X

Les poblacions menors d’Eivissa es queixen de la falta de farmàcies de guàrdia properes

La Llei diu que només es poden oferir guàrdies nocturnes als nuclis urbans on existeix atenció sanitària d'urgència

29/03/2018

Les poblacions menors d’Eivissa es queixen de la falta de farmàcies de guàrdia properes

Alguns residents de poblacions menors d’Eivissa lamenten que no hi hagi cap farmàcia de guàrdia més a prop de ca seva. Es queixen que, en cas d’emergència, han d’anar a Santa Eulària, Vila o Sant Antoni i consideren que hauria d’augmentar aquest servei per mor de l’increment de població.

La Llei diu que només es poden oferir guàrdies nocturnes als nuclis urbans on existeix atenció sanitària d’urgència. Estableix l’existència de 42 farmàcies a Eivissa i 4 a Formentera. Pel que fa a les guàrdies nocturnes, també dicta que n’hi ha d’haver 3 cada dia a Eivissa i 1 a Formentera. I que aquestes només es poden donar a farmàcies que es trobin a nuclis urbans on existeix atenció sanitària d’urgències.

Així a l’illa d’Eivissa, només els municipis de Vila, Santa Eulària i Sant Antoni tenen farmàcies de guàrdia. Alguns vesins residents a poblacions petites opinen que aquest servei hauria d’estar més repartit per tota l’illa.
Els apotecaris recorden que les farmàcies de guàrdia estan per atendre únicament urgències i que només poden dispensar aquells medicaments que siguin sol·licitats amb recepta mèdica. O que això, almenys, és el que dicta la llei.

29/03/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris