economia – IB3 La Radiotelevisió de les Illes Balears https://ib3.org IB3 és el grup de mitjans de comunicació de titularitat pública de les Balears que impulsa la identitat pròpia de les Illes, la seva cultura i la seva llengua Fri, 24 Jan 2020 16:48:08 +0000 ca hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.2.2 El sector hoteler de Mallorca analitza la repercussió del decret llei contra el turisme d’excessos https://ib3.org/el-sector-hoteler-de-mallorca-analitza-la-repercussio-del-decret-llei-contra-el-turisme-dexcessos https://ib3.org/el-sector-hoteler-de-mallorca-analitza-la-repercussio-del-decret-llei-contra-el-turisme-dexcessos#respond Fri, 24 Jan 2020 14:08:34 +0000 https://ib3.org/?p=343654 El sector hoteler de Mallorca analitza de quina manera i quina quantitat d’establiments es veuran afectats pel decret llei contra el turisme d’excessos que ahir va publicar el Butlletí Oficial de la Comunitat. La norma inclou una delimitació de les zones que estaran afectades i on queda prohibida la venda massiva d’alcohol.

A Magaluf, la frontera se situa a la cantonada entre els carrers Galió i Pere Vaquer.  Avui la junta directiva de l’associació hotelera de la zona analitza la repercussió de la norma, però estimen que més del 90% dels establiments que ofereixen el tot inclòs queda dins la delimitació. A Platja de Palma, queda fora Can Pastilla, i a S’Arenal de Llucmajor està afectat fins a Son Verí Nou.

La presidenta del hotelers de Mallorca considera que s’hauria de comunicar millor a l’exterior l’abast de la normativa.

Encara no hi ha una estimació dels número total d’establiments que queden afectats per la normativa, que estipula que només es podran vendre begudes alcohòliques de manera individual i com a màxim 3 consumicions incloses dins el preu global. Queden fora d’aquesta regulació els viatges de l’IMSERSO, les celebracions de noces i batejos o de seminaris i convencions que superin les 20 persones.

]]>
https://ib3.org/el-sector-hoteler-de-mallorca-analitza-la-repercussio-del-decret-llei-contra-el-turisme-dexcessos/feed 0
Abel Matutes tria Fitur per anunciar la seva retirada de Palladium https://ib3.org/abel-matutes-tria-fitur-per-anunciar-la-seva-retirada-de-palladium https://ib3.org/abel-matutes-tria-fitur-per-anunciar-la-seva-retirada-de-palladium#respond Fri, 24 Jan 2020 12:23:47 +0000 https://ib3.org/?p=343584 Abel Matutes ha triat Fitur per anunciar que deixa la presidència del grup hoteler que va fundar, Palladium, en mans del seu fill, Abel Matutes Prats. L’empresa passarà ara a ser un gestor hoteler.

Palladium també ha anunciat que continua la seva expansió: obrirà un hotel a Menorca, enguany, i un altre a Màlaga l’any 2021.

El grup Cursach ha presentat a l’estand de les Illes la reforma de la seva discoteca senyera BCM, de Magaluf, que es preveu que obri completament renovada el maig. L’objectiu, compartit amb l’ajuntament de Calvià, és lluitar contra el turisme de gatera i contribuir perquè Magaluf pugui ser una destinació de major qualitat.

Jaime Lladó, Director de BCM, assegura que volen tenir una oferta per a un públic “més premium” fugint del “turisme d’excessos”.

La Federació hotelera de Mallorca constata la bona marxa del turisme espanyol i el manteniment del britànic, però alerta de la davallada de l’alemany i l’escandinau per a la pròxima temporada. I adverteix que pot haver-hi falta de connectivitat aèria a l’estiu.

Segons turoperadors com Jumbo Tours, la temporada alta serà positiva. Ginés Martínez, el conseller delegat, afirma que les tendències dels clients són positives i que veuen bones reaccions per part dels hotelers. Asseguren que aquests també hi estan contribuint amb la congelació dels preus.

]]>
https://ib3.org/abel-matutes-tria-fitur-per-anunciar-la-seva-retirada-de-palladium/feed 0
Mig centenar d’entitats veïnals de Palma s’oposen a la creació d’un aparcament a la plaça Major https://ib3.org/mig-centenar-dentitats-veinals-de-palma-shan-adherit-al-manifest-pel-rescat-de-la-placa-major-de-palma https://ib3.org/mig-centenar-dentitats-veinals-de-palma-shan-adherit-al-manifest-pel-rescat-de-la-placa-major-de-palma#respond Thu, 23 Jan 2020 14:57:10 +0000 https://ib3.org/?p=343565 Una cinquantena d’entitats veïnals de Palma s’han adherit al ‘Manifest pel rescat de la plaça Major de Palma’. S’oposen al projecte per fer un aparcament a l’espai que ocupaven les galeries subterrànies de la plaça Major. Asseguren que triar aquesta opció seria una oportunitat perduda i aposten per un espai d’ús social. L’associació ARCA també s’oposa a la creació de més places d’aparcament i un centre d’interpretació de la ciutat lligat a la rehabilitació del túnel ferroviari que arribava fins a la Murada de Palma. ARCA ha presentat avui a l’ajuntament aquesta proposta. De moment, Cort disposa d’un informe que avala la viabilitat de construir un aparcament a l’espai on abans s’ubicaven locals comercials. El mes que ve tendran els resultats de l’estudi referent l’opció de fer un espai multiusos a plaça major.

]]>
https://ib3.org/mig-centenar-dentitats-veinals-de-palma-shan-adherit-al-manifest-pel-rescat-de-la-placa-major-de-palma/feed 0
Les indemnitzacions pels danys del temporal podrien arribar en un termini de dos mesos https://ib3.org/indemnitzacions-danys-temporal-gloria-termini-dos-mesos https://ib3.org/indemnitzacions-danys-temporal-gloria-termini-dos-mesos#respond Wed, 22 Jan 2020 20:17:02 +0000 https://ib3.org/?p=343521 Una vegada localitzats els danys que ha deixat el temporal, els propietaris ja poden començar a tramitar les indemnitzacions.

El Consorci de Compensació d’Assegurances es farà càrrec dels danys per inundació i la companyia dels danys produïts per la pluja o el vent. En el cas de les embarcacions, que tenen assegurança a tot risc, ho assumirà l’asseguradora. En qualsevol cas, però, cal dirigir-se al mediador. Però, si no tenim cap pòlissa contractada, només hi ha una possibilitat de cobrar indemnització: que l’administració obri una línia d’ajuts.

En alguns casos, tenir una assegurança tampoc garanteix al cent per cent la cobertura dels danys. Els mediadors alerten dels contractes realitzats per Internet.

Els mediadors preveuen que, si les pòlisses són correctes, els clients podrien cobrar les indemnitzacions pels danys en un termini de dos mesos.

]]>
https://ib3.org/indemnitzacions-danys-temporal-gloria-termini-dos-mesos/feed 0
Full de ruta per potenciar la indústria agrícola i ramadera https://ib3.org/full-de-ruta-per-potenciar-la-industria-agricola-i-ramadera https://ib3.org/full-de-ruta-per-potenciar-la-industria-agricola-i-ramadera#respond Wed, 22 Jan 2020 20:13:16 +0000 https://ib3.org/?p=343527 La Conselleria d’Agricultura ha preparat un full de ruta per intentar potenciar la indústria agrícola i ramadera de les Illes. Coincideix amb la reunió del primer consell agrari d’aquesta legislatura. Un dels punts que la Conselleria posa damunt la taula és el reconeixement de la insularitat a la nova negociació de la Política Agrària Comuna amb el Ministeri d’Agricultura, que suposaria un increment en els ajuts a la pagesia illenca. Aquest full de ruta preveu també el retorn de les càmeres agràries a les agrupacions del sector.

