Més programes a la carta

 calendari
 calendari

T 1 - cap: 02

30 11 2021

Carrer Sa Lluna - Sóller

La Serra de Tramuntana de Mallorca està esquitxada de pobles d'un encant inalterable. Just enmig de la imponent serralada està Sóller, una localitat amb moltes històries i valentes dones. Un dels seus...

T 1 - cap: 01

23 11 2021

Carrer Unió i Plaça des Mercat

La plaça del Mercat ha dut el compàs del ritme de Palma durant segles. I és que poques coses eren més importants per l’economia d’una vila que el seu mercat. Ja en època musulmana hi havia aquí...

Informació general

Descobrim els carrers més emblemàtics de les Illes, contats pels seus veïnats

Al web des de

2021

Estat

En emissió

Horari

Estrena dimarts 23 de novembre a les 21.15 h

Telèfon

971139333

Contacte

Producció

Divulgació

Temporades

1

Edat

TP

Pròximes emissions per televisió

Dimarts
07

22:20

EL BORN PASSEIG DES BORN PALMA El Born és, sense dubtes, uns del passeigs més famosos i monumentals de Palma. Durant segles ha estar punt de trobada, de lleure i de mirar la gent com passa amunt i avall. Ja des de temps de la Conquesta, els cavallers de Ciutat es trobaven aquí per ‘bornar’ o justar, és a dir, celebrar tornejos a cavall. I d’aquí li ha quedat el nom de passeig del Born. La Riera de Palma baixava per aquí fins desembocar a la mar. La zona va patir inundacions molt greus fins que es va desviar el transcurs de l’aigua l’any 1613. La gran esplanada que va quedar per celebrar els tornejos, festes alegres i fets sinistres, com les execucions de la Inquisició, es va convertir durant el segle XIX en el passeig modern que coneixem. Coneixerem la seva història de la ma de autèntics experts, però també la seva vida avui dia, gràcies al seus protagonistes. Indispensables llocs de trobada como el Bar Bosch, un establiment carregat d’anècdotes que ens explicarà en Gustavo, que fa 20 anys que fa feina allà. A una de les seves taules parlarem amb un dels grans actors que ha donat Balears, en Joan Bibiloni, que recorda como era El Born a la seva joventut. Entrarem a un del edificis més significatius del passeig, Cas Solleric de la mà d’un historiador i la seva mare, n’Amparo, que va viure allà a la seva infantessa. Però el Passeig del Born es més que monumentals edificis, també son negocis entranyables como l’estanc de puros, l’antiga agència de viatges Wagonlits o el kiosc d’en Walter... i sobretot, un lloc per enamorar-se, com van fer en Jaume y n’Antònia, un amor per tota la vida.

Sinopsis

Carrers és un nou programa que mostra la realitat d’un carrer des de diverses perspectives, per mostrar com és la vida en aquell indret, com són els veïnats, els negocis, els comerços, com és la gent que hi passa cada dia… El dia a dia, contat per la gent que viu el carrer.

La veu en off del programa (de Pep Suasi) ens guia de forma divertida a través de les històries no contades, dels carrers més coneguts de les Illes.

El carrer és l’autèntic protagonista d’aquest programa, i el coneixem a través de les diferents mirades de la gent que hi viu, hi treballa, perquè hi ha tants carrers com mirades diferents. El que sí que tenen aquestes vies és que actuen com forces atractives damunt dels habitants de cada poble, com autèntics imants.

Carrers ens mostra també imatges antigues, fotografies d’aquest protagonista, la història més remota d’aquestes vies i places, i ens revela alguna curiositat pràcticament desconeguda. En definitiva, ens atracarem a la nostra història i a les nostres arrels des d’una mirada actual i plena de curiositat.

Making of i altres continguts

Sèries i minisèries a IB3