15 d’agost: els hotels de Mallorca, al 90%

La Federació Hotelera preveu tancar el mes amb un descens aproximat del 5%

Imatge d'arxiu. /EFE


Els hotelers de Mallorca mantenen les previsions a la baixa en ocupació i rendibilitat. Els competidors de la Mediterrània han agafat força, però els empresaris de les Illes no parlen de pèrdues, sinó d’una reducció de la rendibilitat després de dues temporades de rècord.

En una entrevista a IB3 Ràdio la presidenta de la Federació Hotelera de Mallorca, Maria Frontera, ha assegurat que el doblament de l’ecotaxa ha perjudicat el turisme familiar, més comú el mes d’agost. També reconeixen que els ha perjudicat el bon temps que ha fet al nord d’Europa i la competència del lloguer vacacional. Frontera descarta, això sí, que la reducció de l’ocupació estigui motivada per l’encariment de l’oferta hotelera.

De moment, les previsions en vista al final de temporada són similars a les de l’agost, amb reduccions d’ocupació en comparació a l’any passat. En qualsevol cas, hi ha hotels que enguany tenen la intenció de mantenir-se oberts el mes de novembre. La patronal no descarta que s’hagi de recórrer a les ofertes de darrera hora perquè a final de temporada quadrin els comptes dels hotelers.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Decomissen al port d’Eivissa 59 meros de mida inferior a la reglamentària

El pes total ascendeix a 100kg i es tracta del decomís “més important” d'aquest peix en els darrers 25 anys

La discoteca Privilege no podrà obrir portes

L'Ajuntament de Sant Antoni li va imposar-ne la suspensió després de detectar modificacions a la sala per ampliar l'aforament