07:00

PORTA PINTADA - XOCOLAT Al programa d'avui descobrirem com va arribar l'església ortodoxa a Santa Catalina de Sena. Passejarem pel carrer Oms fins al bar Espanya, el més antic del barri. Cercarem la sort a l'administració nº1 de Palma i ens acostarem fins al Celler sa premsa per dinar. Després provarem de jugar a hoquei en línea a la pista des patins i per acabar gaudirem d'un concert a l'Espai Xocolat.

07:55

RAMON LLULL.

COMENÇA LA GIRA MUNDIAL Una vegada que han acabat de menjar, Ramon Llull i Lluís tornen a la biblioteca del Monestir de la Real, on Ramon Llull contínua contant la seva història amb els seus primers viatges a l'estranger.

08:05

RUPERT&SAM

"TINC GANA"

08:10

Llengua amb tàperes En Gaspar es desperta de bon dematí i antes de partir a fer feina, avisa a na Miquela que pensi a berenar. Però just quan surt de casa, el Dimoni Cucarell canvia el berenar de na Miquela per llengua amb tàperes. Al vespre, en tronar de la feina, es troba a na Miquela xerrant tota sola com una metralladora. No atura de xerrar! En Gaspar se'n dona conta que ha berenat llengua amb tàperes, els veïnats que volen descansar es queixen de les xerrades de na Miquela. En Gaspar decideix dur-la fora vila perquè ningú la sentí. Lo en demà encara xerra que te xerra. En Gaspar va d'un lloc a un altre cercant un remell però el Dimoni Cucarell li posa traves per tot allà on va fins que en Gaspar el descobreix. Tot d'una, en Gaspar avisa als Cossiers, l'FBI de Son Mai. Aquests, que ja han vist aquest encanteri altres vegades, recorden que l'única solució possible és localitzar a la Sibil·la. En Gaspar i na Miquela, xerra que te xerra, arriben a Ca la Quinta Forca i allà, a un racó queixant-se de tot, troben la Sibil·la. Està molt deprimida perquè ha vist la fi del món i es nega a ajudar-la. En Gaspar, que és molt viu, deixa a na Miquela asseguda devora la Sibil·la tres dies seguits fins que aquesta ja no pot pus i esclata "ESTÀ BÉ, LA CURARÉ! Però per l'amor de Déu... QUE NO XERRI PUS!" El cel fa un tro i tot queda en silenci. Na Miquela també. Assustats, na Miquela i en Gaspar tornen a Allà Baix mentre deixen a la Sibil·la remugant una altra vegada.

08:20

CAP A LES PROFUNDITATS. Aquest diumenge Balears Fa Ciència s’endinsa en les profunditats amb un programa centrat en aspectes com la geologia, la recerca del fons marí, els fòssils, l’espeleobusseig i l’arqueologia. El programa comptarà amb la presència de l’espeleobussejador Xisco Gràcia per mostrar la importància de la investigació a les coves submarines, i la geòloga Rosa María Mateos, que explicarà com estan formades geològicament les Illes Balears. També es mostrarà la recerca que fa l’Institut Oceanogràfic de les Balears per esbrinar com és el nostre fons marí, i la investigació arqueològica al jaciment de Capocorb Vell. Tot amb l’humor dels científics Ana Payo Payo i Adrián García.

09:10

LA CARA B és un programa documental que explicarà històries vitals amb l'esport com a pretext. Històries d'esportistes, alguns anònims, altres semi-desconeguts i uns altres que gaudeixen o han gaudit de certa notorietat. LA CARA B és un programa que explicarà històries humanes de glòries o de derrotes, de triomfs o de sofriments. LA CARA B tractarà d'apropar a l'espectador histories d'emocions, de reptes, amb les seves dificultats i la seva duresa, a través d'una imatge i una línia gràfica cuidada, d'una banda sonora molt bé seleccionada, i també a través dels silencis. Jo vaig jugar contra Garri Kasparov La lluita del Pare Capel Jo vaig jugar contra Garri Kasparov L'any 1989, el campió del món d'escacs, el soviètic Garri Kasparov, va visitar les Illes Balears dues vegades per disputar partides simultànies, al febrer i al desembre. Les autoritats polítiques de les Illes volien aconseguir que Palma fos seu del campionat del món i crear un museu-escola internacional d'escacs ,apadrinada per l'Ogre de Baku, que també tenia els seus plans cercar suports per liderar una associació d’escacs mundial, paral•lela a l'oficial. Però el campió del món, es va trobar a Palma amb una situació que no entrava en els seus plans; un obstacle amb nom i cognom Pedro Pons. La lluita del Pare Capel Eusebio Capel va sentir la cridada de Déu, però també la de la lluita Olímpica. El Pare Capel treballa per a l'Altíssim, i al mateix temps per a l'Escola d'Alt Rendiment i per a la Federació Balear de Lluita. Va engegar la lluita a les illes a la fi dels 80, ha passat en dues etapes pel seminari, té tres carreres, ha estat seleccionador nacional, els seus lluitadors han aconseguit més de 400 títols nacionals i han participat en campionats del món i Jocs Olímpics. Tot això ha estat possible perquè, com diu el Pare Capel, la fe i l'esport es compaginen en la vida sempre cal lluitar.

10:00

RCD MALLORCA

10:50

MEDITERRANEANS DREAMS T1 - 10 En Tomeu Caldentey torna a IB3 amb Fusions, un programa on el prestigiós xef afronta un gran repte culinari mesclar dues receptes que en un principi semblen no tenir punts en comú. Ho aconseguirà amb l'ajuda, cada setmana, de dos amants de la cuina anònims, però de gran talent. El programa d'aquesta setmana serà de cuina de la Mediterrànea , del nord i del sud. Coneixerem en Gori , un pagès que té una recepta especial pel llom amb col, i na Kabira, que prepara el cuscús com ningú. En Tomeu ajuntarà les dues en una fusió espectacular.

11:45

Santi Taura, cuina d’arrels En el capítol d'aquesta setmana d'Arrels coneixerem les arrels d'uns dels cuiners més estimats de les nostres illes Santi Taura, esportista, músic, viatger però per damunt de tot un apassionat de la cuina i un dels majors defensors dels aliments autòctons L'historiador felanitxer, Nofre Vaquer, ens revelarà algunes curiositats sobre els llinatges del nostre convidat, especialment una gran incògnita per a ell d'on ve el cognom Taura? El seu mestre i amic, Joan Arbrines, l'emocionarà recordant els seus inicis. Escoltarem al grup Guacamole i els pinitos que va fer en Santi a la música Anirem a Pollença amb Joan Torres Velasco per conèixer al primer Taura i li presentarem a uns familiars pollencins molt propers I farem una xerradeta amb la seva família perquè ens expliquin com es Santi Taura Tot això i molt més aquesta setmana a Arrels

12:55

UN PASSEIG PER LES BALEARS TALAIÒTIQUES T2 - 1 Comença la segona temporada d'un Ben Trobat molt balear, a on un presentador menorquí, un eivissenc i una mallorquina descobriran d'una forma diferent les nostres Illes. Tot tres faran activitats a l'aire lliure a una illa que no és la seva. El cantant menorquí Shanti Gordi colcarà a cavall per Son Real al nord de Mallorca, amb un invitat que no ens deixarà indiferent per la seva forma d'entendre la vida. Aniran fins a la necròpoli d'Es Fenicis a on els hi esperen autèntics tiradors de fona. Després d'una petita visita al jaciment li ensenyaran com es fan les fones i la tècnica del llançament. L'actriu i cantant Aina Zuazaga farà una travessia en kayak des de Santa Eulària fins a l'illot de Tagomago. Una vegada allà, primer beuran una mica de xocolata calent per recuperar-se del fred abans de recorre el camí fins al far, a l'altre costat de l'illot privat. Joan Barbé, músic eivissenc, sempre ha tingut curiositat per visitar els monuments talaiòtic de Menorca. Per això visitarà amb dos arqueòlegs el poblat de Torralba d'en Salort a Alaior, uns del millor conservats de Menorca i la fantàstica necròpoli de Cala Morell a Ciutadella. Allà comprovarà que no els enterraments a la Menorca Talaiòtica i a l'Eivissa Púnica no se semblaven en res, encara que siguin de la mateixa época. Per acabar els 'Ressonadors' d'Eivissa ens acomiadaran amb la cançó popular de major de les pitiüses, de nom 'Jo tinc una enamorada'.

13:59

IB3 NOTÍCIES CAP DE SETMANA MIGDIA

15:05

EL TEMPS CAP DE SETMANA MIGDIA. INFORMACIÓ METEOROLÒGICA

15:10

AGAFA'M SI POTS, CAP DE SETMANA

16:15

"MATER MISERICORDIAE" La mare de don Lluc, na Gràcia, ha arribat a Sant Jeroni de la Roca per fer-li una visita. És una dona elegant, reservada i un punt freda. El fet que la mare el tracti com un nin petit, farà desesperar en Lluc. En canvi, les beates de la vila, quedaran enlluernades amb la mare d'en Lluc. L'elegància, l'estil i sobretot el perfum que es posa les deixarà admirades. Però... què ha vengut a fer na Gràcia? És només una visita rutinària o amaga qualque cosa?
"XUS NO SEMPRE VOL DIR JESÚS" Quan don Lluc encara té ben present la visita que li va fer la seva mare i encara no ha digerit la mala nova, un altre parent es planta, per sorpresa, a Sant Jeroni. Aquesta vegada, però, és un home i amb un caràcter més bromista del que don Lluc desitjaria. El conco de don Lluc, amb una ideologia molt semblant a la d'en Colau, s'assegurarà que l'estada a Sant Jeroni sigui recordada durant molt de temps.

18:10

Pesca cap rojos amb Andreu Sureda, navegació i cuina amb dos enamorats de la mar i excursió pel camí dels pint Avui, en Pedro Carbonell sortirà a pescar cap rojos amb n’Andreu Sureda, capità de la selecció espanyola de pesca submarina. Passaran una jornada ben entretinguda. I faran bones captures. En Manolo Barahona coneixerà en Jaume Joan i el seu fill Josep, dos enamorats de la mar. Pescaran roquer per sa badia de Pollença. I acabaran cuinant un arròs a bord. En Tomeu Orell sortirà d’excursió pel camí dels pintors amb una colla d’aficionats a la fotografia i a la natura. Coneixerem a n’en Miquel Reche, un pintor expert en paisatges. I gaudirem d’un entorn fantàstic. També aprendrem a cuinar gambes a la flama amb algues i aire de cítrics.
Pesca de llampugues amb professional, Primera Fira des Moll i entrenament de l’equip balear de wakeboard. Avui, en Pedro Carbonell sortirà a pescar llampugues des de la Badia de Palma. Viuran una jornada plena d’activitat. I faran una bona pescada. En Manolo Barahona assistirà a sa primera Fira del Moll al Port d’Eivissa. Descobrirà la varietat de plats preparats per aquest esdeveniment. I acabarà fent un tast de lloms de moll amb salmorra. N’ Ana Alonso assistirà a entrenament de l’equip balear de wakeboard a Alcúdia....

19:40

DOCUMENTAL

Una vida entre dues aigües. Paco de Lucía a Mallorca, un treball que descobreix una història poc coneguda l’estreta relació del gran guitarrista flamenc amb la nostra illa. Paco de Lucia escollí Mallorca com a lloc de residència l’any 2005. Des de llavors sempre deia, quan li demanaven, que havia trobat el seu lloc al món, Des de la seva arribada a Mallorca fins a la seva sobtada mort l’any 2014, Paco de Lucia, la seva dona Gabriela i els seus dos fills tingueren una vida plàcida vida a la nostra illa, adaptats fàcilment a una idiosincràsia que els permetia una vida discreta i reservada, just el que cercaven. Quina va ser la seva l’experiència a Mallorca? Un recorregut pel Paco de Lucía mallorquí a través de la seva vídua, els músics i els amics. Una producció d’IB3 Televisió amb la col•laboració de Quindrop Produccions Audiovisuals

20:30

IB3 NOTÍCIES CAP DE SETMANA VESPRE

21:35

EL TEMPS CAP DE SETMANA VESPRE INFORMACIÓ METEOROLÒGICA

21:40

LA MIRADA AUTISTA T5 - 6 Com dos joves qualssevol, Víctor i Jaume conversen apassionadament sobre les seves aficions, com el cinema o la informàtica. Però ho fan també sobre com els afecta el Trastorn de l’Espectre Autista, que ambdós pateixen. Ara passen la major part del seu temps al centre d’educació especial ASNIMO, on se senten bé, rodejats de persones que els entenen. No sempre ha estat així. Jaume relata l’assetjament escolar que va patir els seus anys d’escolarització. A les Balears hi ha 1.735 alumnes amb TEA. Depenent del cas, s’escolaritzen a aules ordinàries, a aules ASCE aules d’educació especial a centres ordinaris o a centres d’educació especial. Gerhard té 7 anys i combina les classes a una aula ordinària a l’escola de Santa Maria amb un centre d’educació especial. A més, l’infant assisteix a cinc teràpies setmanals que costen més de 700 euros al mes. La seva mare, Tamara Beier, no deixa de lluitar pel seu benestar, però reconeix que és un gran desgast emocional i un enorme sacrifici econòmic i de temps. Joanna Rigo pateix la síndrome d’Asperger, un tipus d’autisme lleu, sense un retard cognitiu evident i de difícil detecció. Va passar més de 20 anys sense saber què tenia, fins que una psicòloga d’Amadip li va detectar. Avui Joanna té un fill i fa una vida pràcticament autònoma. Tot i que l’autisme es va diagnosticar per primera vegada el 1943, segueix essent un trastorn molt desconegut. A ‘Zoom’ copsam la seva realitat que topa massa sovint amb la incomprensió de la societat.

22:05

CINEMA

Sophie Amanda Seyfried i Víctor Gael García Bernal, una parella que està de vacances a Itàlia, rep una carta dirigida a una tal Julieta. La remitent és Claire Vanessa Redgrave, una dona que tracta de localitzar Lorenzo Franco Nero, un home amb el qual va viure a Itàlia, en la seva joventut, un festeig amorós. Sophie emprendrà llavors un viatge per la Toscana per a trobar a l'antic amor de Claire.

23:55

CINEMA

Donen Steve Carrel, columnista en un periòdic local, viu amb el record de la seva esposa morta, i dedicat per complet a les seves tres filles. La seva vida canvia quan coneix a Marie Juliette Binoche, la nova núvia del seu germà menor Donen Cook.

01:35

IB3 NOTÍCIES CAP DE SETMANA VESPRE

02:15

EL TEMPS CAP DE SETMANA VESPRE INFORMACIÓ METEOROLÒGICA

02:20

MEDITERRANEANS DREAMS T1 - 10 En Tomeu Caldentey torna a IB3 amb Fusions, un programa on el prestigiós xef afronta un gran repte culinari mesclar dues receptes que en un principi semblen no tenir punts en comú. Ho aconseguirà amb l'ajuda, cada setmana, de dos amants de la cuina anònims, però de gran talent. El programa d'aquesta setmana serà de cuina de la Mediterrànea , del nord i del sud. Coneixerem en Gori , un pagès que té una recepta especial pel llom amb col, i na Kabira, que prepara el cuscús com ningú. En Tomeu ajuntarà les dues en una fusió espectacular.

03:15

Santi Taura, cuina d’arrels En el capítol d'aquesta setmana d'Arrels coneixerem les arrels d'uns dels cuiners més estimats de les nostres illes Santi Taura, esportista, músic, viatger però per damunt de tot un apassionat de la cuina i un dels majors defensors dels aliments autòctons L'historiador felanitxer, Nofre Vaquer, ens revelarà algunes curiositats sobre els llinatges del nostre convidat, especialment una gran incògnita per a ell d'on ve el cognom Taura? El seu mestre i amic, Joan Arbrines, l'emocionarà recordant els seus inicis. Escoltarem al grup Guacamole i els pinitos que va fer en Santi a la música Anirem a Pollença amb Joan Torres Velasco per conèixer al primer Taura i li presentarem a uns familiars pollencins molt propers I farem una xerradeta amb la seva família perquè ens expliquin com es Santi Taura Tot això i molt més aquesta setmana a Arrels

04:20

LA CARA B és un programa documental que explicarà històries vitals amb l'esport com a pretext. Històries d'esportistes, alguns anònims, altres semi-desconeguts i uns altres que gaudeixen o han gaudit de certa notorietat. LA CARA B és un programa que explicarà històries humanes de glòries o de derrotes, de triomfs o de sofriments. LA CARA B tractarà d'apropar a l'espectador histories d'emocions, de reptes, amb les seves dificultats i la seva duresa, a través d'una imatge i una línia gràfica cuidada, d'una banda sonora molt bé seleccionada, i també a través dels silencis. Jo vaig jugar contra Garri Kasparov La lluita del Pare Capel Jo vaig jugar contra Garri Kasparov L'any 1989, el campió del món d'escacs, el soviètic Garri Kasparov, va visitar les Illes Balears dues vegades per disputar partides simultànies, al febrer i al desembre. Les autoritats polítiques de les Illes volien aconseguir que Palma fos seu del campionat del món i crear un museu-escola internacional d'escacs ,apadrinada per l'Ogre de Baku, que també tenia els seus plans cercar suports per liderar una associació d’escacs mundial, paral•lela a l'oficial. Però el campió del món, es va trobar a Palma amb una situació que no entrava en els seus plans; un obstacle amb nom i cognom Pedro Pons. La lluita del Pare Capel Eusebio Capel va sentir la cridada de Déu, però també la de la lluita Olímpica. El Pare Capel treballa per a l'Altíssim, i al mateix temps per a l'Escola d'Alt Rendiment i per a la Federació Balear de Lluita. Va engegar la lluita a les illes a la fi dels 80, ha passat en dues etapes pel seminari, té tres carreres, ha estat seleccionador nacional, els seus lluitadors han aconseguit més de 400 títols nacionals i han participat en campionats del món i Jocs Olímpics. Tot això ha estat possible perquè, com diu el Pare Capel, la fe i l'esport es compaginen en la vida sempre cal lluitar.

05:10

PAISATGES

05:25

CAP A LES PROFUNDITATS. Aquest diumenge Balears Fa Ciència s’endinsa en les profunditats amb un programa centrat en aspectes com la geologia, la recerca del fons marí, els fòssils, l’espeleobusseig i l’arqueologia. El programa comptarà amb la presència de l’espeleobussejador Xisco Gràcia per mostrar la importància de la investigació a les coves submarines, i la geòloga Rosa María Mateos, que explicarà com estan formades geològicament les Illes Balears. També es mostrarà la recerca que fa l’Institut Oceanogràfic de les Balears per esbrinar com és el nostre fons marí, i la investigació arqueològica al jaciment de Capocorb Vell. Tot amb l’humor dels científics Ana Payo Payo i Adrián García.

05:55

CALA MAJOR Al programa d'avui començarem visitant la Fundació Pilar i Joan Miró. A l'avinguda Joan Miró, Francisco Martínez ens ensenyarà ca seva, un autentic palau. Anirem a l'hotel Nixe Palace i dinarem al restaurant A popa, després coneixerem la residència d'esportistes on va viure Rafel Nadal a Cala Nova, i sense sortir des Club Nautic Calanova, coneixerem al primer professor de vela del rei.
PALAU EPISCOPAL Al programa d'avui visitarem el Palau Episcopal i el seu museu Diocesà, també coneixerem la particular casa Can Espanya. Passejarem fins la Plaça Sta. Eulàlia i anirem al Bazar del libro, Dinarem a sa plaça des Banc de s'oli i després coneixerem la història de Casa Roca. Seguirem passejant per la plaça Quadrado i la plaça Sant Francesc per arribar finalment al carrer Portella on hi ha el Col·legi Oficial d'Arquitectes.