societat – IB3 La Radiotelevisió de les Illes Balears https://ib3.org IB3 és el grup de mitjans de comunicació de titularitat pública de les Balears que impulsa la identitat pròpia de les Illes, la seva cultura i la seva llengua Thu, 09 Apr 2020 10:02:04 +0000 ca hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.2.2 Cap mort en les darreres 24 hores amb coronavirus a les Illes Balears https://ib3.org/cap-mort-en-les-darreres-24-hores-amb-coronavirus-a-les-illes-balears https://ib3.org/cap-mort-en-les-darreres-24-hores-amb-coronavirus-a-les-illes-balears#respond Thu, 09 Apr 2020 10:02:04 +0000 https://ib3.org/?p=349873 Cap mort en les darreres 24 hores amb coronavirus a les Illes. Segons les darreres dades publicades aquest dijous pel Ministeri, a les Balears hi ha 89 morts, els mateixos que ahir, i 1.448 positius per coronavirus, 36 més. D’aquests, 132 són a l’UCI, quatre ingressats més. En total, fins ara, 696 persones s’han curat.

]]>
https://ib3.org/cap-mort-en-les-darreres-24-hores-amb-coronavirus-a-les-illes-balears/feed 0
Els residus sanitaris s’han triplicat per mor del coronavirus https://ib3.org/els-residus-sanitaris-shan-triplicat-per-mor-del-coronavirus https://ib3.org/els-residus-sanitaris-shan-triplicat-per-mor-del-coronavirus#respond Thu, 09 Apr 2020 07:21:00 +0000 https://ib3.org/?p=349863 Tot el material que ha estat en contacte amb persones positives en COVID-19 necessita un tractament especial. Guants, mascaretes o bates s’introdueixen dins contenidors de 30 o 60 litres com aquests que són tractats a la planta que l’empresa Adalmo té al polígon de Ses Veles, Bunyola. Gestionen bona part dels hospitals públics de totes les Illes Balears, centres de salut i unitats bàsiques, la majoria dels hospitals privats de l’arxipèlag i també les residències. Si un mes normal tractaven 25 tones d’aquests residus infecciosos, el passat mes n’han tractat 75. La feina s’ha multiplicat per tres.

Els camions que recullen els contenidors diàriament dels hospitals de Mallorca i cada tres dies de Menorca i les Pitiüses els descarreguen a la planta i els emmagatzemen a 4 graus. A continuació, i, en tractar- se de residus infecciosos, s’han d’esterilitzar. Això ho fa aquesta màquina. Una autoclau de 5 metres que garanteix la desinfecció per pressió i temperatura.

Després de quaranta minuts, els contenidors es trituren i es transporten a cremar a la incineradora de Tirme. Els contenidors es compren a un proveïdor d’Alacant i si normalment arribava un carregament cada quinze dies amb 7.000 dipòsits, la passada setmana n’arribaren al port de Palma més de 21.000. Tot per poder garantir que aquests residus de tipus III es gestionen amb seguretat.

]]>
https://ib3.org/els-residus-sanitaris-shan-triplicat-per-mor-del-coronavirus/feed 0
Els odontòlegs reclamen material de protecció adequat per atendre els pacients https://ib3.org/els-odontolegs-reclamen-poder-disposar-de-material-de-proteccio-adequat-per-atendre-als-pacients https://ib3.org/els-odontolegs-reclamen-poder-disposar-de-material-de-proteccio-adequat-per-atendre-als-pacients#respond Wed, 08 Apr 2020 20:09:37 +0000 https://ib3.org/?p=349853 Les clíniques dentals de les Balears estan tancades des del passat 14 de març, quan es varen decretar les primeres mesures de confinament. Legalment, però, podrien haver obert, ja que no va ser fins a la setmana passada que el Govern central decretà que només podien atendre les urgències.

La setmana que ve es podrien decretar noves mesures per relaxar el confinament i el sector no sap si es mantindran les rectriccions actuals o si es trobaran en la situació inicial quan varen ser ells qui decidiren tancar per prudència. El Col·legi d’Odontòlegs està negociant amb la Conselleria de Salut la possibilitat d’aconseguir material de protecció per als dentistes perquè puguin fer la feina amb total seguretat i evitar el contagi tant dels professionals com dels seus pacients.

A part de les qüestions sanitàries, el fet de ser considerat un servei essencial fa que no es puguin acollir a cap mesura de caràcter laboral. Des del sector, s’assenyala que sense ingressos i havent de continuar pagant el personal moltes de les clíniques poden acabar sent inviables econòmicament.

Quan hagi passat l’actual alerta, els odontòlegs assenyalen que hauran de fer front a importants inversions econòmiques per adaptar les seves consultes a la nova realitat sanitària provocada pel coronavirus.

]]>
https://ib3.org/els-odontolegs-reclamen-poder-disposar-de-material-de-proteccio-adequat-per-atendre-als-pacients/feed 0
El Consell reacciona a les demandes dels productors de llet i farà una campanya de consum de productes fets a Menorca https://ib3.org/el-consell-reacciona-a-les-demandes-dels-productors-de-llet-i-fara-una-campanya-de-consum-de-productes-fets-a-menorca https://ib3.org/el-consell-reacciona-a-les-demandes-dels-productors-de-llet-i-fara-una-campanya-de-consum-de-productes-fets-a-menorca#respond Wed, 08 Apr 2020 20:02:00 +0000 https://ib3.org/?p=349856 El confinament, que canvia els hàbits de compra, el tancament de bars i restaurants i els aranzels nord-americans, han davallat la venda de formatge i augmentat l’estoc fins al punt que d’aquí a unes setmanes els pagesos no en produiran més, però les vaques continuaran fent llet. El posicionament a les prestatgeries dels grans supermercats, on són molts els consumidors que ara van a comprar, pot ser una sortida en la qual treballa el Consell. També s’estudia comprar aquests excedents perquè es consumeixin a centres públics o que es puguin recol·locar en indústries locals que tracten amb lactis i redirigir els 112MIL euros d’ajudes d’enguany al sector per donar-los liquiditat. Les compres del petit consumidor també són molt importants i, per això, el Consell començarà d’aquí a poc temps una campanya de promoció dels productes fets a Menorca. També dirigida al petit consumidor va la campanya que proposa el PP: regalar un formatge de Menorca a la gent que és fora de l’illa. Segons les darreres dades del sector, l’any passat a Menorca hi havia 137 llocs que es dedicaven a la producció de llet, 60 manco que l’any 2018.

]]>
https://ib3.org/el-consell-reacciona-a-les-demandes-dels-productors-de-llet-i-fara-una-campanya-de-consum-de-productes-fets-a-menorca/feed 0
Les organitzacions agràries veuen difícil que treballadors aturats d’altres sectors s’incorporin al camp https://ib3.org/les-organitzacions-agraries-veuen-dificil-que-treballadors-aturats-daltres-sectors-sincorporin-al-camp https://ib3.org/les-organitzacions-agraries-veuen-dificil-que-treballadors-aturats-daltres-sectors-sincorporin-al-camp#comments Wed, 08 Apr 2020 19:53:47 +0000 https://ib3.org/?p=349847 Asaja i Unió de Pagesos han acollit amb bons ulls l’anunci del Govern central de facilitar la contractació de treballadors aturats i de persones nouvingudes al camp. Pensen, però, que la incorporació real d’aquestes persones serà difícil. El principal impediment, segons Joan Simonet, gerent d’ASAJA, és que “és poc probable que una persona de l’hoteleria, per exemple, vulgui fer feina al sector primari per un curt període de temps, si al cap de dos mesos l’economia es reactiva”. A més, els responsables de les organitzacions agràries consideren que les explotacions hauran d’invertir un temps per formar uns treballadors sense experiència. Segons les previsions de la Conselleria d’Agricultura, farien falta unes 1.500 persones per fer feina al sector primari durant aquesta temporada. El secretari d’Unió de Pagesos, Sebastià Ordinas, ho matisa i diu que “tot dependrà del consum que es faci del producte local”.

]]>
https://ib3.org/les-organitzacions-agraries-veuen-dificil-que-treballadors-aturats-daltres-sectors-sincorporin-al-camp/feed 1
Menorca no posa obstacles a ser una de les primeres zones del país on comenci el desconfinament https://ib3.org/menorca-no-posa-obstacles-a-ser-una-de-les-primeres-zones-del-pais-on-comenci-el-desconfinament https://ib3.org/menorca-no-posa-obstacles-a-ser-una-de-les-primeres-zones-del-pais-on-comenci-el-desconfinament#respond Wed, 08 Apr 2020 19:46:55 +0000 https://ib3.org/?p=349852 Menorca és partidària, sempre que sigui possible, d’un desconfinament gradual que tingui en compte les especials condicions de cada territori. Un procés, apunta la presidenta insular, que s’haurà de fer, en qualsevol cas, seguint totes aquelles mesures sanitàries que protegeixin les persones. Si el Govern espanyol arriba a plantejar aquesta estratègia, ha dit, l’illa hi vol tenir veu pròpia. Pel que fa a les dades globals d’avui, hi ha 92 casos positius detectats a Menorca, tres més que ahir. A l’Hospital Mateu Orfila n’hi ha 21 d’ingressats: 11 a planta, 2 més que ahir, i 10 a l’UCI. Entre els nous positius, un correspon a una de les residents del Geriàtric de Ciutadella. Aquesta persona continua aïllada, sense gairebé cap símptoma. De les 35 proves que s’hi van fer, 26 han resultat negatives i en manquen vuit per conèixer-ne els resultats. Precisament, pel que fa a les persones ingressades a les residències de Menorca o al centres de persones amb discapacitat, des de dilluns està en vigor el protocol pel qual els seus familiars se’ls poden endur a casa, sense que això impliqui que en cap cas perdin la seva plaça. De moment, no s’hauria concretat cap trasllat. Durant aquestes festes de Setmana Santa, es reorganitza l’assistència als centres d’Atenció Primària. Només estaran oberts els serveis d’urgències i algunes de les consultes per a pacients amb símptomes respiratoris als centres de Dalt Sant Joan, Canal Salat i es Banyer. Així, a partir de demà, Dijous Sant, i fins al Dilluns de Pasqua inclòs, estaran tancats el centre de salut Verge del Toro de Maó i les unitats de Sant Lluís, es Castell, es Mercadal i es Migjorn.

]]>
https://ib3.org/menorca-no-posa-obstacles-a-ser-una-de-les-primeres-zones-del-pais-on-comenci-el-desconfinament/feed 0
La Fundació Rubió dóna un carregament de material de protecció a l’Hospital Mateu Orfila https://ib3.org/la-fundacio-rubio-dona-un-carregament-de-material-de-proteccio-a-lhospital-mateu-orfila https://ib3.org/la-fundacio-rubio-dona-un-carregament-de-material-de-proteccio-a-lhospital-mateu-orfila#respond Wed, 08 Apr 2020 19:43:13 +0000 https://ib3.org/?p=349849 Aquest dimecres ha arribat a Menorca un nou carregament de material de protecció dirigit a l’Hospital Mateu Orfila. És una donació feta per la Fundació Rubió amb 8.200 bates, 4.500 mascaretes, 10.000 guants i 4.000 gorres de protecció. En una donació anterior, la Fundació els va fer arribar una altra remesa molt similar, en la qual també hi havia 2.000 davantals mèdics.

]]>
https://ib3.org/la-fundacio-rubio-dona-un-carregament-de-material-de-proteccio-a-lhospital-mateu-orfila/feed 0
Els productors d’agricultura ecològica demanen que es permetin els desplaçaments als horts d’autoconsum https://ib3.org/els-productors-dagricultura-ecologica-demanen-que-es-permetin-els-desplacaments-als-horts-dautoconsum https://ib3.org/els-productors-dagricultura-ecologica-demanen-que-es-permetin-els-desplacaments-als-horts-dautoconsum#respond Wed, 08 Apr 2020 19:41:23 +0000 https://ib3.org/?p=349846 Les diferents associacions de productors d’agricultura ecològica que hi ha a les Balears ja han recollit més de 1.700 signatures que faran arribar a la Delegació del Govern. Demanen que es permetin els desplaçaments de persones per cuidar-se de les finques i els horts d’autoconsum. Segons aquestes entitats, aquests petits horts, dels quals moltes de vegades s’ocupen persones jubilades, són una part important de la producció d’autoconsum i de quilòmetre zero de les Illes. Un altre argument que fan valer és que són una font assegurada d’aliment fresc i saludable. A més, aquests horts permeten l’abstracció i l’esbarjo, cosa molt necessària en temps de confinament.

]]>
https://ib3.org/els-productors-dagricultura-ecologica-demanen-que-es-permetin-els-desplacaments-als-horts-dautoconsum/feed 0
La Covid-19 deixa desprotegits els missers de les Illes https://ib3.org/la-covid-19-deixa-desprotegits-els-missers-de-les-illes https://ib3.org/la-covid-19-deixa-desprotegits-els-missers-de-les-illes#respond Wed, 08 Apr 2020 19:16:34 +0000 https://ib3.org/?p=349841 La Covid-19 ha deixat desprotegits els missers de les Illes. Uns 250 advocats col·legiats han firmat un manifest per reivindicar les mateixes ajudes de les Administracions que poden rebre els companys que són autònoms. Una qüestió que, segons aquests professionals, serà tractada a la reunió que la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha de mantenir dijous telemàticament amb els consells insulars.

]]>
https://ib3.org/la-covid-19-deixa-desprotegits-els-missers-de-les-illes/feed 0
Nou detinguts en les darreres 24 hores https://ib3.org/nou-detinguts-en-les-darreres-24-hores https://ib3.org/nou-detinguts-en-les-darreres-24-hores#respond Wed, 08 Apr 2020 19:13:24 +0000 https://ib3.org/?p=349839 Les forces i cossos de seguretat de l’Estat no aturen els controls i tampoc les detencions. Un home de 37 anys  ha estat detingut al carrer de Manacor de Palma. Parlava i consumia alcohol a la via pública amb una altra persona a qui també s’ha sancionat per desobediència. La Policia Local de Palma també va detenir 3 persones, una d’elles un home 59 anys que prenia un cafè al carrer. En total, en les darreres hores han estat 9 les detencions, només a Mallorca, per incomplir les restriccions de l’estat d’alarma i desobeir les autoritats. Entre els arrestats predominen els reincidents.

A més, tots els controls policials es reforcen aquests dies per evitar desplaçaments a les segones residències durant la Setmana Santa. Només dimarts la Guàrdia Civil va identificar més de 8.600 persones i 8.000 vehicles a tot l’arxipèlag i van aixecar més de 600 actes per desobediència. De fet, el cap superior de la Policia Nacional a Balears, Gonzalo Espino, també ha format part dels equips de control per garantir-ne el bon funcionament.

]]>
https://ib3.org/nou-detinguts-en-les-darreres-24-hores/feed 0
Arriba més material sanitari a les Illes https://ib3.org/arriba-mes-material-sanitari-a-les-illes https://ib3.org/arriba-mes-material-sanitari-a-les-illes#respond Wed, 08 Apr 2020 18:54:04 +0000 https://ib3.org/?p=349832 Continua arribant més material sanitari a les Illes. En aquest cas un carregament, comprat pel Govern balear, que ha aterrat procedent de Xangai. A bord, 20 tones d’estris, entre els quals per exemple, un milió de guants i 30.000 granotes per protegir el professionals d’hospitals i residències de les Balears. En les darreres setmanes també s’ha rebut material adquirit pel Govern central, com mig milió de mascaretes, prop de 400.000 guants i 18.000 unitats de tests ràpids. Segons explica la Conselleria de Salut, cada setmana es fan diferents comandes per cobrir totes les necessitats dels hospitals i residències de les Illes. Només de mascaretes, diuen, en fan falta més de 150.000 per setmana.

]]>
https://ib3.org/arriba-mes-material-sanitari-a-les-illes/feed 0
Diari de l’Estat d’alarma. Jornada 25: Balears registra 89 morts per Covid-19 https://ib3.org/diari-de-lestat-dalarma-jornada-25-balears-registra-89-morts-per-covid-19 https://ib3.org/diari-de-lestat-dalarma-jornada-25-balears-registra-89-morts-per-covid-19#respond Wed, 08 Apr 2020 17:38:28 +0000 https://ib3.org/?p=349831  + Tota la informació sobre el coronavirus

DARRER BALANÇ. Segons les darreres dades, a les Balears hi ha 89 morts i 1.412 positius per coronavirus. D’aquests, 129 són a l’UCI. En 24 hores, 79 persones han rebut l’alta hospitalària a les Illes després de donar positiu en Covid-19. Els curats suposen el 87% del total de casos actius, que avui tornen a baixar. Ara mateix n’hi ha 707 a tots l’arxipèlag.

-ESPANYA. Torna a créixer el nombre de morts i de contagiats per Covid-19 a Espanya. Després de quatre dies de baixades, les dades oferides pel Ministeri de Sanitat ahir i avui han experimentat un lleuger repunt en el nombre de casos. Quasi 6.200 persones han donat positiu en les darreres 24 hores, fent un total de 146.690 contagiats. Les darreres defuncions notificades han estat 757 més que ahir. El nombre total de decessos és de 14.555.

-MÓN. Els casos confirmats de Covid-19, a nivell mundial, ja freguen el milió i mig. S’han registrat 83.000 víctimes mortals i les persones curades ja superen les 308.000. Els Estats Units, amb 400.000 casos, continuen sent el principal focus de la malaltia i, amb 17.100, Itàlia es manté com el país amb més víctimes mortals per coronavirus. L’altra cara de la moneda és a la Xina. A Wuhan, ciutat on es va originar la pandèmia, avui han aixecat el confinament després d’haver estat 11 setmanes literalment segellada.

-L’ALENTIMENT DEL VIRUS. Tot i l’increment del nombre de morts i contagis, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha assegurat que s’ha consolidat l’alentiment del virus, en la seva compareixença davant la comissió de Sanitat del Congrés dels Diputats. Illa ha fixat com a següent objectiu reduir encara més la propagació i reduir els contagis perquè el nombre d’altes superi al de nous malalts.

-AEROPORTS. L’estat d’alarma establert pel coronavirus ha provocat una reducció dràstica del trànsit aeri a les Illes. Aeroports que estaven plens a vessar ara fa un any, a punt de començar les vacances de Setmana Santa, avui presenten un aspecte ben diferent. L’aeroport de Palma opera avui, Dimecres Sant, 10 vols amb capacitat per a uns 1.500 passatgers. La reducció respecte a Dimecres Sant de 2019 (17 d’abril) és del 98,3%. A més, cap dels 10 vols comercials que aterraran o s’enlairaran avui és internacional. De fet, des de dilluns dia 6, tots els vols comercials de Son Sant Joan són nacionals, un fet inèdit a l’aeroport palmesà.

-CONTROLS. Fins a nou persones han estat detingudes en les darreres 24 hores per no respectar les restriccions imposades per l’estat d’alarma, totes elles a Mallorca. Les detencions han estat realitzades per agents de la policia nacional i local. En concret, vuit a Palma i una altra a Alcúdia. Entre els arrestats, predominen els reincidents. Un d’ells és un home de 37 anys que ha estat detingut al carrer de Manacor de Palma després d’haver estat proposat per sanció en nou ocasions, per ser al carrer consumint alcohol en companyia d’altres persones.

-EDUCACIÓ. El Govern de les Illes no es planteja aplicar un aprovat general en aquest curs escolar, com s’ha fet al sistema educatiu italià. Ho ha explicat la portaveu de l’executiu, Pilar Costa, després de la reunió del Consell de Govern. Allò que sí que s’ha decidit és posposar les oposicions docents per a l’any 2021. En matèria educativa, també s’ha decidit recarregar les targetes per als infants amb beques menjador amb 70 euros més, que inclouen els dies no lectius de Setmana Santa.

-INVERSIONS. L’Ajuntament de Palma ha enllestit un segon paquet de mesures per fer front a la crisi sanitària i econòmica provocada pel Covid-19. El seu objectiu és, d’una banda, seguir destinant recursos a les famílies vulnerables que atén Benestar i el suport a les dones víctimes de violència de gènere i, d’altra, la reactivació del teixit econòmic i productiu de Palma. En total, suposa destinar-hi 5,7 milions d’euros que, sumats als 5 milions del primer paquet de mesures, fan una inversió d’10,7 milions d’euros per ajudar a pal·liar l’actual crisi.

-TEMPORERS. Les Illes necessiten 1.500 temporers per collir la fruita i l’hortalissa d’estiu. Així li ho ha manifestat la Consellera d’Agricultura, Mae de la Concha, al Ministre del ram, Luís Planas, en la reunió telemàtica que han mantingut avui. De la Concha veu amb bons ulls la proposta del Govern central de contractar treballadors en situació d’atur per dur a terme les collites. Aquests treballadors seguirien cobrant la prestació. També podrien acollir-se a la norma els immigrants que tenguin un permís de feina que venci el 30 de juny com a tard.

]]>
https://ib3.org/diari-de-lestat-dalarma-jornada-25-balears-registra-89-morts-per-covid-19/feed 0
Una empresa formada per persones amb discapacitat ofereix desinfeccions amb ozó https://ib3.org/una-empresa-formada-per-persones-amb-discapacitat-ofereix-desinfeccions-amb-ozo https://ib3.org/una-empresa-formada-per-persones-amb-discapacitat-ofereix-desinfeccions-amb-ozo#respond Wed, 08 Apr 2020 16:50:36 +0000 https://ib3.org/?p=349793 Una empresa de Palma ofereix serveis de desinfecció d’espais amb ozó, un gas que elimina els agents contaminants de bacteris, virus o fongs. Es pot desinfectar des d’un local fins a un vehicle i, després del tractament, els virus o bacteris queden totalment eliminats. És, per tant, una solució ràpida i eficaç per evitar el contagi del Covid-19.

El 96% dels treballadors d’aquesta empresa són persones amb alguna discapacitat. Aquest dimarts han llançat una campanya a través de les xarxes socials per oferir al personal sanitari la desinfecció del seu vehicle de forma gratuïta.

]]>
https://ib3.org/una-empresa-formada-per-persones-amb-discapacitat-ofereix-desinfeccions-amb-ozo/feed 0
Vila inverteix 2,5 milions del remanent per combatre el Covid-19 https://ib3.org/vila-inverteix-25-milions-del-remanent-per-combatre-el-covid-19 https://ib3.org/vila-inverteix-25-milions-del-remanent-per-combatre-el-covid-19#respond Wed, 08 Apr 2020 14:02:08 +0000 https://ib3.org/?p=349790 L’Ajuntament d’Eivissa destinarà dos milions i mig d’euros del seu superàvit a despesa social relacionada amb la crisi del COVID-19. Contractaran sis persones més per millorar l’atenció a la ciutadania. A més, doblarà la partida d’ajudes d’urgent necessitat fins arribar als 200.000 euros.

Per iniciar d’immediat les actuacions, i mentre es realitza tota la tramitació per fer ús del superàvit, la institució ha posat en marxa una modificació de crèdit. Això els permetrà alliberar una part del Fons de Contingència d’enguany, un total 400.000 euros, per disposar de forma urgent d’aquesta quantitat.

]]>
https://ib3.org/vila-inverteix-25-milions-del-remanent-per-combatre-el-covid-19/feed 0
Arriben manco temporers per fer feina al camp de Mallorca https://ib3.org/arriben-manco-temporers-per-fer-feina-al-camp-de-mallorca https://ib3.org/arriben-manco-temporers-per-fer-feina-al-camp-de-mallorca#respond Wed, 08 Apr 2020 14:00:54 +0000 https://ib3.org/?p=349822 Les organitzacions agràries alerten que part de les collites de fruita i hortalissa d’enguany es podrien quedar sense recollir. Això, per una caiguda en la demanda d’aquests productes i també perquè falten treballadors. Enguany només han arribat a Mallorca 100 temporers, enfront dels 450 que venen habitualment.
En concret, el camp mallorquí ha deixat de rebre enguany 350 treballadors, la majoria provinents de Colòmbia. Per pal·liar la manca de mà d’obra, Unió de Pagesos obri avui una borsa de feina per a la pròxima campanya agrícola. Contractes que ara, i segons ha anunciat el govern central, es podran compaginar amb les prestacions d’atur.
Els agricultors insisteixen que els consumidors comprin producte local.

]]>
https://ib3.org/arriben-manco-temporers-per-fer-feina-al-camp-de-mallorca/feed 0
Les excursions nàutiques són inviables si han de reduir aforament https://ib3.org/les-excursions-nautiques-son-inviables-si-han-de-reduir-aformament https://ib3.org/les-excursions-nautiques-son-inviables-si-han-de-reduir-aformament#respond Wed, 08 Apr 2020 13:54:30 +0000 https://ib3.org/?p=349815 La incertesa sobre la temporada d’estiu a Menorca amenaça les embarcacions turístiques. El sector, que aglutina una flota de 15 vaixells llestos per iniciar les excursions diàries, assegura que és inviable reduir plantilla o limitar l’aforament. A més, demanen que se’ls rebaixin les quotes i impostos per poder fer front a la crisi econòmica.

]]>
https://ib3.org/les-excursions-nautiques-son-inviables-si-han-de-reduir-aformament/feed 0
L’anunci de Jet2com d’iniciar la temporada a Menorca el 17 de juny suposa un raig d’esperança https://ib3.org/lanunci-de-jet2com-diniciar-la-temporada-a-menorca-el-17-de-juny-suposa-un-raig-desperanca https://ib3.org/lanunci-de-jet2com-diniciar-la-temporada-a-menorca-el-17-de-juny-suposa-un-raig-desperanca#respond Wed, 08 Apr 2020 13:50:33 +0000 https://ib3.org/?p=349814 A Menorca la patronal Hotelera valora com un raig d’esperança la intenció de Jet2.com de reprendre els vols i els seus paquets de vacances a partir de dia 17 de juny. Aquest anunci, però, l’agafen amb màxima prudència, en espera de l’evolució de la pandèmia no només a les Balears, sinó també als països emissors. L’inici de les operacions d’aquest majorista és especialment important, ja que ha estat el que ha assumit bona part de les places perdudes amb la fallida de Thomas Cook. A Menorca havien previst, per aquesta temporada, un increment que podria arribar fins a les 40.000 places.

]]>
https://ib3.org/lanunci-de-jet2com-diniciar-la-temporada-a-menorca-el-17-de-juny-suposa-un-raig-desperanca/feed 0
Els interns podran abandonar els geriàtrics sempre que donin negatiu en coronavirus https://ib3.org/els-interns-podran-abandonar-els-geriatrics-sempre-que-donin-negatiu-en-coronavirus https://ib3.org/els-interns-podran-abandonar-els-geriatrics-sempre-que-donin-negatiu-en-coronavirus#respond Wed, 08 Apr 2020 13:46:22 +0000 https://ib3.org/?p=349813 Des de dilluns està en vigor el protocol, pactat entre tots les illes, pel qual els familiars dels residents en els geriàtrics de Menorca se’ls poden endur a casa. Ho poden fer si es compleixin certs requisits i tenint en compte que no hi podrien tornar fins que no s’aixequés l’estat d’alarma, tot i que en cap cas perdrien la seva plaça.

IB3 ha contactat amb responsables polítics d’aquests centres i ens han explicat que algunes persones s’han interessat sobre què haurien de fer per emportar-se els seus familiars a casa. De moment, però, no s’ha concretat cap trasllat.

D’altra banda, aquest dimecres s’ha confirmat el positiu d’una resident al geriàtric municipal de Ciutadella. Es tracta del segon cas, ja que des de fa una setmana també hi ha una treballadora infectada. Dijous es coneixerà el resultat de les darreres 8 proves diagnòstiques, després que els altres 26 test practicats a personal i interns hagin donat negatiu.

]]>
https://ib3.org/els-interns-podran-abandonar-els-geriatrics-sempre-que-donin-negatiu-en-coronavirus/feed 0
L’hotel Carlos III des Castell s’ha preparat per allotjar fins a 44 pacients de Covid-19 https://ib3.org/lhotel-carlos-iii-des-castell-sha-preparat-per-allotjar-fins-a-44-pacients-de-covid-19 https://ib3.org/lhotel-carlos-iii-des-castell-sha-preparat-per-allotjar-fins-a-44-pacients-de-covid-19#respond Wed, 08 Apr 2020 13:41:11 +0000 https://ib3.org/?p=349811 Menorca disposa des daquest dimeces del seu primer hotel medicalitzat, el Carlos III des Castell. Ara pot acollir 44 pacients, però si fos necessari en podrien ser més. Tot i així, ara mateix s’està lluny d’haver d’emprar-lo. Pel que fa al tipus de pacients no només serien els més lleus, o els asimptomàtics els que s’hi podrien traslladar.

Un servei que s’adreçaria a residents, a geriàtrics (que podria ser el grup majoritari), als positius lleus que s’estan a casa, però que conviuen amb persones de risc o que no disposen d’un domicili en condicions per l’aïllament, pacients del Mateu Orfila que faci uns dies que estan ingressats i s’estiguin recuperant en cas que hi hagi un gran augment de casos a l’Hospital o, en darrer cas, es podrien derivar pacients d’urgències que no poden fer confinament a casa. Però els qui plantejaran aquests trasllats seran metges, de Primària (de la UVAC) o de l’Hospital, no els pacients.

]]>
https://ib3.org/lhotel-carlos-iii-des-castell-sha-preparat-per-allotjar-fins-a-44-pacients-de-covid-19/feed 0
Nou detinguts en un dia, tots a Mallorca, per incomplir el confinament https://ib3.org/nou-detinguts-en-un-dia-tots-a-mallorca-per-incomplir-el-confinament https://ib3.org/nou-detinguts-en-un-dia-tots-a-mallorca-per-incomplir-el-confinament#respond Wed, 08 Apr 2020 13:33:12 +0000 https://ib3.org/?p=349777 Fins a nou persones han estat detingudes en les darreres 24 hores per no respectar les restriccions imposades per l’estat d’alarma, totes elles a Mallorca. Les detencions han estat realitzades per agents de la policia nacional i local. En concret, vuit a Palma i una altra a Alcúdia. Entre els arrestats predominen els reincidents. Un d’ells és un home de 37 anys que ha estat detingut al carrer de Manacor de Palma després d’haver estat propostat per sanció en nou ocasions, per ser al carrer consumint alcohol en companyia d’altres persones. L’altre un altre és un home de 38 anys detingut en tres ocasions més i amb 12 expedients oberts per ser a la via pública prenent el sol.

]]>
https://ib3.org/nou-detinguts-en-un-dia-tots-a-mallorca-per-incomplir-el-confinament/feed 0