07:10

EL MOIX AMB BOTES UNIVERSAL
EN GOSTÍ LLADRE MALLORCA

07:30

RUPERT&SAM

TOQUEM ELS DOS
MISSATGERS ANÒNIMS
UN DIA DE PESCA

07:40

LA ROSA DE SANT JORDI UNIVERSAL

09:05
13:30

PILOTES DE LLENTIES

16:35

La Unió Europea estudia dur la farmacèutica AstraZeneca als tribunals per incomplir l'acord de distribució de la vacuna contra la Covid-19. Avui, en parlem amb el periodista corresponsal des de Brusel·les, Lluís Tovar, i amb Ariel Bentancur, especialista en Medicina d'Emergència resident a Israel, país que va al capdavant en l'administració del vaccí. Un dia més, analitzem l'evolució de la pandèmia i repassem els casos de contagis per coronavirus en l'àmbit mundial, nacional i local, amb el veterinari i expert en Salut Pública, Tolo Matas. Com sempre, vos oferim la darrera hora des dels punts calents d'informació de la mà dels nostres reporters. I tractem molts altres temes d'interès que afecten directament la nostra comunitat

20:00

COCA DE RAÏSONS I ARANGADA Cada dia, a IB3 Televisió, Santi Taura comparteix amb l’espectador la seva passió pel receptari tradicional balear. Ho fa a través d’uns plats atrevits, que conviden a jugar amb els ingredients de sempre. Avui farem una coca de raïssons.

22:20

PANXA CALENTA, PANXA CONTENTA Avui a Fred i Calent anam de plats de cullera. A Petra veurem com cultiven els raves, els millors acompanyants dels plats d’hivern. Na Marta tendrà el plaer de tastar un brou que ha bullit durant 72 hores el tonkotsu ramen. Cuinarem un arròs de caça amb tord, pasta de sobrasada i bolets, i l’acom-panyarem amb rave. Amb na Fanny prepararem un aperitiu de la cuina senyorial butzells de tord. A Palma veurem com elaboren una de les mescles d’espècies més coneguda a la ostra illa. Na Marta anirà fins a Consell per veure com cuinen un pan-cuit, una recepta antiga d’aprofitament descone-guda pels més joves. A Llubí visitarem a un dels forners més guardonats de Mallorca perquè ens mostri com fa la pasta de doblegat. Na Fanny anirà al mercat de Pere Garau per comprar peres, una fruita que podem trovar tot l’any i que ens servirà per cuinar la nostra versió de tarta tatin amb pasta de doblegat.

23:20

ÚNICA EN EL MÓN El gran mestre Ferran Adrià ja ho va dir no hi ha un altre producte en el món com l’ensaïmada. Aquesta setmana a Fred i Calent volem conèixer totes les curiositats que envolten el dolç per excel•lència de les nostres illes. Sabrem per què el saïm és la clau d’una bona ensaïmada. Amb en Tomeu Arbona, del Fornet de la Soca, deixarem tastar a la gent exquisideses antigues fetes amb ensaïmada com són les esses, l’enturullat, l’entorsillada de patata o el trunyellat. Descobrirem com és que no són iguals les ensaïmades que es troben a la península que les artesanes que es fan aquí. Discutirem si té un origen àrab o jueu amb els historiadors de la cuina Antoni Contreras i Antoni Pinya. Anirem a veure com fan l’ensaïmada a Can Gelabert de Llubí que al 2018 ha estat considerada la millor ensaïmada de l’any. També anirem a veure el forn que va ser guanyador a l’anterior edició, el Forn de Sant Francesc i descobrirem la varietat d’ensaïmades diferents que es poden arribar a fer i com ha aconseguit que les fotografies de les ensaïmades que fa arribin a milers de persones a través del seu Instagram. Veurem com es fa la coca de crema on la pasta d’ensaïmada és l’ingredient essencial. Na Fanny Pons anirà a fer un xocolata amb ensaïmada per parlar amb tres generacions d’una mateixa família que associen l’ensaïmada amb les celebracions. I com no podia ser d’una altra manera en Miquel Calent ens donarà idees de com cuinar. Aquesta vegada per fer amb ella un plat salat. A més també repassarà quins dolços es poden fer amb l’ensaïmada quan aquesta ha tornat rostida.

00:25

QUÈ MENGEN ELS ESPORTISTES? Com s’alimenten els esportistes? És bo o no és bo prendre suplements alimentaris per rendir més a l’esport? Aquesta setmana a Fred i Calent volem acostar-nos a alguns dels esportistes i a alguns dels responsables de la seva alimentació per veure com influeix el que mengen al seu dia a dia. Aprofitarem que es celebra la Challenge Ciclista de Mallorca per entrevistar a Lluís Mas i al cuiner de l’hotel on està concentrat el seu equip, el Movistar Team. Na Marta Simonet coneixerà la també ciclista i duatleta, Mavi Garcia que li explicarà què és el que ella té més en compte a l’hora d’alimentar-se. En Miquel Calent conversarà amb na Bàrbara Vanrell, farmacèutica i dietista nutricionista especialitzada en esport, i amb el cap de serveis mèdics del RCD Mallorca. I vos voleu aprimar fent esport? Na Fanny Pons ens donarà consells de què hem de menjar i quin esport hem de fer. A més, ella i en Miquel Calent faran un gel casolà per donar energia i tenir més rendiment fent esport. I per arrodonir una jornada esportiva què millor què unes postres? En Miquel ens farà un dolç per menjar després d’una jornada esportiva intensa.

02:15

La Unió Europea estudia dur la farmacèutica AstraZeneca als tribunals per incomplir l'acord de distribució de la vacuna contra la Covid-19. Avui, en parlem amb el periodista corresponsal des de Brusel·les, Lluís Tovar, i amb Ariel Bentancur, especialista en Medicina d'Emergència resident a Israel, país que va al capdavant en l'administració del vaccí. Un dia més, analitzem l'evolució de la pandèmia i repassem els casos de contagis per coronavirus en l'àmbit mundial, nacional i local, amb el veterinari i expert en Salut Pública, Tolo Matas. Com sempre, vos oferim la darrera hora des dels punts calents d'informació de la mà dels nostres reporters. I tractem molts altres temes d'interès que afecten directament la nostra comunitat

05:30

PAISATGES

05:50

EL LLENGUATGE DELS ANIMALS EL LLEGUATGE DELS ANIMALS De la ma d'en Toni Escandell ens introduirem un altre cop dins el món de la fauna salvatge Balear per coneixer les seves costums, la seva vida i la seva història. Coneixerem diferents ambients naturals coves, boscos, penyasegats, illots costeners, l'alta mar, el fons marí etc. Donat que ens introduirem sovint en la intimitat dels nostres protagonistes i la seva manera de viure en ocasions filmarem comportaments poc observats. EL LLEGUATGE DELS ANIMALS Els assers vius es comuniquen entre ells, tenen els seu propi llengüatge. El lleguatge dels animals ens menys sofisticat que el nostre.Te molt a veure amb la seva morfologia, els seus sentits i fins i tot també diu molt sobre la seva intel.ligència, el pensament. Veurem una serie d'exemples de la nostra fauna sobre la intel.ligèngia i el seu llenguatge, que ben segur sorprendrà

06:25

LA FÀBRICA DESAPAREGUDA

LES ILLES ENCENEN EL LLUM LA FÀBRICA DESAPAREGUDA Avui, a "La fàbrica desapareguda" l'arribada de l'electricitat a Balears; el desenvolupament d'una infraestructura que tindria grans efectes en la nostra vida quotidiana i que faria possible el creixement industrial. El programa parla amb els hereus dels pioners que dugueren el llum elèctric a principis de segle a Mallorca i a Eivissa, i reconstrueix com va ser la instal·lació de línies a Formentera, la darrera de les illes que es es va electrificar. Una història molt recent que ens fa pensar en com era la vida sense llum, la que tengueren els nostres avantpassats durant segles, amb quinquers, sense geleres, sense electrodomèstics i... sense televisor. El programa es deté en l'arribada del televisor a les nostres llars, recorda com les cases que tenien "tele" es convertiren en punt de reunió de tot el poble, i dedica un espai important a rememorar programes de televisió mítics dels anys 50 i 60. Diversos testimonis recorden com foren els primers anys del llum elèctric, quan a les cases només hi havia una bombeta, i l'època en què els talls del subministre eren normals i constants. Parlem també amb treballadors i fills de treballadors de GESA a Alcúdia que visqueren un episodi únic i singular en la nostra indústria la construció d'un poblat per a empleats de la central tèrmica d'Alcúdia. El professor del poblat i antics alumnes recorden la vida al voltant d'una infraestructura que donaria llum a les illes.