X

La vaga de Lufthansa afecta l’Aeroport de Palma

Entre els vols cancel·lats figuren sis entre Frankfurt i l'Aeroport de Palma programats per aquest dimartsCancel·len sis vols amb origen o destinació a Son Sant Joan

10/04/2018

La vaga de Lufthansa afecta l’Aeroport de Palma

Centenars de vols no han enlairat ni aterrat aquest dimarts a l’Aeroport de Frankfurt, el més gran d’Alemanya, a causa de la vaga convocada pel sindicat de serveis alemanys Verdi per a pressionar en la negociació del nou conveni col·lectiu.

Entre els vols cancel·lats figuren sis entre Frankfurt i l’Aeroport de Palma programats per aquest dimarts, segons ha informat Aena. En concret, tres amb destinació a Palma i altres de retorn a Frankfurt.

Fraport, l’empresa que gestiona l’Aeroport de Frankfurt, estima que la vaga impedirà el funcionament de prop de 660 vols amb sortida o arribada a la ciutat, la qual cosa afecta a uns 76.400 passatgers.

Una portaveu del sindicat Verdi ha assenyalat que aquest dimarts matí prop de 1.000 empleats de l’Aeroport han secundat l’aturada, que es desenvoluparà entre les 5.00 i les 18.00 hores locals. El sindicat ha calculat que el nombre de participants en la vaga es duplicarà al llarg del dia.

La companyia aèria alemanya Lufthansa ha cancel·lat 800 vols a Frankfurt i als aeroports de Munic, Colònia i Bremen, que també participen en l’atur. Segons Verdi, han secundat la vaga treballador dels serveis de preparació d’avions i d’extinció d’incendis, així com del servei de control del trànsit aeri.

El sindicat demanda una pujada salarial del 6% per a prop dels 2,3 milions d’empleats del sector públic a Alemanya.

La negociació del conveni col·lectiu va començar a finals de febrer i la patronal encara no ha presentat una oferta. La propera ronda negociadora està fixada per als propers 15 i 16 d’abril.

La vaga en els aeroports està convocada només per a aquest dimarts, encara que fins al divendres els sindicats han convocat altres aturades en els serveis de trens de rodalia, guarderies o recollida d’escombraries.

A l’Aeroport de Munic, el segon més d’Alemanya, Lufthansa ha suspès aquest dimarts 240 vols nacionals i internacionals i en el de Colònia prop de 70. També als aeroports de Berlín i Leipzig s’han produït cancel·lacions aquest dimarts a causa de la vaga.

10/04/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris