X

La negativa dels bancs a pagar clàusules sòl obliga els afectats a anar per via judicial

Adicae denuncia que la banca denega el 88% de les reclamacions fetes pels seus clients per aquestes clàusules a Espanya

05/09/2017

La negativa dels bancs a pagar clàusules sòl obliga els afectats a anar per via judicial

Les Balears ha registrat 151 execucions hipotecàries en el segon trimestre d’enguany, segons l’Institut Nacional d’Estadística. De manera paral·lela, ADICAE denuncia que la banca denega el 88% de les reclamacions fetes pels seus clients per les clàusules sòl a Espanya, per la qual cosa obliga els afectats a anar als tribunals.

Fa uns anys, Carlos Zabala va contractar una hipoteca de 96.000 euros per adquirir un habitatge. Però poc després la va ampliar amb 35.000 euros més per fer reformes al seu pis. I llavors es va adonar que li havien aplicat una clàusula sòl. Ara reclama al banc, per via extrajudicial, uns 6.000 euros de pèrdua. La resposta ha estat negativa.

Des del febrer els clients que tenen clàusules sòl en les seves hipoteques poden anar al banc per informar-se de quina quantitat els tornarien per aquest concepte. Van fer falta diverses sentències del Tribunal Suprem i de la justícia europea per exigir als bancs que tornassin els doblers cobrats per aquest concepte en què la clàusula s’havia fixat al contracte de manera poc transparent.

Entitats bancaries, com BMN, ha reiterat la seva voluntat de posar-se a disposició del client i de fer efectius els pagaments. Però paral·lelament molta gent opta per la via judicial davant les negatives bancàries.

Davant la negativa del banc a retornar els doblers, Carlos Zabala ja pensa fermament a dur el seu cas als jutjats.

05/09/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris