política – IB3 La Radiotelevisió de les Illes Balears https://ib3.org IB3 és el grup de mitjans de comunicació de titularitat pública de les Balears que impulsa la identitat pròpia de les Illes, la seva cultura i la seva llengua Mon, 18 Jan 2021 20:18:14 +0000 ca hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.2.2 Els batles menorquins demanen claredat al Govern amb les mesures anticovid https://ib3.org/els-batles-menorquins-demanen-claretat-al-govern-amb-les-mesures-anticovid https://ib3.org/els-batles-menorquins-demanen-claretat-al-govern-amb-les-mesures-anticovid#respond Mon, 18 Jan 2021 15:12:31 +0000 https://ib3.org/?p=372602 Els batles de Menorca han demanat aquest dilluns a la presidenta Francina Armengol que el Govern doni instruccions més clares sobre com aplicar les noves mesures de restricció de l’activitat social i econòmica vigents des de dissabte. Durant el cap de setmana no s’ha posat cap multa específica per incomplir aquestes noves directrius.

]]>
https://ib3.org/els-batles-menorquins-demanen-claretat-al-govern-amb-les-mesures-anticovid/feed 0
Armengol assegura que avançarà el toc de queda si el govern central li’n dona la possibilitat https://ib3.org/balears-tambe-demanara-poder-avancar-el-toc-de-queda-a-les-20h https://ib3.org/balears-tambe-demanara-poder-avancar-el-toc-de-queda-a-les-20h#respond Mon, 18 Jan 2021 14:22:49 +0000 https://ib3.org/?p=372590 La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assegurat aquest dilluns a Menorca que, si el govern central li dona les “eines” necessàries, dimecres demanarà avançar a Balears el toc de queda a les 20.00 hores. “Si hem de decidir, hem de tenir totes les eines possibles”, ha indicat. Aquesta qüestió es debatrà al Comitè Interterritorial de Sanitat d’aquest dimecres.

Mentrestant, el govern central ja ha registrat davant el Tribunal Suprem un recurs on demana la suspensió cautelar del toc de queda a les 20.00 hores decretat per Castella i Lleó el passat divendres ja que considera que “vulnera el Reial decret que, en declarar l’estat d’alarma, determinava expressament” que per a les limitacions de la llibertat de circulació nocturna el comprès entre les 23.00 i les 6.00″ i que les comunitats tenien la possibilitat d’ampliar o reduir el toc de queda en només una hora.

“Ja abans de Nadal, quan estàvem en una situació de molta dificultat a Mallorca, ja vaig demanar avançar el toc de queda al Ministeri de Sanitat i ja se’ns va explicar que s’havia de fer un decret llei perquè fos possible”, ha assenyalat Armengol.

Per aquest motiu, la presidenta ha recordat que l’opció que va triar el Govern dins de les seves competències va ser recomanar a la població estar a casa a les 20.00 hores i avançar els tancaments del comerç a aquesta hora. “Si ens dona la possibilitat d’avançar el toc de queda amb la situació sanitària que tenim òbviament que la tiraríem endavant com ja demanàvem abans de Nadal”, ha assegurat la presidenta.

No obstant això, Armengol ha advertit que “seria una de les mesures a poder aplicar” en el cas d’Eivissa o de Mallorca, no de Menorca per exemple que té el tancament comercial més tard. Així, ha insistit en la importància que “la comunitat disposi de l’eina i poder decidir segons la seva situació sanitària quina mesura pren”.

Poques hores abans, des del Consolat de Mar a Palma, la portaveu de l’Executiu, Pilar Costa, també explicava que el Govern demanarà que les comunitats autònomes puguin avançar el toc de queda fins a les 20.00 hores. La portaveu ha admès que si finalment la mesura s’aprova, el Govern es planteja limitar la mobilitat dels ciutadans a partir d’aquesta hora i adaptar la prohibició al tancament comercial.

686 casos per 100.000 habitants a les Balears

Segons la portaveu Pilar Costa les xifres de la Covid són molt preocupants, amb una taxa de positivitat de l’11% a Balears, i que s’enfila fins el 17% a Eivissa i el 25% a Formentera. A la pitiüsa major la situació epidemiològica actual és molt greu, amb una incidència acumulada de quasi 1.400 casos per cada 100.000 habitants i de 686 al conjunt de les Balears.

Quant al pla de vacunació, el Govern ha informat que ara mateix ja s’han aplicat el 77% de les dosis rebudes, un total de 18.600. A més, 151 persones, entre residents i professionals de centres de  gent gran, ja han estat vacunats amb la segona dosi. Quant el personal de primera línia dels hospitals, ja se’ls ha posat el vaccí al 88%.

]]>
https://ib3.org/balears-tambe-demanara-poder-avancar-el-toc-de-queda-a-les-20h/feed 0
El Pi demana que les Illes tenguin prioritat per damunt d’altres territoris en l’administració de la vacuna https://ib3.org/el-pi-demana-que-les-illes-tenguin-prioritat-per-damunt-daltres-territoris-en-ladministracio-de-la-vacuna https://ib3.org/el-pi-demana-que-les-illes-tenguin-prioritat-per-damunt-daltres-territoris-en-ladministracio-de-la-vacuna#respond Mon, 18 Jan 2021 14:13:04 +0000 https://ib3.org/?p=372583 PP i Ciutadans demanen al Govern que acceleri la campanya de vacunació per tal de salvar la temporada turística de l’estiu. El Pi encara va més enllà i demana que les Illes tenguin prioritat per damunt d’altres territoris de l’Estat en l’administració de la vacuna.

]]>
https://ib3.org/el-pi-demana-que-les-illes-tenguin-prioritat-per-damunt-daltres-territoris-en-ladministracio-de-la-vacuna/feed 0
Els socialistes de Mallorca demanen que els Ajuntaments donin ajudes als sectors perjudicats per les restriccions https://ib3.org/els-socialistes-de-mallorca-demanen-que-els-ajuntaments-donin-ajudes-als-sectors-perjudicats-per-les-restriccions https://ib3.org/els-socialistes-de-mallorca-demanen-que-els-ajuntaments-donin-ajudes-als-sectors-perjudicats-per-les-restriccions#respond Mon, 18 Jan 2021 13:56:30 +0000 https://ib3.org/?p=372580 Els Socialistes de Mallorca han anunciat que presentaran una moció a tots els Ajuntaments de l’illa per instar-los a què no escatimin cap recurs en pal·liar els efectes de les restriccions per mor de la pandèmia, i en suport a les ajudes aprovades pel Pacte de Reactivació. També, segons ha dit Juli Dalmau, secretari de Política Municipal de la Federació Socialista de Mallorca, demana que les corporacions locals bonifiquin la taxa d’ocupació de la via pública.

]]>
https://ib3.org/els-socialistes-de-mallorca-demanen-que-els-ajuntaments-donin-ajudes-als-sectors-perjudicats-per-les-restriccions/feed 0
El Consell d’Eivissa rebrà informació d’Airbnb per perseguir els usuaris que anuncien lloguer turístic irregular https://ib3.org/el-consell-deivissa-rebra-informacio-dairbnb-per-perseguir-el-lloguer-turistic-irregular https://ib3.org/el-consell-deivissa-rebra-informacio-dairbnb-per-perseguir-el-lloguer-turistic-irregular#respond Mon, 18 Jan 2021 13:15:30 +0000 https://ib3.org/?p=372364 El Consell d’Eivissa té més de 50 expedients oberts per lloguer turístic il·legal per un valor superior a 1.000.000 euros. La institució insular ha subscrit recentment un acord amb Airbnb que permet l’Oficina de Lluita contra l’Intrusisme obtenir les dades dels usuaris que anuncien lloguers turístics il·legals.

Airbnb haurà de retirar els anuncis tot d’una que el Consell d’Eivissa notifiqui una resolució administrativa ferma. En un any i mig s’han retirat, aproximadament, 250 anuncis de la plataforma. Aquest fet també s’aplica als anuncis d’immobles que, una vegada retirats, es tornin a publicar amb nom, usuari o descripció diferents.

A Eivissa, tots els lloguers turístics en pisos són il·legals. I des d’ara, els propietaris en són responsables conjuntament amb els comercialitzadors, si hi ha un contracte d’arrendament en frau de llei.

Les sancions que, pel fet de considerar-se infracció molt greu, van des dels 40.000 als 400.000 euros.

]]>
https://ib3.org/el-consell-deivissa-rebra-informacio-dairbnb-per-perseguir-el-lloguer-turistic-irregular/feed 0
Xavier Pericay dona suport a Ciutadans a les eleccions catalanes https://ib3.org/xavier-pericay-dona-suport-a-ciutadans-a-les-eleccions-catalanes https://ib3.org/xavier-pericay-dona-suport-a-ciutadans-a-les-eleccions-catalanes#respond Sun, 17 Jan 2021 20:16:27 +0000 https://ib3.org/?p=372540 L’exlíder de Ciutadans a les Balears, Xavier Pericay, és un dels firmants del comunicat dels fundadors de la formació sobre les pròximes eleccions catalans. 10 dels 12 fundadors del partit taronja han rubricat el document. Amb tot, Pericay assegura que no suposa una aproximació al partit, després que es donés de baixa a l’octubre de l’any passat. L’exportaveu de Ciutadans a les Illes explica que Inés Arrimades el va telefonar, per agrair-li el gest. Pericay lamenta que el partit no té bones perspectives pels comicis catalans.

]]>
https://ib3.org/xavier-pericay-dona-suport-a-ciutadans-a-les-eleccions-catalanes/feed 0
Company qualifica les ajudes econòmiques anunciades per Armengol de ‘decorat’ https://ib3.org/company-qualifica-les-ajudes-economiques-anunciades-per-armengol-de-decorat https://ib3.org/company-qualifica-les-ajudes-economiques-anunciades-per-armengol-de-decorat#respond Fri, 15 Jan 2021 20:11:07 +0000 https://ib3.org/?p=372404 El PP Balear també creu que l’executiu central hauria d’aportar més recursos, però mantenen que el Govern autonòmic té la capacitat de destinar més pressupost per ajudar els sectors afectats per aquesta crisi.

El líder dels populars, Biel Company, lamenta que la presidenta sempre vagi “a remolc”: diu que les ajudes arriben tard i que seran insuficients.

]]>
https://ib3.org/company-qualifica-les-ajudes-economiques-anunciades-per-armengol-de-decorat/feed 0
El PP demana més vacunes al govern central https://ib3.org/el-pp-demana-mes-vacunes-al-govern-central https://ib3.org/el-pp-demana-mes-vacunes-al-govern-central#respond Fri, 15 Jan 2021 14:18:42 +0000 https://ib3.org/?p=372375 El Partit Popular ha demanat a Francina Armengol que exigeixi més dosis de vacunes al govern central. Segons el president dels populars, Biel Company, les Illes són la comunitat que en rep manco dosis en relació amb la població. Per tot això, demana una acceleració del procés amb vista a la pròxima temporada turística.

{rela}Les Balears reben amb dos dies de retard el tercer enviament de vacunes de Pfizer {rela}Arriba a Espanya una nova remesa de 350.000 vacunes de Pfizer i BioNTech

]]>
https://ib3.org/el-pp-demana-mes-vacunes-al-govern-central/feed 0
Calvià aprova un pressupost de 98 milions d’euros per a l’any 2021 https://ib3.org/calvia-aprova-un-pressupost-de-98-milions-deuros-per-lany-2021 https://ib3.org/calvia-aprova-un-pressupost-de-98-milions-deuros-per-lany-2021#respond Fri, 15 Jan 2021 14:03:40 +0000 https://ib3.org/?p=372366 El ple de l’Ajuntament de Calvià ha aprovat avui el pressupost municipal per enguany, xifrats en 98 milions. Són un comptes un 2 per cent inferiors als de l’any passat i que preveuen una caiguda d’ingressos de 12 milions d’euros per culpa de la pandèmia.

Un dels projectes destacats per aquest any és una promoció de 99 habitatges públics promoguts íntegrament per l’Ajuntament calvianer i que es farà a Santa Ponça.  El projecte tendrà un cost de quasi 13 milions d’euros, que es finançaran amb deute públic.

Pel que fa al pressupost general, enguany es disposarà de 98 milions d’euros, que són 2 menys que l’any passat per culpa de la caiguda d’ingressos causada per la desacceleració econòmica originada per la pandèmia.

L’equip de Govern, format pel PSIB-PSOE i Podem-Més, qualifica els comptes de totalment realistes i pensats per fer front a les necessitats de la població en uns moments tan complicats. L’oposició els qualifica d’irreals.

A part dels comptes aprovats avui, durant els pròxims mesos l’Ajuntament preveu poder incrementar en 7 o 8 milions d’euros el capítol d’inversions amb fons provinents del romanent de tresoreria fins ara bloquejat per l’anomenada Llei Montoro.

 

]]>
https://ib3.org/calvia-aprova-un-pressupost-de-98-milions-deuros-per-lany-2021/feed 0
El Govern assegura que les Illes encara tenen capacitat d’ampliació de llits d’UCI https://ib3.org/el-govern-assegura-que-les-illes-encara-tenen-capacitat-dampliacio-de-llits-duci https://ib3.org/el-govern-assegura-que-les-illes-encara-tenen-capacitat-dampliacio-de-llits-duci#respond Thu, 14 Jan 2021 20:14:16 +0000 https://ib3.org/?p=372312 El Govern assegura que les Illes encara tenen capacitat d’ampliació de llits per atendre pacients crítics amb Covid-19. És el que han traslladat aquest dijous, tant la presidenta, Francina Armengol, la consellera de Salut i el director general del Servei de Salut, als màxims responsables dels hospitals públics de les Balears.

En una reunió telemàtica amb els gerents han parlat dels acords que han assolit amb els centres privats per si fos necessari recórrer al seu servei. També han posat en valor la predisposició dels professionals sanitaris a l’hora de vacunar-se. Ja han rebut la primera dosi un 20% dels més de 7.000 professionals inclosos en aquesta fase d’immunització.

Per altra banda, demanen precaució en les visites als malalts ingressats als hospitals.

]]>
https://ib3.org/el-govern-assegura-que-les-illes-encara-tenen-capacitat-dampliacio-de-llits-duci/feed 0
El Consell de Menorca promet a patronals i sindicats ajuts per als afectats per les noves restriccions https://ib3.org/el-consell-de-menorca-promet-a-patronals-i-sindicats-ajuts-per-als-afectats-per-les-noves-restriccions https://ib3.org/el-consell-de-menorca-promet-a-patronals-i-sindicats-ajuts-per-als-afectats-per-les-noves-restriccions#respond Thu, 14 Jan 2021 15:02:37 +0000 https://ib3.org/?p=372285 Empitjora la situació epidemiològica i, a partir de dissabte s’entra al nivell 4 de restriccions. Una decisió que, segons ha anunciat aquest dijous la presidenta insular a patronal i sindicats, anirà acompanyada d’ajudes. Són ajuts adreçats, en principi, només a aquells negocis que es vegin afectats pels tancaments o l’augment de restriccions. El Consell, segons recullen els pressupostos d’enguany, podria disposar d’una partida de fins a dos milions d’euros. A més també es comptarà amb l’aportació de Govern i dels ajuntaments.

Entre els més afectats per les noves restriccions que entraran en vigor dissabte hi ha els restauradors. CAEB apunta que la gran majoria d’aquests negocis està facturant un 70 per cent menys que l’any passat i que la situació és límit. I els representants de PIME hi afegeixen la necessitat que l’arribada dels ajuts sigui àgil.

Els representants dels treballadors han posat l’accent en què, tal com sembla que passarà amb el ERTOS, també s’allarguin fins a finals de primavera els ajuts pels fixos discontinus.

L’objectiu conjunt dels representants d’empresaris i treballadors també passa agilitzar la vacunació. Els responsables de PIME Menorca també han aprofitat la reunió amb la presidenta del Consell per proposar que es facin plans de vacunació d’empreses (si cal mitjançant les mútues) un cop acabi l’administració del vaccí als col·lectius prioritaris i es disposi de més vacunes. Ho han fet amb un doble objectiu: d’una banda, per donar més seguretat a la ciutadania que allà on hi ha major presència de públic, i per donar una imatge positiva de Menorca de cara a la temporada turística.

]]>
https://ib3.org/el-consell-de-menorca-promet-a-patronals-i-sindicats-ajuts-per-als-afectats-per-les-noves-restriccions/feed 0
El Govern preveu iniciar la temporada turística el maig amb un 60% de la població vacunada https://ib3.org/el-govern-preveu-iniciar-la-temporada-turistica-el-maig-amb-un-60-de-la-poblacio-vacunada https://ib3.org/el-govern-preveu-iniciar-la-temporada-turistica-el-maig-amb-un-60-de-la-poblacio-vacunada#respond Thu, 14 Jan 2021 09:57:32 +0000 https://ib3.org/?p=372235 El calendari de vacunació elaborat pel Govern estableix que el primer de maig s’haurà vacunat contra la Covid 19 el 60% de la població. Entenen que aquesta xifra seria ‘òptima’ per poder iniciar la temporada turística.

Ho ha avançat aquest dimecres la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, en una compareixença conjunta amb la consellera de sanitat, Patrícia Gómez. Mora sosté que el ritme de vacunació a Menorca és bo, motiu pel qual confia poder complir el calendari establert. Aixó sí, tot dependrà de la disposició de vacunes. L’endarreriment en l’enviament de les dosis de la farmacèutica  Pfizer i la capacitat de produir les dosis fa que tota previsió estigui sotmesa aquests condicionants.

S’espera que aquest dijous arribi un nou enviament de vacunes, que inicialment havia d’arribar dimarts. Un endarreriment que ha generat malestar al Govern i que ha provocat que la titular de salut hagi traslladat el seu malestar al ministre, Salvador Illa, durant el consell interterritorial de Salut, celebrat ahir.

 

]]>
https://ib3.org/el-govern-preveu-iniciar-la-temporada-turistica-el-maig-amb-un-60-de-la-poblacio-vacunada/feed 0
Es constitueix la comissió política per investigar els abusos sexuals a menors tutelats https://ib3.org/es-constitueix-la-comissio-politica-per-investigar-els-abusos-sexuals-a-menors-tutelats https://ib3.org/es-constitueix-la-comissio-politica-per-investigar-els-abusos-sexuals-a-menors-tutelats#respond Wed, 13 Jan 2021 20:26:09 +0000 https://ib3.org/?p=372220 Avui dimecres ha tengut lloc la primera trobada de la comissió que ha de fiscalitzar els darrers 10 anys de gestió política al capdavant de l’IMAS i esclarir com s’ha abordat la crisi dels menors abusats tutelats per la institució. Del grup de feina, en formen part els partits del Pacte (per tant, el PSIB-PSOE, Més per Mallorca i Unides Podem). De la bancada de l’oposició, s’hi han adherit finalment El Pi i Ciutadans, però no s’hi sumen ni el PP ni tampoc VOX, que ho troben un intent d’evadir les possibles responsabilitats dels gestors de l’IMAS

El Pi i Ciutadans haurien preferit una comissió d’investigació, però troben que millor ser-hi en aquest format que no ser-hi de cap manera.

En aquesta primera reunió s’han proposat els compareixents, que seran tècnics i directors insulars de l’IMAS. No està previst, però, que testifiquin els que han estat presidents del Consell de Mallorca en aquests anys, com Maria Salom, Miquel Ensenyat o actualment Catalina Cladera. El dia 13 d’abril se’n podrien tenir les primeres conclusions

]]>
https://ib3.org/es-constitueix-la-comissio-politica-per-investigar-els-abusos-sexuals-a-menors-tutelats/feed 0
La Comissió Política de l’IMAS sobre l’explotació sexual a menors tutelats començarà la setmana vinent https://ib3.org/primera-reunio-de-la-comissio-politica-de-limas-per-investigar-lexplotacio-sexual-a-menors-tutelats https://ib3.org/primera-reunio-de-la-comissio-politica-de-limas-per-investigar-lexplotacio-sexual-a-menors-tutelats#respond Wed, 13 Jan 2021 15:23:04 +0000 https://ib3.org/?p=372182 Finalment aquest dimecres s’ha constituït la Comissió Política de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) per investigar el cas d’explotació sexuals a menors tutelats. En la constitució només hi eren presents els partits del Pacte (PSIB, Més i Unides Podem) i també El Pi i Ciutadans, que després de moltes negociacions han accedit participar-hi. Aquest dimecres també s’ha marcat el calendari de compareixences que començaran la setmana que ve.

El període a investigar serà de 10 anys, des del 2011 fins a l’actualitat i segons ha pogut saber IB3 Notícies, els partits del Pacte descarten, de moment, que compareguin en aquesta Comissió Política els presidents del Consell de Mallorca compresos en aquests 10 anys: Maria Salom, Miquel Ensenyat i l’actual presidenta, Catalina Cladera. Els partits d’esquerra asseguren que és suficient amb les compareixences dels tècnics, directors insulars, funcionaris o responsables de l’IMAS per conèixer què va fallar i què va passar amb la gestió política dels casos d’abusos sexuals a menors tutelats.

Això ha provocat les crítiques del Partit Popular i de Vox, que son els únics partits del Consell insular que han declinat participar en la Comissió Política. El portaveu del Grup Popular, Llorenç Galmés, ha qualificat d'”escàndol” que la presidenta de la institució insular, Catalina Cladera, “alliberi” la presidenta del Govern, Francina Armengol, de la Comissió Política, després de la decisió d’investigar “només” els últims deu anys. Galmés ha reiterat la negativa del PP a formar part de la comissió i ha demanat que Cs i El Pi es replantegin la participació en aquest “paperot”.

En la mateixa línia, el portaveu adjunt de Vox al Consell, Toni Gili, ha recriminat Cs i El Pi perquè “han decidit oblidar-se de la seva suposada indignació i han acudit a la cleda de l’esquerra mentidera”. Gili ha dit que la comissió política és “una cortina de fum que no servirà per a depurar responsabilitats”.

]]>
https://ib3.org/primera-reunio-de-la-comissio-politica-de-limas-per-investigar-lexplotacio-sexual-a-menors-tutelats/feed 0
Les sancions a la manifestació de restauració de Palma es coneixeran entre avui i demà https://ib3.org/les-sancions-a-la-manifestacio-de-restauracio-de-palma-es-coneixeran-entre-avui-i-dema https://ib3.org/les-sancions-a-la-manifestacio-de-restauracio-de-palma-es-coneixeran-entre-avui-i-dema#respond Wed, 13 Jan 2021 13:47:04 +0000 https://ib3.org/?p=372165 La Policia Nacional tendrà enllestit entre avui i demà l’informe sobre la manifestació de restauradors d’ahir dimarts a Palma, que no estava autoritzada, i es fixaran les sancions corresponents. L’organitzador s’enfronta a una multa mínima de 600 euros. Ho ha explicat la delegada del govern espanyol, Aina Calvo, al programa Al Dia d’IB3 Ràdio.

Els agents fan feina per identificar els assistents que no duien mascareta i la persona que va llençar una pedra que va rompre una finestra del Parlament. Segons Calvo, es va intentar arribar a un acord amb el promotor de la concentració per garantir les mesures de seguretat abans de la protesta, però no hi va haver èxit.

La delegada ha definit l’actuació policial de “prudent” i ha afegit que no hi va haver indicis que fessin pensar a la Policia Nacional que els assistents volien assaltar el Parlament. Aina Calvo demana que no es torni a produir una protesta com aquesta, on no es respectin les mesures sanitàries.

Calvo ha explicat que, des que es va decretar el primer estat d’alarma, s’han produït 450 sol·licituds de concentracions a les Illes i s’han prohibit 16, “totes per perill sanitari”. “La no autorització respon a un criteri tècnic de caràcter epidemiològic perquè tenim un virus que mata”, ha remarcat.

Com a exemple d’altres manifestacions aprovades, que “sí que van complir amb les garanties sanitàries”, la delegada del Govern ha recordat la de Vox o algunes contra la llei Celaà. “Es va acordar amb els convocants que no s’havien de concentrar en cap punt i no havien de sortir dels cotxes, i ho van complir”, ha indicat.

“No es qüestiona el dret a manifestar-se, sinó la forma en la qual es produeix en una situació de pandèmia”, ha comentat Calvo, qui ha afegit: “El dret a manifestar-se és un dret essencial però per sobre d’això està el perill sanitari. Les formes no van ser les apropiades”.

 {rela} El convocant de la concentració a Palma, Víctor Sánchez: “M’ompl d’orgull que l’acte s’hagi fet viral en 24 hores” {rela} Armengol: “Entenc la crítica, ho entenc tot; però hem de parlar clar a la gent: estem en moments d’extrema dificultat” {rela} La patronal CAEB Restauració critica que el tancament “ha estat la gota que ha fet vesar el tassó”

]]>
https://ib3.org/les-sancions-a-la-manifestacio-de-restauracio-de-palma-es-coneixeran-entre-avui-i-dema/feed 0
PP i Ciutadans reclamen ajudes per als emprenedors https://ib3.org/pp-i-ciutadans-reclamen-ajudes-per-als-emprenedors https://ib3.org/pp-i-ciutadans-reclamen-ajudes-per-als-emprenedors#respond Tue, 12 Jan 2021 20:06:08 +0000 https://ib3.org/?p=372121 El Partit Popular de les Illes ha donat suport a la manifestació davant el Consolat de Mar i ha reclamat a l’executiu un veritable pla d’ajudes per a autònoms i pimes, amb ajudes directes i crèdits avalats. Els populars han xifrat en uns 350 milions d’euros la quantitat necessària, “tal com li vaig reclamar a la presidenta en el debat de pressuposts”, ha dit Biel Company, president del PP de les Illes. Ciutadans, per la seva banda, ha demanat que l’executiu d’Armengol aprovi de manera urgent un pla de rescat per als sectors més damnificats per les restriccions. La coordinadora balear d’aquesta formació, Patricia Guasp, ha demanat que el Govern se segui amb els sectors afectats “per aconseguir trobar alternatives”, ha conclòs.

]]>
https://ib3.org/pp-i-ciutadans-reclamen-ajudes-per-als-emprenedors/feed 0
Més per Mallorca demana accelerar el procés de vaccinació https://ib3.org/mes-per-mallorca-demana-accelerar-el-proces-de-vaccinacio https://ib3.org/mes-per-mallorca-demana-accelerar-el-proces-de-vaccinacio#respond Tue, 12 Jan 2021 19:49:12 +0000 https://ib3.org/?p=372118 Més per Mallorca demana accelerar el procés de vaccinació per a poder arribar a l’estiu amb el màxim de població immunitzada i reactivar els sectors estratègics. Segons el coordinador ecosobiranista, Antoni Noguera, el ritme lent de vacunació no ajuda a aturar el deteriorament del teixit productiu. Per altra banda, la formació també ha reclamat al Govern central una distribució del vaccí més equitativa d’acord amb criteris poblacionals. Asseguren que, d’aquesta manera, arribarien a Balears un 30 per cent més de vacunes.

]]>
https://ib3.org/mes-per-mallorca-demana-accelerar-el-proces-de-vaccinacio/feed 0
Armengol: “Entenc la crítica, ho entenc tot; però hem de parlar clar a la gent: estem en moments d’extrema dificultat” https://ib3.org/armengol-entenc-la-critica-ho-entenc-tot-hem-de-parlar-clar-a-la-gent-estem-en-moments-dextrema-dificultat https://ib3.org/armengol-entenc-la-critica-ho-entenc-tot-hem-de-parlar-clar-a-la-gent-estem-en-moments-dextrema-dificultat#respond Tue, 12 Jan 2021 15:38:59 +0000 https://ib3.org/?p=372110 “Entenc la crítica, ho entenc tot, però la meva responsabilitat és protegir la salut. Són moments d’extrema dificultat”. La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha fet aquestes declaracions sobre la protesta contra les restriccions del Govern per frenar la covid i que s’ha celebrat a Palma, tot i estar prohibida per la Delegació del Govern espanyol, on han participat més d’un miler de persones principalment del sector de la restauració.

{rela} Els manifestants de la restauració tallen carrers de Palma i arriben al Parlament al crit d’“Armengol dimissió”

La cap de l’Executiu comprèn “perfectament” el sentiment de molts ciutadans de les Illes respecte a les mesures de restricció decretades: “És normal que hi hagi queixes i demandes, però dins d’un ordre. Complirem les normes de seguretat i complirem la legalitat vigent”, ha reclamat.

La presidenta, que aquest dimarts mati es trobava en un acte a Santanyí, ha destacat la seva “comprensió absoluta amb el sentiment de descoratjament i les dificultats de la ciutadania”, encara que ha advertit que “aquest virus continua matant a molta gent”. “Com a Govern tenim l’obligació de protegir la salut dels ciutadans i aquesta és la nostra primera obsessió, sabem que algunes d’aquestes mesures creen problemes econòmics a molts ciutadans i a petits empresaris”, ha indicat.

Armengol ha insistit que entén “la crítica i la sensació de molts ciutadans”, però ha recordat que “s’han d’assumir les normes que en aquest cas marca la Delegació del Govern per a protegir la seguretat”. “La meva responsabilitat com a presidenta del Govern és primer de tot protegir la salut”, ha explicat, alhora que ha afegit que la situació de contagis és “de risc extrem” i s’ha de mantenir el mínim contacte social i evitar les aglomeracions. “En aquest moment tinc l’obligació d’ajudar a la gent des de la meva responsabilitat que és el que continuaré fent”, ha conclòs.

Per la seva banda, la consellera de Salut, Patrícia Gómez, ha destacat que les mesures que s’han aprovat com el tancament de bars, restaurants i gimnasos han estat “consensuades amb les institucions, les patronals i els sindicats”. Són restriccions que van dirigides a “evitar aglomeracions, evitar la relaxació en les relacions socials i disminuir la mobilitat”

 

 

]]>
https://ib3.org/armengol-entenc-la-critica-ho-entenc-tot-hem-de-parlar-clar-a-la-gent-estem-en-moments-dextrema-dificultat/feed 0
Es Mercadal demana que es compri una zona verda a s’Arenal den Castell per evitar indemnitzacions https://ib3.org/es-mercadal-demana-que-es-compri-una-zona-verda-a-sarenal-den-castell-per-evitar-indemnitzacions https://ib3.org/es-mercadal-demana-que-es-compri-una-zona-verda-a-sarenal-den-castell-per-evitar-indemnitzacions#respond Tue, 12 Jan 2021 15:08:50 +0000 https://ib3.org/?p=372109 L’Ajuntament des Mercadal al·legarà contra el nou Pla Territorial de Menorca per evitar haver d’indemnitzar els propietaris d’una parcel·la de 60.000 metres quadrats a primera línia de costa, a s’Arenal d’en Castell. El PTI transforma aquests terrenys, qüalificats d’urbans, com a zona verda, que el Ministeri de Medi Ambient es va comprometre a comprar per 2 milions i mig d’euros fa 15 anys. Però l’incompliment de l’operació manté aturat des de llavors el desenvolupament urbanístic de la zona. L’Ajuntament ja va demanar per ple, el 2013, que es baratàs la qüalificació de la parcel·la, per no donar lloc a reclamacions, però el nou Pla Territorial en tramitació no l’ha alterada. Per això, el batle demana solucions al Consell.

]]>
https://ib3.org/es-mercadal-demana-que-es-compri-una-zona-verda-a-sarenal-den-castell-per-evitar-indemnitzacions/feed 0
El Pi i Ciutadans se sumen a la Comissió Política sobre els abusos a menors tutelats per l’IMAS https://ib3.org/el-pi-i-ciutadans-se-sumen-a-la-comissio-politica-sobre-els-abusos-a-menors-tutelats-per-limas https://ib3.org/el-pi-i-ciutadans-se-sumen-a-la-comissio-politica-sobre-els-abusos-a-menors-tutelats-per-limas#respond Tue, 12 Jan 2021 14:13:32 +0000 https://ib3.org/?p=372095 Amb dues setmanes de retard segons el calendari previst, aquest dimecres es constituirà, finalment, la comissió política que ha d’investigar la gestió feta en els casos d’abusos sexuals a menors tutelats per l’IMAS. Després de molt de debat intern, Ciutadans i El Pi han decidit sumar-se a la proposta del Govern insular. Ambdues formacions asseguren que han acceptat formar-hi part únicament per responsabilitat. Els regionalistes acusen la presidenta Cladera “d’inventar-se una comissió d’investigació encoberta” que era la figura que reclamava l’oposició. De fet, per aquest motiu, està previst que ni PP ni VOX hi participin.

]]>
https://ib3.org/el-pi-i-ciutadans-se-sumen-a-la-comissio-politica-sobre-els-abusos-a-menors-tutelats-per-limas/feed 0