]]>
https://ib3.org/full-de-ruta-per-potenciar-la-industria-agricola-i-ramadera/feed 0
Mallorca, una illa de cine a Madrid https://ib3.org/mallorca-una-illa-de-cine-a-madrid https://ib3.org/mallorca-una-illa-de-cine-a-madrid#respond Wed, 22 Jan 2020 20:09:05 +0000 https://ib3.org/?p=343524 Amb motiu de la celebració de Fitur 2020, aprofitant l’assistència a Madrid de nombrosos representants del sector turístic, el Consell de Mallorca ha apostat per la creació d’una estratègia d’impacte a partir d’un esdeveniment únic, celebrat en un dels llocs més emblemàtics de la capital espanyola: els cinemes Callao. Un acte de promoció turística que ha oferit una perspectiva diferent: la cinematogràfica, i que pretén fomentar l’illa com a plató.

D’altra banda, a la fira també s’han conegut les previsions turístiques per a l’any que ve. El conseller delegat de Jumbo Tours, Ginés Martínez, ha anunciat que les apostes dels principals operadors britànics són molt fortes i sòlides sobre Espanya i que aquest fet inclou les Balears. A més, que han detectat tendències en els clients que també són positives i, sobretot, han vist una bona reacció de part dels proveïdors. Els hotelers, ha explicat, donen suport amb els preus, per tal d’estimular les vendes en la justa mesura.

]]>
https://ib3.org/mallorca-una-illa-de-cine-a-madrid/feed 0
Formentera, territori experimental per a proves pilot de turisme https://ib3.org/formentera-territori-experimental-per-a-proves-pilot-de-turisme https://ib3.org/formentera-territori-experimental-per-a-proves-pilot-de-turisme#respond Wed, 22 Jan 2020 20:05:33 +0000 https://ib3.org/?p=343523 Formentera ha donat a conèixer a Fitur 2020 com a territori experimental on realitzar proves pilot vinculades al turisme. La presidenta del consell insular, Alejandra Ferrer, s’ha mostrat satisfeta amb les previsions de la temporada que ve, tot i que l’illa ha perdut fins a un 6% de visitants.

]]>
https://ib3.org/formentera-territori-experimental-per-a-proves-pilot-de-turisme/feed 0
Els pas de Gloria per Capdepera costarà més de 2 milions d’euros https://ib3.org/els-pas-de-gloria-per-capdepera-costara-mes-de-2-milions-deuros https://ib3.org/els-pas-de-gloria-per-capdepera-costara-mes-de-2-milions-deuros#respond Wed, 22 Jan 2020 20:00:38 +0000 https://ib3.org/?p=343520 El vent de fins a 80 quilòmetres per hora i les ones que han arribat als 8 metres han xapat per la meitat el passeig de Cala Gat, a Cala Rajada. La Llevantada també ha afectat el passeig marítim.

Avui matí el batle de Capdepera, Rafel Fernández, els regidors de Seguretat Ciutadana i de Medi Ambient, acompanyants de membres de demarcació de costes han visitat la zona per fer una primera valoració de les destrosses. Calculen que la borrasca ha causat danys que ascendeixen fins als 2,5 milions d’euros.

Des del consistori mostren la seva preocupació per saber quina administració es farà càrrec de les obres i si els passejos estaran enllestits quan comenci la temporada turística.

]]>
https://ib3.org/els-pas-de-gloria-per-capdepera-costara-mes-de-2-milions-deuros/feed 0
Menorca s’aferra a la gastronomia i l’esport per capgirar una baixada de reserves de fins al 10% https://ib3.org/menorca-saferra-a-la-gastronomia-i-lesport-per-capgirar-una-baixada-de-reserves-de-fins-al-10 https://ib3.org/menorca-saferra-a-la-gastronomia-i-lesport-per-capgirar-una-baixada-de-reserves-de-fins-al-10#respond Wed, 22 Jan 2020 15:38:16 +0000 https://ib3.org/?p=343506 La tendència creixent a reservar les vacances a darrera hora incrementa l’incertesa amb la qual els hotelers menorquins arriben a Fitur. Les reserves per aquest estiu són entre un 5 i un 10 per cent inferiors a les de 2019.

Dimarts vespre, a Madrid, es va fer un sopar de presentació del títol de Menorca Regió Europea de Gastronomia 2022, amb l’assistència de 25 periodistes especialitzats. L’objectiu de l’acte, organitzat per la Fundació Foment del Turisme de Menorca, és presentar l’illa com a destinació gastronòmica al mercat nacional.

I és que el gastronòmic es considera un actiu d’enriquiment transversal, que complementa, a més, la marca de Menorca Reserva de la Biosfera.

L’altra targeta de presentació de Menorca a Fitur és la de destinació d’esdeveniments esportius. Mentrestant, uns metres més enfora, Alaior ha estrenat estand propi a la fira, amb l’objectiu de reforçar la promoció del seu municipi.

]]>
https://ib3.org/menorca-saferra-a-la-gastronomia-i-lesport-per-capgirar-una-baixada-de-reserves-de-fins-al-10/feed 0
Menorca rebrà dijous les primeres mercaderies després de quatre dies incomunicada https://ib3.org/menorca-deixa-destar-aillada-i-dijous-rebra-les-primeres-mercaderies-en-4-dies https://ib3.org/menorca-deixa-destar-aillada-i-dijous-rebra-les-primeres-mercaderies-en-4-dies#respond Wed, 22 Jan 2020 15:22:45 +0000 https://ib3.org/?p=343502 A Menorca, després de tres dies incomunicats, els ports ja estan oberts. Tot i açò, l’alerta taronja per fenòmens costaners adversos es mantindrà encara fins a les 8 del capvespre d’aquest dimecres, quan es reduirà a groc fins a la mitjanit, quan s’acaba l’alerta.
El port de Maó va obrir dimarts a les 9 de la nit i el de Ciutadella ho ha fet aquest dimecres dematí, on a les 4 i mitja del capvespre està previst que arribi el primer vaixell des de diumenge, provinent d’Alcúdia.

També dijous matí arribaran a Ciutadella i Maó els primers vaixells de Barcelona, després de gairebé quatre dies sense rebre mercaderies a Menorca. Un fet que ha causat alguns problemes d’abastiment, que s’han traduït en manca d’alguns productes frescos com verdures, xampinyons, i fruites com plàtans i clementines.

La situació afecta tant els supermercats com les mateixes empreses de transportistes. En aquests moments, Mascaró Morera, l’empresa de transport de mercaderies de Menorca, té una 40ena de camions aturats a Barcelona, València i Mallorca, pendents d’embarcar.

]]>
https://ib3.org/menorca-deixa-destar-aillada-i-dijous-rebra-les-primeres-mercaderies-en-4-dies/feed 0
Balears seguirà sumant turistes espanyols després de créixer en 400.000 des del 2016 https://ib3.org/balears-suma-turistes-espanyols-creixer-400-000-2016 https://ib3.org/balears-suma-turistes-espanyols-creixer-400-000-2016#respond Wed, 22 Jan 2020 13:52:44 +0000 https://ib3.org/?p=343484 Fitur 2020 ha obert aquest dimecres les portes amb bones perspectives del turisme nacional per a les Illes Balears enguany. Durant les tres darreres temporades, s’han recuperat 400 mil visitants nacionals a les Illes i per enguany se n’espera un increment. Las presidenta, Francina Armengol, ha estat acompanyada per la ministra de Turisme, Reyes Maroto, durant la visita als diferents estands de les Illes que tornen a apostar per la qualitat i la sostenibilitat. El Govern central s’ha compromès a incloure en els pressuposts generals d’enguany noves inversions per a zones madures del litoral balear.

El president del Partit Popular a les Illes, Biel Company, ha dit que comparteix els objectius del decret contra el turisme d’excessos però dubta que sigui eficaç. Creu que s’ha d’incentivar el turisme de més qualitat sense limitar o prohibir.

Armengol ha destacat la gran repercussió mediàtica que ha tengut als mercats de Regne Unit i Alemanya el nou decret. Ha garantit més inspectors davant els dubtes del sector i l’oposició i un mecanisme àgil per augmentar o modificar els llocs on s’implantarà.

La reina Letícia ha inaugurat aquesta edició de Fitur que compleix el seu 40 aniversari.

]]>
https://ib3.org/balears-suma-turistes-espanyols-creixer-400-000-2016/feed 0
Es reprén el trànsit de mercaderies entre les Balears i la península https://ib3.org/repren-transit-mercaderies-entre-balears-peninsula https://ib3.org/repren-transit-mercaderies-entre-balears-peninsula#respond Wed, 22 Jan 2020 13:49:14 +0000 https://ib3.org/?p=343483 {rela} Desabastiment de supermercats arreu de les Illes a causa del temporal

Alguns supermercats de Menorca continuen aquest dimecres sense algunes fruites i verdures i amb poca carn a les prestatgeries. Ja fa quatre dies que no arriben mercaderies a l’illa pel temporal i s’hi nota la manca de productes frescos. El primer vaixell arribarà avui capvespre a Ciutadella.

Al port de Palma, el trànsit de mercaderies es va reprendre ahir capvespre. Avui matí hi han descarregat tres vaixells que han començat a repartir a les grans superfícies, les més afectades per l’aturada de l’activitat. A alguns supermercats, però, avui encara s’hi nota la manca de productes frescos després de quatre dies sense transport des de la Península. Eroski calcula pèrdues de prop d’un milió d’euros per mor del temporal. Els transportistes estimen que fins a finals d’aquesta setmana no s’haurà recuperat al 100% la normalitat.

Més informació: {rela} Menorca deixa d’estar incomunicada per mar després de tres dies aïllada {rela} Tres desapareguts a les Illes a causa de la borrasca Gloria: dos a Eivissa i un a Mallorca

]]>
https://ib3.org/repren-transit-mercaderies-entre-balears-peninsula/feed 0
ASHOME demana des de FITUR inversions per a les urbanitzacions malmeses pel temporal https://ib3.org/ashome-demana-des-de-fitur-inversions-per-a-les-urbanitzacions-malmeses-pel-temporal https://ib3.org/ashome-demana-des-de-fitur-inversions-per-a-les-urbanitzacions-malmeses-pel-temporal#respond Tue, 21 Jan 2020 20:47:38 +0000 https://ib3.org/?p=343461 Els hotelers de Menorca ja han reaccionat i des de la fira de turisme de Madrid, a Fitur, demanen que es facin inversions extraordinàries, especialment a les urbanitzacions que han quedat més afectades pel temporal Glòria. Així esperen remuntar una baixada de les reserves turístiques, que ara supera el 5 per cent.

]]>
https://ib3.org/ashome-demana-des-de-fitur-inversions-per-a-les-urbanitzacions-malmeses-pel-temporal/feed 0
Menorca promociona la gastronomia a Madrid https://ib3.org/menorca-promociona-la-gastronomia-a-madrid https://ib3.org/menorca-promociona-la-gastronomia-a-madrid#respond Tue, 21 Jan 2020 20:11:36 +0000 https://ib3.org/?p=343447 Menorca ha ofert a un cèntric restaurant de Madrid un menú típic menorquí a 25 periodistes especialitzats. La iniciativa s’emmarca en el nomenament de l’illa com a Regió Europea de la Gastronomia 2022. Abans, la presidenta Francina Armengol ha participat en el Fòrum Exceltur, on ha afirmat que la facturació turística ha estat a les Illes de 15.000 milions d’euros el 2019. La presidenta ha posat en valor la normativa balear contra el turisme d’excessos mentre que el CEO de Palladium Hotel Group, Abel Matutes, ha alertat que el decret pot tenir un efecte d’expulsió dels turistes incívics a altres llocs de les Illes.

]]>
https://ib3.org/menorca-promociona-la-gastronomia-a-madrid/feed 0
Desabastiment de supermercats arreu de les Illes a causa del temporal https://ib3.org/desabastiment-supermercats-arreu-illes-causa-temporal https://ib3.org/desabastiment-supermercats-arreu-illes-causa-temporal#respond Tue, 21 Jan 2020 14:53:32 +0000 https://ib3.org/?p=343405 Després de tres dies sense que arribi cap vaixell des de la Península per mor del temporal, a alguns supermercats de Mallorca ja hi ha prestatgeries buides. Hi falta sobretot producte fresc. A les Illes hi ha més de 2 mil transportistes afectats per l’aturada de l’activitat, des de dissabte, per mor del tancament dels ports de València i Barcelona. Calculen pèrdues molt importants. El trànsit de mercaderies amb València s’ha reprès a migdia i està previst que arribi el primer vaixell a Palma el capvespre d’aquest dimarts.

Més informació: Desallotgen la primera línia de Cala Marçal a causa d’ones que superen l’alçada d’alguns dels habitatges {rela}Cerquen un excursionista al torrent de na Mora{rela} Veïnats de Pina duen més de 48 hores sense llum ni aigua{rela} El temporal provoca filtracions d’aigua a l’Hospital de Formentera{rela}El temporal Gloria deixa tres víctimes mortals a Espanya{rela}Arbres caiguts, carrers tallats i dues cases evacuades per inundacions a Menorca

]]>
https://ib3.org/desabastiment-supermercats-arreu-illes-causa-temporal/feed 0
El tancament de l’aeroport d’Alacant per mor del temporal ha afectat 4 conexions amb l’aeroport de Palma https://ib3.org/el-tancament-de-laeroport-dalacant-per-mor-del-temporal-ha-afectat-4-conexions-amb-laeroport-de-palma https://ib3.org/el-tancament-de-laeroport-dalacant-per-mor-del-temporal-ha-afectat-4-conexions-amb-laeroport-de-palma#respond Mon, 20 Jan 2020 19:57:12 +0000 https://ib3.org/?p=343371 El tancament de l’aeroport d’Alacant per mor del temporal ha afectat 4 conexions amb l’aeroport de Palma. Dos vols han estat directament cancel·lats i altres dos que s’havien de dirigir a Alacant han estat desviats des de la sortida cap a València. Precisament l’aeroport de Manisses ha estat un dels més afectats pel temporal amb 10 vols cancel·lats i 21 desviats. L’aeroport d’Alacant duu tancat des d’ahir diumenge a la una del migdia.

]]>
https://ib3.org/el-tancament-de-laeroport-dalacant-per-mor-del-temporal-ha-afectat-4-conexions-amb-laeroport-de-palma/feed 0
El Consell d’Eivissa aposta per les reunions amb turoperadors a Fitur https://ib3.org/el-consell-deivissa-aposta-per-les-reunions-amb-turoperadors-a-fitur https://ib3.org/el-consell-deivissa-aposta-per-les-reunions-amb-turoperadors-a-fitur#respond Mon, 20 Jan 2020 15:52:18 +0000 https://ib3.org/?p=343354 Aquest dimecres dia 22 arrenca una nova edició del saló turístic Fitur. Dos dies abans, el Consell d’Eivissa, que s’estrena amb l’equip de govern de PP i Ciutadans, ha explicat que reduirà el nombre de presentacions que es faran la fira madrilenya. Una estratègia, segons el director insular de Turisme, Juan Miguel Costa, per augmentar les trobades dirigides a professionals del turisme com turoperadors o periodistes especialitzats.

De fet, a l’estand d’Eivissa només es farà la presentació de Destinació esportiva, amb presència d’esportistes de renom. A banda de la presència a la fira de Madrid, el Consell vol atreure turisme espanyol i, per això, té previst repetir reunions amb professionals especialitzats a les ciutats de Barcelona, València, Bilbao, Sevilla i Màlaga.

]]>
https://ib3.org/el-consell-deivissa-aposta-per-les-reunions-amb-turoperadors-a-fitur/feed 0
Davalla un 9,4% la compravenda d’habitatges a les Balears https://ib3.org/davalla-un-94-la-compravenda-dhabitatges-a-les-balears https://ib3.org/davalla-un-94-la-compravenda-dhabitatges-a-les-balears#respond Mon, 20 Jan 2020 14:32:13 +0000 https://ib3.org/?p=343339 Davalla un 9,4% la compravenda d’habitatges a les Balears al mes de novembre. Aquesta baixada és molt semblant a la mitjana nacional, del 9,3% respecte del mateix mes del 2018, segons l’Institut Nacional d’Estadística. Al mes de novembre, es varen comptabilitzar a la nostra comunitat 1.081 operacions de compravenda, la majoria, -886-, d’habitatges de segona mà i 195 d’òbra nova.

]]>
https://ib3.org/davalla-un-94-la-compravenda-dhabitatges-a-les-balears/feed 0
Les empreses que exporten formatge de Maó als Estats Units perden marge de negoci pels aranzels de Trump https://ib3.org/les-empreses-que-exporten-formatge-de-mao-als-estats-units-perden-marge-de-negoci-pels-aranzels-de-trump https://ib3.org/les-empreses-que-exporten-formatge-de-mao-als-estats-units-perden-marge-de-negoci-pels-aranzels-de-trump#respond Mon, 20 Jan 2020 13:50:50 +0000 https://ib3.org/?p=343343 Les empreses que exporten formatge als Estats Units ja pateixen l’aplicació d’aranzels de fins al 25% imposats per l’administració Trump. De moment han arribat a acords amb els distribuïdors per compartir la despesa que impliquen aquests impostos amb l’objectiu que el consumidor final no noti tant la pujada de preu del formatge. Però Bosco Triay, president del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Maó-Menorca avisa que aquests pactes són temporals

Fins a 1.500 productes europeus es troben afectats pels aranzels que l’administració de Donald Trump aplica a les importacions, en el marc de la disputa que manté per les ajudes concedides a l’Airbus per part de 4 països europeus, Alemanya, França, Regne Unit i Espanya.

Els Estats Units va obrir una consulta pública per a presentar al·legacions als aranzels, però el termini va acabar dia 13 de gener. El Govern d’Espanya, que ha treballat amb la Unió Europea per a minimitzar aquests impostos de moment no s’ha posat en contacte la DO de Maó.

Actualment es comercialitzen devers 170.000 quilos l’any de formatge de Maó als Estats Units, això representa un 60% de les vendes a l’exterior d’aquest producte.

 

]]>
https://ib3.org/les-empreses-que-exporten-formatge-de-mao-als-estats-units-perden-marge-de-negoci-pels-aranzels-de-trump/feed 0
Com afectaran els canvis fiscals del nou govern a les Balears? https://ib3.org/els-canvis-fiscals-arran-del-nou-govern-entre-psoe-i-unides-podem https://ib3.org/els-canvis-fiscals-arran-del-nou-govern-entre-psoe-i-unides-podem#respond Sun, 19 Jan 2020 20:22:04 +0000 https://ib3.org/?p=343308 L’etapa oberta amb el nou Govern central format pel PSOE i Unides Podem ha de suposar canvis importants pel que fa a la fiscalitat. Analitzam com podrien afectar les Illes les modificacions acordades en el pacte de governabilitat entre les dues formacions que formen l’executiu.

Amb l’inici del nou Govern estan per arribar mesures com l’anunciada pujada de l’IRPF. Un augment d’imposts que aquí a Balears afectaria en principi un percentatge molt petit de la població. Això podria no ser així pel que fa a la Llei de Mesures de Prevenció i Lluita Contra el Frau, que és una de les prioritats dins del pacte assolit entre el PSOE i Unides Podem.

Mesures recaptatòries que, en tot cas, hauran d’anar destinades en una bona part a pal·liar el deute.

]]>
https://ib3.org/els-canvis-fiscals-arran-del-nou-govern-entre-psoe-i-unides-podem/feed 0