espanya – IB3 La Radiotelevisió de les Illes Balears https://ib3.org IB3 és el grup de mitjans de comunicació de titularitat pública de les Balears que impulsa la identitat pròpia de les Illes, la seva cultura i la seva llengua Thu, 09 Apr 2020 07:41:57 +0000 ca hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.2.2 El Congrés dels Diputats autoritzarà avui la segona pròrroga de l’estat d’alarma https://ib3.org/el-congres-dels-diputats-autoritzara-avui-la-segona-prorroga-de-lestat-dalarma https://ib3.org/el-congres-dels-diputats-autoritzara-avui-la-segona-prorroga-de-lestat-dalarma#respond Thu, 09 Apr 2020 07:32:45 +0000 https://ib3.org/?p=349861 {rela} Tota la informació sobre el coronavirus

El Congrés dels Diputats autoritzarà previsiblement aquest dijous la segona pròrroga de l’estat d’alarma amb el “sí” de PP i Ciutadans.

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha reclamat al Congrés que doni suport a la segona pròrroga de l’estat d’alarma perquè “continua sent una mesura essencial per a protegir la vida i la salut dels ciutadans”.

En la seva intervenció a l’inici del ple que debat aquesta pròrroga, Sánchez ha assenyalat que és “una evidència inqüestionable” que l’estat d’alarma està funcionant, i ha recalcat que les dades de la pandèmia, “amb tota la prudència”, comencen a ser “encoratjadores” i, després de la primera etapa de l’emergència, “comencem la segona: doblegar la corba”.

“L’incendi que ha provocat la pandèmia comença a estar baix control”, ha dit Sánchez, qui, no obstant això, ha advertit que l’estat d’alarma es mantindrà fins que els científics ho considerin perquè no es pot tornar al punt de partida.

Per això, ha insistit a demanar aquest suport. “Hem de fer aquest nou esforç per sortir del túnel”, ha dit.

Amb tot, durant el seu torn de paraula, Sánchez ha demanat a la Unió Europea mesures “que donin suport a l’endeutament dels estats”.

La segona pròrroga de l’estat d’alarma provocarà que els espanyols passin, almenys, un mes i mig confinats en les seves llars. Ha estat la mesura principal per aplacar la pujada exponencial de contagis per coronavirus.

No és, no obstant això, la mesura més difícil, com ha reconegut aquest dijous el Govern. Les etapes que venen, dins de la lluita contra la pandèmia de la COVID-19, hauran d’evitar nous brots.

Fins que arribi aquest moment Sánchez haurà de confrontar la seva gestió amb la visió dels grups d’oposició, que s’ha anat enrarint, fins al punt que el PP votarà aquest dijous en contra de dos dels darrers decrets llei.

Perquè el Congrés, a més de debatre l’aval a una segona pròrroga, acollirà la convalidació de tres decrets llei destinats a alleujar les severes conseqüències econòmiques i socials que està generant el coronavirus. És més que probable que el Govern hagi d’escometre canvis en ells.

La sessió d’aquest dijous serà la tercera en un mes amb l’hemicicle pràcticament buit i el vot telemàtic generalitzat. Ho han demanat un total de 307 diputats en una Cambra de 350, la qual cosa indica el nombre de parlamentaris que assistiran al Congrés.

El president, a les 9 hores, serà l’encarregat d’iniciar la sessió amb l’exposició dels motius que han portat al seu Govern a demanar una nova pròrroga de l’estat d’alarma.

{rela} Tota la informació sobre el coronavirus

]]>
https://ib3.org/el-congres-dels-diputats-autoritzara-avui-la-segona-prorroga-de-lestat-dalarma/feed 0
El Govern central espera que el turisme nacional sigui el primer a recuperar-se https://ib3.org/el-govern-central-espera-que-el-turisme-nacional-sigui-el-primer-a-recuperar-se https://ib3.org/el-govern-central-espera-que-el-turisme-nacional-sigui-el-primer-a-recuperar-se#respond Wed, 08 Apr 2020 19:05:34 +0000 https://ib3.org/?p=349836 El sector turístic suposa el 12% del PIB nacional i un 13% de l’ocupació. Per això, el Govern central espera que el turisme nacional sigui el primer a recuperar-se. Això sí, asseguren que l’aixecament de l’estat d’alarma el 26 d’abril, no suposa tornar a la normalitat.

]]>
https://ib3.org/el-govern-central-espera-que-el-turisme-nacional-sigui-el-primer-a-recuperar-se/feed 0
Torna a pujar el nombre de morts i contagiats per COVID-19 a Espanya https://ib3.org/torna-a-pujar-el-nombre-de-morts-i-contagiats-per-covid-19-a-espanya https://ib3.org/torna-a-pujar-el-nombre-de-morts-i-contagiats-per-covid-19-a-espanya#respond Wed, 08 Apr 2020 15:47:53 +0000 https://ib3.org/?p=349798
 Torna a créixer el nombre de morts i de contagiats per Covid-19 a Espanya. Després de quatre dies de baixades, les dades oferides pel Ministeri de Sanitat ahir i avui han experimentat un lleuger repunt en el nombre de casos. Quasi 6.200 persones han donat positiu en les darreres 24 hores, fent un total de 146.690 contagiats. Les darreres defuncions notificades han estat 757 més que ahir. El nombre total de decessos és de 14.555. Però el comitè de gestió de la crisi manté que s’estan aconseguint els objectius proposats.
La xifra que avui no s’ha aportat és el nombre de persones contagiades pel Covid-19 que han precisat ingressar a l’UCI. Sanitat ho atribueix a les diferències que fan les comunitats a l’hora de fer el recompte. Sí que destaca el nombre d’altes de pacients, que han augmentat en més de 4.800 respecte d’ahir.
Ara es comença a pensar en la segona fase que, segons Fernando Simón, és la part més difícil pel que fa als hàbits dels ciutadans, ja que s’hauran d’habituar, entre d’altres coses, a mantenir la distància de seguretat.
La setmana que ve començarà el macroestudi que, amb 60.000 proves, permetrà fer una radiografia veraç de l’expansió del virus a Espanya. En poques setmanes, diu el Govern central, es coneixeran els resultats.
]]>
https://ib3.org/torna-a-pujar-el-nombre-de-morts-i-contagiats-per-covid-19-a-espanya/feed 0
Illa assegura que es consolida l’alentiment del virus https://ib3.org/illa-defensa-que-es-consolida-lalentiment-del-virus https://ib3.org/illa-defensa-que-es-consolida-lalentiment-del-virus#respond Wed, 08 Apr 2020 13:32:00 +0000 https://ib3.org/?p=349805 Tot i l’increment del nombre de morts i contagis, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha assegurat que s’ha consolidat l’alentiment del virus, en la seva compareixença davant la comissió de Sanitat del Congrés dels Diputats. Illa ha fixat com a següent objectiu reduir encara més la propagació i descendir els contagis perquè el nombre d’altes superi al de nous malalts.

La comissió ha començat, com és habitual, amb un minut de silenci pels morts pel Covid-19.

Vox ha denunciat que la xifra real de morts podria ser fins a un 75% superior i el Partit Popular ha reclamat un canvi en el sistema de recompte perquè també es comptabilitzin els casos sospitosos i que no s’hagin diagnosticat.

]]>
https://ib3.org/illa-defensa-que-es-consolida-lalentiment-del-virus/feed 0
El nombre de morts per coronavirus repunta a Espanya després de quatre dies consecutius de baixades https://ib3.org/el-nombre-de-morts-per-coronavirus-repunta-a-espanya-despres-de-4-dies-consecutius-de-baixades https://ib3.org/el-nombre-de-morts-per-coronavirus-repunta-a-espanya-despres-de-4-dies-consecutius-de-baixades#respond Tue, 07 Apr 2020 15:26:57 +0000 https://ib3.org/?p=349699 Les xifres d’aquest dimarts, que suma les defuncions registrades dissabte i diumenge sense notificar, ha provocat que la tendència a la baixa en el nombre de morts s’hagi invertit, després de quadre dies de baixada. S’han comptabilitzat 743 nous morts. Així, s’arriba a la xifra de 13.798 decessos.
El mateix ha passat amb el nombre de nous contagis que, amb més de 5.400 casos en les darreres 24 hores, donen un total de 140.510 casos. Tot i això, el comitè tècnic de gestió de la crisi insisteix en la tendència a la baixa.
Els pacients ingressats en la unitat de cures intensives superen ja els 7.000 a tot el país, amb l’increment de quasi 140 contagiats en les darreres 24 hores. I les altes, que ja suposen un 30% dels casos notificats, ja són 43.200, amb un augment de quasi 2.800 donades ahir.  Des del Comitè Tècnic de Control de la crisi expliquen que les comunitats autònomes els han traslladat que la pressió als hospitals i les UCIs comença a afluixar.
El Comitè tècnic de control de la crisi demana que se segueixi complint amb les mesures de confinament i alerten que els pròxims dies, de cara a les vacances de Setmana Santa, es reforçaran els controls per evitar els desplaçaments a les segones residències.
]]>
https://ib3.org/el-nombre-de-morts-per-coronavirus-repunta-a-espanya-despres-de-4-dies-consecutius-de-baixades/feed 0
Dilluns tornen a la feina els treballadors no essencials https://ib3.org/dilluns-tornaran-a-la-feina-les-activitats-no-esecials https://ib3.org/dilluns-tornaran-a-la-feina-les-activitats-no-esecials#respond Tue, 07 Apr 2020 13:30:54 +0000 https://ib3.org/?p=349701 El president del Govern, Pedro Sánchez, ha presidit avui el consell de Ministres, que ha tornat a celebrar-se amb caràcter no presencial a través de viodeoconferència dins de les de mesures sanitàries per evitar el contagi de COVID-19.

Entre els acords que s’hi han estudiat, estan les ajudes que volen pal·liar les conseqüències de l’estat d’alarma al camp i la manca de temporers que puguin recollir les collites. Amb el decret aprovat avui es permetrà que aturats i immigrants facin feina com a temporers.

A més, la portaveu del Govern central també ha anunciat el retorn a la feina dels treballadors de les activitats no essencials a partir de dilluns.

]]>
https://ib3.org/dilluns-tornaran-a-la-feina-les-activitats-no-esecials/feed 0
El Govern central impulsarà tests massius de manera imminent a hospitals i residències https://ib3.org/el-govern-central-impulsara-tests-massius-de-manera-imminent-entre-els-hospitals-i-residencies https://ib3.org/el-govern-central-impulsara-tests-massius-de-manera-imminent-entre-els-hospitals-i-residencies#respond Sun, 05 Apr 2020 19:18:22 +0000 https://ib3.org/?p=349569 El ministe de Sanitat, Salvador Illa, ha assegurat que el Govern central impulsarà tests massius de manera imminent, especialment entre els hospitals i residències. A més, l’Executiu espanyol ha demanat a les Autonomies que facilitin una llista d’instal.lacions on es podrien allotjar aquells pacients assimptomatics que es vulguin aïllar voluntariament.

A més, Illa anuncia que el Govern ha demanat a les Comunitats Autònomes un llistat d’infraestructures públiques i privades per acollir-hi pacients asimptomàtics contagiats per coronavirus i que desitgin ser aïllats fins que deixin de tenir la malaltia a dedins. La llista s’haurà de lliurar abans de divendres que ve.

El titular de Sanitat ha fet aquests anuncis a una compareixença conjunta amb els altres tres ministres que són part del Comitè de Direcció de la lluita contra el COVID-19: Margarita Robles, Fernando Grande-Marlaska i José Luis Ábalos.

Illa també ha garantit que si es fa obligatori l’ús de mascaretes, n’hi haurà a bastament per a tota la població, tot i els problemes que ara mateix tenen totes les farmàcies per disposar-ne.

]]>
https://ib3.org/el-govern-central-impulsara-tests-massius-de-manera-imminent-entre-els-hospitals-i-residencies/feed 0
El govern espanyol reparteix un milió de test a les comunitats autònomes: 18.000 a Balears https://ib3.org/el-govern-espanyol-reparteix-un-milio-de-test-a-les-comunitats-autonomes-18-000-a-balears https://ib3.org/el-govern-espanyol-reparteix-un-milio-de-test-a-les-comunitats-autonomes-18-000-a-balears#respond Sun, 05 Apr 2020 17:44:42 +0000 https://ib3.org/?p=349559 El Govern ha començat aquest diumenge a repartir entre les Comunitats Autònomes 1,02 milions de test ràpids, dels quals 18.000 aniran a Balears i el 50% seran destinats a la Comunitat de Madrid, Catalunya i Andalusia.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha avançat que aquest material arribarà aquesta tarda o “demà al matí”, i seran utilitzats com a complement a les proves PCR.

En concret, la Comunitat de Madrid rebrà 206.400 test ràpids; Catalunya, 180.000; Andalusia, 130.00; la Comunitat Valenciana, 86.400; País Basc i Galícia, 58.800 cadascuna; Castella i Lleó, 62.400; i Castella-la Manxa, 57.600.

A més, a Canàries arribaran 31.200 unitats; a Aragó, 28.800; a Múrcia, 22.800; a Extremadura, 21.600; a Astúries, 20.400; a Balears i Navarra, 18.000 en cadascuna; a Cantàbria, 13.200; a La Rioja, 12.000; i, finalment, a les Ciutats Autònomes de Ceuta i Melilla, 1.200 en cada cas.

El ministre de Sanitat ha detallat que la setmana vinent arribarà un altre milió de tests, dins de l’acord amb proveïdors xinesos per la compra d’un total de 5,5 milions.

Segons Illa, l’estratègia del Govern amb els test de diagnòstic del coronavirus passa per realitzar de manera “massiva” les PCR, que són “les més fiables”, segons els informes de l’Institut de Salut Carles III (ISCIII), i complementar-les amb test ràpids. “Farem tests de manera massiva tant com sigui possible”, ha afegit, recordant que si els test ràpids donen negatiu, s’han de fer proves PCR per verificar que no existeix infecció.

Illa ha argumentat que el Govern està treballant per augmentar “de manera considerable” la producció nacional d’aquestes proves, així com dels kits d’extracció necessaris per realitzar-les, i que estan sofrint alguns problemes de desproveïment en els laboratoris. De la mateixa forma, el ministre ha assenyalat que els test ràpids permetran augmentar entre un 40 i 60 per cent la capacitat de fer PCR”. “Esperem en període breu de temps augmentar la capacitat”, ha agregat.

“Complementarem les PCR amb els test ràpids, que usarem com a complement, en una primera fase de garbellat ràpid en llocs amb prevalença alta de la malaltia, com hospitals o residències”, ha apuntat Illa, qui circumscriu la seva utilitat a la nova fase en la qual ha entrat la lluita contra el coronavirus a Espanya, que qualifica com a transició o desescalada.

Illa ha argumentat que també podrien servir per a un segon ús, i per testar la immunitat de la població.

La directora del Centre de Coordinació de Alertas i Emergències Sanitàries (CCAES), María José Sierra, ha avançat que el Ministeri, juntament amb l’Institut de Salut Carles III (ISCIII), l’Institut Nacional d’Estadística (INE) i altres entitats, està treballant en un estudi d’aquest tipus amb test ràpids per conèixer “en poques setmanes” el número aproximat d’immunitzats enfront del coronavirus a Espanya.

]]>
https://ib3.org/el-govern-espanyol-reparteix-un-milio-de-test-a-les-comunitats-autonomes-18-000-a-balears/feed 0
Espanya registra 130.759 contagiats per COVID-19 https://ib3.org/espanya-registra-avui-diumenge-130-759-contagiats-per-covid-19 https://ib3.org/espanya-registra-avui-diumenge-130-759-contagiats-per-covid-19#respond Sun, 05 Apr 2020 12:57:20 +0000 https://ib3.org/?p=349543 Espanya registra 6.023 contagis més, i 674 morts pel coronavirus, segons les darreres dades oficials. Són les millors xifres quant a nous contagis des del passat 23 de març, i les millors pel que fa a defuncions des del 26 del mateix mes. Ara mateix, són més de 130.000 els contagiats al nostre país pel Covid-19, i ja s’han superat les 12 mil morts. La nota positiva: 3.861 persones més, s’han curat a les darreres 24 hores.

{rela} Tota la informació sobre el coronavirus

]]>
https://ib3.org/espanya-registra-avui-diumenge-130-759-contagiats-per-covid-19/feed 0
La presidenta Armengol participa a la reunió telemàtica amb Pedro Sánchez https://ib3.org/la-presidenta-armengol-participa-a-la-reunio-telematica-amb-pedro-sanchez https://ib3.org/la-presidenta-armengol-participa-a-la-reunio-telematica-amb-pedro-sanchez#respond Sun, 05 Apr 2020 09:30:29 +0000 https://ib3.org/?p=349513 La presidenta del Govern, Francina Armengol, participa un diumenge més a la reunió telemàtica que mantenen setmanalment el president del Govern central, Pedro Sánchez, i els presidents autonòmics per la crisi sanitària del coronavirus (COVID-19).

En finalitzar la trobada, la presidenta Armengol compareixerà a la sala de premsa del Consolat de Mar. La compareixença es podrà seguir a més a través de la web del Govern balear.

El president del govern, Pedro Sánchez, ha començat poc abans de les 10.30 d’aquest diumenge la seva videoconferència amb els presidents de les comunitats i ciutats autònomes.

Sánchez està acompanyat pels ministres de Sanitat, Salvador Illa; Defensa, Margarita Robles; Interior, Fernando Grande-Marlaska, i Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos.

És la quarta vegada que Sánchez reuneix per videoconferència als presidents autonòmics des de la declaració de l’estat d’alarma per a combatre l’epidèmia de coronavirus.

En aquesta ocasió, la cita té lloc després que aquest dissabte Sánchez anunciés la seva intenció de demanar al Congrés l’aval per a prorrogar l’estat d’alarma més enllà del 12 d’abril. El cap de l’Executiu també va avançar que l’estat d’alarma es prorrogarà encara més, però que les mesures que s’adoptin a partir de llavors no seran les mateixes sinó que podrà començar a haver-hi certa “transició”.

{rela}Nova pròrroga de l’estat d’alarma fins dia 26 d’abril{rela}La incidència del Covid-19 comença a estabilitzar-se a les Balears{rela}L’ evolució del covid-19

]]>
https://ib3.org/la-presidenta-armengol-participa-a-la-reunio-telematica-amb-pedro-sanchez/feed 0
Nova pròrroga de l’estat d’alarma fins dia 26 d’abril https://ib3.org/nova-prorroga-de-lestat-dalarma-fins-dia-26-dabril https://ib3.org/nova-prorroga-de-lestat-dalarma-fins-dia-26-dabril#respond Sat, 04 Apr 2020 19:07:22 +0000 https://ib3.org/?p=349490 El president del Govern central Pedro Sánchez demana més sacrifici i resistència als espanyols. L’estat d’alarma es prorroga, per segona vegada, ara la data fixada és dia 26 d’abril. Una mesura que es pren per continuar fent front a la propagació del virus.

Sánchez ja va anunciar la urgència de mesures, també l’estat d’alarma, i va advertir sobre el creixement de la corba de contagis. Ara, conscient que aquests dies de confinament posen a prova la paciència dels ciutadans, uns dies més d’aïllament socials són necessaris, assegura, per doblegar la corba i iniciar la desescalada.

Però encara hi ha camí per recórrer, el president Sánchez destaca que quan arribem a una segona etapa, no ens podrem relaxar, i la transició per recuperar les nostres vides es farà a poc a poc. Aquesta és, sens dubte, la crisi més gran viscuda per tots.

El COVID-19 és encara molt desconegut per la ciència; per tant, les mesures que pren el Govern central es fan amb molta cautela. El punt final a aquesta crisi serà una vacuna o un tractament eficient.

Pedro Sánchez insisteix que no s’ha de cedir davant la por i que no creguem tot el que es publica a les xarxes socials. S’enorgulleix, diu, de la solidaritat dels espanyols.

]]>
https://ib3.org/nova-prorroga-de-lestat-dalarma-fins-dia-26-dabril/feed 0
Continuen augmentant a Espanya les xifres de Coronavirus https://ib3.org/un-dia-mes-continuen-augmentant-a-espanya-les-xifres-que-envolten-el-coronavirus https://ib3.org/un-dia-mes-continuen-augmentant-a-espanya-les-xifres-que-envolten-el-coronavirus#respond Sat, 04 Apr 2020 12:52:36 +0000 https://ib3.org/?p=349454 Un dia més, continuen augmentant a Espanya les xifres que envolten el Coronavirus. Segons les darreres dades facilitades pel Govern central, a Espanya ja són més de 124.000 els infectats, i ja es el segon país amb més casos confirmats. D’aquets, 6.532 romanen a l’UCI. Les morts també augmenten: ja se n’han confirmades 11.744. Però també ho fan les del nombre d’altes hospitalàries. 34.219 persones ja han superat la malaltia.

]]>
https://ib3.org/un-dia-mes-continuen-augmentant-a-espanya-les-xifres-que-envolten-el-coronavirus/feed 0
L’Estat d’Alarma no s’acabarà el 26 d’abril https://ib3.org/sanchez-demana-la-prorroga-de-lestat-dalarma-fins-el-26-dabril https://ib3.org/sanchez-demana-la-prorroga-de-lestat-dalarma-fins-el-26-dabril#respond Sat, 04 Apr 2020 12:19:52 +0000 https://ib3.org/?p=349441 El president del Govern, Pedro Sánchez, ha decidit sol·licitar una nova pròrroga de l’estat d’alarma fins al pròxim 26 d’abril, inclusivament, després d’escoltar les recomanacions del grup de científics que assessora al Govern i després de reunir-se amb el Comitè Tècnic de Gestió del coronavirus.

Es tracta de la segona pròrroga de 15 dies que demanarà el president al Congrés dels Diputats, l’autorització dels quals es necessita perquè l’actual estat d’alarma, que caduca el 12 d’abril, s’ampliï una altra quinzena més”.

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat que després del 26 d’abril “vindran més dies d’estat d’alarma”, però ha indicat que “serà diferent” i es començarà a recuperar part de la vida econòmica i social”. “Les mesures de l’estat d’alarma no duraran 15 dies, duraran “un temps més”, ha indicat Sánchez en compareixença en el Palau de la Moncloa.

El president del Govern ha indicat que “a final d’abril no haurà acabat tot”, però ha explicat que “no tindrem el mateix estat d’alarma”. No ens podem permetre el luxe de fer un pas enrere”, ha subratllat.”Tindrem successius estats d’alarma en funció de la transició i el que duri la transició cap a la recuperació definitiva de la quotidianitat”.

D’altra banda, el president espanyol també ha explicat que la prorrogació de l’Estat d’Alarma no implicarà la de la mesura que prohibeix als treballadors d’activitats no essencials acudir als seus llocs de feina. Sánchez ha informat que aquesta mesura extraordinària finalitzarà amb la Setmana Santa, dia 9 d’abril.

Pla de recuperació econòmica

Pel que fa a les ajudes i al pla de recuperació econòmica, Pedro Sánchez s’ha mostrat molt contundent i ha assegurat que Espanya “no renunciarà als eurobonus”. El president ha assegurat que  aquesta crisi econòmica i el seu impacte als comptes públics “ha de ser assumida d’una manera comunitària”.

El president ha advocat per un “veritable” Pla Marshall per combatre la crisi econòmica generada per la pandèmia del coronavirus.

“Europa ha de treure una lliçó d’aquesta pandèmia i no pot fallar aquesta vegada”, ha afirmat el president de l’executiu, qui s’ha mostrat convençut que els governs més reticents, entre ells Alemanya i Holanda, han d’adonar-se que han de recolzar el projecte comú.

Sánchez ha afirmat que és evident que la Unió Europea es troba en un “punt d’inflexió” i no se sap quina direcció prendre, “això dependrà la resposta que donin els països”.

“Si la Unió Europea existeix és precisament per fer front a aquesta mena de crisi des del punt de vista comuna i conjunt; ho vam fer després de la segona guerra mundial i ho estem fent ara. És la major crisi de les nostres vides i per tant ens estem jugant la fortalesa o l’afebliment de la Unió Europea”, ha afirmat.

Malgrat això, el president del Govern ha subratllat que Espanya és un país “pragmàtic” i que sap que es poden trobar fórmules que avancin cap a una “major federalització i integració” que l’Executiu “sempre ha defensat”.

 

{rela}Balears suma 1.271 casos positius de Covid-19, 14 més que ahir divendres{rela}Continuen augmentant a Espanya les xifres de Coronavirus{rela}Tota la informació sobre el coronavirus {rela}L’evolució del Covid-19

]]>
https://ib3.org/sanchez-demana-la-prorroga-de-lestat-dalarma-fins-el-26-dabril/feed 0
Balears rep més de 200.000 màscares del Govern central https://ib3.org/balears-govern-central-mascares https://ib3.org/balears-govern-central-mascares#respond Fri, 03 Apr 2020 17:13:33 +0000 https://ib3.org/?p=349408 Balears ha rebut 291.143 màscares en el repartiment del material sanitari dut a terme pel Govern central, que des del 10 de març ha repartit a les Comunitats Autònomes 35.975.953 unitats de material sanitari. Aquest dijous l’Executiu central va distribuir 2,2 milions més d’unitats de màscares, ulleres i guants entre totes les comunitats autònomes.

Entre el mateix s’inclouen també bates d’un sol ús i impermeables, bussos, calces, ulleres de protecció, capells, davantals, solucions hidroalcohòliques, dispositius de ventilació mecànica invasiva i ventiladors no invasius.

De total de material distribuït a les comunitats des del 10 de març, segons ha recordat el Ministeri de Sanitat, 18.525.970 unitats són màscares, sent la Comunitat de Madrid la regió que més màscares ha rebut durant la crisi. En concret, ha obtingut 5.239.104, de les quals 1.009.200 s’han rebut entre l’1 i 2 d’abril.

Catalunya és la segona comunitat que més màscares ha rebut, en concret 3.036.288; seguida d’Andalusia amb 1.707.634 màscares rebudes; Comunitat Valenciana, 1.285.414; Castella i Lleó, 1.219.238; Castella-la Manxa, 1.078.483; i el País Basc, 1.072.165.

Respecte a la resta de comunitats autònomes, Aragó ha rebut 410.136, Astúries 306.741; Balears 291.143; Canàries 438.792; Canàries 204.298; Extremadura 355.567; Galícia 683.716; La Rioja, 330.138; Múrcia, 310.008; Navarra, 413.433; Ceuta, 72.579; i Melilla, 71.094.

{rela}Arriba un segon avió a Palma amb 17 tones de material sanitari{rela}L’Estat inverteix 578 milions en material sanitari i distribueix 7,4 milions de màscares

]]>
https://ib3.org/balears-govern-central-mascares/feed 0
Torna a baixar el número de noves morts per coronavirus a Espanya https://ib3.org/torna-a-baixar-el-numero-de-noves-morts-per-coronavirus-a-espanya https://ib3.org/torna-a-baixar-el-numero-de-noves-morts-per-coronavirus-a-espanya#respond Fri, 03 Apr 2020 14:07:25 +0000 https://ib3.org/?p=349393 La xifra de morts per coronavirus a Espanya en les darreres 24 hores és de 932 persones, 18 manco que les que varen sumar-se ahir i una xifra que deixa el comput total en 10.935. En aquesta situació,  Madrid necessita més espai per encabir els cossos de les persones que no han pogut superar la infecció. Es pretén condicionar el Palau de gel de Majadahonda que es sumaria així als dipòsits de cadàvers improvisats al Palau de Gel de Madrid i a un edifici de la ciutat de la Justícia.
Quant al número de contagiats detectats, manté l’evolució a la baixa. No obstant això, supera ja el d’Itàlia amb117 mil els positius, 7.700s les darreres hores. La quantitat d’hospitalitzats, (56.637) roman estable i, fins i tot, en declivi, – al manco pel que fa a les dades de les comunitats que es preocupen d’actualitzar-les. No s’ha detallat, en qualsevol cas, el número d’ingressats a les UCI – segurament perquè no seria una dada real donada la disparitat informativa entre CC.AA.
L’exemple del Japó
Fernando Simón, director del Centre d’Alertes Sanitàries, ha explicat que en la situació actual s’ha d’estudiar bé si és prudent o no rebaixar el nivell d’aillament de la població, encara que sigui només en determinats punts. “Existeix el risc de tornar enrere si no es prenen les mesures adequades”, ha dit l’epidemiòleg en la seva intervenció d’avui a la roda de premsa del comitè tècnic de seguiment del coronavirus de La Moncloa. Simón creu que hauríem d’aprendre de com funcionen altres societats per evitar el contagi de la grip i ha posat com exemple la de Japó: “hem d’aprendre a emprar els dispositius de protecció personal quan estiguin disponibles en grans quantitats i aprendre a reduir els contactes de risc, si veim que no disposam d’aquests mecanismes per aconseguir-ho, haurem de mantenir les mesures restrictives de la mobilitat algunes setmanes més”, ha conclòs.
]]>
https://ib3.org/torna-a-baixar-el-numero-de-noves-morts-per-coronavirus-a-espanya/feed 0
Sánchez visita la fàbrica de respiradors de Móstoles https://ib3.org/sanchez-visita-a-mostoles-la-fabrica-de-respiradors https://ib3.org/sanchez-visita-a-mostoles-la-fabrica-de-respiradors#respond Fri, 03 Apr 2020 13:21:07 +0000 https://ib3.org/?p=349389 El president del Govern central, Pedro Sánchez, ha volgut transmetre un missatge de fortalesa i determinació en la lluita contra el coronavirus. Ha estat a l’arribada a les instal·lacions de l’empresa Hersill, situada a Móstoles, a la Comunitat de Madrid.

Aquesta empresa ha començat avui la fabricació d’equips de respiració gràcies al programa de reorientació de les línies industrials i de producció. Se’n faran 100 diaris i el Govern ha firmat un contracte per 5.000 unitats.

A Barcelona, l’empresa automobilista SEAT també començarà aviat la producció de 300 respiradors diaris.

]]>
https://ib3.org/sanchez-visita-a-mostoles-la-fabrica-de-respiradors/feed 0
Simón: “Valorar si es manté el mateix confinament o relaxar-lo són detalls molt complicats” https://ib3.org/simon-valorar-si-es-mante-el-mateix-confinament-o-relaxar-lo-son-detalls-molt-complicats https://ib3.org/simon-valorar-si-es-mante-el-mateix-confinament-o-relaxar-lo-son-detalls-molt-complicats#respond Fri, 03 Apr 2020 13:12:27 +0000 https://ib3.org/?p=349386 Sanitat valora si s’ha de mantenir el mateix nivell d’aïllament que fins ara o es pot “anar relaxant en alguns punts” sense córrer el risc de fer marxa enrere en els avanços aconseguits i aprenent a protegir-nos millor.

Així ho ha indicat aquest divendres el director del Centre d’AlertEs i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, que ha afirmat que estem davant una “bona evolució” de la pandèmia, però cal començar a pensar en els problemes de tornar de nou a la transmissió si no tenim “moltíssima cura”.

Les xifres avui divendres apunten a la primera lleugera recessió d’aquesta setmana en nombre de contagis. Se n’han registrat 7.472, que arriben als 117.710. No obstant això, torna a haver-hi un pic de morts, menor que ahir, 932, però que arriben als 10.935.

S’estabilitzen, això sí, els casos a l’UCI fins als 6.416 hospitalitzats. I es manté l’increment de curats, que ja se n’han registrat 30.513.

{rela} Observa aqui les dades en gràfics per illes, comunitats i acumalades a Espanya

Simón ha assegurat que s’ha aconseguit controlar la transmissió del virus i per això hi ha un descens en el nombre de casos diaris, però adverteix: “Existeix el risc que, si no continuem amb les mesures durant el temps necessari, tot aquest avanç que hem tingut pugui anar marxa enrere”.

Amb aquestes dades, el govern espanyol planteja perllongar l’estat d’alarma. Tot i que les mesures sanitàries que afecten el confinament, Simón reconeix que “valorar si cal mantenir el mateix aïllament que tenim fins ara o si es pot anar relaxant en alguns punts són detalls molt complicats”.

Ha explicat que, si fins ara ens interessava assegurar que no hi havia transmissió per a reduir al màxim el risc que les UCIs se saturessin, a partir d’ara podem mantenir aquesta mateixa línia o canviar la forma en què contactem amb altres persones per a evitar la transmissió de la malaltia.

Ha posat l’exemple de la societat japonesa i ha apuntat a la necessitat d’aprendre a usar els equips de protecció personal a mesura que estiguin disponibles en grans quantitats.

]]>
https://ib3.org/simon-valorar-si-es-mante-el-mateix-confinament-o-relaxar-lo-son-detalls-molt-complicats/feed 0
Sánchez decidirà si amplia l’estat d’alarma en funció del criteri de les autoritats sanitàries https://ib3.org/sanchez-decidira-si-amplia-lestat-dalarma-en-funcio-del-criteri-de-les-autoritats-sanitaries https://ib3.org/sanchez-decidira-si-amplia-lestat-dalarma-en-funcio-del-criteri-de-les-autoritats-sanitaries#respond Fri, 03 Apr 2020 08:51:46 +0000 https://ib3.org/?p=349359 La ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ha assegurat aquest divendres que el president del Govern decidirà si proposa al Congrés dels Diputats l’ampliació de l’estat d’alarma més enllà de l’11 d’abril en funció del “criteri tècnic” de les autoritats sanitàries.

En una entrevista ala Cadena SER, la titular de Treball ha insistit que l’Executiu espera al que diguin els tècnics sanitaris per “acabar d’una vegada per sempre” amb la pandèmia del coronavirus que manté els espanyols confinats des del passat 14 de març.

“Les mesures que estem prenent són duríssimes i tenen aquest únic objectiu, que és baixar la corba de contagis i sortir ràpidament de la situació. Aquesta competència és del president del Govern i estic segura que la prendrà amb un criteri tècnic”, ha apuntat.

Díaz s’ha expressat així després que el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, condicionés aquest dijous la pròrroga de l’estat d’alarma a l’evolució de la pandèmia en els pròxims dies, i sempre seguint els criteris del comitè científic.

El Butlletí Oficial de l’Estat va publicar el passat dia 28 l’acord de la Cambra Baixa pel qual es va avalar prorrogar 15 dies l’estat d’alarma que va decretar el Govern per a fer front al coronavirus. L’actual pròrroga s’estendrà fins a les 00.00 hores del dia 12 d’abril i se sotmetrà a les mateixes condicions establertes en el reial decret aprovat pel Govern el 14 de març.

D’altra banda, Díaz s’ha referit a les crítiques del líder de l’oposició, el ‘popular’ Pablo Casado, i d’alguns dels presidents autonòmics. “Els presidents, igual que van fer els responsables polítics, demanaven aquestes mesures. El que no encerto a entendre és què ha canviat”, s’ha preguntat.

La ministra ha recordat així que el president del PP va demanar en una “intervenció molt dura” la “restricció de la mobilitat i l’atur de les activitats” amb l’objectiu de “preservar la salut”, les mateixes mesures que, segons ha apuntat, ha aprovat l’Executiu.

“Ara s’han dictat un munt de normes, però confio que aquest país estigui a l’altura”, ha afegit, per a després confiar que la resta de partits no voti en contra dels decrets del Govern. “Com es votarà en contra de prohibir els desnonaments, del subsidi, de les mesures per al lloguer? És molt difícil”, ha asseverat.

{rela}La ministra Yolanda Díaz defensa els ERTOs per evitar els acomiadaments{rela}El Govern central rastrejarà els mòbils per combratre el COVID-19{rela}Espanya registra el pic màxim de morts per coronavirus: 10.003

]]>
https://ib3.org/sanchez-decidira-si-amplia-lestat-dalarma-en-funcio-del-criteri-de-les-autoritats-sanitaries/feed 0
L’hospital de campanya de la Fira de Madrid ja atén més de 1.100 pacients https://ib3.org/lhospital-de-campanya-de-la-fira-de-madrid-ja-aten-mes-de-1-100-pacients https://ib3.org/lhospital-de-campanya-de-la-fira-de-madrid-ja-aten-mes-de-1-100-pacients#respond Thu, 02 Apr 2020 19:54:00 +0000 https://ib3.org/?p=349337 L’hospital de campanya que la Comunitat de Madrid ha instal·lat a Ifema ja acull més 1.100 pacients amb Covid-19. Per atendre’ls, en aquest recinte, hi fan feina més de 1.000 professionals sanitaris. Segons el coordinador de l’hospital d’IFEMA, Fernando Prados, s’han establert moduls de 50 pacients als 14 pavellons de la fira que s’han destinat a aquesta funció. El Sistema Madrileny de Salut hi deriva determinats pacients per evitar la saturació als hospitals.

]]>
https://ib3.org/lhospital-de-campanya-de-la-fira-de-madrid-ja-aten-mes-de-1-100-pacients/feed 0
Homenatge de la seguretat privada als sanitaris d’IFEMA https://ib3.org/homenatge-de-la-seguretat-privada-als-sanitaris-difema https://ib3.org/homenatge-de-la-seguretat-privada-als-sanitaris-difema#respond Thu, 02 Apr 2020 19:19:26 +0000 https://ib3.org/?p=349333 El recinte d’IFEMA ha acollit l’homenatge que ha dedicat el sector de la seguretat privada als sanitaris que aquests dies fan feina en aquest hospital de campanya. Desenes de vehicles han accedit a la zona formant una caravana que ha reunit nombrosos vigilants, els quals han dedicat un gran aplaudiment als sanitaris. Un reconeixement que han volgut fer extensiu a tots els professionals que lluiten contra el Covid-19 a tot Espanya.

]]>
https://ib3.org/homenatge-de-la-seguretat-privada-als-sanitaris-difema/feed 0