07:05

Visitam propietats amb màgia a Podem Passar? Una setmana més coneixerem les propietats més impressionants de Balears amb el programa Podem Passar? a IB3 Televisió. En aquesta ocasió ens desplaçarem fins a Alaior a Menorca per visitar una asombrosa vivenda. El seu propietari i arquitecte ens mostrarà les principals característiques d’una casa sorprenent, en la què es combina un estil tradicional i modern alhora, amb un disseny d’interior molt acurat. Una vivenda captivadora des del primer moment. Per altre banda al meravellós municipi de Valldemossa visitarem una exquisita propietat, on segons conten va nèixer Santa Catalina Tomàs. L’encantador matrimoni que viu en aquesta casa tan especial ens descobrirà una residència elegant i plena d’història en la què cada recó ha estat mimat. ¬¬¬¬Finalment, entre les muntanyes d’Esporles i envoltada de natura, trobarem la darrera vivenda de la setmana. Una preciosa finca amb molt de caràcter, construïda amb essència tradicional i que contrasta amb l’interiorisme que defineix perfectament a la seva propietària. Un espai diàfan i molt obert en el que la voluntat ha estat projectar l’interior com un loft. Un lloc en qual el temps pareix aturar-se. Podem Passar? Cada ......... a les ....... a IB3 Televisió, no t’ho perdis!!

07:50

RAMON LLULL.

ARRIBA L'ÈXIT MUNDIAL

08:00

RUPERT&SAM

L'ILLA MISTERIOSA

08:05

Llengua amb tàperes En Gaspar es desperta de bon dematí i antes de partir a fer feina, avisa a na Miquela que pensi a berenar. Però just quan surt de casa, el Dimoni Cucarell canvia el berenar de na Miquela per llengua amb tàperes. Al vespre, en tronar de la feina, es troba a na Miquela xerrant tota sola com una metralladora. No atura de xerrar! En Gaspar se'n dona conta que ha berenat llengua amb tàperes, els veïnats que volen descansar es queixen de les xerrades de na Miquela. En Gaspar decideix dur-la fora vila perquè ningú la sentí. Lo en demà encara xerra que te xerra. En Gaspar va d'un lloc a un altre cercant un remell però el Dimoni Cucarell li posa traves per tot allà on va fins que en Gaspar el descobreix. Tot d'una, en Gaspar avisa als Cossiers, l'FBI de Son Mai. Aquests, que ja han vist aquest encanteri altres vegades, recorden que l'única solució possible és localitzar a la Sibil·la. En Gaspar i na Miquela, xerra que te xerra, arriben a Ca la Quinta Forca i allà, a un racó queixant-se de tot, troben la Sibil·la. Està molt deprimida perquè ha vist la fi del món i es nega a ajudar-la. En Gaspar, que és molt viu, deixa a na Miquela asseguda devora la Sibil·la tres dies seguits fins que aquesta ja no pot pus i esclata "ESTÀ BÉ, LA CURARÉ! Però per l'amor de Déu... QUE NO XERRI PUS!" El cel fa un tro i tot queda en silenci. Na Miquela també. Assustats, na Miquela i en Gaspar tornen a Allà Baix mentre deixen a la Sibil·la remugant una altra vegada.

08:15

AL FONS DE LA MAR T3 - 4 Amb aquest capítol ens submergirem a les profunditats marines de les Balears per descobrir la espectacular fauna de peixos i invertebrats marins que viuen a les nostres aigües costaneres

08:45

UN COTXE ABANS DE LA TEMPESTA UN COTXE ABANS DE LA TEMPESTA Porreres Aquesta setmana, a Una mirada cap enrere, viatjarem a uns temps turbulents de la nostra història recent, els anys 30. Una colla d’amics i un cotxe atrotinat protagonitzen la fotografia presentada al concurs per Bartomeu Garí des de la localitat de Vilafranca. Aquesta instantània, a través de la investigació d’en Nofre, ens revelarà molta informació sobre les vicissituds d’aquells joves en uns anys plens d’il•lusions i d’incerteses. “Un cotxe abans de la tempesta”, un nou capítol d’Una mirada cap enrere, la sèrie d’IB3 que dóna vida als vostres àlbums familiars.

09:15

SARA MONTIEL I PEPE TOUS A TERRA DE PASIONS explicarem l’història d’una parella de categoria, na Sara Montiel i en Pepe Tous, que varen recórrer els carrers de Palma acabats de casar al Palau de Justícia a l’any 1979, i mentre passejaven eren saludats per la gent entre crits de “¡Viva Sara!” i “¡què guapa estàs!”. Tots dos varen ser molt estimats a la nostra terra. Ell, era descendent d'una coneguda família mallorquina, de gran tradició cultural i empresarial. Ella era considerada el rostre més bell del cinema espanyol, i va ser pionera en conquistar Hollywood per als actors espanyols. Tots dos seran els nostres protagonistes a TERRA DE PASSIONS.

10:05
10:30

EUCARISTIA A LA SEU DE MALLORCA

11:25

Santa Eugènia, la mar i un tríplex a Ciutat, tres vivendes d’ensomni a Podem passar? Aquesta setmana tindrem el plaer de conèixer tres propietats a Balears ben diferents. En primer lloc visitarem una fantàstica casa mallorquina allunyada de ciutat, envoltada de natura i situada a Santa Eugènia. Jacqueline, l’amfitriona en majúscules, francesa i afincada a Mallorca es declara una enamorada de l’illa però sobretot del seu municipi. Ella ens mostrarà tots els detalls i records de família que conserva en aquesta meravellosa casa. Per altre banda viurem una jornada amb un concepte de vida ben diferent. Un estil de viure màgic que permet, entre d’altres coses, canviar el paisatge cada dia. En Carlos, qui viu en aquesta peculiar vivenda no la canviaria per res del món. Estam parlant d’una vida a la mar. Descobrirem tots els recons d’un vaixell històric, en el què han pujat a bord grans personatges com Grace Kelly i en el que s’han viscut moments memorables. Al centre de Palma l’arquitecte Alejandro Palomino ens obrirà les portes del seu magnífic tríplex on ha trobat la ubicació ideal des de la qual poder gaudir de la mar i de la muntanya. Un espai molt lluminós propiciat per una construcció cúbica que protagonitza aquesta vivenda.

11:45

ANGLADA CEREZUELA ANGLADA CEREZUELA Aquesta setmana Neus Albis va a l’encontre d’Anglada Cerezuela, el duet de format per l’actriu, presentadora i cantant Carolina Cerezuela i el cantant i també presentador Jaume Anglada. ‘Manzana de caramelo’ és el seu àlbum de debut i serà l’excusa per xerrar de com va nèixer el projecte, de la seva música, dels plans de futur i del nou disc que ja tenen en marxa. Després Albis tendrà una estona de xerrada íntima amb els dos protagonistes en la qual repassarà la seva vida. El programa acabarà amb una trobada d’amics i família a la qual no va voler faltar el tennista Carles Moyà, parella sentimental de la cantant. ‘En Companyia’ és el programa d’entrevistes íntimes que IB3 Televisió dedica a personatges destacats de les Illes i a les seves famílies. Conduït per la periodista Neus Albis, el programa aportarà la mirada més personal dels amfitrions. Molts d’ells obrin ca seva per primera vegada i compartiran amb Albis vivències, anècdotes, somnis, èxits i fracassos. En definitiva, tota una vida repassada en 50 minuts.

12:50

ISRAEL I PALESTINA

13:59

IB3 NOTÍCIES CAP DE SETMANA MIGDIA

15:05

EL TEMPS CAP DE SETMANA MIGDIA. INFORMACIÓ METEOROLÒGICA

15:10

POLSERES VERMELLES

DIVERSIÓ

15:55

FORMATGES MENORQUINS AMB NOM PROPI, EL DARRER MERCADER DE CAMPOS, MULTIPLICAR AROMÀTIQUES I GATÓ D’AMETLA ALAR Aquesta setmana, l'amo en Toni Ballador, anirà fins a la finca de Son Arret, una explotació ramadera que actualment es dediquen a l'elaboració del formatge Sa Roqueta. Primer donarem menjar a vaques i vedells, després formatjarem a la madona i farem una fogassa amb el nom del programa i amb els fillets del lloc jugarem a botar bales de farratge. El nostre jove pagès, en Jaume Coll, anirà fins a Campos per ajudar a un mercader a la seva feina diària. Aniran junts fins a la finca de "Ses Rotetes" de Llucmajor on els espera un ramader de potada. Mirarem de fer barrina i en Jaume els ajudarà a carregar la guarda de xots a dins el camió. Després coneixerem el fill del mercader, que va deixar la universitat per dedicar-se de ple al món rural i que actualment regenta una carnisseria al centre del poble. Al rebost d'aquesta setmana, els germans del forn Nou d'Alaró ens prepararà un deliciós gató fet amb ametlla mallorquina. Després el durem a coure al seu forn de llenya on xerrarem sobre el passat, present i futur dels forns. A Capdepera coneixerem a na Paquita, una experta amb agricultura ecològica que ens explicarà com multiplicar herbes aromàtiques com el romaní, la lavanda o el tem per crear un santuari de pol·linitzadors. I farem gloses

17:00

Avui a Fred i Calent començarem marinant un llom de bonítol que guarnirem amb uns blinis i salsa avinagrada. Aprendrem com s’elabora el vitelo tonnato, un clàssic de la gastronomia torinesa. Cuinarem uns enrotllats de vedella amb formatge crema, espècies i mango a la sal. Un jove cuiner ens farà unes orellanes ideals per sucar amb mel. I per acabar, prepararem una crema ben llépola, amb mel, espígol gerds i ensaïmada torrada

17:55

LES ÚLTIMES GONELLES T4 - 33 “Les Últimes Gonelles” ens parla de les 5 últimes dones que en ple el segle XXI continuen portant la vestimenta tradicional Eivissenca gonella. A través dels seus testimoniatges, coneixerem com era la vida de les dones en el camp eivissenc des de principis del segle XX fins a l'actualitat i ens ajudaran a entendre com ha estat possible mantenir unes vestimentes, costums i formes de vida ancestrals fins a l'actualitat. La majoria dels nostres personatges ronden el centenar d'anys, però malgrat això, les seves ments són absolutament lúcides i els records vius com si fos ahir. Totes posseeixen un increïble sentit de l'humor, una enorme vitalitat i un cor farcit de bons sentiments. Cinc Dones amb majúscules, la grandesa de les quals radica en la seva senzillesa. Ens acompanyen també, l'antropòloga Lina Sansano Costa coordinadora del Museu Etnogràfic d’Eivissa i de l'Arxiu d'Imatge i So del Consell Insular d’Eivissa que ens n’ofereix la visió històrica i antropològica ja que reforçarà els testimoniatges de les nostres protagonistes. I l'escriptor Vicente Marí Tur artista polifacètic que és l'autor del llibre “Dons de pagesa els treballs i els dies” 2010, obra que dona veu a les més de 60 pageses que en aquell moment continuaven amb la vestimenta tradicional, de les quals ara només en queden 5.

18:35

MOVIMENT T1 - 8 Al vuitè capítol de "La Vida a Son Espases" ens endinsarem en el món dels especialistes i els pacients del servei de traumatologia. Coneixerem el cas d'en Juan Carlos, un jove entrenador de boxa que ha patit un greu accident amb un motocultor i que ha de ser intervingut d'urgència. Serem testimonis de tot el procés i de les complicacions derivades de la severitat de la ferida. Viurem amb na Carla els seus darrers dies a l'hospital. Després de més de sis mesos ingressada per un accident de trànsit que li va fer perdre una cama, na Carla lluita dia a dia per tornar a la seva vida d'abans. Veurem l'esforç per adaptar-se a la seva nova cama ortopèdica amb l'acompanyament de l'equip de traumatologia i fisioteràpia. Coneixerem també na Salva, una dona que ha ingressat a Son Espases per ser intervinguda al genoll. Amb el seu bon humor no triga a guanyar-se el personal de l'hospital. Seguirem una jornada del Doctor Bernat, un metge d'urgències que porta més de 40 anys fent feina.

19:25

DOCUMENTAL

‘Sant Joan, ahir i avui’, analitza l’origen de les festes i la seva evolució. Contrariament al que es creu, són molts els canvis que s’hi han donat des que se celebren actes que s’han deixat de celebrar, i d’altres que s’hi han incorporat. Les festes de Ciutadella, que avui viuen un moment àlgid, han passat també per èpoques en què ha perillat i tot la seva celebració; també es narren al documental els anys en què no s’han celebrat per motius polítics, o les renúncies d’alguns caixers a participar-hi, tot i estar ‘obligats’. Es tracta d’una foto fixa avui, i un repàs a la història més significativa d’aquestes celebracions d’origen religiós, militar i civil, que coincideix amb el solstici d’estiu. Una mirada serena a la festa per saber en quin punt es troba ara mateix, per evitar que es pugui desvirtuar. Una mirada per saber en quin punt es troba, abans de seguir caminant.

20:30

IB3 NOTÍCIES CAP DE SETMANA VESPRE

21:35

EL TEMPS CAP DE SETMANA VESPRE INFORMACIÓ METEOROLÒGICA

21:40

FAMILIA T4 - 5 En el programa de TÉNTOL dedicat a la FAMÍLIA, els convidats especials són els escriptors -pare i filla- Gabriel Janer Manila i Maria de la Pau Janer Mulet a qui sotmetrem al paraulòmetre. TÉNTOL és un programa de televisió d'entreteniment i divulgació sobre el patrimoni lingüístic de les Balears. El format, de nova creació, fa especial èmfasi en la genuïnitat i origen etimològic de paraules i expressions recollides arreu de les Illes. Algunes de les seccions de TÉNTOL són l'Endevinalla, els Embarbussaments, l'Aixuxines i la saviesa de tres padrins un de cada illa. Al final del programa comptarem amb una cançó inèdita composta i interpretada per Roger Pistola.

22:15

DE SÓLLER AL PUIG MAJOR Rodolant de Sóller al Puig Major Rodo Gener fa ruta per carreteres emblemàtiques de la Serra de Tramuntana i puja a la muntanya més alta de les balears amb el dibuixant Rafel Vaquer Rafel Vaquer, creador de Johnny Roqueta i moter confés, és un dels protagonistes del capítol de Rodolant que discorre entre Sóller i el Puig Major. Rodo Gener ha quedat amb ell al Mirador de les Barques, des d’on partiran cap a la muntanya més alta de l’illa. Abans, a Sóller, el conductor del programa haurà descobert dues vistes dignes de fer-ne un retrat amb els instagramers Wil i Gorka. Rodo Gener farà el recorregut des de Sóller a Fornalutx amb el bluesman Víctor Uris. Asseguts en un banc de la plaça, Gener i Uris faran el seu primer i potser l’últim, també duet amb harmòniques. L’actor menorquí passejarà entre olivars i conversarà amb la cuinera Aina Burgos i, ben a prop d’allà, a Biniaraix, entrarà a la primera casa de la contrada on es va celebrar Halloween, amb l’actriu Emma Bernbach Rodolant proposa una estona distesa amb la visió sempre curiosa i un punt irònica d’en Rodo Gener, qui aprofita sempre qualque moment per aturar-se i fer-se una selfie, reflexionar en un vídeo per a Instagram o dibuixar una postal —sempre va preparadíssim- amb aquarel·les

23:10

PREMIS EL TEMPS DE LES ARTS 2021

El Temps de les Arts és un portal digital de difusió de la cultura en els àmbits de les arts visuals, el patrimoni, l’arquitectura, les arts escèniques i la música.

00:00

SORT I VENTURA Sort i Ventura Aquesta setmana a Això és Mel anam a Ciutadella per viure la festa de Sant Joan. Volem conèixer la gastronomia i la cultura de la que és una de les festes més antigues i més importants de les Illes Balears. En Tomeu descobrirà la dolçor de la festa. N’Arnau, un nin molt santjoaner, li farà uns confits de senyor i li deixarà tastar els macarons. En Tomeu també anirà a la pastisseria Moll per tastar les dolces, una exquisidesa que només es fa per Sant Joan i que és menja mullada amb aigua i anís. Durant aquests dies els ciutadellencs tenen poc temps per asseure’s a taula per dinar i el que predomina és la cuina de tià, és a dir, la cuina que es pot mantenir uns dies a la gelera. Un dels menjars més clàssics són les pilotes amb salsa d’avellana. En José María Mayans els hi cuinarà i li explicarà en què consisteix la berena i la bereneta. I com que no pot faltar la xocolata amb ensaïmada en Tomeu n’hi farà una versió a en Toni Gomila molt original. En Toni tendrà un dia molt intens. Anirà a parlar amb el Caixer Senyor del bienni 2008 2009, en José María de Sintas perquè li expliqui els protocols d’aquesta festa de caixers i cavallers. Després anirà a veure un dels cavallers que surten a la cavalcada per veure com prepara i vesteix el seu cavall. Amb ell anirà a fer un passeig amb altres cavallers i amb el fabioler perquè li expliqui com es fa el replec. També viurem la part religiosa de la festa. En Toni anirà a Sant Joan de Missa perquè el Caixer Capellà, en Bosco Faner, li expliqui quins són els actes litúrgics de Sant Joan. També veurem qui és i quines pells vesteix l’home del be. En Toni anirà a veure l’assaonador que prepara les pells que ha de dur el jove que porta el be. Després anirà al lloc on viu l’Home del Be d’enguany per veure com es prepara per caminar durant hores amb un be a les seves espatlles. Aquesta setmana a Això és Mel ens posam el mocador vermell al coll per viure la festa més dolça. Sort i Ventura.

01:25

IB3 NOTÍCIES CAP DE SETMANA VESPRE

02:05

EL TEMPS CAP DE SETMANA VESPRE INFORMACIÓ METEOROLÒGICA

02:10

FORMATGES MENORQUINS AMB NOM PROPI, EL DARRER MERCADER DE CAMPOS, MULTIPLICAR AROMÀTIQUES I GATÓ D’AMETLA ALAR Aquesta setmana, l'amo en Toni Ballador, anirà fins a la finca de Son Arret, una explotació ramadera que actualment es dediquen a l'elaboració del formatge Sa Roqueta. Primer donarem menjar a vaques i vedells, després formatjarem a la madona i farem una fogassa amb el nom del programa i amb els fillets del lloc jugarem a botar bales de farratge. El nostre jove pagès, en Jaume Coll, anirà fins a Campos per ajudar a un mercader a la seva feina diària. Aniran junts fins a la finca de "Ses Rotetes" de Llucmajor on els espera un ramader de potada. Mirarem de fer barrina i en Jaume els ajudarà a carregar la guarda de xots a dins el camió. Després coneixerem el fill del mercader, que va deixar la universitat per dedicar-se de ple al món rural i que actualment regenta una carnisseria al centre del poble. Al rebost d'aquesta setmana, els germans del forn Nou d'Alaró ens prepararà un deliciós gató fet amb ametlla mallorquina. Després el durem a coure al seu forn de llenya on xerrarem sobre el passat, present i futur dels forns. A Capdepera coneixerem a na Paquita, una experta amb agricultura ecològica que ens explicarà com multiplicar herbes aromàtiques com el romaní, la lavanda o el tem per crear un santuari de pol·linitzadors. I farem gloses

03:20

UN COTXE ABANS DE LA TEMPESTA UN COTXE ABANS DE LA TEMPESTA Porreres Aquesta setmana, a Una mirada cap enrere, viatjarem a uns temps turbulents de la nostra història recent, els anys 30. Una colla d’amics i un cotxe atrotinat protagonitzen la fotografia presentada al concurs per Bartomeu Garí des de la localitat de Vilafranca. Aquesta instantània, a través de la investigació d’en Nofre, ens revelarà molta informació sobre les vicissituds d’aquells joves en uns anys plens d’il•lusions i d’incerteses. “Un cotxe abans de la tempesta”, un nou capítol d’Una mirada cap enrere, la sèrie d’IB3 que dóna vida als vostres àlbums familiars.

03:50

AL FONS DE LA MAR T3 - 4 Amb aquest capítol ens submergirem a les profunditats marines de les Balears per descobrir la espectacular fauna de peixos i invertebrats marins que viuen a les nostres aigües costaneres

04:15

PAISATGES

04:30

SARA MONTIEL I PEPE TOUS A TERRA DE PASIONS explicarem l’història d’una parella de categoria, na Sara Montiel i en Pepe Tous, que varen recórrer els carrers de Palma acabats de casar al Palau de Justícia a l’any 1979, i mentre passejaven eren saludats per la gent entre crits de “¡Viva Sara!” i “¡què guapa estàs!”. Tots dos varen ser molt estimats a la nostra terra. Ell, era descendent d'una coneguda família mallorquina, de gran tradició cultural i empresarial. Ella era considerada el rostre més bell del cinema espanyol, i va ser pionera en conquistar Hollywood per als actors espanyols. Tots dos seran els nostres protagonistes a TERRA DE PASSIONS.

05:20

MISSIÓ Al programa d'avui començarem al mercat de l'Olivar, i després de passar per La Rambla ens endinsarem dins el barri de Missió. Menjarem ensaïmada de bacallà d'es Forn de can Elies, Cardenal des forn de Missió, visitarem l'hotel Convent de la Missió i dinarem al Simply Fosh. També farem un tast dels millors vins de ses illes.

06:10

FORMENTERA "Pitiüses, entre pins i savines" mostra l'hivern a Formentera El programa d'IB3 Televisió "Pitiüses, entre pins i savines" visita aquesta setmana Formentera per conèixer com és a l'hivern l'illa romàntica, la de les platges desertes i les tradicions centenàries. Amb els presentadors Tita Planells, Toni Riera i Tito Fuster passejarem pels seus racons d'ensomni i coneixerem més sobre la gent de l'illa de l'eterna bellesa. El dissenyador Xavier Mariscal vindrà des de Barcelona per mostrar els racons predilectes de la seva Formentera estimada. Fa més de 30 anys que visita aquesta illa i comprovarem que la coneix tan bé que pot dibuixar-la de memòria. A la platja de ses Illetes veurem com s'entrenen els millors windsurfistes d'Espanya per a les Olimpíades de Rio del 2016. Ho fan amb Asier Fernández, el primer eivissenc que va acudir a uns jocs olímpics, seleccionador nacional i actual responsable del Club de Vela de Formentera. Anirem a l'interior on les ovelles pasturen al camp per descobrir l'autèntica llana de Formentera. Filarem amb una teixidora criada entre ovelles que es dedica a vendre jerseis, ponxos i capells que ja en els anys 60 seduïren els primers hippys que arribaren a l'illa. Un biòleg ens ajudarà a saber què té d'especial la sargantana, símbol de l'illa i l'animal per excel·lència de Formentera. Entre altres curiositats, aprendrem que és la espècie amb major diversitat de colors del món i que a les Pitiüses conviuen 23 subespècies diferents. També descobrirem els racons on s'amaguen les sargantanes a l'hivern les parets de pedra seca que divideixen tota l'illa. La paciència dels mestres fa possible que es mantinguin aquestes construccions que ja