07:00

LA GUIA SECRETA DE...

Lluís El cacho, Eva Tur En aquest nou programa de ‘La guia secreta de...’ viatjarem a Formentera per visitar-la sobre dos rodes. Ho farem amb una de les persones de moda, l’entrenador de futbol Lluís Elcacho, artífex des de la banqueta del títol de lliga aconseguit pel conjunt local la passada temporada. Amb ell visitarem la zona des Cap de Barberia, conegut per tothom gràcies a la pel•lícula Lucía y el Sexo que el va convertir en escenari d’algunes de les escenes més transcendents. Veurem un entrenament del Formentera en què el nostre presentador, Juanan Torres, participarà com a jugador. No ens mourem de la menor de les Pitiüses i visitarem una de les cases més luxoses que hi ha a l’illa. Estrelles del cinema, futbolistes i milionaris de tot el mon han reposat a aquest habitatge situat a prop de Sant Francesc. Més tard tornarem a Eivissa i viatjarem fins a Sant Mateu d’Aubarca on ens espera l’enginyera agrònoma Eva Tur, que ens explicarà un concepte nou l’agrofitness. La visita ens servirà per descobrir una bodega molt a prop d’allà, Sa Cova, ubicada a uns camps on els fenicis ja hi sembraven vinyes i aprendrem a fer pa pagès al forn de Can Blai on conreen els cereals que més tard empren per fer autèntiques delícies.

07:40

L' AMOR DE LES TRES TARONGES MALLORCA
UN, DOS TRES, MARRO ÉS EIVISSA

07:55

RUPERT&SAM

"AIGUA NO"
"LA PILOTA"
" LA CAIXA"

08:05

LA CUSSA D' EN BUA I LA MOIXA D' EN PEJULÍ MALLORCA

09:05
10:00

Dimecres continuarem molt pendents dels efectes de la borrasca Gloria a les Illes. Veurem imatges i vídeos espectaculars del temporal de vent, que ha provocat ones de fins a 8 metres d’altura que han arribat fins i tot a tapar edificis sencers.

12:05

UN NIN GRAN UN NIN GRAN Aquesta setmana, Una Mirada cap Enrere, viatjarà a l’Àfrica amb una nova fotografia. Presentada al concurs per Tomeu Matamalas a Manacor, la imatge ens mostra un nin en braços de la seva mare a Guinea Equatorial. Nofre, el nostre detectiu particular, se servirà de la pista per intentar desxifrar qui són aquesta mare i el seu petit i quina és la seva relació amb la capital de la comarca del Llevant. No vos perdeu la resolució d’aquest enigma, que ens revelarà una gran sorpresa amb la identitat del petit nin africà. Diumenge dia 27 de març, emissió del capítol Un Nin Gran a Una Mirada cap Enrere, la sèrie d’IB3 que ens conta la història que hi ha al darrere de les vostres fotografies antigues.

12:40

Pollastre tikka masala Avui cuinarem, dins un sofregit de llet de coco, unes pitreres de pollastre marinades amb iogurt i espècies. Després li afegirem coriandre fresc i l’acompanyarem d’arròs basmati.

16:20

Al Cinc Dies, continuarem molt pendents de la recerca de l'home, de 27 anys, desaparegut des de dilluns al Torrent de Na Mora, entre Sóller i Fornalutx, quan practicava barranquisme. Les condicions meteorològiques de les darreres hores van obligar ahir a suspendre el dispositiu del servei de coordinació d’emergències per alt risc. Avui, continuen les tasques amb l’esperança de trobar-lo sa i estalvi. Entre altres qüestions, també analitzarem les dades del darrer informe del Defensor del Pacient l’any passat varen rebre un total de 13.454 denúncies de negligències mèdiques, les quals varen provocar 757 morts. Ens visitarà Daniel Martínez, advocat de l’associació. A la primera part del programa, els presentadors Marta Garau i Jaume Noguera debatran, amb els contertulians habituals, sobre els temes més actuals produïts al llarg de la jornada. Curiositats, els titulars amb més impacte de la nostra Comunitat i d’arreu de l’Estat, i vídeos virals seran els protagonistes de la taula d’actualitat. Tot estarà presentat amb connexions en directe amb els protagonistes i els experts més destacats de cada un dels temes tractats. També repassarem l’actualitat del món de la cultura, de l’oci i de la crònica social, on hi són incloses les festes patronals que celebren els pobles de les Illes. Debatrem sobre diferents qüestions d’actualitat però en un to fresc, divertit i relaxat. Farem un repàs als concerts, esdeveniments i actes més populars arreu de les Illes. A la part final, al Cinc Dies Darrera Hora, la periodista Alba González narrarà l’actualitat més immediata a la crònica de successos. També ens farem ressò de les queixes veïnals i dels temes socials més comentats al llarg de la jornada

20:05

ARRÒS DE MARJAL Arròs marjal Cada dia, a IB3 Televisió, Santi Taura comparteix amb l’espectador la seva passió pel receptari tradicional balear. Ho fa a través d’uns plats atrevits, que conviden a jugar amb els ingredients de sempre. Avui cuinarem un arròs típic pobler, amb algunes innovacions importades del rissotto italià.

22:15

ARA VA DE BROUS Arriba l’hivern i les ganes de prendre un bon brou calent, una preparació senzilla,base de molts plats de la nostra gastronomia. Començarem el programa amb en Miquel Calent visitant l’IES Calvià,on veurà de primera ma com els alumnes del grau mitjà de cuina aprenen a elaborar tres brous bàsics de:carn, peix i verdures. Na Fanny Pons sotmetrà a un professor de cuina a un tast a cegues per veure si és capaç de distingir les diferències entre brous envasats de diferents qualitats. En acabar, en Miquel viatjarà fins a Menorca per conèixer una empresa que elabora brous deshidratats utilitzant productes menorquins. I aprofitant la seva visita, cuinarà un arròs melós de brou de bolets, amb carn i xulla i formatge maonès. A continuació, na Marta Simonetconeixerà com s’elabora i clarifica un consomé al xerès, i més tard, descobrirà que el secret per fer un bon ramen està en les dotze hores de cocció del seu brou base. En Miquel seguirà amb la seva ruta per les Illes i es traslladarà a Eivissa, on coneixerà la història de na Maria Noguera, una pagesa que li prepararà un cuinat d’ossos amb llegums, un platde cullera tradicional del camp eivissenc. I ja per acabar, el nostre cuiner es trobarà amb na Fanny per explicar com fer un fons obscur; un brou concentratque utilitzarà per elaborar un rellom de vedella amb salsa de pebre verd.

23:15

ÚNICA EN EL MÓN El gran mestre Ferran Adrià ja ho va dir no hi ha un altre producte en el món com l’ensaïmada. Aquesta setmana a Fred i Calent volem conèixer totes les curiositats que envolten el dolç per excel•lència de les nostres illes. Sabrem per què el saïm és la clau d’una bona ensaïmada. Amb en Tomeu Arbona, del Fornet de la Soca, deixarem tastar a la gent exquisideses antigues fetes amb ensaïmada com són les esses, l’enturullat, l’entorsillada de patata o el trunyellat. Descobrirem com és que no són iguals les ensaïmades que es troben a la península que les artesanes que es fan aquí. Discutirem si té un origen àrab o jueu amb els historiadors de la cuina Antoni Contreras i Antoni Pinya. Anirem a veure com fan l’ensaïmada a Can Gelabert de Llubí que al 2018 ha estat considerada la millor ensaïmada de l’any. També anirem a veure el forn que va ser guanyador a l’anterior edició, el Forn de Sant Francesc i descobrirem la varietat d’ensaïmades diferents que es poden arribar a fer i com ha aconseguit que les fotografies de les ensaïmades que fa arribin a milers de persones a través del seu Instagram. Veurem com es fa la coca de crema on la pasta d’ensaïmada és l’ingredient essencial. Na Fanny Pons anirà a fer un xocolata amb ensaïmada per parlar amb tres generacions d’una mateixa família que associen l’ensaïmada amb les celebracions. I com no podia ser d’una altra manera en Miquel Calent ens donarà idees de com cuinar. Aquesta vegada per fer amb ella un plat salat. A més també repassarà quins dolços es poden fer amb l’ensaïmada quan aquesta ha tornat rostida.

00:15

GO CACTUS T2 - 8 El trio compost per Joan i Pau Gual i Joan Amengual és una de les mostres més visibles de com les noves fornades del rock illenc apunten alt. Escollits per youtube com un dles 10 artistes imprescindibles durant aquest any 2019, els malllorquins porten una trajectòria a tots els nivells directes, discs, crítiques, seguidors sempre ascendent. I això que discogràficament parlant tenen publicades tant sols una dotzena de cançons repartides en “Hi we are cactus” Blau, 2017 i “just for tonight” the colby sect, 2019. Dos EPs produits per Paco Loco, un dels productors de renom del panorama indie estatal per les mans del qual hi han passat gent com Mishima, Neuman, Lori Meyers, Steve Wynn o Nacho Vegas. Però el bon directe, l’actitud i les grans cançons d’aquest jove power trio de garatge rock fan que en poc temps hagin convertit el seu projecte en un grup d’èxit dins i fora de Balears. Premis com el villa rock de bilbao, el recplay o l’art jove, mesclats amb directes al SXSW d’austin, madrid, catalunya, gal·les mostren com aquesta banda pot fer grans coses en la música, si comptam que la mtijana d’edat no passa els 22 anys.

00:55

ELS ENTUSIASTES D'ESTRENA

366. ?ENTREARTISTA ADRIÀ ARBONA VS TOMEU ARBONA Segons la dita, els tests s’assemblen a les olles. I a l’obrador del fornet de la Soca no en queda cap dubte, no tant pels utensilis de cuina que hi empren sinó pels dos homes que fan feina allà plegats. Són un pare i un fill que comparteixen, per damunt de tot, la passió per l’art en qualsevol de les seves formes en Tomeu des de la cuinai la paraula i n’Adrià des de la música. 367-369. ?CONCERT FERRAN PALAU La nova aturada del seu projecte en solitari du per nom el color de màxima claredat Blanc. Ens interpreta Serà un abisme i Tornar a començar dalt d’un pou. 368. ?MONOGRÀFIC OSCARS CESAG És una nit marcada en daurat al calendari de tot cinèfil i ja fa un grapat d’anys que ells la viuen vestits d’etiqueta, amb molt d’humor i també amb premis… La gran gala dels Oscars que organitzen els alumnes de comunicació torna al CESAG.

02:10

Al Cinc Dies, continuarem molt pendents de la recerca de l'home, de 27 anys, desaparegut des de dilluns al Torrent de Na Mora, entre Sóller i Fornalutx, quan practicava barranquisme. Les condicions meteorològiques de les darreres hores van obligar ahir a suspendre el dispositiu del servei de coordinació d’emergències per alt risc. Avui, continuen les tasques amb l’esperança de trobar-lo sa i estalvi. Entre altres qüestions, també analitzarem les dades del darrer informe del Defensor del Pacient l’any passat varen rebre un total de 13.454 denúncies de negligències mèdiques, les quals varen provocar 757 morts. Ens visitarà Daniel Martínez, advocat de l’associació. A la primera part del programa, els presentadors Marta Garau i Jaume Noguera debatran, amb els contertulians habituals, sobre els temes més actuals produïts al llarg de la jornada. Curiositats, els titulars amb més impacte de la nostra Comunitat i d’arreu de l’Estat, i vídeos virals seran els protagonistes de la taula d’actualitat. Tot estarà presentat amb connexions en directe amb els protagonistes i els experts més destacats de cada un dels temes tractats. També repassarem l’actualitat del món de la cultura, de l’oci i de la crònica social, on hi són incloses les festes patronals que celebren els pobles de les Illes. Debatrem sobre diferents qüestions d’actualitat però en un to fresc, divertit i relaxat. Farem un repàs als concerts, esdeveniments i actes més populars arreu de les Illes. A la part final, al Cinc Dies Darrera Hora, la periodista Alba González narrarà l’actualitat més immediata a la crònica de successos. També ens farem ressò de les queixes veïnals i dels temes socials més comentats al llarg de la jornada

05:55

PAISATGES

06:05

L'AUTOMOCIÓ AL SEGLE XX Avui s'endinsarà en com ha canviat els vehicles per desplaçar-nos durant el segle XX. Farem un recorregut pujant a tots els vehicles que ens han acompanyat al llarg del segle XX. Veurem com era el trànsit a les nostres ciutats a principis de segle. Des d'els primers carros i cotxes de cavalls fins el Loryc, l'únic automòbil que s'ha fabricat a les illes Balears. Era un cotxe molt ràpid i amb molt bona planta. Tot un luxe! Reviurem el que era pujar a vehicles tan entranyables com el petit Biscuter, l'estrany Ou, la mítica Vespa, o la típica Mobylette. De la mateixa manera veurem l'automòbil que ha creat un abans i un després a l'automoció espanyola el Seat 600. Un utilitari per a tota la família petit però on hi cabia tot. Un recorregut espectacular on veurem com hem anat evolucionant nosaltres i els nostres vehicles al llarg d'aquests 100 anys. Tota una experiència.