política – IB3 La Radiotelevisió de les Illes Balears https://ib3.org IB3 és el grup de mitjans de comunicació de titularitat pública de les Balears que impulsa la identitat pròpia de les Illes, la seva cultura i la seva llengua Wed, 08 Apr 2020 13:54:53 +0000 ca hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.2.2 Palma invertirà 5’7 milions en un segon paquet de mesures per polítiques socials i reactivació de l’economia https://ib3.org/palma-invertira-57-milions-en-un-segon-paquet-de-mesures-per-politiques-socials-i-reactivacio-de-leconomia https://ib3.org/palma-invertira-57-milions-en-un-segon-paquet-de-mesures-per-politiques-socials-i-reactivacio-de-leconomia#respond Wed, 08 Apr 2020 13:09:25 +0000 https://ib3.org/?p=349794 L’Ajuntament de Palma ha enllestit un segon paquet de mesures per fer front a la crisi sanitària i econòmica provocada pel COVID-19. El seu objectiu és, d’una banda, seguir destinant recursos a les famílies vulnerables que atén Benestar i el suport a les dones víctimes de violència de gènere i, d’altra, la reactivació del teixit econòmic i productiu de Palma. En total, suposa destinar-hi 5,7 milions d’euros que, sumats als 5 milions del primer paquet de mesures, fan una inversió d’10,7 milions d’euros per ajudar a pal·liar l’actual crisi. El batle de Palma, Jose Hila; i els portaveus dels grups municipals Alberto Jarabo (Unidas Podemos), Antoni Noguera (Mes per Palma) i Francisco Ducrós (PSIB) han explicat el nou paquet, que també s’ha traslladat als agents socials per videoconferència.

]]>
https://ib3.org/palma-invertira-57-milions-en-un-segon-paquet-de-mesures-per-politiques-socials-i-reactivacio-de-leconomia/feed 0
Aprovat el primer Pla Director de Residus Perillosos de les Illes Balears https://ib3.org/el-govern-es-posa-com-a-objectiu-reduir-els-residus-perillosos-un-10-per-cent https://ib3.org/el-govern-es-posa-com-a-objectiu-reduir-els-residus-perillosos-un-10-per-cent#respond Wed, 08 Apr 2020 13:02:52 +0000 https://ib3.org/?p=349784 El Consell de Govern ha aprovat el Pla Director de Residus Perillosos. El conseller de Medi Ambient, Miquel Mir, ha explicat que el document tendrà una vigència de 6 anys i que el principal objectiu a curt termini serà reduir en un 10 per cent la generació d’aquest tipus de residus d’aquí al 2021.

]]>
https://ib3.org/el-govern-es-posa-com-a-objectiu-reduir-els-residus-perillosos-un-10-per-cent/feed 0
Calvo adverteix a la FELIB de la vulneració de les restriccions de l’Estat d’Alarma amb determinats actes lúdics https://ib3.org/calvo-adverteix-a-la-felib-de-la-vulneracio-de-les-restriccions-de-lestat-dalarma-amb-determinats-actes-ludics https://ib3.org/calvo-adverteix-a-la-felib-de-la-vulneracio-de-les-restriccions-de-lestat-dalarma-amb-determinats-actes-ludics#respond Tue, 07 Apr 2020 19:22:16 +0000 https://ib3.org/?p=349739 La delegada de Govern, Aina Calvo, ha advertit a la Federació d’Entitats Locals de Balears de la vulneració de les restriccions de l’Estat d’Alarma amb determinats actes lúdics. Imatges com les d’un veí d’Andratx disfressat felicitant els nins que fan els anys durant el confinament, ja no es tornaran a veure. La Delegació del Govern demana que s’extremi la vigilància de totes les activitats programades, sense fer excepcions, perquè no es vulnerin les restriccions decretades.

]]>
https://ib3.org/calvo-adverteix-a-la-felib-de-la-vulneracio-de-les-restriccions-de-lestat-dalarma-amb-determinats-actes-ludics/feed 0
La gerència d’Urbanisme de Palma aprova la catalogació del velòdrom de Tirador https://ib3.org/la-gerencia-durbanisme-de-palma-aprova-la-catalogacio-del-velodrom-de-tirador https://ib3.org/la-gerencia-durbanisme-de-palma-aprova-la-catalogacio-del-velodrom-de-tirador#respond Tue, 07 Apr 2020 19:21:15 +0000 https://ib3.org/?p=349737 El velòdrom de Tirador va ser construït per l’arquitecte Gaspar Bennàzar i va ser inaugurat el 1918. Va romandre actiu fins al 1973, però de llavors ençà, ha patit certa degradació. Ara, Gerència d’Urbanisme de Palma ha aprovat dur a ple que entri al Catàleg de Béns i Immobles Protegits, per donar continuïtat a la falca verda.

El Partit Popular dona suport a la iniciativa, però critica que el batle hagi tardat 5 anys per iniciar la protecció del velòdrom. Ciutadans, que també ha donat suport a la catalogació, recorda que van demanar aquesta iniciativa ara fa dos anys. Segons l’Ajuntament, la qualitat de l’edifici ha permès que es mantingui en unes condicions molt raonables per a la rehabilitació i recuperació.

]]>
https://ib3.org/la-gerencia-durbanisme-de-palma-aprova-la-catalogacio-del-velodrom-de-tirador/feed 0
Govern i professionals sanitaris tracten propostes de cara al desconfinament https://ib3.org/el-govern-i-professionals-sanitaris-tracten-propostes-de-cara-al-desconfinament https://ib3.org/el-govern-i-professionals-sanitaris-tracten-propostes-de-cara-al-desconfinament#respond Tue, 07 Apr 2020 19:08:58 +0000 https://ib3.org/?p=349731 Aquest dimarts, 7 d’abril, es commemora el Dia Mundial de la Salut. En plena emergència per la malaltia COVID-19, és un bon dia per recordar la importància del sistema sanitari i d’aquells que el fan possible. Un homenatge que també ha volgut fer la consellera de Salut, Patricia Gómez. Precisament, Gómez ha acompanyat la presidenta Francina Armengol en una reunió per videoconferència amb professionals del comitè de seguiment del COVID-19. L’objectiu ha estat valorar la situació de les Illes davant la crisi sanitària. També s’han tractat propostes sobre com abordar el desconfinament, si finalment s’aixeca l’estat d’alarma el pròxim 26 d’abril.

]]>
https://ib3.org/el-govern-i-professionals-sanitaris-tracten-propostes-de-cara-al-desconfinament/feed 0
L’Ajuntament de Palma es tenyeix de verd amb motiu del Dia Mundial de la Salut https://ib3.org/lajuntament-de-palma-es-tenyeix-de-verd-en-motiu-del-dia-mundial-de-la-salut https://ib3.org/lajuntament-de-palma-es-tenyeix-de-verd-en-motiu-del-dia-mundial-de-la-salut#respond Tue, 07 Apr 2020 18:59:33 +0000 https://ib3.org/?p=349730 A les vuit del capvespre, la façana de l’Ajuntament de Palma ha tornat verda. Ha coincidit amb l’hora a la qual la gent surt als balcons a aplaudir tots els professionals que fa feina en la lluita contra el coronavirus. Enguany aquesta celebració impulsada per l’OMS se centra precisament en la lluita contra la malaltia COVID-19. De fet, l’OMS es va crear per recordar-nos a tots els valors i les implicacions de la Salut pública. Per això, l’àrea de sanitat de l’Ajuntament vol reivindicar la gran acció col·lectiva que és romandre a casa per evitar la propagació del virus.

]]>
https://ib3.org/lajuntament-de-palma-es-tenyeix-de-verd-en-motiu-del-dia-mundial-de-la-salut/feed 0
Cort vol incloure el velòdrom des Tirador en el catàleg d’edificis protegits https://ib3.org/cort-vol-incloure-el-velodrom-des-tirador-en-el-cataleg-dedificis-protegits https://ib3.org/cort-vol-incloure-el-velodrom-des-tirador-en-el-cataleg-dedificis-protegits#respond Tue, 07 Apr 2020 13:23:03 +0000 https://ib3.org/?p=349702 La gerència d’urbanisme proposa que el velòdrom des Tirador entri a formar part del catàleg d’edificis protegits de Palma. Per això, elevaran al plenari municipal l’acord assolit avui dimarts, per tal que la corporació voti la proposta. Si la moció tira endavant, el conjunt des Tirador s’incorporarà a la falca verda, juntament amb el canòdrom i el parc de sa Riera. El velòdrom, de propietat municipal des de l’any passat i ubicat a la barriada del Fortí, està abandonat. La pista va ser construïda a principi del segle XX i va estar activa fins a l’any 1973. Té el valor històric de ser el velòdrom més antic de l’Estat espanyol i les cases adjuntes, dissenyades per Gaspar Bennázar, també són d’interès arquitectònic. La regidora Neus Truyol ha dit que Cort està decidit a engegar els ocupes que ara hi viuen per procedir a la rehabilitació del conjunt.

