Dimarts 14 a les 21.30


ZOOM
‘Balears, port de pasteres’
Més de 270 persones immigrants han arribat a Balears a bord de 24 pasteres, una xifra elevada respecte a les tres embarcacions que arribaren durant tot el 2016. La Guàrdia Civil sospita que l’organització entre particulars ha donat pas a un sistema més organitzat que ha convertit les Balears en un port d’entrada per als qui es juguen la vida a la mediterrània.

Una vegada arriben a terra, se’ls obre un futur incert on, només si aconsegueixen amagar-se de les autoritats durant tres anys i al·legar raons d’arrelament, tindran una oportunitat.

La majoria són interceptats o denunciats pels ciutadans, passen a disposició judicial i, en un termini màxim de 72 hores, són traslladats al Centre d’Internament per a estrangers de Barcelona, un centre en el punt de mira d’un moviment ciutadà que en demana el tancament.

Unes entrades i sortides de Balears que sovint esdevenen a esquena de la ciutadania de Balears.

Aquesta setmana a Zoom relatarem la història de Fai, qui amb 17 anys va decidir partir de ca seva a la recerca d’una nova oportunitat, i la lluita de Karim, que l’ha dut a tenir el seu negoci i aconseguir, no sense esforç, el seu somni europeu.

Zoom s’emet cada dimarts a les 21.30 h a IB3 Televisió. En trobareu més informació al compte de Twitter @IB3 amb l’etiqueta #ZoomIB3 i al Facebook IB3org.

 A la web IB3.org podeu seguir aquest espai en directe i també el podreu veure al servei “A la carta”.
ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL