X

Un de cada cinc treballadors de Bankia a les Illes podria ser acomiadat, segons l’Unió Obrera Balear

El sindicat defensarà el fet insular en els casos de trasllats

12/01/2018

Un de cada cinc treballadors de Bankia a les Illes podria ser acomiadat, segons l’Unió Obrera Balear

Bankia vol prescindir de 187 llocs de feina, aquí a les Illes, segons els càlculs realitzats pel sindicat Unió Obrera Balear (UOB) després de rebre la informació de l’ERO plantejat per l’entitat. A les oficines de Balears, es produiria l’acomiadament del 22% de la plantilla, un de cada cinc treballadors, quan a la resta d’Espanya la reducció serà del 14%.

Bankia vol acomiadar 2.510 treballadors, el 14 per cent de la plantilla. A les Illes, però, el sindicat Unió Obrera Balear calcula que els comiats afectarien el 22 per cent de la plantilla. 187 persones. El sindicat diu que és molt desproporcionat i que tractaran de minimitzar l’impacte durant les negociacions.

El sindicat afirma que hi ha una preocupació certa perquè qualsevol treballador es pot veure’s afectat. Estan especialment assenyalats el personal de les oficines que es tanquen per evitar duplicitats i els serveis centrals de BMN a les Illes, Múrcia i Granada. L’Unió Obrera Balear també defensarà el fet insular en casos de trasllats

Bankia preveu la sortida voluntària de 1.800 treballadors i prejubilacions per als majors de 55 anys, però encara no han informat de les compensacions. La Mesa de l’ERO de Bankia es reunirà cada dilluns i dijous d’aquí al 12 de febrer. Una vegada tancat l’ERO, s’executarà fins a l’any 2019. El que s’executa ja és el tancament d’oficines com aquestes de Palma que des de dilluns seran història.

12/01/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris