09:00
13:40
13:50

PÍNDOLES CUINA AMB SANTI TAURA

» ESMOLAR

15:25

EL TEMPS MIGDIA. INFORMACIÓ METEOROLÒGICA

15:35

» ROSSEJAT NEGRE DE POP

15:55

PÍNDOLES CUINA AMB SANTI TAURA

22:25

CINEMA " UNA PASTISSERIA A NOTTING HILL "

Decidida a complir el somni de la seva difunta mare d'obrir una pastisseria a Notting Hill, la jove Clarissa demana ajuda a la millor amiga de la seva mare, n’ Isabella, i a la seva excèntrica àvia, na Mimi. Aquestes tres generacions de dones necessitaran superar el dolor, els dubtes i les diferències per a honrar el record de la seva estimada Sarah mentre s'embarquen en un viatge per a establir a Londres una pastisseria per omplir-la d’amor, esperança i colorits pastissos.

00:00

UNA DOBLE VIDA

04:00

LA FÀBRICA DESAPAREGUDA

» EL CALÇAT "La fàbrica desapareguda" dedica en capítol d'avui a una de les indústries més importants de Balears: la del calçat. Can Reus a Llucmajor, Can Curt a Lloseta i la mítica fàbrica de calçat de goma Can Codina a Maó són algunes de les indústries que obren les seves portes a les càmeres de "La fàbrica" anys després del seu tancament. El disseny i elaboració de sabates ha estat l'eix econòmic de molts pobles i ciutats de Mallorca i Menorca. Així ho recorden al programa treballadors de totes les parts del procés, grans i petits empresaris, modelistes i repuntadores en un capítol amb una important presència de la indústria menorquina. Hi apareixen també curiositats com bótes camperes que arribaren a l'estat de Texas, la fabricació de grans plataformes els anys 70 o l'arribada via Ciutadella de les famoses ballarines. A partir dels records de sabaters que cresqueren entre màquines i pedaços de pell, el programa reconstrueix com es passà d'un ofici artesanal a la fabricació de milers de parells de sabates per abastir clients de tot el món.

04:50

PAISATGES

05:00

» LA REPRODUCCIÓ De la ma d'en Toni Escandell ens introduirem un altre cop dins el món de la fauna salvatge Balear per coneixer les seves costums, la seva vida i la seva història. Coneixerem diferents ambients naturals: coves, boscos, penyasegats, illots costeners, l'alta mar, el fons marí etc. Donat que ens introduirem sovint en la intimitat dels nostres protagonistes i la seva manera de viure en ocasions filmarem comportaments poc observats. LA REPRODUCCIÓ Un interessant capítol on la sexualitat i la reproducció dels animals tenen el principal protagonisme. També es parlara del desenvolupament de les cries. Es faran algunes comparacions amb les costums dels humans per veure les diferències i similituds que tenim amb ells

06:45

» COMUNICACIÓ T1 - 6 Programa dedicat a la comunicació. I és que la comunicació és molt més que dir paraules. Hi ha moltes estratègies que s'usen per procurar l'harmonia i la convivència. Un exemple clar és que quan deim "com anam?" sempre responem que "bé", per evitar situacions incòmodes. En aquest programa dedicat a la comunicació, la convidada serà la periodista de Formentera Maria Mayans a qui sotmetrem al particular paraulòmetre.
» INSULTS T1 - 7 A TÉNTOL tractarem les paraules més malsonants que es diuen a les Balears i explicarem les seves curiositats. No vos ofengueu perquè direm insults, flastomies o paraulotes. Mal te pegui un llamp, beneit, bossot, babau, verinoi, bàmbol, bàmbol figa, colló, pardal, pardal amb anses, pardalarro, pardal assolellat, repunyetes!, més pardal que en Mies, cap de fava, imbècil, tarambana, moniato, capsigrany, malcriat, carabassot, maquetol!, collonarro, pardal ganso, calçons grossos, bosses, bosses tristes, pren es...
» DOBLERS T1 - 10 Tenir possibles, tenir-ne molts, tenir nyoc, ser un estufat, un botifarra, un bufarell o un bufa. De casa bona, de Can Verga, de Can Ruma?, més doblers que pèl, tenir blat a cambra, els ronyons closos o tenir més sous que una peça són maneres de dir que una persona maneja molts de doblers. I és que, els doblers són importants per al dia a dia i, com a tals, tenen una gran presència en el nostre llenguatge. En el programa de diumenge 17 de maig parlarem de riquesa lingüística i la posarem en valor. E...

06:50

BALEARS DES DE L'AIRE.

» Llucmajor i Campos Avui a “Balears des de l´aire” passarem de l´any 900 aC al segle XV, dos mil cinc-cents anys de viatge en el temps dins un mateix municipi També visitarem la segona zona més humida de Mallorca. El nostre helicòpter sobrevolarà el municipi més estens de Mallorca. Sabies que veurem una còpia del Panteó d'Agripa de Roma? Llucmajor i Campos des de l’aire.
» Santanyi i Ses Salines Avui a “Balears des de l´aire” visitarem els pobles de Santanyí i Ses Salines. Dos pobles del Migjorn mallorquí. Veurem formacions geològiques impressionants, estanys que són refugi de moltes espècies i vestigis d'un temps menys pacífic que l'actual. No us podeu perdre algunes de les cales i caletes més conegudes de la zona. Estam a punt de sortir! Heu pres seient? Estau preparats? Començam!
» Sant Joan, Petra i Vilafranca Avui visitarem els pobles del Pla de Mallorca. Els destins seràn els municipis de Vilafranca de Bonany, Petra i Sant Joan. Visitarem el lloc de naixement del fundador de ciutats tan conegudes com San Francisco i Los Ángeles a Califòrnia. També sobrevolarem una possessió propietat d'un cavaller que va destacar a un torneig a Nàpols i veurem moltes coses més al cor del Pla de Mallorca. Estam a punt de sortir! Heu pres seient? Estau preparats? Començam!

06:55

PÍNDOLES CUINA AMB SANTI TAURA

» CONSERVA DE TOMÀTIGUES
» ENVINAGRAT
» POLENTA