07:00

"COLOMA IN LOVE" "Coloma in love" De cop i volta, na Coloma s'enamora d'en Vicenç, l'home de na Petra, i li escriu una carta d'amor. Però en Colau l'intercepta i l'aprofita per fer xantatge a en Vicenç. Al final, però, la jugada no li sortirà com ell es pensava. Una col·lecta per ajudar els nins de Burundi farà entendre a en Lluc que, a Sant Jeroni, tenen una manera pròpia de fer les coses.

08:00

NA CAPUTXETA VERMELLA UNIVERSAL
EL REI MIDES UNIVERSAL

08:15

RUPERT&SAM

EL SUBMARÍ
POBRE SAM
LA NIT DE NADAL

08:25

LES TRES PREGUNTES EIVISSA

08:35

Temporada 4 Capítol 15

09:05
10:00

Temporada 1 Capítol 33 Acaba la setmana i a Els Dematins tendrem un programa amb molts temes. A la taula de debat s’asseuran els polítics Vicenç Thomàs PSIB, Joana Aina Campomar MÉS per Mallorca, Núria Riera Partit Popular i Olga Ballester Ciutadans. Parlarem d’educació, de les escoles públiques i concertades, així com del fracàs escolar, per saber-ne els nivells en els diversos cicles educatius. També dels aparcaments dels hospitals públics Son Espases i Can Misses, que són gratuïts des de l’1 de gener d’enguany. La formació del nou govern a Andalusia, amb Juanma Moreno com a president de la Junta gràcies als vots de Ciutadans i Vox, serà un altre tema de debat. A més, analitzarem els Pressupostos Generals de l’Estat i la partida econòmica que ens arribarà a les Illes. Com cada divendres, hi haurà secció de cultura. Entrevistarem Miquel Ferrer, organitzador de les festes de Sant Sebastià de Palma. Connectarem també amb Jesús Cifuentes, vocalista i guitarrista del grup Celtas Cortos, que actuarà a Palma el 19 de gener a la plaça d’Espanya.

12:00

PUIG D'ALFÀBIA Aquesta setmana l’objectiu del Tira tira és una de les àrees emblemàtiques de la Tramuntana, la Serra d’Alfàbia, coneguda per les seves antenes i també per les seves vistes extraordinàries. Hi pujarem des de la vall d’Orient, al municipi de Bunyola, acompanyats d’un conegut del programa, Fernando Angulo, i un veterà excursionista, Pep Torrens, de 70 anys i amb més de 700 rutes per la Serra recollides. Ells ens parlaran avui especialment de la seguretat i autoprotecció quan es surt d’excursió, i també d’una de les passions d’en Fernando, les Rutes Amagades de Jesús Garcia Pastor. El primer tram és una forta pujada dins l’alzinar, en un terreny ric el rotllos de sitja, cases de carboners i altres elements etnològics. Al Coll des Vent tendrem les primeres vistes sobre la comuna de Bunyola i la vall d’Orient. Sortim de l’alzinar i caminam per un tram on domina la pedra calcària. Abans d’arribar dalt la serra travessarem el pas des Mart, senzill però esquerp. Poc després ja som a la part alta de la Serra d’Alfàbia Sud, a 1019 m, allà on es troben les antenes de televisió i telefonia. Seguim ara per la carena de la Serra, gaudint d’unes vistes fantàstiques sobre tota la Vall de Sóller, Fornalutx, el Puig Major... Per la cresta arribam al punt més alt d’aquesta Serra, el puig d’Alfàbia, de 1.067 m.

12:40

Pastís de llimona Avui farem unes cassoletes de pastís de llimona cobertes de crema de nata cítrica.

20:05

Pasta farcida de carabassa Avui farcirem uns rotllos de pasta fresca amb carabassa i botifarró. Els servirem dins una salsa de mostassa i una picada d’alfàbrega.

21:45

EL BECARI La jove propietària d'un reeixit negoci online dedicat a la moda accepta a contracor que la companyia contracti, com a part d'un programa laboral, a un home de setanta anys com a becari sènior. No obstant això, a poc a poc anirà adonant-se de l'indispensable que pot tornar-se per a l'empresa.

23:35

EL DESTIERRO Dos jóvenes soldados se ven condenados a convivir en un pequeño bunker. La lejana guerra del exterior pasa pronto a librarse entre aquellas cuatro paredes. Durante la Guerra Civil, Teo es destinado a un minúsculo fortín de vigilancia, ubicado en un frío e inhóspito paraje. Una vez allí, conocerá a su nuevo compañero; Silverio con el que deberá convivir los seis largos meses que debe cumplir en aquel destino. Desde el primer momento el carácter opuesto de estos dos hombres va a provocar las primeras fricciones, acentuadas más si cabe, por lo reducido del lugar donde deben sobrevivir. El lejano conflicto exterior pasa pronto a librarse entre aquellas cuatro paredes. Una sorda lucha de desprecios, sarcasmos, de continuos desafíos y provocaciones en las que siempre saldrá a relucir lo peor de cada uno. El frágil equilibrio que aún sostiene la convivencia de estos dos antagonistas, terminará de romperse con la llegada de Zoska, una joven extranjera a quien Silverio encuentra moribunda cerca del refugio. Su presencia en aquel abrupto paraje sembrará la semilla de un conflicto aún más devastador que la propia guerra, capaz de poner en peligro su supervivencia por algo tan humano y primigenio como es el sexo y la amistad.

05:55

PAISATGES

06:05

EL NAIXEMENT DE L'AUDITORI I L'INCENDI DE LA FÀBRICA QUELY Jo hi era viatja avui a l'any 1969 per recordar la inauguració d'una de les sales de concerts més importants d'Europa l'Auditorium de Palma, que va néixer amb la vocació de ser un dels escenaris amb millor acústica. Músics, directors de teatre i aficionats recorden qui el va impulsar i les figures que han passat pel seu escenari desde Von Karajan als millors intèrprets de jazz, òpera, teatre i dansa. El programa també reconstrueix un incendi que no han oblidat els inquers. L'estiu de 1993 les flames arrasaven la fàbrica de galetes Quely. Equips d'emergències, veïnats i responsables de l'empresa recorden com Inca es va volcar en la reconstrucció d'una de les fàbriques més emblemàtiques de Balears.

06:35

MENORCA CAP. 12 Pobles MENORCA CALA S´ENCLUSA ES GRAU CALA MESQUIDA ES MURTAR ES CASTELL MAÓ CALA LLONGA CALA ST ESTEVE S´ALGAR PUNTA PRIMA

06:55

LA CURIOSITAT, LI JUGA UNA MALA PASSADA A NA SILVER, UNA PETITA FURA Avui a "Un Món de Criatures" veurem com de vegades per moltes ganes que tenguem de creuar dos canets, el resultat amorós no dóna descendència, per això, n'Ada i en Pocholo se sotmeten a un tractament d'inseminació, quedarà embarassada la cusseta? Es diu que un bon pastor sempre té cura de les seves ovelles, aquesta tasca no la podria fer mai tot sol, compta amb els cans pastor, veurem com arrepleguen el ramat. Seguirem l'operació de na Silver, una fura a qui la seva curiositat li ha jugat una mala passada, s'ha enviat qualque cosa no comestible i té l'estómac col·lapsat. Finalment, si recordau, na Mixina és la moixa atropellada que acompanyàrem al quiròfan, malgrat ser poc sociable, perquè és del carrer, l'accident ha millorat el seu caràcter i ja té una llar on viure.