X

Protecció de Dades avisa de multes d’entre 40.000 i 300.000 euros a membres de meses de l’1-O

L'Agència explica que llança aquest advertiment després de les consultes rebudes per part de ciutadans

29/09/2017

Protecció de Dades avisa de multes d’entre 40.000 i 300.000 euros a membres de meses de l’1-O

Un jove mostra una papereta del referèndum durant la concentració davant la conselleria d'Economia catalana la setmana passada. /EFE

L’Agència Espanyola de Protecció de Dades, per mor de les consultes rebudes per part de ciutadans sobre la seva designació com a membres de les meses electorals en la votació il·legal –per haver estat suspesa pel Tribunal Constitucional– prevista per a diumenge 1 d’octubre a Catalunya, adverteix de la possible infracció de la normativa en què podrien incórrer els integrants en el cas que tractessin i cedissin dades del denominat cens electoral català. Les multes oscil·len entre els 40.000 i els 300.000 euros.

Segons explica en un comunicat, com s’indica en la Providència de 26 de setembre del 2017 del Tribunal Constitucional, els membres de la Sindicatura Electoral de

Catalunya, a la qual corresponia la supervisió de la formació de les meses electorals, van renunciar als seus càrrecs “deixant prèviament sense efecte les resolucions i els acords adoptats”.

D’aquesta manera, l’agència argumenta que les meses electorals no han arribat a formar-se de manera vàlida atès que, o bé la seva formació ha quedat revocada, com expressament van comunicar al TC els membres de la Sindicatura Electoral de Catalunya, o bé s’haurien format de manera irregular sense l’obligatòria supervisió de la citada Sindicatura, per haver renunciat tots els seus membres als seus càrrecs.

29/09/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris