X

Menorca aposta per reconvertir les deixalleries en botigues de segona mà

El Consell insular concentrarà en un sol gestor els set punts verds de l'illa a canvi d'una aportació de 3 milions en quatre anys

05/02/2018

Menorca aposta per reconvertir les deixalleries en botigues de segona mà

El Consell de Menorca ampliarà les funcions de les set deixalleries de l’illa a través del nou Pla de Residus que ara es tramita. Es pretén que els punts verds incorporin tallers de reparació on es puguin reutilitzar els aparells que s’hi abandonen. L’objectiu és, d’una banda, facilitar l’intercanvi i, fins i tot, convertir-los en botigues que venguin electrodomèstics i mobiliari de segona mà.

A l’espera que el pla sigui aprovat, el Consell ha tret a concurs la gestió conjunta de la xarxa de deixalleries, actualment en mans de Triatges Menorca. Ho valora en 3 milions d’euros pels pròxims 4 anys.

A més, el pla de residus preveu construir tres noves plantes: la de tractament de residus voluminosos que s’anava a comprar a Càritas abans que la planta s’incendiàs; una que, a Milà, tractarà els llots contaminants de les depuradores de l’illa; i una tercera de transferència de residus, que es construirà a Ciutadella per emmagatzemar paper, cartró, vidre i envassos lleugers i així minimitzar els desplaçaments per transport de residus a l’altra punta de l’illa.

05/02/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris