X

Cort planeja substituir les galeres de cavalls per cotxes d’època elèctrics

PP i Ciutadans s'han mostrat en contra de la iniciativa i a favor de la continuïtat de les galeres

28/09/2017

Cort planeja substituir les galeres de cavalls per cotxes d’època elèctrics

Joan Ferrer ha explicat aquest dijous al ple de Cort que l’Ajuntament de Palma ha deixat de donar llicències pel servei de galeres i que la idea és substituir els cavalls pels cotxes d’època elèctrics. Es tracta, segons ha dit el regidor de Mobilitat de Cort, d’un pla a mig termini.

Ferrer també ha dit que el seu departament està redactant un decret nou per regular el servei de les galeres amb l’objectiu de millorar el benestar dels animals. Una de les novetats serà l’aparcament d’aquests vehicles. El regidor ha apuntat que encara no han determinat la nova ubicació però que ha de ser un lloc amb ombra, amb abeuradors i que no estigui amb pendent, com passa ara, al carrer Conqueridor.

El responsable de l’àrea de Mobilitat ha assenyalat que les darreres setmanes s’han produït 17 inspeccions a les galeres i, d’aquestes, s’han obert 13 expedients sancionadors amb multes per un valor total de 46.000 euros. Les sancions s’han imposat perquè els titulars de les calesses no estaven donats d’alta al règim d’autònoms, o bé perquè els conductors no havien estat donats d’alta a la Seguretat Social.

Precisament, aquest dijous una desena d’activistes de l’entitat Anima Naturalis s’han concentrat davant l’Ajuntament per demanar l’eliminació del servei de les galeres.

El grup del Partit Popular i Ciutadans s’han mostrat en contra de la iniciativa del Consistori i a favor de la continuïtat de les galeres.

28/09/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris