X

Diferències entre el Govern i les patronals sobre l’origen dels accidents laborals

Discrepen sobre els motius de l'elevada sinistralitat en el sector a les Balears, que té la taxa més alta de l'Estat

14/03/2018

Diferències entre el Govern i les patronals sobre l’origen dels accidents laborals

Els constructors han reconegut que la manca de cultura en la prevenció dels riscos en la feina entre els propis empresaris està al darrere de la sinistralitat però consideren que la majoria d’accidents es produeixen en aquelles empreses que els fan una competència deslleial i treballen en precari. Els promotors, per la seva banda, posen l’accent en la manca de formació dels empleats. El conseller de Treball, Iago Negueruela, els ha reclamat més autocrítica.

En les reunions que han mantingut aquest dimecres les tres parts -Govern, contructors i promotors- s’ha acordat fer més formació en prevenció i millorar les mesures de seguretat col·lectiva a les obres com les bastides, baranes o el fet de tapar forats.

Per part seva, els promotors consideren que una de les principals mancances és la manca de formació dels treballadors i per això reclamen la implantació de cicles de formació professional. El president de PROINBA, Luís Martín, s’ha compromès a augmentar el control sobre la seguretat i en els seus responsables com els arquitectes o coordinadors d’obres.

Negueruela considera que els accidents laborals es produeixen de forma generalitzada en el sector i per això reclama autocrítica i mesures per fer-hi front. La Conselleria contractarà 3 inspectors més i a curt termini farà 100 inspeccions.

14/03/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris