07:00

EL FARO. CREUER DE CAMINS

EL FARO, EPISODI 107 La reacció de Rosa davant l'arribada del nadó a casa serà sorprenent; mentre que Lidia creu que ha arribat el moment de fer tornar la memòria a Santiago, i veure quina serà la seva reacció. Acudirà a la comissaria a declarar? Gosarà veure Llúcia? I Carmen vol sortir ja de la residència.

07:40

EN VIT MALLORCA
EL GEPERUT I LES FADES EIVISSA

07:50

RUPERT&SAM

L'ESTRELLA
EL FANTASMA
EL SUBMARÍ

08:00

EN PERE DE LA FAVERA MENORCA

08:10
09:05
10:00

Dimarts s’asseuen a la taula de debat el periodista Matías Vallés i l’advocat i analista polític Joan Huguet, per analitzar l’actualitat. La periodista especialista en llenguatge no verbal Xisca Vidal serà al programa per comentar els moments més destacats de l’actualitat els darrers dies. Entrevistarem Iván Sevillano, conseller de Mobilitat i Infraestructures, pel que fa a la intenció anunciada pel Consell de Mallorca de reduir el nombre de cotxes que entren a Palma. Amb la metgessa de família Elena Muñoz parlarem dels problemes d’esquena. Quins mites i falses creences hi ha sobre aquest mal tan comú entre la gent gran... i no tan gran? El viròleg Jordi Reina afirma que la vacuna de la grip protegeix contra els infarts. Li demanarem tots els detalls de la seva afirmació.

12:05

LA FEINA D’UNA SOBRECÀRREC AL TRAJECTE PALMA-MADRID T2 - 10 Aquesta setmana a “Enfeinats” farem el trajecte en avió Palma-Madrid de la mà de na Sònia, una sobrecàrrec que duu mitja vida viatjant per tot el món i que coneix tots els secrets del seu ofici. També coneixerem a na Rosa, una de les poques dones comandants d’avió que ens mostrarà els comandaments de la nau i com es viu la feina a 10.000 metres d’altitud. Coneixerem a en Pedro, operari de l’oficina central de Correos, que rep al dia milers de paquets i cartes que s’han de repartir per tota la geografia balear. Des de ben de matí comencen a arribar camions que s’han de descarregar i emmagatzemar per després organitzar el correu i portar-ho al seu destí. Cuinarem la millor paella amb en Miquel i en Biel, dos cuiners que des del seu restaurant a Manacor volen oferir el millor servei a l’hora de dinar i de sopar, per aquest motiu no hi ha un segon de respir per aconseguir que els clients esperin el mínim temps possible. També passarem una jornada amb na Bàrbara, peixatera al mercat d’Artà, que té una clientela fixa que sempre fa cua per comprar el seu gènere. Visitarem una de les fàbriques de teules més antigues de Mallorca per dissenyar una rajola artesana i coneixerem la feina de restauració que fan na Montse, na Noemí i n’Elena al seu taller a Palma. Enfeinades i enfeinats amb una llarga jornada de feina però que comentada per l’actor ciutadellenc Rodo Gener es torna un poc més amena per ells i més divertides pels telespectadors.

12:45
16:20

Al programa d’avui, estarem molt pendents del temps. El pas d’una DANA en les properes hores amenaça les Illes Balears i la conca del Mediterrani. Els experts asseguren, ara per ara i segons les previsions, que les zones on les tempestes podrien ser més intenses són Eivissa, Andratx i Palma. Vos mantindrem al corrent i ben informats del pas d’aquest temporal i de les conseqüències que ocasiona a l’arxipèlag. A la primera part del programa, els presentadors Marta Garau i Jaume Noguera debatran, amb els contertulians habituals, sobre els temes més actuals produïts al llarg de la jornada. Curiositats, els titulars amb més impacte de la nostra Comunitat i d’arreu de l’Estat, i vídeos virals seran els protagonistes de la taula d’actualitat. Tot estarà presentat amb connexions en directe amb els protagonistes i els experts més destacats de cada un dels temes tractats. També repassarem l’actualitat del món de la cultura, de l’oci i de la crònica social, on hi són incloses les festes patronals que celebren els pobles de les Illes. Debatrem sobre diferents qüestions d’actualitat però en un to fresc, divertit i relaxat. Farem un repàs als concerts, esdeveniments i actes més populars arreu de les Illes. A la part final, al Cinc Dies Darrera Hora, la periodista Alba González narrarà l’actualitat més immediata a la crònica de successos. També ens farem ressò de les queixes veïnals i dels temes socials més comentats al llarg de la jornada.

20:05

Samoses de sopes Avui prepararem samoses, un plat típic asiàtic. Les farem farcint uns bolics de pasta fil•lo amb patata, col i pebre verd i vermell.

21:30
22:20

LA BANDA DELS CAZORLA T2 - 13 La nova temporada de Memòria Negra deixa d’una banda els assassinats per aprofundir sobre l’evolució i els mètodes d’investigació que es donen a diferents àmbits delictius. Parlarem amb experts del món policial, judicial i periodístic per abordar cada temàtica amb casos reals que s’han donat a les Illes Balears. En el capítol d'aquesta setmana Memòria Negra s'endinsarà en la denominada operació "Sebastián". Un operatiu dut a terme conjuntament per membres de la Guàrdia Civil i Policia Nacional i que va aconseguir desmantellar un dels grups organitzats més actius de l'última dècada a les Illes Balears, la "Banda dels germans Cazorla". Un grup dedicat a assalts altament qualificats la principal característica dels quals era la utilització del mètode de l'oxitall per obrir caixes fortes.

23:05

CASES COL·LECTIVES Tenir un lloc on viure és avui un veritable desafiament i el principal maldecap de milers de persones de les Balears. Per això, alguns ciutadans tornen a explorar fórmules com les cooperatives d’habitatge. És el cas de Laura López i Eloísa Sparano les quals, davant els preus abusius de compra i lloguer de cases, decidiren formar part d’una cooperativa, Junts per Llucmajor, i optar a un dels solars públics que el Govern cedia en la primera iniciativa del programa Cohabita. Una nova manera de concebre un lloc per viure, de forma conjunta amb la resta de socis i amb l’Administració, en què el sòl és públic i la construcció dels pisos va a càrrec de la cooperativa, que en manté la propietat. Laura i Eloísa podran gaudir del seu habitatge tota la vida, però no el podran llogar ni vendre. És un model no especulatiu, innovador a les Illes, però molt present a altres països com Dinamarca, on representa el 30% del parc immobiliari. També hi ha fórmules totalment privades. Maria Luisa Llarena i Jaime Moreno viuen a Trabensol, una cooperativa d’habitatge que varen constituir amb els seus amics a 60 quilòmetres de Madrid. Per formar-ne part, s’han de tenir entre 50 i 70 anys i és la seva opció per viure la vellesa de forma activa i entre iguals.

23:35

SEXE, MENTIDES I ARXIUS DE VÍDEO; EL CRIM D’ES FORTÍ Memòria Negra és una sèrie documental que recorda alguns dels crims de més impacte que s’han produït a les Illes Balears els darrers 70 anys. Al capítol d’avui viatjarem fins a Campos on l’1 de maig del 2014 Marc Ferragut va posar fi a la vida de Rafel Gaspar després de clavar-li 14 punyalades. Segons la versió de Ferragut, la mort de jove s’havia produït arran d’una discussió derivada per un suposat xantatge por part del jove. La investigació va destapar que Ferragut, de 57 anys i casat, mantenia una relació extramatrimonial amb el jove de 22 anys i que la mort de Rafel Gaspar tenia motius diferents dels que havia dit l’homicida. Al segon cas d’avui de Memòria Negra, tractarem el cas de la mort d’Esperanza Ferrutxe Frau una veïnada del barri d’Es Fortí de Palma. La víctima va aparèixer colpejada, estrangulada i semi carbonitzada al seu domicili dia 24 de desembre del 2015. L’escenari del crim assenyalava que la mort d’Esperanza s’hauria produït a meitat d’un robatori amb violència, però la investigació per part de la Policia Nacional va arribar a una altra i sorprenent conclusió.

01:05

EL SOMNI DE DOMINGO ZAPATA Ha pintat amb el papa Francesc i la seva obra ha ocupat les pantalles d’un dels centres neuràlgics de Nova York Times Square. El mallorquí Domingo Zapata s’ha fet un lloc entre les celebritats de Hollywood, i el seu art es cotitza cada vegada més. Però qui és Domingo Zapata? El programa Zoom entrevista l’artista per esbrinar les claus que expliquen el seus èxits internacionals, i aprofundeix en la seva vessant més humana amb el testimoni dels seus pares, Domingo i Isabel. Però no tot ha estat pintar a la vida de Zapata. El programa repassa també la seva primera etapa professional com a broker de borsa, i ho fa de la mà de Miguel Ángel Luque, parella televisiva de Zapata al programa La Bolsa, emès per M7. Els quantiosos beneficis econòmics de Zapata acaben als tribunals i és condemnat per frau fiscal, un capítol que l’artista vol deixar enrere per dedicar-se plenament a crear. Més enllà del valor monetari de la seva obra, com valora el món artístic mallorquí les creacions de Zapata? És només una moda o acabarà per guanyar-se un lloc als llibres d’Història de l’Art? Pilar Ribal, Georgina Sas, Aina Ferrero-Horrach i l’artista José Aranda aporten la seva visió a un fenomen la transcendència del qual encara està per escriure.

02:30

Al programa d’avui, estarem molt pendents del temps. El pas d’una DANA en les properes hores amenaça les Illes Balears i la conca del Mediterrani. Els experts asseguren, ara per ara i segons les previsions, que les zones on les tempestes podrien ser més intenses són Eivissa, Andratx i Palma. Vos mantindrem al corrent i ben informats del pas d’aquest temporal i de les conseqüències que ocasiona a l’arxipèlag. A la primera part del programa, els presentadors Marta Garau i Jaume Noguera debatran, amb els contertulians habituals, sobre els temes més actuals produïts al llarg de la jornada. Curiositats, els titulars amb més impacte de la nostra Comunitat i d’arreu de l’Estat, i vídeos virals seran els protagonistes de la taula d’actualitat. Tot estarà presentat amb connexions en directe amb els protagonistes i els experts més destacats de cada un dels temes tractats. També repassarem l’actualitat del món de la cultura, de l’oci i de la crònica social, on hi són incloses les festes patronals que celebren els pobles de les Illes. Debatrem sobre diferents qüestions d’actualitat però en un to fresc, divertit i relaxat. Farem un repàs als concerts, esdeveniments i actes més populars arreu de les Illes. A la part final, al Cinc Dies Darrera Hora, la periodista Alba González narrarà l’actualitat més immediata a la crònica de successos. També ens farem ressò de les queixes veïnals i dels temes socials més comentats al llarg de la jornada.

06:10

PAISATGES

06:15

MARADONA AL LLUIS SITJAR I LES POSADES DE LLARG DELS 60 Jo hi era recorda avui un partit històric pels mallorquinistes i viatja als anys 60 per reviure un dia molt especial per les adolescents el dia que debutaven i es posaven de llarg L'estiu de 1982 Maradona viatjava cap a Mallorca per disputar un partit molt especial per ell era el primer partit amb el Barça, que l'acabava de fitxar. Pel RCD Mallorca, l'oportunitat de compartir terreny de joc amb el millor futbolista del moment. Afició i jugadors del Mallorca recorden el dia que Maradona va trepitjar el Lluís Sitjar. I Jo hi era també viatja avui als anys 60 per recordar una celebració oblidada les posades de llarg, la presentació en societat de les adolescents… o la millor manera de conèixer el seu príncep blau. Quatre dones que es van posar de llarg els anys 60 comparteixen amb nosaltres com van viure aquell dia. Els preparatius, els pentinats, els vestits propis de princesa, la festa i tot allò que marcava el protocol d'un dia que algunes recorden amb nostàlgia i altres prefereixen oblidar.