]]>
https://ib3.org/cort-vol-incloure-el-velodrom-des-tirador-en-el-cataleg-dedificis-protegits/feed 0
El Consell de Mallorca destina 5 milions d’euros a pal·liar els efectes del Covid-19 https://ib3.org/el-consell-de-mallorca-destina-5-milions-deuros-a-palliar-els-efectes-del-covid-19 https://ib3.org/el-consell-de-mallorca-destina-5-milions-deuros-a-palliar-els-efectes-del-covid-19#respond Tue, 07 Apr 2020 12:52:55 +0000 https://ib3.org/?p=349684 El Consell de Mallorca ha aprovat una modificació de crèdit de 5 milions d’euros que es destinaran a despeses derivades de la crisi sanitària. La institució insular ha celebrat aquest dimarts un ple extraordinari per via telemàtica, on també ha informat de la liquidació dels comptes del 2019, que es tanquen amb un romanent de 27 milions. Precisament, els partits de l’oposició han acusat l’equip de govern de no gestionar amb eficàcia els doblers dels mallorquins i han demanat més inversions pels ajuntaments i els serveis socials.

]]>
https://ib3.org/el-consell-de-mallorca-destina-5-milions-deuros-a-palliar-els-efectes-del-covid-19/feed 0
El Parlament valida el Decret Llei de mesures urgents en matèria d’habitatge https://ib3.org/el-parlament-valida-el-decret-llei-de-mesures-urgents-en-materia-dhabitatge https://ib3.org/el-parlament-valida-el-decret-llei-de-mesures-urgents-en-materia-dhabitatge#respond Tue, 07 Apr 2020 12:33:09 +0000 https://ib3.org/?p=349681 En una votació inèdita a la cambra parlamentària balear, i després de quatre tries i quatre empats, ha quedat validat el decret llei de mesures urgents en matèria d’habitatge. Finalment s’ha rebutjat la seva tramitació com a projecte de llei. PSIB, Més per Mallorca i Unides Podem s’hi han mostrat favorables, perquè no s’agreugi la situació als més vulnerables. L’han rebutjat Partit Popular, el Pi i Vox que consideren que ja queda obsolet. S’han abstingut Ciutadans i Més per Menorca, que han criticat abús de la figura dels decrets per part de l’executiu. També se celebren dues diputacions més per validar altres dos decrets llei per fer front a l’impacte econòmic del coronavirus.

]]>
https://ib3.org/el-parlament-valida-el-decret-llei-de-mesures-urgents-en-materia-dhabitatge/feed 0
El PP de Ciutadella demana a l’equip de govern que quantifiqui el romanent de 2019 per fer front al Covid https://ib3.org/el-pp-de-ciutadella-demana-a-lequip-de-govern-que-quantifiqui-el-romanent-de-2019-per-fer-front-al-covid https://ib3.org/el-pp-de-ciutadella-demana-a-lequip-de-govern-que-quantifiqui-el-romanent-de-2019-per-fer-front-al-covid#respond Mon, 06 Apr 2020 19:50:49 +0000 https://ib3.org/?p=349646 El PP a Ciutadella proposa que l’Ajuntament avanci feina per poder donar una resposta ràpida a la situació econòmica que la pandèmia causarà al municipi. Demana a l’equip de govern que quantifiqui ja el romanent de 2019 i que el destini a posar en marxa mesures de caràcter econòmic.

]]>
https://ib3.org/el-pp-de-ciutadella-demana-a-lequip-de-govern-que-quantifiqui-el-romanent-de-2019-per-fer-front-al-covid/feed 0
El Govern es prepara per si es pot avançar el desconfinament i reobrir el transport entre illes https://ib3.org/el-govern-es-prepara-per-si-es-pot-avancar-el-desconfinament-i-reobrir-el-transport-entre-illes https://ib3.org/el-govern-es-prepara-per-si-es-pot-avancar-el-desconfinament-i-reobrir-el-transport-entre-illes#respond Mon, 06 Apr 2020 13:34:07 +0000 https://ib3.org/?p=349609 Les tres setmanes de confinament han reduït el trànsit aeri a les illes fins a un 99%, i el marítim fins a un 94%. L’aturada del transport no essencial ha fet baixar també les mercaderies en un 55%. Les carreteres de Mallorca suporten un 96% manco de trànsit que ara fa un any i l’activitat ferroviària també s’ha ressentit en un 94%. Ho ha dit el conseller de Mobilitat, Marc Pons, després de reunir la mesa de connectivitat. El Govern es prepara per si es pot avançar el desconfinament i reobrir el transport entre illes abans que a altres comunitats autònomes. També vetllarà perquè, en superar la crisi, es mantinguin totes les rutes de servei públic

]]>
https://ib3.org/el-govern-es-prepara-per-si-es-pot-avancar-el-desconfinament-i-reobrir-el-transport-entre-illes/feed 0
Cladera demana a l’Estat poder disposar de tot el superàvit per pal·liar els efectes del coronavirus https://ib3.org/cladera-demana-a-lestat-poder-disposar-de-tot-el-superavit-per-pal-liar-els-efectes-del-coronavirus https://ib3.org/cladera-demana-a-lestat-poder-disposar-de-tot-el-superavit-per-pal-liar-els-efectes-del-coronavirus#respond Mon, 06 Apr 2020 12:41:42 +0000 https://ib3.org/?p=349596 La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, aposta per recuperar un pla similar al de l’imserso amb turisme local i nacional per poder salvar la temporada turística aquest estiu. És una de les propostes que s’han tractat avui a la reunió que ha mantingut amb agents econòmics i socials de l’illa. Cladera també s’ha mostrat partidària que s’apliqui un desconfinament progressiu que tengui en compte les peculiaritats del territori. A més demana la flexibilització de les regles fiscals. Exigeix que els permetin destinar íntegrament els 27’6 milions del superàvit a la recuperació econòmica i social de Mallorca. Calcula que podrien ser més de 500 milions de tots els ajuntaments. Al ple de demà hi va una modificació de crèdit de cinc milions d’euros. Quatre i mig per l’IMAS que ja suma 214 noves contractacions, 300.000 euros pel servei d’igualtat i 200.000 per reforçar la plantilla dels bombers. En només 11 dies de funcionament el telèfon d’urgències socials ha atès més de 720 telefonades.

]]>
https://ib3.org/cladera-demana-a-lestat-poder-disposar-de-tot-el-superavit-per-pal-liar-els-efectes-del-coronavirus/feed 0
Alguns ajuntaments de Mallorca comencen a suspendre tributs municipals https://ib3.org/alguns-ajuntaments-comencen-suspendre-tributs-municipals https://ib3.org/alguns-ajuntaments-comencen-suspendre-tributs-municipals#respond Mon, 06 Apr 2020 12:31:21 +0000 https://ib3.org/?p=349594 Alguns ajuntaments ja han començat a suspendre el cobrament dels tributs per l’estat d’alarma. Es tracta principalment de serveis que s’han deixat de prestar, com puguin ser les escoletes municipals o les escoles de música. La Federació d’Entitats Locals fa feina per implantar una directriu comuna i que les mesures que prenguin els consistoris siguin coordinades.

El de Santa Eugènia és un dels ajuntaments que ha anunciat que no cobrarà la taxa municipal als usuaris de l’escoleta infantil, ni tampoc als alumnes de l’escola de música. Així mateix, i atès que no poden obrir, també ha suspès la taxa d’ocupació de la via pública que paguen els bars i restaurants del poble per tenir Terrassa. Aquesta suspensió estarà en vigor mentre duri l’estat d’alarma.

En relació amb altres tributs com l’IBI, l’aigua o el fems, la Felib ha recomanat als ajuntaments que no es precipitin a l’hora d’anunciar mesures i prepara una guia perquè la resposta sigui coordinada. En qualsevol cas, i si un ajuntament volgués rebaixar determinats tributs, hauria de modificar les ordenances fiscals. I això suposaria que els descomptes no entrarien en vigor fins a l’any que ve.

 

]]>
https://ib3.org/alguns-ajuntaments-comencen-suspendre-tributs-municipals/feed 0
Francina Armengol vol que els treballadors no essencials quedin a casa i les seves empreses s’acullin als ERTO’s https://ib3.org/francina-armengol-demana-a-pedro-sanchez-que-els-treballadors-no-essencials-puguin-quedar-a-casa-i-les-seves-empreses-sacullin-als-ertos https://ib3.org/francina-armengol-demana-a-pedro-sanchez-que-els-treballadors-no-essencials-puguin-quedar-a-casa-i-les-seves-empreses-sacullin-als-ertos#respond Sun, 05 Apr 2020 19:01:23 +0000 https://ib3.org/?p=349560 El Govern demana liquiditat a l’executiu central per fer front a la crisi econòmica i social que ha causat el COVID-19. La presidenta Francina Armengol ha demanat avui a Pedro Sánchez, un pla específic de protecció per al Turisme.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, coincideix amb l’executiu central que és positiva una pròrroga del confinament, 3 setmanes més, durant l’estat l’alarma. Però avui, durant l’entrevista mantinguda amb el president Pedro Sánchez, li ha demanat que les empreses que es dediquen a activitats no essencials, romanguin també tancades i no iniciïn la seva feina el pròxim dia 19.

Armengol recorda que si bé aquesta comunitat autònoma va ser de les primeres a sortir de la crisi econòmica del 2008, ara és conscient que podria ser de les darreres a recuperar-se. El fet de dependre del turisme n’és la causa.

Per tant, ha sol·licitat un pla específic d’aquest sector i una injecció econòmica per part de l’executiu central tal com ja ha fet el govern autonòmic, per ampliar a 75 milions d’euros les ajudes de l’ISBA.

Armengol se centra encara en aquestes tres setmanes d’aïllament social per evitar els contagis i la propagació del virus, i diu que el Govern fa feina també per abastir-se de material sanitari i protector necessari.

Si bé els experts diran quan començarem a sortir del confinament, la presidenta destaca que una persona de referència de les Balears formarà part de l’equip d’experts del Ministeri de Sanitat que estan dissenyant com serà aquesta tornada, molt progressiva, a la nostra vida quotidiana.

]]>
https://ib3.org/francina-armengol-demana-a-pedro-sanchez-que-els-treballadors-no-essencials-puguin-quedar-a-casa-i-les-seves-empreses-sacullin-als-ertos/feed 0
L’oposició reclama a Pedro Sánchez més consens https://ib3.org/loposicio-reclama-a-pedro-sanchez-mes-consens https://ib3.org/loposicio-reclama-a-pedro-sanchez-mes-consens#respond Sat, 04 Apr 2020 19:14:59 +0000 https://ib3.org/?p=349486 A les Balears els partits de l’oposició, amb l’excepció de Vox, donen suport a la pròrroga de l’estat d’alarma. No obstant això, reclamen a Pedro Sánchez que compti amb ells per consensuar les decisions. Els grups del Pacte asseguren que és una mesura positiva per frenar la pandèmia.

]]>
https://ib3.org/loposicio-reclama-a-pedro-sanchez-mes-consens/feed 0
Interior avisa a Cort: els treballadors de l’ORA de Palma no poden sortir al carrer https://ib3.org/interior-avisa-a-cort-els-treballadors-de-lora-de-palma-no-poden-sortir-al-carrer https://ib3.org/interior-avisa-a-cort-els-treballadors-de-lora-de-palma-no-poden-sortir-al-carrer#respond Sat, 04 Apr 2020 15:59:52 +0000 https://ib3.org/?p=349477 Els treballadors de l’ORA de Palma no podran sortir al carrer per patrullar i donar suport a la Policia Local de Palma. Segons un informe del Ministeri de l’Interior al qual ha tingut accés IB3 Notícies, la iniciativa que va anunciar per sorpresa dimecres passat l’Ajuntament de Palma incompleix les prohibicions de l’estat d’alarma.

La idea de Cort és que 60 dels 170 treballadors de l’ORA es dediquin a patrullar per la ciutat. Però l’ajuntament no van tenir en compte el principal inconvenient: els treballadors de l’ORA no són autoritat pública i la zona blava no és un servei essencial. Així que, d’acord amb les restriccions de l’estat d’alarma, aquest personal no pot sortir al carrer.

Així ho constata un informe jurídic emès per la Secretaria d’Estat de Seguretat, que depèn del Ministeri de l’Interior, en resposta al sindicat USO. Segons el document, al qual ha tingut accés IB3 Notícies, els reials decrets de l’estat d’alarma “no inclouen” el personal de l’ORA “com a integrants dels serveis essencials”. I afegeix que no hi ha cap norma que permeti que l’Ajuntament assigni als controladors de l’ORA noves funcions, com ara “tasques de col·laboració o suport a la policia municipal”.

Ara els serveis jurídics de Cort ho estan revisant, ja que l’equip de govern va aprovar aquesta iniciativa d’urgència i sense demanar-ne cap informe jurídic.

Per als treballadors del servei de l’ORA, que ara fa la Societat Municipal d’Aparcaments i Projectes (SMAP), també va ser una sorpresa, ja que el president del comitè d’empresa afirma que va conéixer els detalls pels mitjans de comunicació.

A banda de controlar els cotxes mal aparcats, l’Ajuntament vol que els treballadors de l’ORA informin la ciutadania. Segons el portaveu de l’equip de govern de Cort, Alberto Jarabo, els controladors no hauran de fer cap feina per a la qual no estiguin preparats. Però el president del comitè d’empresa de l’ORA i delegat sindicat d’UGT, Mario Omar Quinteros, afirma que els han assignat tasques sense haver-los format.

No obstant això, el principal escull segueix sent legal. En cas que el consistori faci sortir al carrer el personal de l’ORA, el Ministeri de l’Interior adverteix que s’incomplirien “les restriccions establertes en l’estat d’alarma” i l’Ajuntament de Palma hauria d’assumir-ne les responsabilitats.

]]>
https://ib3.org/interior-avisa-a-cort-els-treballadors-de-lora-de-palma-no-poden-sortir-al-carrer/feed 0
El Govern assessora a empresaris i treballadors sobre els ERTOS i altres mesures laborals https://ib3.org/el-govern-assessora-a-empresaris-i-treballadors-sobre-els-ertos-i-altres-mesures-laborals https://ib3.org/el-govern-assessora-a-empresaris-i-treballadors-sobre-els-ertos-i-altres-mesures-laborals#respond Sat, 04 Apr 2020 13:05:47 +0000 https://ib3.org/?p=349453 Són molts els sectors preocupats per un futur incert i per això, en les darreres setmanes, s’han aprovat noves mesures laborals per pal·liar els efectes de la crisi del coronavirus.

1. Què hem de fer si ens ha afectat un ERTO? El treballador no ha de fer res i l’empresa s’ha d’encarregar de tot. És una qüestió de paciència.

2. El cas dels fixos discontinus, també és molt clar: les empreses els han d’incloure tots a l’ERTO, encara que no els haguessin cridat per fer feina. Ara bé, la pregunta clau és quan cobraré? La resposta no és clara, ja que depèn dels períodes de tramitació de la documentació aportada per les empreses i de les negociacions amb les organitzacions sindicals.

3. Pel que fa als contractes temporals. Aquest cas és un poc més complicat. Aquí la data clau és el 29 de març, que és quan va entrar en vigor el permís retribuït recuperable. Els treballadors temporals tenen dret a aquest permís. Per tant, si el vostre contracte acaba després del 29 de març, és com si quedàs en suspensió. Per exemple, si encara teníeu dos mesos més de contracte, continuareu tenint dos mesos a partir que acabi l’estat d’alarma. En canvi, si el contracte temporal va acabar abans del 29 de març, aleshores teniu dret a atur. Si no podeu cobrar-lo ni cap altra prestació, podreu sol·licitar un subsidi, però que encara no s’ha regulat i que, ara per ara, no es pot demanar.

4. Quant als acomiadaments, qualsevol que s’hagi fet argumentant l’estat d’alarma o la crisi del coronavirus es considera improcedent. Aquests també són fàcils d’explicar, perquè el procediment és el mateix d’abans de la crisi sanitària. Primer, ens hem d’inscriure al SOIB i, segon, hem d’anar al SEPE (Servei Públic d’Ocupació Estatal) a demanar la prestació d’atur. L’única diferència és que els tràmits s’han de fer per telèfon o per internet.

Si teniu dubtes, el Govern ha posat a disposició aquest número gratuït de telèfon (900.101.798) i aquestes adreces de correu electrònic: una per a empreses (empresa@coronavirus.caib.es) i una altra per a treballadors (laboral@coronavirus.caib.es), per resoldre les qüestions que puguin sorgir-vos.

{rela} La ministra Yolanda Díaz defensa els ERTOs per evitar els acomiadaments {rela}Més de 246.000 empreses espanyoles ja han tramitat ERTOs {rela}Balears enregistra els primers 8.000 ERTOs per causa de força major {rela}El Govern preveu que 200.000 treballadors es veuran afectats per 16.000 ERTOs

]]>
https://ib3.org/el-govern-assessora-a-empresaris-i-treballadors-sobre-els-ertos-i-altres-mesures-laborals/feed 0
El PP reclama al Govern una ajuda extraordinària pels centres d’educació infantil https://ib3.org/el-pp-reclama-al-govern-una-ajuda-extraordinaria-pels-centres-deducacio-infantil https://ib3.org/el-pp-reclama-al-govern-una-ajuda-extraordinaria-pels-centres-deducacio-infantil#respond Sat, 04 Apr 2020 12:51:15 +0000 https://ib3.org/?p=349446 El Partit Popular ha reclamat avui al Govern una ajuda extraordinària pels centres d’educació infantil perquè puguin subsistir després de l’estat d’alarma. La formació assenyala que tot i que han hagut de tancar les portes, continuen pagant impostos i despeses de manteniment.

]]>
https://ib3.org/el-pp-reclama-al-govern-una-ajuda-extraordinaria-pels-centres-deducacio-infantil/feed 0
El Govern reclama a Madrid que alliberi el superàvit de consells i ajuntaments https://ib3.org/el-govern-reclama-a-madrid-que-alliberi-el-superavit-de-consells-i-ajuntaments https://ib3.org/el-govern-reclama-a-madrid-que-alliberi-el-superavit-de-consells-i-ajuntaments#respond Fri, 03 Apr 2020 19:13:28 +0000 https://ib3.org/?p=349411 El govern cerca la manera de poder pal·liar l’impacte econòmic i social generat per la crisi del coronavirus. Per aquesta raó, ha tornat a reclamar a Madrid que permeti als ajuntaments i consells insulars alliberar més recursos propis.

Actualment, el govern central limita l’ús d’aquests fons al 20% del superàvit de l’any 2019. L’executiu balear ha instat les administracions locals, consells i ajuntaments, perquè puguin disposar del 100% d’aquests recursos. Com també, una modificació de les mesures per poder fer servir recursos d’anys anteriors.

En aquesta línia, la Federació d’Entitats Locals també ha demanat aquesta flexibilització, especialment pel que fa a les regles de despesa, i ha reclamat també més autonomia a l’hora de gestionar els recursos per part dels ajuntaments.

El president de la FELIB, Antoni Salas, ha defensat que els ajuntaments són les entitats més pròximes als ciutadans i, per tant, són les que poden escoltar i atendre les seves idees i propostes.

 

 

]]>
https://ib3.org/el-govern-reclama-a-madrid-que-alliberi-el-superavit-de-consells-i-ajuntaments/feed 0
El Consell d’Eivissa habilitarà ajudes per al lloguer a causa de la crisi sanitària https://ib3.org/el-consell-habilitara-ajudes-per-al-lloguer-a-causa-de-la-crisi-sanitaria https://ib3.org/el-consell-habilitara-ajudes-per-al-lloguer-a-causa-de-la-crisi-sanitaria#respond Fri, 03 Apr 2020 19:13:13 +0000 https://ib3.org/?p=349415 El President del Consell d’Eivissa, Vicent Marí, ha afirmat als serveis informatius d’IB3 que el problema del lloguer d’habitatges a Eivissa s’agreujarà amb la crisi sanitària. I ha assegurat que la pèrdua d’ingressos dificultarà els pagaments i per aquest motiu ha explicat que estan parlant amb altres institucions per habilitar ajudes, sense concretar encara en què consistiran. A més ha recordat que, a banda d’ajudar els més vulnerables, s’ha de donar cobertura a les petites i mitjanes empreses, autònoms i famílies.

]]>
https://ib3.org/el-consell-habilitara-ajudes-per-al-lloguer-a-causa-de-la-crisi-sanitaria/feed 0