X

Els espanyols passen més de cinc hores al dia a WhatsApp​

El consum mòbil supera per primera vegada al de l'ordinador

24/04/2017

Els espanyols passen més de cinc hores al dia a WhatsApp​

El 86% dels internautes de 16 a 65 anys utilitza diàriament les xarxes socials, la qual cosa representa més de 19 milions de persones al país, un 5% més respecte a l’any passat, segons dades de l’Estudi Anual de Xarxes Socials 2017 elaborat per IAB Spain.

Facebook segueix sent la xarxa social més utilitzada (91% de persones), seguida de WhatsApp (89%), YouTube (71%) i Twitter (50%). Instagram és la que més usuaris ha obtingut en el darrer any.

Quant a valoració, WhatsApp i YouTube són les xarxes socials amb major puntuació, seguides de Spotify i Telegram. Per la seva banda, WhatsApp i Facebook són les xarxes socials que més agraden ja que ocupen ambdues el 65% del percentatge total i són transversals independentment del sexe i l’edat, seguides a major distància per Instagram.

Pel que fa a la freqüència d’ús, l’estudi revela que WhatsApp ocupa la primera posició amb més de cinc hores al dia, seguit de Spotify i Facebook. A més, Twitch també té una alta freqüència diària (gairebé quatre hores), encara que la base d’usuaris és bastant petita.

En aquest sentit, destaca que Instagram i Telegram són les xarxes amb major increment de freqüència d’ús respecte a l’any passat.

Així mateix, entre les activitats que amb més freqüència es realitzen a les xarxes socials, destaquen xatejar (67%), veure vídeos o música (59%) i veure què fan els contactes (47%).

L’estudi també revela que el mòbil és el primer dispositiu d’accés a la xarxa amb un 94%, i supera per primera vegada l’ordinador, que es manté en un 93%. En el mòbil, Whatsapp, Facebook, YouTube i Instagram són les aplicacions que hi destaquen principalment.

En aquesta línia, apunta que el pes de la tauleta augmenta significativament, passant d’un 28% a un 55% en el darrer any. A més, tant en l’ordinador, com en el mòbil i la tauleta, l’hora punta és a partir de la franja de les 20.30 fins a les 00.30 hores, encara que el monitoratge s’activa a partir de les 10 hores.

24/04/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris