Dimarts 21 a les 21.30


ZOOM
Aquest dimarts, ‘Little Europa’
El barri palmesà de Santa Catalina ja es coneix com a “Little Suècia”. Està perdent la seva idiosincràsia a un ritme vertiginós i s’està convertint en una zona exclusiva per a escandinaus amb poder adquisitiu.

I és que les Illes Balears són un paradís on molts d’estrangers troben el seu lloc per viure-hi. De fet, és la comunitat amb més densitat de població resident estrangera de tot Espanya. En total, 1 de cada 6 residents són nascuts a altres països. En alguns casos com Deià, Sant Joan de Labritja o Formentera suposen prop d’un 35% de la població.

Al programa Zoomn’analitzam diversos casos. Uns, com Roger Andrew, estan totalment integrats i, fins i tot, participen en la vida pública. Ell, anglès, va arribar a Mallorca fa 35 anys i després de complir el seu somni de muntar una escola de surf a Alcúdia i enamorar-se del poble d’Alaró, va ser professor de l’Escola de Turisme i Hostaleria de la UIB fins que es va jubilar l’any passat. Ara, és el regidor d’Esports i Participació d’aquest poble del Raiguer.

Altres coneguts com el bateria de The Zombies, Hugh Grundy, no necessiten ni conèixer l’idioma per viure entre es Mercadal i Macaret, on resideix fa més de 5 anys i mig.

Conviure i fer que els que arriben per quedar-hi participin del nostre estil de vida i els nostres costums ha de ser el gran repte per no convertir les Illes en un gran parc temàtic.

Zoom s’emet cada dimarts a les 21.30 h a IB3 Televisió. En trobareu més informació al compte de Twitter @IB3 amb l’etiqueta #ZoomIB3 i al Facebook IB3org.

A la web IB3.org podeu seguir aquest espai en directe i també el podreu veure al servei “A la carta”.
ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL