.org/?p=354288 Terrassa, sol i música en directe. És una de les imatges que acompanyen els estius als que estam acostumats. Enguany, però, serà diferent. Els músics i grups de les illes han vist com, poc a poc, se’ls hi ha anat anul·lant tota la programació d’aquest estiu.

És el cas, per exemple, de Chevy’s Band, un grup sorgit a Cala Ratjada l’any 2012. Aquesta temporada tenien revetlles i noces. I, com sempre, tenien tots els divendres al Bar Chevy’s marcats al seu calendari. Ara per ara, ho tenen tot cancel·lat.

I és que els músics estan pendents de quan arribaran els turistes a les illes perquè, directament o indirecta, vivien del sector turístic. El músic Andreu Galmés diu que reben una petita ajuda però que no és comparable al que guanyen en una temporada d’estiu. A més, diu, és fàcil fer feliç a un músic. El que volen és tornar a tocar en directe per la gent.

]]>
https://ib3.org/un-estiu-diferent-per-els-musics-de-les-illes/feed 0
L’espasa trobada al Talaiot del Serral de ses abelles ja és al Museu de Mallorca https://ib3.org/lespasa-trobada-al-talaiot-del-serral-de-ses-abelles-ja-es-al-museu-de-mallorca https://ib3.org/lespasa-trobada-al-talaiot-del-serral-de-ses-abelles-ja-es-al-museu-de-mallorca#respond Fri, 29 May 2020 11:22:02 +0000 https://ib3.org/?p=354216 Amb aquesta ja són 3 les espases prehistòriques que gestiona el Museu de Mallorca. L’equip de l’arqueòleg Jaume Deyà l’ha lliurat avui de manera oficial, després de trobar-la el passat mes d’agost quan treballaven en les tasques de rehabilitació del Talaiot del Serral de ses abelles, a Puigpunyent. És una espasa que mai va tenir ús militar i que data aproximadament de l’any 1200 abans de Crist.

La troballa obri ara moltes altres qüestions sobre els hàbits socials i culturals d’aquella època. Qüestions que podrien quedar resoltes amb l’estudi que els arqueòlegs ja han iniciat. Mentrestant l’espasa serà restaurada i exposada al Museu de Mallorca.

96 centímetres de llarg i poc menys d’un quilo i mig de pes. Així és aquesta espasa trobada al Talaiot del Serral de ses abelles. Una arma petita però carregada d’història. ​

]]>
https://ib3.org/lespasa-trobada-al-talaiot-del-serral-de-ses-abelles-ja-es-al-museu-de-mallorca/feed 0
El Govern limita l’aforament als museus al 50% https://ib3.org/el-govern-limita-laforament-als-museus-al-50 https://ib3.org/el-govern-limita-laforament-als-museus-al-50#respond Fri, 29 May 2020 08:00:03 +0000 https://ib3.org/?p=354264 El BOIB d’aquest divendres 29 de maig estableix la capacitat màxima permesa del 5o% en els museus de la comunitat autònoma de les Illes Balears, de qualsevol titularitat i gestió. Aquests espais poden obrir  les seves instal·lacions al públic per permetre les visites a la col·lecció i a les exposicions temporals, però hauran de complir en tot moment amb la resta de condicions previstes en les ordres d’execució del Pla per a la Transició cap a una Nova Normalitat.

 

{rela}La nova normalitat arriba als museus i galeries d’art

]]>
https://ib3.org/el-govern-limita-laforament-als-museus-al-50/feed 0