07:10

Na Kay explica als més petits les millors rondalles de les nostres Illes i els contes universals més entretinguts. Cada dia, na Kay Catalina Mercadal obre el seu llibre màgic per explicar un nou conte o rondalla als més petits de la casa. A L'hora del conte, els nostres nins acompanyen els titelles en un món ple de fantasia i aventures que els farà somiar mentre aprenen! EN PATUFET UNIVERSAL Na Kay explica als més petits les millors rondalles de les nostres Illes i els contes universals més entretinguts. Cada dia, na Kay Catalina Mercadal obre el seu llibre màgic per explicar un nou conte o rondalla als més petits de la casa. A L'hora del conte, els nostres nins acompanyen els titelles en un món ple de fantasia i aventures que els farà somiar mentre aprenen!
EN VIT MALLORCA

07:25

RUPERT&SAM

"AIGUA NO"
"LA PILOTA"
" LA CAIXA"

07:35

EL GEPERUT I LES FADES EIVISSA

07:45

CAN CORBELLA-BAR ESPANYA Al programa d'avui visitarem l'edifici Can Corbella, la jogueteria La Industrial, Can Canals i el seu marevellós mirador modernista. La famosa Joieria Piña Grau i el Banc d'Espanya. També tastarem els pintxos del Bar España

08:35

Formentera.Pitiüses, entre pins i savines" Pitiüses, entre pins i savines" de ruta per Formentera El proper dimecres 17 de setembre a les 22.00 hores les càmeres del programa d'IB3 Televisió "Pitiüses, entre pins i savines" s'embarquen a Formentera per descobrir els racons que amaga aquesta illa d'ensomni. Visitarem l'hostal la Savina on fa 50 anys es van allotjar els primers turistes que van arribar a la pitiüsa del sud i aprofitarem per saber com es fa el saborosíssim peix sec, tota una delicatessen. Un músic que segur que coneixeu ens mostrarà el seu racó preferit de l'illa. El compositor i cantant ha convertit Formentera en un refugi per escapar de la fama i l'èxit i descansar després d'una llarga gira de concerts. Passarem per uns dels primers xiringuitos que es van instal·lar a Formentera, el quiosc Can Bartolo, i descobrirem els secrets d'un joier català que ven les seves peces per tot el món, Enric Majoral.

10:05

L'INCREÏBLE DOCTOR POL

COM VA AIXÒ, VACA?

10:50

ENCONTRES PERILLOSOS

LA CANANA CANÍBAL

11:35

PUIG DE CORNAVAQUES Puig de Cornavaques Avui en Rafel de Can Renou anirà per la zona del nord de Pollença a aprendre un poc més sobre topografía. Ens acompanyarà en Joan “Meneta”, un professor de música pollencí molt aficionat a la topografía. Començarem el programa xerrant amb l’amo de Can Vela, font de coneixements, de noms i de topònims de la zona. Començarem caminant per amunt sempre acompanyats amb les vistes de Pollença i de les dues badies del nord de Mallorca, la d’Alcúdia i la de Pollensa. Quan arribem a l’explanada de Can Groc començarem a gaudir de unes vistes excepcionals de la Vall de Ternelles i en particular del penyal del Castell del Rei, que s’aixeca imponent sobre la costa nord del municipi de Pollença. A partir d’aquí anirem crestejant per la Serra de Cornavaques, sempre amb la Vall de Ternelles a la nostra esquerra, xerrant de toponímia fins que arribem al Puig . Allà en asseurem a un balcó i mentre feim una bona berenada i un cafetet gaudirem d’una panoràmica de 360 graus amb vistes de tota la costa de Pollença, de la Badia d’Alcudia i de tot el principi de la Serra de Tramuntana.

12:10

LES ÚLTIMES GONELLES “Les Últimes Gonelles” ens parla de les 5 últimes dones que en ple el segle XXI continuen portant la vestimenta tradicional Eivissenca gonella. A través dels seus testimoniatges, coneixerem com era la vida de les dones en el camp eivissenc des de principis del segle XX fins a l'actualitat i ens ajudaran a entendre com ha estat possible mantenir unes vestimentes, costums i formes de vida ancestrals fins a l'actualitat. La majoria dels nostres personatges ronden el centenar d'anys, però malgrat això, les seves ments són absolutament lúcides i els records vius com si fos ahir. Totes posseeixen un increïble sentit de l'humor, una enorme vitalitat i un cor farcit de bons sentiments. Cinc Dones amb majúscules, la grandesa de les quals radica en la seva senzillesa. Ens acompanyen també, l'antropòloga Lina Sansano Costa coordinadora del Museu Etnogràfic d’Eivissa i de l'Arxiu d'Imatge i So del Consell Insular d’Eivissa que ens n’ofereix la visió històrica i antropològica ja que reforçarà els testimoniatges de les nostres protagonistes. I l'escriptor Vicente Marí Tur artista polifacètic que és l'autor del llibre “Dons de pagesa els treballs i els dies” 2010, obra que dona veu a les més de 60 pageses que en aquell moment continuaven amb la vestimenta tradicional, de les quals ara només en queden 5.

12:50

ELS ENTUSIASTES D'ESTRENA

366. ?ENTREARTISTA ADRIÀ ARBONA VS TOMEU ARBONA Segons la dita, els tests s’assemblen a les olles. I a l’obrador del fornet de la Soca no en queda cap dubte, no tant pels utensilis de cuina que hi empren sinó pels dos homes que fan feina allà plegats. Són un pare i un fill que comparteixen, per damunt de tot, la passió per l’art en qualsevol de les seves formes en Tomeu des de la cuinai la paraula i n’Adrià des de la música. 367-369. ?CONCERT FERRAN PALAU La nova aturada del seu projecte en solitari du per nom el color de màxima claredat Blanc. Ens interpreta Serà un abisme i Tornar a començar dalt d’un pou. 368. ?MONOGRÀFIC OSCARS CESAG És una nit marcada en daurat al calendari de tot cinèfil i ja fa un grapat d’anys que ells la viuen vestits d’etiqueta, amb molt d’humor i també amb premis… La gran gala dels Oscars que organitzen els alumnes de comunicació torna al CESAG.

13:25

SA COMETA DELS MORTS Sa Cometa dels Morts En aquest capítol, na Maria i en Vicenç passejaran pels boscos que envolten el Santuari de Lluc. Ho faran amb una excursió circular que els permetrà contemplar fascinants formacions de pedra, una cova prehistòrica i esplèndides vistes de la serra. Una excursió senzilla i ben senyalitzada que neix a la plaça dels Pelegrins, des d’on caminaran una estona a la vora del torrent de Lluc. Pel camí trobaran formacions kàrstiques com ses Monges i es Camell, amb formes suggeridores que els permetran explicar-nos què és la paridòlia. També ens contaran aspectes misteriosos de Lluc, com la presència de Templers després de la conquesta cristiana o algun dels nombrosos miracles atribuïts a la Mare de Déu. I en un lloc amb bona vista na Maria Portillo, monitora de pilates i ioga, els parlarà sobre els beneficis de la meditació. Els nostres presentadors seguiran caminant cap a sa Cometa dels Morts. Allà, l’arqueòleg i gestor patrimonial Jaume Deyà els acompanyarà a visitar la cova homònima, on s’hi han trobat restes prehistòriques. Per acabar, caminaran per l’antiga carretera de Pollença a Lluc per arribar de bell nou al punt de partida.

13:56

IB3 NOTÍCIES CAP DE SETMANA MIGDIA

15:00

EL TEMPS CAP DE SETMANA MIGDIA. INFORMACIÓ METEOROLÒGICA

15:05

AGAFA'M SI POTS, CAP DE SETMANA

Temporada 2 Capítol 13

16:00

Sandra Santamaría, Ismael Solera, Maria Adrover Temporada 2 Capítol 6 Avui a Tan enfora, tan a prop, viatjam cap a Lleó, Saragossa i Madrid. A Lleó na Sandra ens mostrarà Orallo el poble que va canviar per Eivissa. Entre el blanc de la neu visitarem l'antiga mina i ens mostrarà els menjars d'allà que poc tenen a veure amb els d'Eivissa, als quals estava acostumada. A més, avui, a la seva classe de cosmètica natural hi ha una sorpresa per ella. Ismael és un jove menorquí apassionat de la piragua que va partir cap a Saragossa per un motiu, la seva dona. Ell ens mostrarà la vida al voltant del riu Ebre i de la Basílica del Pilar i ens convidarà a un "torrezno" d'allà. A més els seus amics de sa Roqueta li han preparat un present! Na Maria és una jove manacorina que estudia a la capital ens mostrarà el ple centre de Madrid, sabrem com es distribueix un pis d'estudiants, ens mostrarà part de les seves aficions, com cantar i visitarem amb ella la xurreria més famosa de la capital, San Ginés. Allà mateix rebrà les típiques carxofes de ca seva. Tot això i molt més, a Tan enfora, tant a prop

17:00

L' EPOCA TALAIÒTICA Una petjada de 4000 anys Aquesta setmana a Això és Mel viatgem a l’època talaiòtica. 2100 anys abans de Crist Mallorca i Menorca varen ser habitades per una civilització indígena que va deixar a les Illes Balears un patrimoni de valor incalculable. En Toni Gomila anirà al poblat més gran per veure com vivien, què menjaven i com s’entretenien els primers pobladors de Menorca. Descobrirà com valoraven els pobles mediterranis la destresa dels foners de les Illes. Es submergirà davall l’aigua per descobrir els tresors arqueològics que s’amaguen davall la mar i veurà el myotragus, la cabrà endèmica de les Balears. També anirà a l’edifici més emblemàtic que es conserva la Naveta dels Tudons, per parlar de la feina que s’està fent per aconseguir que tots aquests monuments siguin declarats Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. En Tomeu Caldentey cuinarà amb en Patrick James la carn més apreciada pels talaiòtics el cabrit. I amb en David Coca faran un plat per demostrar com va influenciar l’arribada dels romans a Menorca en el canvi de gustos alimentaris dels talaiòtics. En Tomeu i en Toni aniran plegats al Museu de Menorca per descobrir quina relació tenen les panades amb els primers pobladors de Menorca i a una de les impressionants Taules de Menorca faran un plat amb herbes silvestres i carn seca. Això és mel és un programa de cultura i gastronomia que recorre els pobles i ciutats de les Illes Balears per conèixer de primera mà la història, el patrimoni i les curiositats relacionades amb la gastronomia i els productes agroalimentaris de l’arxipèlag. Els nostres protagonistes, l’actor Toni Gomila i el cuiner Tomeu Caldentey s’acostaran a diferents temàtiques i diferents productes per esbrinar quins plats s’elaboren amb ells o amb relació a ell.

18:25

Déntols i pesca en cercle Sinopsi Al pròxim programa de Gent de la Mar, Pedro Carbonell es fa a la mar del nord de Mallorca per pescar déntols acompanyant dos coneixedors de les millors pesqueres del redol. La recompensa será un peixet a la sal de primera. Per la seva banda, Manolo Barahona viurà de primera mà una pesca tan especial com és la del cercle, usada per aladrocs i sardines. El que treguem té com a destinació els mercats de la península. I acompanyarem Ana Alonso en una nova immersió. Aquesta vegada a les profunditats de la Badia de Palma per a visitar un vaixell enfonsat. Duració 70’00” Productor a Delegat IB3

20:00
20:30

IB3 NOTÍCIES CAP DE SETMANA VESPRE

21:35

EL TEMPS CAP DE SETMANA VESPRE INFORMACIÓ METEOROLÒGICA

21:40

CINEMA " UN PLA BRILLANT "

Laura Quinn fa feina a la London Diamond Corporation, la principal empresa de diamants del món. Laura és una executiva entregada però descontenta, que sent una gran frustració quan veu que l'evolució de la seva carrera està obstaculitzada pel masclisme que domina la companyia.

23:30

CINEMA " SEXE A NOVA YORK "

LA PEL.LICULA Adaptació de la popular sèrie de televisió 'Sexe a Nova York'. La pel·lícula basada en la popular sèrie de la cadena HBO. Carrie Bradshaw Parker, columnista del "New York Star", ens explica la seva pròpia història. Per la seva banda, les altres segueixen vivint al límit, compaginant treball i intenses relacions, mentre descobreixen els secrets de la maternitat, el matrimoni i els luxes de Manhattan. Miranda és sarcàstica i esquerpa, Charlotte és dolça, fatxenda i la més tradicional de totes. Samantha és la més i ambiciosa i la més activa sexualment.

01:10

IB3 NOTÍCIES CAP DE SETMANA VESPRE

01:50

EL TEMPS CAP DE SETMANA VESPRE INFORMACIÓ METEOROLÒGICA

01:55

CAN CORBELLA-BAR ESPANYA Al programa d'avui visitarem l'edifici Can Corbella, la jogueteria La Industrial, Can Canals i el seu marevellós mirador modernista. La famosa Joieria Piña Grau i el Banc d'Espanya. També tastarem els pintxos del Bar España

02:45

Formentera.Pitiüses, entre pins i savines" Pitiüses, entre pins i savines" de ruta per Formentera El proper dimecres 17 de setembre a les 22.00 hores les càmeres del programa d'IB3 Televisió "Pitiüses, entre pins i savines" s'embarquen a Formentera per descobrir els racons que amaga aquesta illa d'ensomni. Visitarem l'hostal la Savina on fa 50 anys es van allotjar els primers turistes que van arribar a la pitiüsa del sud i aprofitarem per saber com es fa el saborosíssim peix sec, tota una delicatessen. Un músic que segur que coneixeu ens mostrarà el seu racó preferit de l'illa. El compositor i cantant ha convertit Formentera en un refugi per escapar de la fama i l'èxit i descansar després d'una llarga gira de concerts. Passarem per uns dels primers xiringuitos que es van instal·lar a Formentera, el quiosc Can Bartolo, i descobrirem els secrets d'un joier català que ven les seves peces per tot el món, Enric Majoral.

04:15

PAISATGES

04:25

MOLA DE PLANÍCIA. Mola de Planícia Avui en Rafel de Can Renou, visitarà la Mola de Planícia, acompanyat den Bernadí, en Lluís i en Juanito, membres del grup excursionista d’Esporles. Sortirem des d’una guixera abandonada, i passarem al costat del Cami d’es Correu. Després en enfilarem per a dins l’alzinar on podrem gaudir de multitud de construccions etnològiques, forns de calç i sitges de carboner que ens donen testimoni de com vivien els nostres avantpassats. Pel pas de Son Sanutges arribarem fins la part mes alta de la muntanya, on tindrem unes vistes precioses de la zona d’Esporles, Valldemossa i Banyalbufar. Finalment arribarem al cim de la Mola de Planícia i farem una bona berenada per despedir el programa.

05:10

MONTUÏRI Avui visitam Montuïri per conèixer la família Ferrer-Ribas. En Martí i na Sebastiana duen 52 anys de casats. Tenen cinc fills A na Tana, la major, li ha tocat comandar. Però na Cati, la segona, també s’hi aferra. Es tercer, en Martí, és un apassionat de les races autòctones. En Tomeu, el quart, segueix les passes de son pare a l’agrupació teatral del poble. I el petit, en Tete, sempre aporta bon humor. A la família hi ha un bon grapat de néts i de renéts. Són una nissaga extensa i ben avinguda, a la que li agrada fer festa i compartir bons moments.