X

El Consell de Mallorca reserva per a Palma les grans superfícies de més de 30.000 m²

IB3 Notícies ha tingut accés a l'esborrany del pla director insular d'equipaments comercials, que s'aprovarà inicialment dijous 14 de desembre

06/12/2017

El Consell de Mallorca reserva per a Palma les grans superfícies de més de 30.000 m²

/IB3

El Consell de Mallorca reserva per a Palma els grans establiments més de 30.000 metres quadrats. El pla director insular d’equipaments comercials estableix que la Zona 1 -és a dir, tota la ciutat i part de la seva àrea metropolitana- serà l’única de tota Mallorca on es podran establir les macrosuperfícies comercials més grosses, tot i la saturació que ja pateix la capital balear. Ho recull l’esborrany que ha preparat l’equip de govern i que serà aprovat inicialment el dijous 14 de desembre.
 La saturació de trànsit serà motiu per denegar la llicència d’un centre comercial a Mallorca
 Preocupació entre els comerciants d’Inca pel pla d’equipaments comercials de Mallorca

Ara per ara, aquest projecte defineix com única zona on es podran ubicar les superfícies comercials més grans (és a dir, les que superin els 30.000 metres quadrats) al mateix nucli urbà. També, però, s’hi han inclòs en aquesta àrea la rodalia: des de les barriades de Cala Major, la Vileta son Rapinya, a les de la Indioteria, son Castelló, son Cladera, Portitxol, Ciutat Jardí i l’Arenal. Fins i tot, s’inclouen com solars susceptibles d’acollir aquestes macrosuperfícies terrenys ara mal comunicats, però que milloraran els seus accessos quan s’acabi d’enllestir la via connectora de Palma.
Consulta aquí en PDF l’esborrany del pla director d’equipaments comercials de Mallorca

 

Per tant, el document no prohibeix la construcció d’aquests grans centres comercials en Palma, tot i que sí que estableix que, perquè siguin autoritzats, hauran de comptar amb un pla especial d’implantació comercial. Un document que valori la idoneïtat de permetre aquestes macrosuperfícies i si poden ser perjudicials perquè es troben a prop de vies saturades o d’elements essencials com hospitals, el Port, l’Aeroport o d’altres centres de transport i subministrament de mercaderies.

L’esborrany del pla d’equipaments tampoc no permet ubicar cap superfície comercial als polígons industrials. Unes limitacions que per la consellera insular d’Infraestructures i Territori, Mercedes Garrido, farà “molt complicat” que es puguin implantar a Palma, tot i que no es prohibeixen explícitament en el paper.

El projecte sortirà a exposició pública i serà aprovat, previsiblement, l’any que ve. Durant aquest termini no s’atorgaran noves llicències per a grans superfícies a l’illa.

06/12/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris