Dissabte 19 a les 19.55


ZOOM
Militars demòcrates en temps de Franco
A l’Espanya franquista de principis dels anys 70, un grup de militars mallorquins, joves i universitaris, es jugaren la vida per defensar la regeneració democràtica d’un exèrcit encara al servei de la dictadura. Formaven part de la Unió Militar Democràtica, un moviment clandestí que va néixer a Barcelona i que ràpidament es va estendre per tot Espanya.

Tòfol Fuster, Martí Rotger i Joan Feliu conten, per primera vegada, què els va impulsar a posar en risc la seva carrera per introduir canvis en un exèrcit en el qual no se sentien representats. També coneixerem la història de Bernat Vidal a través d’Àngela, la seva vídua. Aquest llucmajorer va tenir un paper destacat en la fundació de la UMD, com a ideòleg, i va impulsar el moviment a Mallorca.

Aporten testimonis de primera mà de la por, la clandestinitat i la incomprensió d’aquest grup de militars illencs que lluitaren contra corrent en defensa dels ideals democràtics. Un paper que mai no ha estat suficientment reconegut ni per l’exèrcit ni per la història.

Zoom s’emet dissabte a les 19.55 h a IB3 Televisió. En trobareu més informació al compte de Twitter @IB3 amb l’etiqueta #ZoomIB3, i al Facebook IB3org.

A la web IB3.org podeu seguir aquest espai en directe i també el podreu veure al servei “A la carta”.
ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL